Emzirirken kullanabiliyor musunuz?Merhaba bende 4 yildir yaygin anksiyete ve panik atak var 4 ay filan ilac kullandim tamam dedim iyilestm hersey okadr yolundaydiki cok guzel gecti 2 yilim gecen yil temmuzda ust uste atak gecirdim agustosta hamile olduumu ogrendim ve ilac kullanmadim 9 ay hic atak gecirmedim ama dogumdan 10 gun sonra covit olduk butun aile iste ondan sora malesef geri geldi ve suan ilaca basldm ayni zmanda 4 yilda butun telkin yontemlerini ezbeledim online ve yuzyuze terapi aldim malesef sönuyor ama yasadigin olumsuzlukda tekrar alevleniyor bu illetAma kesinlikle bunu yasamayan anlayamaz berbar bi his
Hayir bebegim erken birakti cok savas verdim emzirmek icin ama o istemeyince ilaca basladim bendeEmzirirken kullanabiliyor musunuz?
Sizinki gerçekten uzun bi süreMerhaba bende 4 yildir yaygin anksiyete ve panik atak var 4 ay filan ilac kullandim tamam dedim iyilestm hersey okadr yolundaydiki cok guzel gecti 2 yilim gecen yil temmuzda ust uste atak gecirdim agustosta hamile olduumu ogrendim ve ilac kullanmadim 9 ay hic atak gecirmedim ama dogumdan 10 gun sonra covit olduk butun aile iste ondan sora malesef geri geldi ve suan ilaca basldm ayni zmanda 4 yilda butun telkin yontemlerini ezbeledim online ve yuzyuze terapi aldim malesef sönuyor ama yasadigin olumsuzlukda tekrar alevleniyor bu illetAma kesinlikle bunu yasamayan anlayamaz berbar bi his
Haklısınız ben hiç doktor kontrolünde tedavi bulmaya çalışmadım aslında birkere yeltendim ve sadece terapi gördüm. Peki okb’yi araştırmadım ben ama sizde nasıl etkiler oluyor ?Merhaba geçmiş olsun. Bende başka bir psikolojik rahatsızlık olan okb var. Bence genel olarak psikolojik rahatsızlıklarda doktor kontrolünde olmak gerekiyor. Psikiyatriste başvurdunuz mu? İnternetten araştırmak belki yararlı olabilir ama doktorun teşhis koymasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Çok teşekkür ederimgeçmiş olsun,
Evet bekarım hayatımda yakın zamanda bununla ilgili değişiklik olabilir ki bu bana inşallah daha iyi gelirBekarsin galiba.gundelik hayatın nasıl ? Mutlu musun ?
hayatinda başka sorunlar var mı. Seni huzursuz eden içine attığın problemler. Bunları cozersen yani huzurlu ve mutlu bir hayatın olursa sen farkinda olmadan cozuluyo bu sıkıntılar .
Evet üzerinde durmak çok daha kötüleştiriyo. Korku insan doğasında elbet var ama çok çok düşünmek insanı mahvediyor. Endişe ediyosun ve yine bu hislerin gelmesindende endişeleniyosun garip bi his tamamen insanın aklında bitiyor ama kendiliğinden bitirilemiyor sanırım.Çok önemsememeye çalış. Herkesin korkular kaygıları var, korkularımızla beraber yaşıyoruz. Ne kadar kafaya takarsan o kadar büyütürsün.
Jean jacgues Rousseau çok güzel ifade etmiş;
‘Korktuğun şey başına geldiğinde, zannettiğin kadar korkunç olmadığını görürsün.’
Bunu içselleştirmeye çalış.
Bende sizi o kadar iyi anlıyorumkiSeni o kadar iyi anlıyorum ki, 12 yıldır bu illet benimle, 2013’ten beri çok iyiydim, ilaç tedavisi işe yaramıştı çok zorlu travmaları bile atlattım fakat covid ile tekrar hortladı. İnat ettim doktora gitmemek için, her gün daha kötü oldum. Günler saat sayarak geçiyordu, cehennemdeymişigibi hissediyordum. Sonra bıraktım kendimi, teslim oldum ilaca :) alışma süreci mahvetti, yan etkilerle yaşadıklarım resmen katlandı ama şu an iyiyim, beş gündür falan. En iyi gelen şey kafanı dağıtmak... Vücudunu dinlememek, ama biliyorum ki çok zor. Kaç kez yolda yürürken fenalaştım sayamıyorum bile, yürümekten korkar hale gelmiştim
psikiyatrist desteği almanı tavsiye ederim, çünkü kendi kendime iyileşeyim derken daha kötüye gidebiliyor, eğer daha iyi olacaksa bir süre ilaç kullanmanın bi zararı olmaz, çünkü gerçekten yaşayan bilir, çok ama çok zor bi durum bu. Çok geçmiş olsun
bir de lütfen geçeceğini unutma, o kadar çok ki bunu yaşayan, herkesinki geçiyor. Biraz sabır ama mutlaka ilaçlı ya da ilaçsız tedavi durumuna geç
Amin insallahSizinki gerçekten uzun bi süreKesinlikle yaşamayan anlamaz ilaç kullanan bazı kişilerde bile zaten tamamen bitmiyor ama dediğiniz gibi üstü örtülüyo tekrar alevlenmeye müsait. Gerçekten bi çaresi olmalı bunun insan aklına mukayyet olamıyor nasıl başa çıkar bununla bilmiyorum gerçekten. Allah sizinde yardımcınız olsun inşallah derdinize derman bulursunuz sizde
Şu an gayet iyiyim, altı gün önce falan baktım artık eşim de çok üzülüyor kendi kendime “yeter ya, tamam ben bu duyguların üstesinden gelebilirim.” dedim ve o günden bu güne gerçekten yavaş yavaş düzeldim, tabii ilacın da yan etkileri azalmıştı bu sürede. Çok yoğun olduğunda “anlık rahatlama sağlayan.” bir ilaç var, onu vs kullandım, normal dönemde de düzenli kullanmam gerekeni kullanmaya devam ettim. Yan etkiler geçince, gerçekten büyük rahatlama yaşadım.Bende sizi o kadar iyi anlıyorumkiOtobüste ve yürürken nefesimin kesileceği hissi normal gitmeyen bişeylerin olduğunu bilmek insanı boşlukta hissettiriyo sanki hiç geçmicekmiş hissi zaten cabası. Hiç destek almadım bunu yapmam gerekiyo artık ilerlemesini hiç istemiyorum bi an önce bitsin istiyorum. Sizinde ilaçlı tedaviyle inşallah bitmiş olur iyi geldiğini söylediniz nasılsınız şuanda yaşamıyorsunuz değilmi kaygı korku normalmi herşey eskisi gibimisiniz ? inşallah sizinde, benim bu yaşadıklarımız geçer tüm hastalar şifa bulur
Çok olumlu yorumlar bunlar beni mutlu etti bittiğini görmek bi başkasında bendede biteceği inancını artırdıŞu an gayet iyiyim, altı gün önce falan baktım artık eşim de çok üzülüyor kendi kendime “yeter ya, tamam ben bu duyguların üstesinden gelebilirim.” dedim ve o günden bu güne gerçekten yavaş yavaş düzeldim, tabii ilacın da yan etkileri azalmıştı bu sürede. Çok yoğun olduğunda “anlık rahatlama sağlayan.” bir ilaç var, onu vs kullandım, normal dönemde de düzenli kullanmam gerekeni kullanmaya devam ettim. Yan etkiler geçince, gerçekten büyük rahatlama yaşadım.
Ben daha önce de yaşadım bunları, inan geçiyor biraz sarsıyor ama geçiyor eninde sonunda, sen hep böyle kalmak istesen bile kalamazsın :) hayatın akışına kaptıracaksın bir gün ve bu duygulardan hiç biri kalmayacak. Bir de benim ilacım bende müthiş bir özgüven patlaması yapmıştı önceki serüvenimdedeğil anksiyete panik atak, girdiğim her ortamda bıcır bıcır konuşan, tuttuğunu koparan biri olup çıkmıştım
Ama ilaç dışında;
korkularınla yüzleşmek
Serotonin içeren besinler
Kitap okumak
Yürüyüş yapmak
Komedi filmleri
Kötü olaylar ve kötü haberlerden bir süre uzak kalmak
Hobi edinmek
Spor yapmak
iyi gelen şeyler. Umarım bir an önce geçer ve hiç ama hiç tekrarlamaz senindeYalnız değilsin, değiliz Buna da şükür
Çok teşekkür ederim destek alamaya karar verdim inşallah bitecekAmin insallahama sakin kendi kendine gecmesni bekleyemeyin ya psikiyatri yada psikolog destegi alin muhakkak
Çok sevindim canım senin adına, unutmuşum yatmadan önce meditasyon yapıyorum ben bu da iyi geliyor, mutlu olmana çok sevindim, olmalısın da zaten, bak evet kötü hissediyorsun ama aynı zamanda insanı bilinçlendiren ve hayatı daha dolu dolu yaşamanı sağlayan bir şey bu :) Çünkü sağlığın değerini öyle bir anlıyorsun kiÇok olumlu yorumlar bunlar beni mutlu etti bittiğini görmek bi başkasında bendede biteceği inancını artırdıMuhakkak yardım alcam buna karar verdim Bu bahsettiğiniz adımlara uycam muhakkak elimden geleni yapcam inşallah bitecek Kesinlikle bunada şükür çok teşekkür ederim desteğiniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?