- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Bölgenin mezarlıklar müdürlüğüne gidin, defnedilen her cenazenin paftası ve parseli orada kayıtlıdır, görevliler bulmanıza yardımcı olur.Merhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Hayır yeni defnettikleri için yapmamışlarMezar taşıda mı yok?
Hayır değil kimliği bile yokmuş bizim hepimizin kimliğini çok sonradan alındıKayıtlı bir mezar değil bence o yüzden mezarlıklar müdürlüğünden bir şey çıkmaz diye düşünüyorum dede dışında bilen yok mu?
Yeni defnettikleri için hiçbirşey yapmamışlar Zaten annemi cenazeye götürmediler abimin kimliği yoktu bizimkide çok sonradan çıkarıldıİnsan bir tahta çakıp kalemle yazardı hiç olmadı, toprak atıp bırakılır mı? Mezarlıklar Müdürlüğü iyi fikir. Başınız sağ olsun.
Hayır yapmamışlar zaten yeni defnettikleri için hiçbir şey yapmamışlarMezar taşı yaptirmamislar mi
Eminmisiniz çok seneler geçti ve doğuda mezarımız ayrıca abimin kimliği yoktuBölgenin mezarlıklar müdürlüğüne gidin, defnedilen her cenazenin paftası ve parseli orada kayıtlıdır, görevliler bulmanıza yardımcı olur.
Doğumda ya da anne karnında mı öldü, öyle ise cenin mezarlığı bölümünde araştırmanız gerekir. Her şekilde mezarlıklar müdürlüğüne gidin, kayıtsız mefta olmaz kimliği olmasa bile aile adıyla kaydedilirHayır değil kimliği bile yokmuş bizim hepimizin kimliğini çok sonradan alındı
Dedem dışında bilen yok
Hayir normal doğdu yaşadı öldüDoğumda ya da anne karnında mı öldü, öyle ise cenin mezarlığı bölümünde araştırmanız gerekir. Her şekilde mezarlıklar müdürlüğüne gidin, kayıtsız mefta olmaz kimliği olmasa bile aile adıyla kaydedilir
Defnedildiği yer devlete ait bir mezarlıksa mutlaka kaydı vardır, aile adıyla kaydedilir, kayıtsız defin olmaz mümkün değil, cenaze ve defin işlemleri ciddi prosedürlerle yürütülüyor, öyle elimde bir mefta var gideyim gömeyim olmuyor yani. Mezarlıksa bulunduğu yer mutlaka bir kayıt vardır, mezar tahsis belgesi düzenleniyor çünkü, ben 1970 de ölen babaannemin mezarını bile buldum ki tapusu falan yoktu ama arşivde kaydı vardı, buldu görevlilerEminmisiniz çok seneler geçti ve doğuda mezarımız ayrıca abimin kimliği yoktu
Kayıtlı değilse bulunabilecegini zannetmiyorum o zaman kayıt yok,kimlik,yok,mezar taşı yada mezar tahtası yok üzgünüm ama çok zor imkansız gibi birşey.En azından bir taş yada tahta gibi birşey yapsalardi bulunma ihtimali olurdu .Hayır değil kimliği bile yokmuş bizim hepimizin kimliğini çok sonradan alındı
Dedem dışında bilen yok
gömen kişi mezarlıklar müdürlüğüne bilgi vererek gömdüyse kayıtlıdır ama kayıtlı mezarlardan 6 mı 7 yıl mı ne geçtikten sonra yer parası istiyor devlet, kayıtlı olsa size de ulaşırlardı, kimseye haber vermeden gömdüyse bulmanız imkansız, dedenizi söz konusu yere götürseniz hatırlayabilir mi acaba..Merhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Dedem öldüğünü bile unutmuş o derecegömen kişi mezarlıklar müdürlüğüne bilgi vererek gömdüyse kayıtlıdır ama kayıtlı mezarlardan 6 mı 7 yıl mı ne geçtikten sonra yer parası istiyor devlet, kayıtlı olsa size de ulaşırlardı, kimseye haber vermeden gömdüyse bulmanız imkansız, dedenizi söz konusu yere götürseniz hatırlayabilir mi acaba..
ölüm halinde muhtarlar kayit vs tutmuyomu, neden ölmüş hastaneye gidilmemismi ölümün nasil oldugu bildirilmemis mi.Hayır değil kimliği bile yokmuş bizim hepimizin kimliğini çok sonradan alındı
Dedem dışında bilen yok
Evet mezarlığa defnettiler 1995 lerde yani oraya gidip mezarlık müdürlüğüne gitsem bulurlar dimiDefnedildiği yer devlete ait bir mezarlıksa mutlaka kaydı vardır, aile adıyla kaydedilir, kayıtsız defin olmaz mümkün değil, cenaze ve defin işlemleri ciddi prosedürlerle yürütülüyor, öyle elimde bir mefta var gideyim gömeyim olmuyor yani. Mezarlıksa bulunduğu yer mutlaka bir kayıt vardır, mezar tahsis belgesi düzenleniyor çünkü, ben 1970 de ölen babaannemin mezarını bile buldum ki tapusu falan yoktu ama arşivde kaydı vardı, buldu görevliler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?