Kaygı bozukluğu..

kanatlarimyok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
159
94
13
arkadaslar aylar önce psikiatrist bana kaygı bozukluğu teşhisi koyup ilaçlar yazmıştı. Şimdi yine karşıma çoktı. Kaygı bozukluğu ne demek? Ciddi bişeymi? Devamlı birşey mi? Dönemlik mi?

arkadaslar aylar önce psikiatrist bana kaygı bozukluğu teşhisi koyup ilaçlar yazmıştı. Şimdi yine karşıma çoktı. Kaygı bozukluğu ne demek? Ciddi bişeymi? Devamlı birşey mi? Dönemlik mi?

Dereceleri vardır muhtemelen. Anksiyete bozukluğu diye de geçiyor. Baya keyifsiz bir şey. Küçük küçük kaygılandığınız şeyler olduğu gibi, kaygıdan paralize olacak hale geldiğiniz de olabiliyor. Sizi psikiatriste gitmeye iten sebepler neyse onlar devamlı mı? Dönemsel mi siz karar verebilirsiniz. İlaç da kullanın tabi ama ben terapiyi de öneririm. Oldukça faydalı.

Dereceleri vardır muhtemelen. Anksiyete bozukluğu diye de geçiyor. Baya keyifsiz bir şey. Küçük küçük kaygılandığınız şeyler olduğu gibi, kaygıdan paralize olacak hale geldiğiniz de olabiliyor. Sizi psikiatriste gitmeye iten sebepler neyse onlar devamlı mı? Dönemsel mi siz karar verebilirsiniz. İlaç da kullanın tabi ama ben terapiyi de öneririm. Oldukça faydalı.
Boşanma sürecinde gitmiştim ilk gittiğimde gercekten tataız dönemler gecirmiştim. Boğuluyormuş hissi nefes darlığı çarpıntı konuşmama isteği iştahsızlık uykusuzluk ama sürekli yatma isteği idi sıkıntılarım. Doktor xanax falanda yazmıştı düzeldim gerci gecti o sıkıntılarım. Bide yıllar önce okuldaki derslere çok stres olmuştum doktor lustralle atarax yazmıştı. Şimdi mahkeme sürecindeyim karşı taraf benim zaten psikolojimin çok bozuk oldugunu sorunlu oldugumu bunlarla kanıtlamaya calışıyorlar.. Bende kendimden şüphelendim. Gercekten normal değil miyim? Onu merak ediyorum

Kaygı bozukluğu yaşamanız için ortada olaylar nedenler vardır.
Çatışma halinden kaynaklanıyor.
İlaç tedavisi tek başına yeterli olmaz. İlaç sadece kaygınızı azaltır sorunlar aynı yerinde kalır. Sadece daha berrak görebildiğiniz için çatışma yaşamadan daha doğru akla yatkın kararlar alır hale geliyor insan. Terapi ile desteklenmeli.

İlaç tedavisi tek başına yeterli olmaz. İlaç sadece kaygınızı azaltır sorunlar aynı yerinde kalır. Sadece daha berrak görebildiğiniz için çatışma yaşamadan daha doğru akla yatkın kararlar alır hale geliyor insan. Terapi ile desteklenmeli.
Yani kişiliksel bi bozukluk değil dimi herkes başına kötü birşey geldiğinde o tarz dönemler yada böyle bi hastalık gecirir mi? Sonra tedaviden sonragecip gider mi acaba

Buarada terapi içinde bi doktora gitmiştim doktor şu testti bu testti derken neredeyse beni iki ay oyaladı oysaki benim konuşmaya ihtiyacım vardı. Sonrada gitmedim :(

İnsanın endise halinde olması, diken uzerinde hissetmesi, basına kotu bir sey gelecek diye surekli dusunmesi ve bu endisenin uzerinde de yogunlasması, hep kotu bir olayı bekleme halidir. Bundan mutevellit gergin, mutsuz, uykusuz ve cevresisindeki insanlardan zarar gorecegini dusunur hatta guven kaybı yasaması. Bu kaygı bozuklugu oluyor. Buna etken kisinin cocukken veya yetiskinlikte yasadıgı travmalar sebep oluyor. Gecmiste yasanılan bir travma bir baska olaydan dolayı tekrar tetikleniyor ve acıga cıkıyor. Genetik bile olabilir aslında.. Arastırılma yapılsa hic fena olmaz.. Merak ettim simdi.. :110:

Boşanma sürecinde gitmiştim ilk gittiğimde gercekten tataız dönemler gecirmiştim. Boğuluyormuş hissi nefes darlığı çarpıntı konuşmama isteği iştahsızlık uykusuzluk ama sürekli yatma isteği idi sıkıntılarım. Doktor xanax falanda yazmıştı düzeldim gerci gecti o sıkıntılarım. Bide yıllar önce okuldaki derslere çok stres olmuştum doktor lustralle atarax yazmıştı. Şimdi mahkeme sürecindeyim karşı taraf benim zaten psikolojimin çok bozuk oldugunu sorunlu oldugumu bunlarla kanıtlamaya calışıyorlar.. Bende kendimden şüphelendim. Gercekten normal değil miyim? Onu merak ediyorum
Boşanma süreci dünyanın en çirkef sürecidir. Onun için o durumu hafifletecek şeylerle uğraşın.
Normalsiniz kesinlikle. Kimse diyemez ki gözümün döndüğü yada kendimi berbat hissettiğim anlar olmuyor diye.
Ayrıca karşı taraf neyin derdinde ilaç kullandıysan ne oluyor? Şu çirkeflerden tiksiniyorum.

Alakası yok. Her insanın dönem dönem stres kaynaklı sıkıntıları olabilir. Bu normal olmadığınız anlamına gelmez. Keşke insanlar şu boşanma sürecinde bu kadar çirkinleşmeseler. Medenice davranabilseler.

Yani kişiliksel bi bozukluk değil dimi herkes başına kötü birşey geldiğinde o tarz dönemler yada böyle bi hastalık gecirir mi? Sonra tedaviden sonragecip gider mi acaba

Buarada terapi içinde bi doktora gitmiştim doktor şu testti bu testti derken neredeyse beni iki ay oyaladı oysaki benim konuşmaya ihtiyacım vardı. Sonrada gitmedim :KK43:

Hangi şehirdesiniz?
Genetik olan rahatsızlıklar daha ağır oluyor diye biliyorum. Mutlaka kan tahlili verir bakarlar.
Dönem dönem herkesin başına gelebiliyor. Stresli travmalı dönemlerde ortaya çıkıyor en çok. Bazı insanlar çok rahat atlatıyor kimisi bir doktora ihtiyaç duyuyor.
Bu anormal bir durum değil. Sizi kaygılandıran şeyler var şuan. O sorunları kafanızda çözdüğünüz zaman kaygılarda azalıyor.
Herkeste kaygı var kaygı aslında bizim savunma mekanizmamız. Siz sadece biraz daha fazlasını hissediyorsunuz.
Bu arada doktorunuzu dinleyin.

Hangi şehirdesiniz?
Genetik olan rahatsızlıklar daha ağır oluyor diye biliyorum. Mutlaka kan tahlili verir bakarlar.
Dönem dönem herkesin başına gelebiliyor. Stresli travmalı dönemlerde ortaya çıkıyor en çok. Bazı insanlar çok rahat atlatıyor kimisi bir doktora ihtiyaç duyuyor.
Bu anormal bir durum değil. Sizi kaygılandıran şeyler var şuan. O sorunları kafanızda çözdüğünüz zaman kaygılarda azalıyor.
Herkeste kaygı var kaygı aslında bizim savunma mekanizmamız. Siz sadece biraz daha fazlasını hissediyorsunuz.
Bu arada doktorunuzu dinleyin.
İzmirdeyim ben. Genetik oldugunu sanmıyorum ailemde böyle tedavi gören birisi pek yok onların başına böyle şeylerde gelmedi.
Teşekkür ederim yazınız için. Bende huzursuz oldum kednimden şüphelendim normal değilmiyim diye:(

Boşanma süreci dünyanın en çirkef sürecidir. Onun için o durumu hafifletecek şeylerle uğraşın.
Normalsiniz kesinlikle. Kimse diyemez ki gözümün döndüğü yada kendimi berbat hissettiğim anlar olmuyor diye.
Ayrıca karşı taraf neyin derdinde ilaç kullandıysan ne oluyor? Şu çirkeflerden tiksiniyorum.

Alakası yok. Her insanın dönem dönem stres kaynaklı sıkıntıları olabilir. Bu normal olmadığınız anlamına gelmez. Keşke insanlar şu boşanma sürecinde bu kadar çirkinleşmeseler. Medenice davranabilseler.
Kesinlikle bende tiksiniyorum böyle çirkeflerden. Anlamlandıramadım böyle kanıtlar sunuyolarsa gercekten ilaç kullanmış olmam bu kadar üzülmem bana bende bişey mi var sorusunu aklıma getirdi. Huzursuz oldum. Normal olmadıgımı düşündüm biran

Kendine yuklenme bu surecte bunlari yasaman cok normal. Nasil ki insanlar donem donem depresyona giriyor bu da boyle birşey.
Bende yasadim anksiyete bozukluğunu korkmana hic gerek yok.
Hayatin icin sunlari yapabilirsin.
Bol bol temiz hava al ve surekli bir mesguliyetin olsun asla kendini boş birakma. Yemek yap kotap oku temizlik yap alisveris yap gez toz ama sakin bos kalma.

Kendine yuklenme bu surecte bunlari yasaman cok normal. Nasil ki insanlar donem donem depresyona giriyor bu da boyle birşey.
Bende yasadim anksiyete bozukluğunu korkmana hic gerek yok.
Hayatin icin sunlari yapabilirsin.
Bol bol temiz hava al ve surekli bir mesguliyetin olsun asla kendini boş birakma. Yemek yap kotap oku temizlik yap alisveris yap gez toz ama sakin bos kalma.
Peki çok teşekkür ederim..

Psikolojini bozan onlar sen kendini neden suçluyorsun ki normal değilim diye? İnsan olsa vicdanı sızlar bir insani bu noktaya getirdim diye

gayet normalsin. psikolojini bozan şu boşanma süreci bittikten sonra ilaç da yardımıyla tamamen eski haline döneceksin

Anksiyete her insanın belli periyotlarla yaşadığı bişeydir eserekli bir hal alıp doktor niye böyle dedi diye üzerine gitmeyin yakın bi arkadaş bulup dertleşin :))

Hayır canım tabiki kişilikle ilgili değil.
Tedaviden sonra düzeliyor tabi. Ama tedavi süresi kişiden kişiye değişir.
Bir de iyileşip iyileşmediğine kendi başına karar veremezsin. Doktor kontrolü olmadan ilaçlarını sakın bırakma.

Elbette herkes geçirebilir ben de geçirdim bir dönem hatta ilaç da kullandım geçti bitti gitti :) Böyle düşünme lütfen kendin için, nezle olmuşsun gibi düşün, geçer yani.

Fakat şunu söyleyeyim, her şeyi çok takan biriysen yinelenme olasılığı yüksek. Az umursamaz olmak lazım :)

Back
X