• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybolan Mezar

Merhaba
Seneler önce Anne ve Babamın bir oğlu ölmüş ve defnetmişler defnettiklerinde orada hiçbir mezar yokmuş ancak bir dahaki ziyaretlerinde bir bakmışlar ki her yer mezarlık ve bizim mezar kaybolmuş
Aradan seneler geçti annem hergün söylüyor kaybettik diye
Hergün anne babamın rüyasına giriyor abim ne olacak ne yapabiliriz
Acaba bunca sene sonra mezarını bulabilecegimiz bir yol varmı size danışayım dedim test filan oluyormuş
Dedem defnetmiş abimi ama ona soruyoruz bize verdiği cevap "sizin oğlumuz mu öldü?"unutmuş resmen
Mezar şu an doğuda memleketimize.
Kayıtlı mezar değil, toprak atıp bıraktılarsa geçmiş olsun.
Dede gidecek de bölgenin eski halini hatırlayacak da bulunacak. Muhtemelen orası düzenli bir mezarlığa çevrildiğinde ya kemikler arada bir yerde kaynadı (düzgün bir defin de olmamış) ya da kazdılar hayvan kemiği diye atıldı savruldu gitti. Ya da bir mezarın içinde kaynadı.

Ya konu bana garip geldi. İnsanin cocugu ölürse baba anne nasil orda olmaz bir başina dede gömer.
Hadi bunu geçtim anne baba hiç mi mezar ziyaret etmez.
Defnettiklerinde mezar olmayan yere bir sonraki ziyarette mezar dolmuşsa yillarca gelmemişler bile demek oluyor.

Bu kadar umursamayip şimdi ne oldu?
+ 1, aynılarını yazacaktım

Öldüğüne emin misiniz? Dede bir şey yapmış olmasın satmak vermek gibi. Ya da gömdüğüne emin misiniz? Gömdüm gitti diyor da kim bilir naptı , eskiden varmış böyle şeyler ordan geldi aklıma
Evet çünkü annem bebeğin ölüsünü gördü yıkandı
Kayıtlı mezar değil, toprak atıp bıraktılarsa geçmiş olsun.
Dede gidecek de bölgenin eski halini hatırlayacak da bulunacak. Muhtemelen orası düzenli bir mezarlığa çevrildiğinde ya kemikler arada bir yerde kaynadı (düzgün bir defin de olmamış) ya da kazdılar hayvan kemiği diye atıldı savruldu gitti. Ya da bir mezarın içinde kaynadı.
O bölge mezarlikmış orada azda olsa mezar varmış ama bizim bebeği gömdükten sonra daha bir dolmuş annem öldükten 1 ay sonra gittiğinde birsürü çocuk mezarı varmış ve ka4ıştırmışlar hangisi bizim bilememişler işim filan da
Yazılmamış zaten
Aradan 27 sene geçti bence üzerine başka mezar diktiler gibime geliyor

Evet dedem gömmüş
Gözle gördünüz mü gömüldüğünü ??
Yani anne babanız yanında mıydı ? özür dileyerek soruyorum abinizi kardeşinizi artık her ne ise, kefenin içinde görmüşler mi ?

Hayır neden soruyorum; yıllarrrrr önce bizim doğu da bir komşumuzun 3 oğlu vardı sonrasında 1 tane daha oğlu oldu, komşu abLanın kaynı yeni doğan çocuğa öldü süsü verip bir aileye evlat edindirmiş ( para karşılığında )

Bu ihtimali de düşünün.

Gözle gördünüz mü gömüldüğünü ??
Yani anne babanız yanında mıydı ? özür dileyerek soruyorum abinizi kardeşinizi artık her ne ise, kefenin içinde görmüşler mi ?

Hayır neden soruyorum; yıllarrrrr önce bizim doğu da bir komşumuzun 3 oğlu vardı sonrasında 1 tane daha oğlu oldu, komşu abLanın kaynı yeni doğan çocuğa öldü süsü verip bir aileye evlat edindirmiş ( para karşılığında )

Bu ihtimali de düşünün.
Evet anne babam görmüş ölüsünü hatta annem abimi yıkamış

Allah öylelerinin belasını versin iğrenç mahluklar insanın çocuğunuda çalıyorlar

Dedeniz nasıl sebebi oldu 😐
Daha bebek yeni doğmuştu sokağa attı anne ve babamı ve bu adam trilyonluktu
Anne babam o küçücük bebekle kar kış demeden çalışmak zorunda kaldı çocuk rahatsızlandı öldü
Annemin diğer bebeğini de annem hamileydi anneme çuval taşıttı annem bu yüzden erken doğurdu ama bebek
ölmüştü
2 bebekte onun yüzünden öldü

Anne babam o küçücük bebekle kar kış demeden çalışmak zorunda kaldı çocuk rahatsızlandı öldü
Annemin diğer bebeğini de annem hamileydi anneme çuval taşıttı annem bu yüzden erken doğurdu ama bebek ölmüştü
İyi de bu dedeye neden çocuklarının naaşını emanet edip defnettirmiş anneniz babanız? Kendileri bilmiyor muymuş yerini?

Anneniz babanız için psikolojik olarak zor durum. Yoksa ölen cocuk için bir sıkıntısı yok. Yani rüyalarına girmesi vs kendilerine dert ediyor olmaları.
Test vs demişsiniz ama sizin kaybınız bulunacak diye kaç kişinin kaybına saygısızlık olacak bu?
İnancınız nedir bilmiyorum. Ama o zaten melek :) kendilerini üzmesin aileniz

Annemin diğer bebeğini de annem hamileydi anneme çuval taşıttı annem bu yüzden erken doğurdu ama bebek
ölmüştü
2 bebekte onun yüzünden öldü
böyle bir adama neden çocuklarının ölüsünü teslim etmişler. garip değil mi

Dedeniz nasıl sebebi oldu 😐
iste dedigim tam da bu olume dedem sebep oldu dedin ya

nasil sebep olabilir olume ve neden sebep olabilir

genelde ortada olmamasi istenen cocuklar gayrimesru cocuklar oluyor ...daha nasil anlatabilirim bilmiyorum boyle bisey olsa anneniz soylermiydi durumu yoksa goz gore gore olmesine oldu denilmesine susarmiydi o.O

Başınız sağolsun. Annenin yürei dayanmayacağı acısı büyük olduğu için gömmeye gidemediğini düşünüyorum ama babanız neden gitmemiş oğlunu gömmeye.

ayrıca dede tek başınamı gömmüş kimse yokmuymuş ?

tuhaf bir durum. mezarlıklar müdürlüğüne gidin.

Hayvan bile öldüğünde öyle heryere gömemezsiniz ki bu insan evladı bilemedim.

Back
X