• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybolan Mezar

Bi de şey var doğuda bi resmiyette kullandığı ismi bir de aile arkadaşlarının kullandigi isim 😂 çok yaygın bu 😂 mesela resmiyette Dilan gerçekte ailenin kullandığı helin 😂 niye böyle çok komik geliyor valla 😂 şey diyorlar isim çoktan verilmiş oluyor ama resmi memur önünde baba son dakika karar defistirince böyle oluyor 😂 ama o kadar yaygın ki bu ne kararsızlık kardeşim 😂
Evet benimki de öyle annem demiş bu olsun babam da gitmiş nüfusa kendi istediğini vurmuş😂

Yorumları pek okuyamadım ama acaba bebek ölmemiş olabilir mi?
Dede bebeği evlatlık vermiş olabilir mi?
Fazla mı senaryo gibi oldu bilmem ama aklıma bu ihtimal geldi.
Bana da öyle geldi. Katılıyorum
Hayır annem öldüğünü filan hep görmüş yıkamıslar
Çok acayip yani insan çocuğunun yerini hatırlamaz mı? Ya da o kadar yıl bir kez bile ziyarete gitmez mi? Üzücü...
Aradan sadece 1 ay geçmiş ziyarete gitmişler. Ve o kadar çok çocuk mezarı yapılmış ki hangisi şaşırmışlar

Şimdi bebek ve 1 yaş çocuğu çok başka olacağı için, o kimligi kullanmaları zor. Bir de ölüm kaydı abinizin adına geçerdi bu sefer. Bir çeşit rüşvet falan dönmüş olabilir mi acaba ? Mesela benim doğduğum hastanede bebek kaçırma olayları çok olmuş o sene, satmışlar bebekleri hasta bakıcılar. Beni kimse almaya gelmeyince teyzem gelip gizli çıkarmış, nasıl dikkat çekmediğine şaşırıyorduk hep, yıllar sonra çıktı ortaya ki zaten bebekleri kaçırıp sattıkları bir döneme denk gelmiş bizim olay. Haberlerde görüp şok olmuştuk. Yani doğru dürüst kayıt vs olmadığı için, bir katakulli dönmüş olabilir rahatlıkla. Ki ben büyükşehirde doğdum. Doğu'da da gayet mümkün yani.
Bende öyle düşünüyorum yani o kadar kayıt filan mecburi değildi yani isteyen bir şekil girer o hastaneye şimdi bile
Bide bebek çok hastaymış yani çocuğu çıkartıp atamayacaklarına göre

Tümüyle ihmalkarlık, büyük kardeşin nüfus kağıdı var ölen bebeğin yok, hani büyüğün de nüfus kağıdı olmasa neyse, çok eskiden köyde insanlar bilmiyormuş o yüzden çoğu bebeğin nüfusu 3-5 yıl sonra çıkmış, köyde tarlada evde doğan, doğduktan sonra hemen veya 1 sene içinde ölen bebelerinde kaydı yok, bunların hepsine tamam, hatta köyde doğup resmî nikah dahil hiçbir resmî daireye işi düşmeyen kimliksiz insanlar da var hala ama çoğuna bakıyorum 80-90 yaşında insanlar, 1994-1995 yıllarında doğan bir çocuk için aşırı ihmal var.

Baba cahil desem ilk çocuğuna nüfus çıkarmış biliyor prosedürü, bu konu için diyorum mevzu küçük evlenme cahillik değil en azından bebeğin babası için değil, ihmal etmiş bugün yarın demiş nüfusu çıkarmamış ya da belki çıkardı, bebek aslında kayıtlı da olabilir, eskiden biri öldüğünde nüfus kağıdı alınıyordu sanki öyle hatırlıyorum🙄
Hayır çıkarmadı e devlette bile görünmüyor hepimiz görünüyoruz sordum ben
Zaten daha 40 ı çıkmadan atmış sokağa anne babamda çalışmaktan düşünememişler sonra zaten çok geçmeden rahatsızlanmış hastaneye yatırmışlar

Katılıyorum. 18 yaş küçük bir yaş değil ki hatırlamasın. Ben o yaşta gezdiğim birçok yeri hatırlıyorum. Ayrıca da bu çocuk yani. Nasıl unutuluyor hiç anlamadım.
Yahu unutmamış mezarını karıştırmış üstünde isimde yazmayınca tamamen karışmış çok değil aradan1 ay geçmiş gitmişlerbki tonla çocuk mezarı hangisi bizim üstüne isim de yazmamışlar

Arada ki bazı yorumları şimdi okudum dede tek gommemis cenazeyi babanizda varmış galiba o zaman dedeye gerek yok ki baba niye söylemiyor yerini 🧐
Babam unutmamış mezarını karıştırmış üstünde isimde yazmayınca tamamen karışmış çok değil aradan1 ay geçmiş gitmişlerbki tonla çocuk mezarı hangisi bizim üstüne isim de yazmamışlar
Biz dedeme soruyoruz çünkü o zaman resmi birşey yapmadımı merak ediyoruz babamım resmi işlemlerden haberi yok

Tamam ama anneniz tarla da mı yatmış? Akşamları nerede kalmış, ne yapmış? O sırada babanız ne yapıyor?
Babamda aynı şekil çalışıyor uzunca bir süre ev bulamamışlar o sürede tarlada filan kalmışlar zaten ev bulana kadar çocuk rahatsızlanmıs

Şey duymuştum eşimden (doğulu ) mesela bi cocuk doğuyor doğum kaydı yapılıyor diyelim ölüyor 3 yaşında. Kardeşi var ve henüz doğum kaydı yapılmadı ise kimligini ona veriyorlar 😭😅 yani yeni doğan 3 yasinda görünüyor adı bile değişik 😂
Eşim Doğulu 3 kardeş aynı gün yazılmış sadece yıl farkı yapmışlar sağolsunlar 🤦‍♀️ he ölen kardeşlerinin kimliğini kimseye vermemişler ama o da bizde (Hatay) yaşanmış bolca 🙄

Eşim Doğulu 3 kardeş aynı gün yazılmış sadece yıl farkı yapmışlar sağolsunlar 🤦‍♀️ he ölen kardeşlerinin kimliğini kimseye vermemişler ama o da bizde (Hatay) yaşanmış bolca 🙄
Annemler 11 kardeş kaç sene kimlikleri yokmuş en son dedem götürmüş vurmaya adam demiş kim hangi yılda doğdu dedemde demişki vur gitsın sırayla 😂 bu yüzden hepsinin doğum tarihi yanlış

ya mezarlik cabuk dolarda her yerde de cocuk mezari dolmaz sanirim.

Son 1 buçuk yılını çocuk mezarlığına gidip gelerek geçiren biri olarak maalesef orası da çok hızlı doluyor.

Bebeğimizi defnettiklerinde fotoğraf çekmişlerdi. Sağında solunda önünde hiç mezar yoktu. Ben 40 ım çıkınca gittim, her taraf dolmuştu. Doluluktan bizimki ortalarda kalmıştı. Hani bir şiir var ya ölen hep ihtiyar mi diye. Bebek kayıpları da bir o kadar çok maalesef

Son 1 buçuk yılını çocuk mezarlığına gidip gelerek geçiren biri olarak maalesef orası da çok hızlı doluyor.

Bebeğimizi defnettiklerinde fotoğraf çekmişlerdi. Sağında solunda önünde hiç mezar yoktu. Ben 40 ım çıkınca gittim, her taraf dolmuştu. Doluluktan bizimki ortalarda kalmıştı. Hani bir şiir var ya ölen hep ihtiyar mi diye. Bebek kayıpları da bir o kadar çok maalesef
bebek mezarları ayrı bir yer mi oluyor ?
ankara da ayırmıyorlardı bebek yetiskin mezarligi diye.
başınız sağolsun

Bursa’da ayrı evet. Çok huzurlu bir yer, cennet kuşlarının maneviyati sinmiş.

Allah razı olsun 🌹

Hayır annem öldüğünü filan hep görmüş yıkamıslar

Aradan sadece 1 ay geçmiş ziyarete gitmişler. Ve o kadar çok çocuk mezarı yapılmış ki hangisi şaşırmışlar
1 ayda ne olmuş da o kadar çok çocuk mezarı yapılmış, katliam mı?
Çok saçma açıkcası.
1 ayda mezar yeri kaybolacak kadar çok mezar yapılması, ancak deprem, felaket, katliam, savaş gibi nedenlerle mümkün olabilir.

Back
X