Kaybolan Mezar

Hastanede öldü ama kaç sene geçmiş muhtar kayıt tuttumu bilmiyorum
kayıt tutmak zorunda, devlete bildirmesi gerekiyor ölümü.
şimdilerde de mesela daha kimligi alinmadan vefat eden bebekler oluyor kayitlara "bebek yaninada soy adı yazılıp defnediliyor.
diğer türlüsü suç diye biliyorum.

E devlette görünmüyor bile çünkü nüfus cüzdanı yoktu ama hastanede kaydı vardır çünkü 6 ay hastanede yattı
Gidip araştırıcam çıkmasada yapacak birşey yok

E devlette görünmüyor bile çünkü nüfus cüzdanı yoktu ama hastanede kaydı vardır çünkü 6 ay hastanede yattı
Gidip araştırıcam çıkmasada yapacak birşey yok
hastanede yatti ise ailenize defin islemleri icin muhakkak bir ölüm belgesi verilmistir, ama o ölûm belgesi defin yeri bilgisi icermez yani hastane ne bilsin siz goturup nereye defnedeceksiniz.
koyde yasayan baska yasli insanlar yokmu belki onlar hatirliyordur illaki birileri cikar.

belediyelerin mezarlik bilgi sistemi oluyor artik, oradan arastirdimiz mi

Başınız sağ olsun. Benim abim ve ablamın mezarı da işgüzar amcalarım yüzünden kaybolmuş. Küçük köy mezarlığı olunca ancak küçük bir alandan emin olabiliyoruz ama net yerleri yok biz çare bulamadık oradakiler de bizden deyip kabullendik artık, gömülenlerin hepsi de çocuk dar alana 5 çocuk gömmüşler

Yaşlı başka kimse yok bir dedem biliyodu o da öldüğünü bile unutmuş
Binlerce mezar dikilmiş
belediyelerin mezarlik bilgi sistemi oluyor artik, oradan arastirdimiz mi
Babam gidip araştıracak ancak pek umutlu değil çünkü çok baştan savma yapmış dedem gömmüş gelmiş gerisi yok bir tahta bile çakmamışlar

Siz sağolun.sizinde başınız Sağolsun insan bulamıyor o kadar baştan savma yapmışlar ki
Dedem yüzünden öldü dedem yüzünden de kayboldu mezarı binlerce mezar bilmiyoruz hangisi ve dedem de annemi götürmemiş bile cenazeye
Şimdi soruyorum dedem diyor ki sizin oğlunuz mu öldü,ölen torununu unutmuş o derece bide bizimki doğuda kayıt varmı sanki doğru düzgün

Test işi çok zor. 1995 senesi çok geç bir senede değil. Nasıl iş bu hiç anlamadım. Yani mezar yeri olmadan hadi ben bir yere gömeyim olmuyor. Hatta insanlar baya koşturuyorlar böyle işler için. Dedeniz abinizi tek başına gömmemiştir sanırım. İlla onunla mezarlığa birileri gitmiştir. Oradaki görevli de herhalde prosedürleri sormuştur.

Şimdi inancınız ne bilmiyorum, sorgulamıyorum da yanlış anlamayın ama böyle durumlarda her inancın bir ritüeli oluyor. Yani öyle dedeniz tek başına gidip gömerken kimse mi bir şey dememiş. Hadi anne babanızın acısı büyük ama illa ki ailenin başka ileri geleni, konu komşu vardır. Bu olay çok garip geldi bana

De
Dedeme soruyoruz yanında kim vardı diyoruz hiçmi bir kimse yoktu
Diyor ki sizin ne zaman oğlunuz öldü sanki dalga geçiyor bizle

Tabiki cenazesini kılmışlar islam dinine göre defnetmişler babamda çok küçükmüş o zaman

Sağol canım. Öyle eski kafalar biraz değişik anneminde sık sık mezara gitmesine karışmışlar biraz zaman geçince taşları falan kaldırıp yanına mı üstüne mi belli değil diğer bebek kuzenlerimi gömmüşler annemde ağlar durur çocuklarıma sahip çıkamadım diye ama köylüler bu konuda maalesef çokta hassas değillerdi. İnşallah siz bulursunuz

De

Deme soruyoruz yanında kim vardı diyoruz hiçmi bir kimse yoktu
Diyor ki sizin ne zaman oğlumuz öldü sanki dalga geçiyor bizle
Ya bir şey soracağım, yanlış anlamayın da siz abinizin öldüğünden emin misiniz? O cenazeye kimse mi katılmadı? Yok mu öyle annenizin konusu komşusu falan. İlla ki konuşulur böyle şeyler. Mesela annemlerin yan komşusu rahmetli oldu. Bir samimiyetimiz yoktu ama gömüldüğü yeri biliyorum. Konuşuldu çünkü.

Annem diyor bir gittik heryer çocuk mezarı olmuş hangisi bizim bulamadık aradan pek zaman geçmemiş
Bende öyle dedim diyorki bizde şaşırdık

bence bu konuyu tam öğrenmeden resmi kurumlarla iletişime geçmeyin, bi avukat tanıdığınız varsa ona danışın, durduk yere soruşturma falan açılmasın yani bir bebek ölüyor dedeniz üstünkörü gidip gömüyor ne yeri belli, ne ölüm sebebi, ne kaydı var.. bu kimseye normal gelmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…