- Konu Sahibi cevapveriyorum
-
Masanın üstüne koyulan 5 tl alacağını sanmıyorum , aynı yöntemi deneyebilirsiniz.
Tabi içine çok yüklü miktar da para koymayın . Bozuk para koyun ,misal beşer beşer 30 tl bırakabilirsiniz.
Ayrıca sizin paranızı saklamanız gerek , bu bir ders olsun , kim olursa olsun ne olursa olsun güvenmeyin tedbirinizi alın .
İnsanlar ihtiyacı olduğun da ya da ihtiyacı olduğunu düşündüğü zamanlar da normal de yapmayacakları işleri yapabiliyorlar.
Siz bunu da yapmaz dediğiniz insan sırf ihtiyacı olduğu veya kendince haklı sebepleri olduğunu düşündüğünden karşısındakini rahatça üzebilir ,zarara uğratabilir.
Çok sinir bozucu bi'durum:44:
Harçlığı ailen verdiğine göre annen lazım olduğunda içinden alsa "kızım ben aldım" der. Kardeşe gelince benim de 10 yaşında kız kardeşim var onu baz alarak diyebilirim ki "yapmaz" diyorsan yapmaz. İnsan kardeşini bilir. Ben şeffaf bir saat kutusunda çalışma masamın üzerinde bozuklukları biriktiriyorum. Kardeşim arada açar sayar ve bir tlsi bile kaybolmaz:44:
Dene derim sonuçta direk arkadaşın için "o yapmıştır başka kimse gelmedi" diye düşünmektense kenara 5 tl koyarak bi'şey kaybetmezsin.
Ama yine de kardeşin ufak olduğu için "ablacım sen mi aldın ben onla sana yılbaşı hediyesi alacaktım" vs de yokla bi'ağzını :)
Bizimki geçen sene babamın koltukta uyurken cebinden düşen bozuklukları topluyodu sonra ben "baba bilmeden düşürdü izin al" deyince anladı yoksa çocukta "para bulanındır" mantığı olacaktı Allah korusun
canım bence de masanın üzerindeki 5 tl yi almaz eğer o aldıysa tabi. aynı kutunun içine para koy 5 tl lk ama tek bi 5 lik koyarsan bence almaz. ben de dene derim arkadaşını sonuçta böyle bişey yaptıysa bilip ona göre davranman lazım.. kardeşinin alcağnı düşünmüyorum açıkcası çünkü bahsettiğin para nın miktarı fazlaca biraz.. bi dene bakalım sonrada yaz tekrar olur mu=)
Benim kardeşim de öyledir. Yerde 1 TL görse bunu kim düşürdü diye gelir bize sorar. Öte yandan arkadaşımın da günahını almak istemiyorum ama alabilecek başka kimse de yok. Bilemiyorum annemin de bu konu yüzünden çok canı sıkıldı, kardeşine güveniyorum ama çocuktur ya yapmışsa diyor. Umarım kardeşin değil de arkadaşın almıştır diyor. Olmazsa deneyeyim bakalım sonuç ne olacak
Yerim onu, onlar masum oluyor ya alsada kaçırırlar ağızlarındanValla bu durumlarda "ama arkadaşımın durumu iyi" deme olur mu olur. Arkadaşların dediği gibi yine aynı kutuya para koymak mantıklı sonra su içmeye vs.diye odadan çık bakalım:26:
malesef durumunun iyi olmasıyla bi ilgisi yok. kleptomani olabilir. dayanamıyordur. yurtta kalırken şahit olmuştum böyle bir olaya. çok zengin bir kız, arkadaşının kalemlerini tokalarını ve çok komik ama iç çamaşırlarını çalmıştı ortaya çıkmıştı. değersiz şeyler hepsi ama hastalık işte.
ben de böyle bir olay için bi akrabamdan şüphelenmiştim geçen yıl. 2 kez bize kalmaya geldi. ilkinde 120 liram kayboldu. ikincisinde banka kartım kayboldu. Allahtan hemen farkedip iptal ettirdim hoş şifreyi de bilmiyordu. gerçi hala bi şüphe..
insan hem duygusal düşünüp vicdan yapıyor hem de mantıken düşünüp neden olmasın ya öyleyse ? diyor. gerçekten çok zor bir durum. bence denemekten zarar gelmez.
kutu yine aynı yerde dursun. içine bikaç beşlik. bikaç yirmilik filan koy. iyice say. bi de doğal ol. sık sık çık odadan bakkala gidip geliyim filan de. emin olursun zaten.
ama bence kardeşini de dene. ne olur ne olmaz.
kardesin 10 yasinda,
arkadasiyla birlikte bile yapmis olabilir..
tamam kardesinize güveniz güzel birsey ama
ona güvenirken 5tl ile diger cocugu deniyorsunuz..
o geldi tek yabaci diyorsunuz yani kutunun icinde dediginize göre ortalikta mi duruyor,
yani ne bileyim almista olabilir ama ortada cocuklar varken birine ak birne kara demek yanlis..
ayrica öncede parada eksiklik oldugunu farketmissin,
o zamanda mi o cocuk vardi?
Arkadaşım inş paralarını bulursun ama şöyle bir durum var hani paran ilk kayboldugunda annene demissin ya işte o zamanda o arkadaş sizdemiydi tamam 2.kayboldugunda sizdeymiş ondan şüphelenebilirsin ama masaya 5 tl koyayım deneyeyim olmaz bana göre.
O arkadaş zaten sürekli bizim eve girer çıkar, sürekli görüşürüz yani. Belki 50 kere gelmişliği vardır..
arkadaşınızın kişiliğine bağlı. hiç yapmaz diyemem.
bir akrabamın, çocukluk arkadaşlarıyla buluştuğu ev toplantısında annesinin mücevherleri gitmişti. annesi gece yatarken fark etmiş odasının kurcalandığını.
kız, o kadar çok seviyor ve güveniyordu ki arkadaşlarına, hanginiz aldı diye sormaya bile utandı. ama arkadaşlarından birisi, annesinin yatak odasına girip mücevherlerini çalmaya utanmadı, hem de çocukluk arkadaşının...
eğer şüpheniz varsa, bence görüşmeyi azaltmayı deneyin.
kardeşinizin işi olduğunu pek sanmıyorum, o para çocuklar için çok büyük bir miktar, alsa ne yapacak, birşey alsaydı evde görürdünüz...
evinizin anahtarını verdiğiniz biri yok, değil mi?
bence arkadaşınız tekrar geldiğinde ortaya para bırakmak işe yaramaz. azcık kafası çalışıyorsa, almayı düşünmez. denendiğini anlar.
gerçekten ondan şüphe ediyorsanız araya mesafe koyun. o almışsa, davranışlarıyla bir şekilde şüphenizi çeker. emin olmadan günahını almayın ama...
ya arkadas olan kisi senin arkadasin mi kardesinin arkadasi mi?
Benim arkadaşım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?