Kaygı bozukluğu olan ailem

pembebulut111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2020
31
60
3
41
Herşeyin en kötüsünü düşünürler. Bir yere giderim. Gidip gelene kadar başıma herşey gelebilir. Gelene kadar burnumdan getirirler. Ne keyif alırım ne dinlenirim. Güya tatile gitmiş olurum yani. Normal günler için de aynı. Herşeyin en kötü senaryosu düşünülür. Ellerinde olsa başıma birşey gelmesin diye beni hiçbir yere göndermeyecekler, hiçbirşey yaptırmayacaklar. Hayatım böyle geçiyor. Buna çözüm var mıdır bilmiyorum. İşin kötüsü bende onlara benzemeye başladım. Sürekli rüyamda başıma gelebilecek kötü şeyleri görüyorum.

Siz de onlara iyi şeyler anlatın
Dışarı çıkıp geldiğinizde tatil de yaşadığınız güzel şeyleri gördüklerimizi anlatın mutlu olduğunuzu hissetsinler
Toplum içinde kötü insanlar olduğu kadar iyiler de var bilsinler

bu yaştan sonra ailenizi değiştiremezsiniz öyle gelmiş öyle giderler. siz zaman zaman bu durumu onlara guzelce anlatacaksınız. Genel olarak dışarıda tatilde arkadasınızla guzel olan hikayeleri anlatın belki o zaman içleri rahatlar..

Kaygı bozukluğu maalesef çoğumuzda var.
Herhangi kötü bir haber bile hadi bizimde başımıza bu gelirse diye diye kaygilandiriyor.
Ailenize yeterli tedbiri aldığınızı anlatın.
Güvenli olduğunuzu.

Bir müddet bu kaygıyı azaltmak için onu ciddiyim sıkbogaz edin.
Şu an suradayim. İçeri giriyorum. 5 dakikada bir arayın bir gün .

Anlarlar ne beklediklerini senden.
sizde yavaş yavaş arindirmis olursunuz onları kötü düşüncelerden .

bu benim

ama öyle başına kötü bir şey gelir değil

benimki mesleki deformasyon

her şeyin en kötü olasılığını düşünür, ona göre hareket ederim

yani tatilde başıma kötü bir şey gelir değil de atıyorum tatilde bir şey kayboldu onun sonunu en kötü yere bağlarım

oysa öbür çekmecededir vs

yani aileniz bu senaryoları yazıyor ve bunlar gerçekleşmiyorsa dönüşte tek tek oturun konuşun

bakın böyle dediniz ama öyle olmadı aksine şöyle iyi böyle iyi oldu diye

biraz da az anlatın her attığınız adımı bilmezlerse endişelenmezler

40 yaş üstündeyim ailem hala başıma gelen kötü şeyleri yıllar sonra artık komik olunca öğrenir

birinde annem "eee o zaman da konuştuk, bunları hiç anlatmamıştın" dedi

evet o zaman ben de sinirliydim, şimdi sinirim geçti, bunlar anı oldu anlattım artık dedim

Böyle durumlarda genelde ailenin kaygısını azaltmaya yöneliriz.
Başımıza kötü bişey gelse anlatmayız.
Ya da herşeyi güzelleyerek anlatırız.
Bu durum esasen onları daha da kaygılandırabiliyo.
Bişi var da saklıyo sanıyorlar.
Ben tam tersi tepkiyle çözdüm bunu, aduğket yaptım
Aşırı kaygılı gibi her sıkıntımı anlattım
(Ki asla huyum değildir)
Evet en dandik konuları bile.
Yok otobüs şöyle kalabalıktı, yok sokak şöyle pisti, yok param bitmiş fark etmedim vs vs.
Sonunda rolleri değiştik.
Şimdi dırdır etmeyim diye hiç didiklemiyolar.

Bu benim hayat felsefem de artık.
Bi konuda birinden rahatsızsam aynısının misliyle bezdirrim onu.
Yoksa kimsenin hatasını anlayası yok.

Bende böyleydim önceden kardeşime 5 dk ulaşamıyım kafayı yerdim nerdesin diye çocuk metrodayım abla noluyo derdi zamanla kendimi eğitip bıraktım bu huyumu gerçekten lanet bi huydur allah sabır versin nasıl geçer bilemiyorum

Sanki benim ailem özellikle annemi anlattınız sakınan göze çöp batar deyin susturun onları gittiniz yerde fazla detay vermeyin üstü kapalı gecistirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…