- Konu Sahibi cevapveriyorum
-
evet param calınmıstı.. ve bu sürekli oluyordu cüzdanımda 20 lira kadar para olurdu her zaman yani babamın verdiği harclıgın yarısını birazını falan yanımda tasıyordum. ama tüm tasımazdım mecburen hergün bişeyler alıyordum yiyecek falan bozuk 5 oluyordu 10 oluyordu.. ve hep 5 liralar gidiyordu.ama ben bunu bir kac ay ben bişeylere harcıyorumda unutuyorum ne aldıgımı falan diyordum.. sonra baktım ciddi ciddi gidiyo süreli paralar kendi kendime okulda yediğim keklerin cikolataların paketlerini biriktiriyordum cantamda aldıklarımı unutmayım hesaplayım diye.ama hala calındı diye aklıma gelmiyordu. biz 4 yakın arkadastık gecen yıl 3 ümüz öğle arasında lavaboya gittik x arkadas gelmedi yazı yazıyodu onu tamamlıcam dedi. ve o sabah ve derste baktım 10 liram var 5 5. hatta sevindim iyi 5 im var sanıyordum 10um var diye. sonra lavabodan geldik hepimiz cüzdanlarımızı aldık yemek yemeye cıktık 4ümüz. neyse aldık alacaklarımızı cüzdanı actım para vericem bi baktım cüzdanda 5 lira var. ve x arkadas sınıfta sırada otururken baska biri gelipte hayatta benim cantamı karıstıramaz. neyse ben bu sefer kesin anladım paranın calındıgını ama yine x den süphelenmiyorum aklıma bile gelmiyo o kadar yakınızki ve durumuda iyi. ben xle yalnızken ve yolda hızlı hızlı yürürken söyledim x biliyomusun benim canım cok sıkkın param calınıyo sürekli. ve x in tepkisi ne oldu dersin? : ne? neden bana ilk farkettiğinde söylemedin? . oldu..
Keske calındıgını söylemeseydin canim ya.. Biz de cok yakınız normalde ama artik olamayacagız gibi geliyor. Bazen en yakını bile hic ummadıgını yapabiliyor maalesef..
Arkadaslar biraz önce babamla konustum ve babamın söyledigiyle şoke oldum. Babam bize para vermek icin bankadan para cekip ceketinin cebine koymus. Biraz önce parayı almak icin baktıgında yaklasık bir 50 TL falan yok dedi
Bunun acıklaması ne simdi:44:
eve giren cıkan yok değil mi? kardesinide düşünmeye basla eger yoksa umarım değildir yinede
Kardesim alsa bir sekilde ortaya cıkmaz mıydı? Babam da kardesimin olmasına ihtimal vermiyor zaten.. :26:
yani cıkar aslında birde 10 yasındaki çocuk cesaret edemez o kadar cok parayı almaya bilmezki o kadar cok parayla ne yapılacagını ama evde baska kimse yoksa giren cıkanda yoksa bi şekilde deneyin derim ona hissttirmeden cünkü kardesin değilse güveni sarsılır
Ee giren bir tek bahsettigim arkadasım var. Onunla da bu olanlardan sonra eskisi gibi görüsmeyi düsünmüyorum. Ama yine de para koyup bekleyecegim..
babanız para cektikten sonrada geldimi eve o arkadasın?
benimki tabi tahmin cnm ona bu kdr güvendiğinizi bildiği için kardeşin olabilir dedim ama amacım kimsenin günahını almak değil sdce fikir söylüyorum benm nişanlımın erkek kardesi de öyle 9 yasında 100 milyon yürüttü cebinden
benimki tabi tahmin cnm ona bu kdr güvendiğinizi bildiği için kardeşin olabilir dedim ama amacım kimsenin günahını almak değil sdce fikir söylüyorum benm nişanlımın erkek kardesi de öyle 9 yasında 100 milyon yürüttü cebinden
bende küçükken babamın cebinden almıştım para şeker meker aldım
çocuk aklı işte olabiliyor yapabiliyorlar
sonunda yakalandım iyi bir zılgıt yedim tövbe ettim,harçlığımı kestiler
ama arkadaşta olabilir son zamanlarda değişti diyorsan
bu aslinda aman deyip kapatilacak birsey degil,
suanda kardesin ya da arkadasin,
kardesin aldiysa zaten suclulugu filan bosver 10 yasindaki cocuk o parayla ne yapti birde o düsünülecek..
aslinda kimse yapmaz normalde ama insanlar nefisleriyle bir saniye basbasa kalinca
nefis akli,vicdani alt edebiliyor cogu zaman..
Gelir seviyesi yüksek bir semtin pazarındaydım. İyi giyimli bir teyze elinde başka bir yerden aldığı domates poşetiyle geldî ve ben domates seçerken, domatesleri seçti seçti torbasına ekledi hiçbir şey yok gibi devam ettiben tabi şok oldum.
Allah muhafaza bu bir hastalık olabiliyor. Eğer bu durum kesin olarak arkadaşındansa bunu kanıtlayınca mutlaka ailesinebildirin. Sonuçta aileleriniz de samimi görüşüyormuş, erken yaşta önünü alsınlar bu durumun.
Odaya açık bir kamera koyabilirsin mesela böylece kesin emîn olursun gözünle görüp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?