• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybolan Mezar

Eskiden böyleymiş insanlar. Babanem anlatmıştı bebeği ölmek üzereymiş 3 5 aylık falandır, evde bırakıp tarlaya gitmiş geldiğinde ölüymüş. Babane üzülmedin mi neden bırakıp gittin dedim üzüldüm kızım ne yapacaktım ki dedi. Kesin dedemin korkusuna gitmiştir. Eski insanların kafası çok değişik. Biz şimdi 38 ateşi olsa gece uyumayıp başında bekliyoruz. İmkansızlık mı şartlar mı cahillik mi artık neyse bu kadar kıymetli değilmiş ki doğan da ölen de. Para gitmesin diye öyle izinsiz falan gömmüşlerdir Bi yere.

İyi de bu dedeye neden çocuklarının naaşını emanet edip defnettirmiş anneniz babanız? Kendileri bilmiyor muymuş yerini?

Anneniz babanız için psikolojik olarak zor durum. Yoksa ölen cocuk için bir sıkıntısı yok. Yani rüyalarına girmesi vs kendilerine dert ediyor olmaları.
Test vs demişsiniz ama sizin kaybınız bulunacak diye kaç kişinin kaybına saygısızlık olacak bu?
İnancınız nedir bilmiyorum. Ama o zaten melek :) kendilerini üzmesin aileniz
İşte o zaman anne babam daha çocuktu ne yapacaklarını bilememişler babamda daha on yedi yaşında filanmış
Mecbur vermiş kendisi ne bilsin cenaze işini
Babam mezarlığı biliyor ama hangi mezar bilmiyor o zaman karışmış
Ailemde mezarını ziyaret etmek istiyor diyor ki kaç sene oldu özlüyorum
Annem her sabah kalktığında ilk ondan bahseder
Hatta bazen diyor ki bu dünyada kalsaydı ne olucaktı sanki şimdi melek oldu cennette :)

Eskiden böyleymiş insanlar. Babanem anlatmıştı bebeği ölmek üzereymiş 3 5 aylık falandır, evde bırakıp tarlaya gitmiş geldiğinde ölüymüş. Babane üzülmedin mi neden bırakıp gittin dedim üzüldüm kızım ne yapacaktım ki dedi. Kesin dedemin korkusuna gitmiştir. Eski insanların kafası çok değişik. Biz şimdi 38 ateşi olsa gece uyumayıp başında bekliyoruz. İmkansızlık mı şartlar mı cahillik mi artık neyse bu kadar kıymetli değilmiş ki doğan da ölen de. Para gitmesin diye öyle izinsiz falan gömmüşlerdir Bi yere.
Allah rahmet eylesin
Gerçekten öyle eski insanlar bir değişik ölen bebeğin pek bir değeri olmuyor ölüyüde geçtik yaşayanın bile değeri yok çocuklarına köpek muamelesi yapıyorlar şimdiki insanlar öyle mi bir dediğini iki etmiyor çocuklarının

iste dedigim tam da bu olume dedem sebep oldu dedin ya

nasil sebep olabilir olume ve neden sebep olabilir

genelde ortada olmamasi istenen cocuklar gayrimesru cocuklar oluyor ...daha nasil anlatabilirim bilmiyorum boyle bisey olsa anneniz soylermiydi durumu yoksa goz gore gore olmesine oldu denilmesine susarmiydi o_O
Daha bebek yeni doğmuştu sokağa attı anne ve babamı ve bu adam trilyonluktu
Anne babam o küçücük bebekle kar kış demeden çalışmak zorunda kaldı çocuk rahatsızlandı öldü
Annemin diğer bebeğini de annem hamileydi anneme çuval taşıttı annem bu yüzden erken doğurdu ama bebek
ölmüştü
2 bebekte onun yüzünden öldü
Gayrimeşruluk birşey yok olsaydı annem asla susmazdı

Başınız sağolsun. Annenin yürei dayanmayacağı acısı büyük olduğu için gömmeye gidemediğini düşünüyorum ama babanız neden gitmemiş oğlunu gömmeye.

ayrıca dede tek başınamı gömmüş kimse yokmuymuş ?

tuhaf bir durum. mezarlıklar müdürlüğüne gidin.

Hayvan bile öldüğünde öyle heryere gömemezsiniz ki bu insan evladı bilemedim.
Siz sağolun Allah razı olsun
Annem gidememiş hem acıdan hemde götürmemişler
Babam gitmiş ama mezarlığı biliyor da mezar hangisi onu bilememiş 1 ay sonra ziyarete gitmişler ki heryerde çocuk mezarı hangisi bizim bilememişler

böyle bir adama neden çocuklarının ölüsünü teslim etmişler. garip değil mi
Garip tabi ama daha 17 yaşındalar ne yapabilirler ki? Mecbur vermişler
Ayrıca mezarlığa babamda gitmiş cenazeye ama aradan 1 ay geçmiş ziyarete gitmişler ki birsürü çocuk mezarı hangisi bizim bilememişler

Ahh ahh şöyle bir mezarlığa gidin gezin kaybolmuş bebek mezarı okadar çokki.ben oğlumu kaybedeli 6ay oldu. Acısı ilkgün gibi kalbimde. Ben oğlumun üstüne basacaklar korkusu ile mezarı 2 sıra tuğla ile çevirdim. Kayınvalidemin ilk çocuğu 3gün yaşamış ölmüş birileri götürüp gömmüş kim olduğunu bile bilmiyor. yeri nerede bilmiyor. Eşim sormuş nerede diye dedenin yanına gömdüler ama nerede bilmiyorum dedi. Nasıl bilmezsin be kadın hiçmi gitmedin hiçmi için sızlamadı. Beni bıraksalar hergün cennet kuşuma giderim.

Evet ya böyleymiş eskiden. Bi tanıdığın çocuğu 8 aylık doğmuş. Kaynanası demiş ki nasılsa yaşamaz eksik doğdu bu.
Göbek bağını bağlamamış.
Köyden biri de gelmiş o esnada çocuğun ölümünü görmüş.
Can çekişmiş resmen.
Başka bi tanıdığın da ikizi olmuş biz ikisine bakamayız birinin göbeğini bağlamayalım hiç demişler.
Onun da teyzesi mi ne bana verin madem demiş de öylece kurtulmuş.
Kafalar değişikmiş gerçekten.
Bizi de çok bırakmışlar tarlaya giderken.
Allah korumuş ne diyeyim.
Anneme diyorum ee ağlamışızdır niye bıraktın.
Ağlamış ağlamış susmuşsunuzdur iş vardı gittim diyor kafada hala aynı.
Bir pişmanlık olarak bile bahsetmiyor.
İşle kendini ispatlıyorlarmış ancak başka değerleri yokmuş ki.

Evet ya böyleymiş eskiden. Bi tanıdığın çocuğu 8 aylık doğmuş. Kaynanası demiş ki nasılsa yaşamaz eksik doğdu bu.
Göbek bağını bağlamamış.
Köyden biri de gelmiş o esnada çocuğun ölümünü görmüş.
Can çekişmiş resmen.
Başka bi tanıdığın da ikizi olmuş biz ikisine bakamayız birinin göbeğini bağlamayalım hiç demişler.
Onun da teyzesi mi ne bana verin madem demiş de öylece kurtulmuş.
Kafalar değişikmiş gerçekten.
Bizi de çok bırakmışlar tarlaya giderken.
Allah korumuş ne diyeyim.
Anneme diyorum ee ağlamışızdır niye bıraktın.
Ağlamış ağlamış susmuşsunuzdur iş vardı gittim diyor kafada hala aynı.
Bir pişmanlık olarak bile bahsetmiyor.
İşle kendini ispatlıyorlarmış ancak başka değerleri yokmuş ki.
Allah böylelerini bildiği gibi yapsın ne demek göbek bağını bağlamamak
Eski insanlar cidden değişik ailemde dahil.

Ahh ahh şöyle bir mezarlığa gidin gezin kaybolmuş bebek mezarı okadar çokki.ben oğlumu kaybedeli 6ay oldu. Acısı ilkgün gibi kalbimde. Ben oğlumun üstüne basacaklar korkusu ile mezarı 2 sıra tuğla ile çevirdim. Kayınvalidemin ilk çocuğu 3gün yaşamış ölmüş birileri götürüp gömmüş kim olduğunu bile bilmiyor. yeri nerede bilmiyor. Eşim sormuş nerede diye dedenin yanına gömdüler ama nerede bilmiyorum dedi. Nasıl bilmezsin be kadın hiçmi gitmedin hiçmi için sızlamadı. Beni bıraksalar hergün cennet kuşuma giderim.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah meleğin🤲🏻
İşte bazı insanlar böyle insanı delirtiyor bende diyorum nasıl peşine düşmezsin o zamanlar ama ne bileyim diyor

Abimin mezarı köy mezarlığında ama baya büyükçe bir mezarlık. Bende her gittiğimde şöyle bir dolanır, çöp, plastik şişe falan toplarım etrafta , sinirlenirimi bozuyor çünkü. O kadar çok çocuk mezarı var ki. Özellikle arka tarafta bir yer var, orayı ayırmışlar gibi sanki, taşla çevirmiş bırakmışlar. Belki 30 mezar var ,ne mezar taşı, ne isim hiçbir şey yok. Gerçekten eski insanlar tuhaflar ya

Abimin mezarı köy mezarlığında ama baya büyükçe bir mezarlık. Bende her gittiğimde şöyle bir dolanır, çöp, plastik şişe falan toplarım etrafta , sinirlenirimi bozuyor çünkü. O kadar çok çocuk mezarı var ki. Özellikle arka tarafta bir yer var, orayı ayırmışlar gibi sanki, taşla çevirmiş bırakmışlar. Belki 30 mezar var ,ne mezar taşı, ne isim hiçbir şey yok. Gerçekten eski insanlar tuhaflar ya
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
Eski insanların zihniyetini anlayamıyorum bir türlü

Merhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Belki anneniz kafasinda bitiremedigi icin rahatsizlik duyuyor, Ben olsam sahte mezarlik yaptirirdim, belki anneniz rahatlar

Sizin konunuz cok garip geldi bana.
Benim de erkek kardeşim 1995 yılında vefat etti bir günlüktü ve ben o zaman 5 yaşındaydım, hala kardeşimin mezar yeri duruyor ve biliyorum nereye gömüldüğünü.

Anne babanız hiç mi sonradan gitmemişler ziyarete ? Defnedip öylece kalmış olamaz .

Sizin konunuz cok garip geldi bana.
Benim de erkek kardeşim 1995 yılında vefat etti bir günlüktü ve ben o zaman 5 yaşındaydım, hala kardeşimin mezar yeri duruyor ve biliyorum nereye gömüldüğünü.

Anne babanız hiç mi sonradan gitmemişler ziyarete ? Defnedip öylece kalmış olamaz .
Allah rahmet eylesin başınız sağolsun
1 ay sonra gitmişler ama gittiklerinde oraya tonla mezar yapılmış annemlerde hangisi onların bilememiş

Back
X