Kaygı bozukluğu için terapi, telkin, kitap vb. Öneri…

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Arkadaşlar merhaba yıllar önce ağır depresyon tedavisi gördüm. Atlattım ama zaman zaman sebebini bilmediğim bir kaygı ve öfke bıraktı bende. Depresyonda değilim ama bazen öyle saçma şeylere takılıyorum ki. Bu annem, iş arkadaşım, erkek arkadaşım veya herhangi biri olabilir. Şimdi beni seven biri var hayatımda ama son zamanlarda fark ettim ki onu da incitiyorum. Aniden gelen korkularım için ne yapabilirim? şu an hayatımda bir sorun yok ama ben yaratıyorum. Lütfen bana yardım eder misiniz🥲

Telkin, kitap vs gibi şeyler yardımcı olabilir ama esas olan bence terapi. Burada birçok kişi sizi rahatlatacak yorumlar yazsa da bunlar anlık etki eder belki ama birkaç gün sonra yine o kaygılar oluşabilir.

Doktorunuz var mı görüştüğünüz ve ilaç kullanıyor musunuz kaygı azaltıcı. Bende de depresyon panik atağa ve kaygı bozukluğuna dönüştü ama benimkiler normal hayatımı çok kötü etkilediği için ilaç alıyorum ve sürekli psikiyatrdayım.

Doktorunuz var mı görüştüğünüz ve ilaç kullanıyor musunuz kaygı azaltıcı. Bende de depresyon panik atağa ve kaygı bozukluğuna dönüştü ama benimkiler normal hayatımı çok kötü etkilediği için ilaç alıyorum ve sürekli psikiyatrdayım.
Hayır ilacı yıllar önce bıraktım.

Olumlama denilen yeni akım konuşmalar buna hizmet ediyor bildiğim kadarıyla.

Psikonet yayinlarinin pek çok güzel kitabı var bu konuda. David Burns'un iyi hissetmek kitabını kesinlikle okuyun. Aynı yazarın sonrasinda 'panik atakta' isimli kitabını da çok tavsiye ederim. Bilişsel davranışçı terapi deneyebilirsiniz. İnançlı bir insansanız konuyla alakalı, tasavvufi ve dini kitaplar da çok iyi gelecektir. Çok güzel YouTube videoları var, psikologlari dinlemenizi tavsiye ederim. Meditasyon yapmanızı tavsiye ederim. Azar azar ama işe yarayacak.

Back
X