- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Hastanede öldü ama kaç sene geçmiş muhtar kayıt tuttumu bilmiyorumölüm halinde muhtarlar kayit vs tutmuyomu, neden ölmüş hastaneye gidilmemismi ölümün nasil oldugu bildirilmemis mi.
neye göre nasıl gömmüşler anlamadım ki
kayıt tutmak zorunda, devlete bildirmesi gerekiyor ölümü.Hastanede öldü ama kaç sene geçmiş muhtar kayıt tuttumu bilmiyorum
Mezar taşı yokKayıt değilse bide mezar taşı yoksa bulunacağını sanmıyorum malesf küçük mezar belki diğer mezarların altında kalmıştır da üzgünüm başınız sağolsun
E devlette görünmüyor bile çünkü nüfus cüzdanı yoktu ama hastanede kaydı vardır çünkü 6 ay hastanede yattıkayıt tutmak zorunda, devlete bildirmesi gerekiyor ölümü.
şimdilerde de mesela daha kimligi alinmadan vefat eden bebekler oluyor kayitlara "bebek yaninada soy adı yazılıp defnediliyor.
diğer türlüsü suç diye biliyorum.
hastanede yatti ise ailenize defin islemleri icin muhakkak bir ölüm belgesi verilmistir, ama o ölûm belgesi defin yeri bilgisi icermez yani hastane ne bilsin siz goturup nereye defnedeceksiniz.E devlette görünmüyor bile çünkü nüfus cüzdanı yoktu ama hastanede kaydı vardır çünkü 6 ay hastanede yattı
Gidip araştırıcam çıkmasada yapacak birşey yok
belediyelerin mezarlik bilgi sistemi oluyor artik, oradan arastirdimiz miMerhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Başınız sağ olsun. Benim abim ve ablamın mezarı da işgüzar amcalarım yüzünden kaybolmuş. Küçük köy mezarlığı olunca ancak küçük bir alandan emin olabiliyoruz ama net yerleri yok biz çare bulamadık oradakiler de bizden deyip kabullendik artık, gömülenlerin hepsi de çocuk dar alana 5 çocuk gömmüşlerMerhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Yaşlı başka kimse yok bir dedem biliyodu o da öldüğünü bile unutmuşhastanede yatti ise ailenize defin islemleri icin muhakkak bir ölüm belgesi verilmistir, ama o ölûm belgesi defin yeri bilgisi icermez yani hastane ne bilsin siz goturup nereye defnedeceksiniz.
koyde yasayan baska yasli insanlar yokmu belki onlar hatirliyordur illaki birileri cikar.
Babam gidip araştıracak ancak pek umutlu değil çünkü çok baştan savma yapmış dedem gömmüş gelmiş gerisi yok bir tahta bile çakmamışlarbelediyelerin mezarlik bilgi sistemi oluyor artik, oradan arastirdimiz mi
Siz sağolun.sizinde başınız SağolsunBaşınız sağ olsun. Benim abim ve ablamın mezarı da işgüzar amcalarım yüzünden kaybolmuş. Küçük köy mezarlığı olunca ancak küçük bir alandan emin olabiliyoruz ama net yerleri yok biz çare bulamadık oradakiler de bizden deyip kabullendik artık, gömülenlerin hepsi de çocuk dar alana 5 çocuk gömmüşler
Şimdi inancınız ne bilmiyorum, sorgulamıyorum da yanlış anlamayın ama böyle durumlarda her inancın bir ritüeli oluyor. Yani öyle dedeniz tek başına gidip gömerken kimse mi bir şey dememiş. Hadi anne babanızın acısı büyük ama illa ki ailenin başka ileri geleni, konu komşu vardır. Bu olay çok garip geldi banaSiz sağolun.sizinde başınız Sağolsuninsan bulamıyor o kadar baştan savma yapmışlar ki
Dedem yüzünden öldü dedem yüzünden de kayboldu mezarı binlerce mezar bilmiyoruz hangisi ve dedem de annemi götürmemiş bile cenazeye
Şimdi soruyorum dedem diyor ki sizin oğlunuz mu öldü,ölen yorumunu unutmuş o derece
Dedeme soruyoruz yanında kim vardı diyoruz hiçmi bir kimse yoktuTest işi çok zor. 1995 senesi çok geç bir senede değil. Nasıl iş bu hiç anlamadım. Yani mezar yeri olmadan hadi ben bir yere gömeyim olmuyor. Hatta insanlar baya koşturuyorlar böyle işler için. Dedeniz abinizi tek başına gömmemiştir sanırım. İlla onunla mezarlığa birileri gitmiştir. Oradaki görevli de herhalde prosedürleri sormuştur.
Tabiki cenazesini kılmışlar islam dinine göre defnetmişler babamda çok küçükmüş o zamanŞimdi inancınız ne bilmiyorum, sorgulamıyorum da yanlış anlamayın ama böyle durumlarda her inancın bir ritüeli oluyor. Yani öyle dedeniz tek başına gidip gömerken kimse mi bir şey dememiş. Hadi anne babanızın acısı büyük ama illa ki ailenin başka ileri geleni, konu komşu vardır. Bu olay çok garip geldi bana
Sağol canım. Öyle eski kafalar biraz değişik anneminde sık sık mezara gitmesine karışmışlar biraz zaman geçince taşları falan kaldırıp yanına mı üstüne mi belli değil diğer bebek kuzenlerimi gömmüşlerSiz sağolun.sizinde başınız Sağolsuninsan bulamıyor o kadar baştan savma yapmışlar ki
Dedem yüzünden öldü dedem yüzünden de kayboldu mezarı binlerce mezar bilmiyoruz hangisi ve dedem de annemi götürmemiş bile cenazeye
Şimdi soruyorum dedem diyor ki sizin oğlunuz mu öldü,ölen torununu unutmuş o derece
Ya bir şey soracağım, yanlış anlamayın da siz abinizin öldüğünden emin misiniz? O cenazeye kimse mi katılmadı? Yok mu öyle annenizin konusu komşusu falan. İlla ki konuşulur böyle şeyler. Mesela annemlerin yan komşusu rahmetli oldu. Bir samimiyetimiz yoktu ama gömüldüğü yeri biliyorum. Konuşuldu çünkü.De
Deme soruyoruz yanında kim vardı diyoruz hiçmi bir kimse yoktu
Diyor ki sizin ne zaman oğlumuz öldü sanki dalga geçiyor bizle
Annem diyor bir gittik heryer çocuk mezarı olmuş hangisi bizim bulamadık aradan pek zaman geçmemişBen şeyi anlamadım tamam dede gitmiş gömmüş ama burası birden heryer mezar olacak kadar karışana kadar bir kere bile uğranmadı mı bu mezara. Bahsettiğiniz olay öyle 1 yılda olacak şey değil sanıyorum ki
bence bu konuyu tam öğrenmeden resmi kurumlarla iletişime geçmeyin, bi avukat tanıdığınız varsa ona danışın, durduk yere soruşturma falan açılmasın yani bir bebek ölüyor dedeniz üstünkörü gidip gömüyor ne yeri belli, ne ölüm sebebi, ne kaydı var.. bu kimseye normal gelmez..Yaşlı başka kimse yok bir dedem biliyodu o da öldüğünü bile unutmuş
Binlerce mezar dikilmiş
Babam gidip araştıracak ancak pek umutlu değil çünkü çok baştan savma yapmış dedem gömmüş gelmiş gerisi yok bir tahta bile çakmamışlar
Babanızda hatırlamıyor o zaman. Cenazeye gelenler bulunabilir belki. Bir de müdürlükTabiki cenazesini kılmışlar islam dinine göre defnetmişler babamda çok küçükmüş o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?