Kaybolan paralarım

tamam ben yanlis anlamisim,kardesinizle yasit bir arkadas sandim o yüzden iki kücük varken neden digerine bu gözle bakiliyor diye yazdim..

hersey mümkün üzüldüm,ortaya koysanizda parayi alacagini sanmiyorum belkide alabilir..

eger hastalik modundaysa olabilir..kolay gelsi zor bir durum insan görmeden birsey diyemiyor

Teşekkürler, gerçekten zor bir durum.. Çok ortalıkta olmayan ama arkadaşımın görebileceği bir yere parayı koyacağım sonucu merakla bekliyorum..

parani ilk saydiginda eksik oldugunu dusundugundede bu arkadas gelmismiydi size ?
hem o kutuda para oldugunu nerden bilsin ?

Arkadaşın olabilir.
Kardeşine güvenin tam olduğuna göre...
Evde de başka yabancı olmadığına göre...
Kumbarandaki paraları iyice say.
İçine gene üç dört tane beşlik koy.
Sonra odada yalnız kalmasını sağla.
Bu şekilde dene.
Sonra o gider gitmez say bakalım.Gene eksildiyse ruhlar gelip almyor ya elbet arkadaşın alıyordur.
Ona göre arkadaşlığını mesafeli devam ettirirsin.
Uzak durursun ondan.

Arkadaşın olabilir.
Kardeşine güvenin tam olduğuna göre...
Evde de başka yabancı olmadığına göre...
Kumbarandaki paraları iyice say.
İçine gene üç dört tane beşlik koy.
Sonra odada yalnız kalmasını sağla.
Bu şekilde dene.
Sonra o gider gitmez say bakalım.Gene eksildiyse ruhlar gelip almyor ya elbet arkadaşın alıyordur.
Ona göre arkadaşlığını mesafeli devam ettirirsin.
Uzak durursun ondan.

Evet ben de öyle yapacagım zaten.. Bir şekilde yalnız bırakıp deneyecegim. Başka türlü anlayamam yoksa..

1Tl görse getirip size veren soran çocuğun böyle birşey yapacağına ihtimal vermem...

Ben de bu sebepten dolayı kardeşim yapmamıştır diyorum zaten.. Yani yaramazdır, bizi sinirlendirmeyi sever, ama çok dürüsttür. Çocuktur, şeytanın aklına uyup yapmış olsa bile gelip söyler dayanamaz diye düşünüyorum..

Ben de bu sebepten dolayı kardeşim yapmamıştır diyorum zaten.. Yani yaramazdır, bizi sinirlendirmeyi sever, ama çok dürüsttür. Çocuktur, şeytanın aklına uyup yapmış olsa bile gelip söyler dayanamaz diye düşünüyorum..

arkadaşın evine çok kez girip çıkmış ve daha önce böyle bir şey olmamış bence o değil parası var diyosun hastalık olsa eskidende bişeyler almış olurdu evden vs den.
ama kardeşin şeytana uymuş olabilir arkadaşlarına hava atmak için bi şeyler almış olabilir yılbaşı hediyesi vs almak için almış olabilir.bence güzel bir dille sorabilirsin.

arkadaşın evine çok kez girip çıkmış ve daha önce böyle bir şey olmamış bence o değil parası var diyosun hastalık olsa eskidende bişeyler almış olurdu evden vs den.
ama kardeşin şeytana uymuş olabilir arkadaşlarına hava atmak için bi şeyler almış olabilir yılbaşı hediyesi vs almak için almış olabilir.bence güzel bir dille sorabilirsin.

Ya bir de şu var. Kardeşim olsa vicdan azabı duyar. Kim olsa duyar yani. Ama kardeşim hiç vicdan azabı duyuyor gibi değil gayet normal konuşabiliyor benimle. Ama arkadaşım öyle değil. Son zamanlarda sürekli gözlerini dikip bana bakmaya başladı, ben de merak ettim doğal olarak suratımda bir şey mi var acaba dedim. Yok dedi ben böyleyim beni böyle kabul et:53: Sonra yine devam. Mesela bir şey sorduğum zaman sen yaparsan yaparım, sen yersen yerim, sen içersen içerim tarzı şeyler söylüyor. Belki suçluluk duygusundan dolayı böyle davranıyordur diye düşünüyorum..

Bunu neye dayanarak söylüyorsun?

bir ihtimal sunmus arkadas ?
sen arkadasinin aldigini neye dayanarak soyluyorsun ?
kardesine guvene bilirsin tabi,
ama bazi seyleri o yapmaz dediklerimiz yapiyor,
kardesin yapmistir demiyorum tabi,
en ummadigin kisi bile yapmis olabilir hepsi birer ihtimal sadece..

Bence arkadaşınızı bu konuda deneyin ama 20- 25 tl gibi paralarla. Meblağ az olursa almayabilir..

Yani eve yabancı biri girmiyorsa ve kardeşiniz de almamışsa geriye bir tek arkadaşınız kalmış :50:

bir ihtimal sunmus arkadas ?
sen arkadasinin aldigini neye dayanarak soyluyorsun ?
kardesine guvene bilirsin tabi,
ama bazi seyleri o yapmaz dediklerimiz yapiyor,
kardesin yapmistir demiyorum tabi,
en ummadigin kisi bile yapmis olabilir hepsi birer ihtimal sadece..

Zaten sen benim kardesimi suçlayamazsın sen kim oluyorsun gibi bir anlamla söylemedim. Neden kardesimi düsündügünü sordum sadece. Kardesimle ilgili gözden kaçırdıgım bir sey mi var acaba diye.

seni çok ama çok iyi anlıyorum. aynı sey benim basımada geldi gecen yıl ve ben hala vicdan azabı cekiyorum görmeden ondan süphelendim diye..söylemedim ona bir şey tabi ama suan uzaklastık birbirimizden. kesinlikle dene onu.. ben salak gibi ondan süphelenmediğim için onun yanında söyledim paramın calındıgını ve ondan sonra cözüm bulmaya calıstım :\ ve o günden sonra anında kesildi hırsızlık ve sadece ona söylemiştim paramın calındıgını. ama ben öyle bir duruma geldim ki Allah tarafından alınıyo o paralar falan diyordum konduramıyordum. ve baska sebeplerle o arkadasla yolumuzu ayırdık ama inanın hala düşünüyorum hala vicdan azabı cekiyorum onun yaptıgından %90 emin oldugum halde

seni çok ama çok iyi anlıyorum. aynı sey benim basımada geldi gecen yıl ve ben hala vicdan azabı cekiyorum görmeden ondan süphelendim diye..söylemedim ona bir şey tabi ama suan uzaklastık birbirimizden. kesinlikle dene onu.. ben salak gibi ondan süphelenmediğim için onun yanında söyledim paramın calındıgını ve ondan sonra cözüm bulmaya calıstım :\ ve o günden sonra anında kesildi hırsızlık ve sadece ona söylemiştim paramın calındıgını. ama ben öyle bir duruma geldim ki Allah tarafından alınıyo o paralar falan diyordum konduramıyordum. ve baska sebeplerle o arkadasla yolumuzu ayırdık ama inanın hala düşünüyorum hala vicdan azabı cekiyorum onun yaptıgından %90 emin oldugum halde

Kötü olmuş canım, senin de mi paran çalınmıştı? Ben de aslında konduramıyorum günahını almak istemiyorum ama denemek zorundayim. Ama büyük ihtimalle yarın yapacaksa bile yapmaz cünkü yalnız kalmayacak odamda baska arkadaslar da olacak..

Kötü olmuş canım, senin de mi paran çalınmıştı? Ben de aslında konduramıyorum günahını almak istemiyorum ama denemek zorundayim. Ama büyük ihtimalle yarın yapacaksa bile yapmaz cünkü yalnız kalmayacak odamda baska arkadaslar da olacak..

evet param calınmıstı.. ve bu sürekli oluyordu cüzdanımda 20 lira kadar para olurdu her zaman yani babamın verdiği harclıgın yarısını birazını falan yanımda tasıyordum. ama tüm tasımazdım mecburen hergün bişeyler alıyordum yiyecek falan bozuk 5 oluyordu 10 oluyordu.. ve hep 5 liralar gidiyordu.ama ben bunu bir kac ay ben bişeylere harcıyorumda unutuyorum ne aldıgımı falan diyordum.. sonra baktım ciddi ciddi gidiyo süreli paralar kendi kendime okulda yediğim keklerin cikolataların paketlerini biriktiriyordum cantamda aldıklarımı unutmayım hesaplayım diye.ama hala calındı diye aklıma gelmiyordu. biz 4 yakın arkadastık gecen yıl 3 ümüz öğle arasında lavaboya gittik x arkadas gelmedi yazı yazıyodu onu tamamlıcam dedi. ve o sabah ve derste baktım 10 liram var 5 5. hatta sevindim iyi 5 im var sanıyordum 10um var diye. sonra lavabodan geldik hepimiz cüzdanlarımızı aldık yemek yemeye cıktık 4ümüz. neyse aldık alacaklarımızı cüzdanı actım para vericem bi baktım cüzdanda 5 lira var. ve x arkadas sınıfta sırada otururken baska biri gelipte hayatta benim cantamı karıstıramaz. neyse ben bu sefer kesin anladım paranın calındıgını ama yine x den süphelenmiyorum aklıma bile gelmiyo o kadar yakınızki ve durumuda iyi. ben xle yalnızken ve yolda hızlı hızlı yürürken söyledim x biliyomusun benim canım cok sıkkın param calınıyo sürekli. ve x in tepkisi ne oldu dersin? : ne? neden bana ilk farkettiğinde söylemedin? . oldu..

Back
X