Kaybettiğiniz Evcil Hayvanınızın Acısını Nasıl Atlatırsınız?

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Kaybettiğiniz Evcil Hayvanınızın Acısını Nasıl Atlatırsınız?

evcil-hayvaninizi-kaybetmek_orig.jpeg

Bazı insanlar bu durumun sizi ne kadar üzdüğünü anlamayabilir, onları yargılamayın ama sözlerine de kulaklarınızı tıkayın. Ne hissettiğinizi yalnız kendiniz bilirsiniz.

evcil-hayvaninizi-kaybetmek_orig.jpeg

Onu ilk eve getirdiğiniz günü dün gibi hatırlıyorsunuz. Nasıl birbirinize ısındığınızı, tuvalet eğitiminde ne kadar zorlandığınızı ya da kaç terliğinizi feda etmek zorunda kaldığınızı... Belki 15 sene, belki daha çok belki daha az ama her anı değerli zamanları birlikte geçirdiğiniz dostunuz artık yok. O, mutlu bir hayat geçirmiş ve her anını dolu dolu yaşamış olsa da, huzurla gözlerini yummuş ya da acılarından kurtulmuş olsa da siz, arkada kalan olarak, acı çekiyorsunuz ve bu çok doğal. Yasınızı tutun, onu her zaman anılarınızda yaşatın ve hazır olunca hayatınıza devam edin.

Hayatınıza devam etmeden önceki iyileşme döneminize yardımcı olabileceğini umduğumuz bu yazımızı da okumadan geçmeyin.

Onun ailenizin bir üyesi olduğunu unutmayın

Yas tutmak için ne kadar isterseniz, kendinize o kadar zaman ayırın ve yas tuttuğunuz için kendinizi kötü hissetmeyin. Bazı insanlar size gelip ''O sadece bir köpekti / kediydi / tavşandı ... O kadar da önemli biri değildi.'' diyebilirler. Onlar bu durumu anlamayabilirler ama siz de onları dinlemek zorunda değilsiniz. Böyle düşünce ve sözlere kulaklarınızı tıkayın ve içinizden geldiği gibi davranın. İhtiyacınız varsa, işyerinizden izin alın ve bunun için sakın suçluluk hissetmeyin.

Bir anı kutusu hazırlayın

Onun fotoğraflarını, birlikte çekildiğiniz fotoğrafları, videoları, tasmasını ve diğer anılarınızı bu kutuya koyun. Dilerseniz resimlerinizi duvarlara asın.

Yeniden başlayın

Hazır olduğunuz zaman başka bir evcil hayvan evlat edinmefikrine bir şans verin ve bunun için bir barınağa gidin. Oralarda da pek çok ilgi ve sevgiye muhtaç can var. Kendinize yeni bir dost edinmenizin eski dostunuzu üzeceğini, ona haksızlık olacağını asla düşünmeyin. Bu sadece, eski dostunuz sayesinde ortaya çıkan sevginizi paylaşmak ve birine daha yardım etmek anlamına geliyor.

Siz bir dost kaybettiniz ve bunun acısını bazı insanlar anlayamayabilir. Onları yargılamayın ama kendi bildiğinizden de şaşmayın. Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Dostunuza bir mezar hazırlama şansınız varsa, bunu yapın ve dilediğiniz zaman onu ziyaret edip, onunla konuşmaya devam edin.

İstanbella.....

Son düzenleme:
Ahhh ahhh maleseff oyle :( unutamiyorm aklima geldikce hala agliyorum kac sene gecmesine ragmen. Seneler unutturmuyor.unutturmasinda. unutursam asil kendimi suclu hissederimm :(

Allah kimseye yasatmasin ya gercekten cok aci.. ve insanlar neden bu kadar uzuldugunuzede anlam veremiyor.. aglamaktan gozlerim sismisken yanima geken is arkadasim hayirdir ne oldu diye sordugunda kedim öldü dedigimde yuzume saskin saskin bakip "kedi icin mi agliyosun bu kadar yaaa" demesi yok mu, bogmak istiyoum... ha bir insan ha bir hayvan, benim icin ikisi de ayni.. ikisi de can.. hele de o cani taaa minnakken alipta ellerinle buyutunce.. her anina eslik eden, herkes gitse de yaninda olan, sapsik halleriyle her zaman seni mutlu edebilen dostunuzun artik olmayacak olmasi insani derinden yaralayan birsey... 2 yil dolacak benim sari şekerim gideli, ama hala hatirladigimda icim sizliyor, agliyorum.. su an bile gercekten fena oldum.. ama iste oyle ..neyse bu kadar iste.. kalbinde hayvan sevgisi olmayan taş gureklilerin anlayamayacagi bir olay

Back
X