• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaygılarım veya vesveselerim

Bence kaygı problemin var, degersizlik+sucluluk şemaların olduğunu dusundum ayrıca.
Terapi almanı oneririm, ihtiyac durumunda kaygi ilacina da yonlendirir. Çekinmeden kullan, ben bu duygulari bunlarla aştım Allah'ın izniyle, şimdi çok iyiyim çok şükür.
En kısa zamanda gideceğim psikiyatriye çok teşekkür ederim ilginiz için 🧡

Merhaba malesef bu durum bende de var. Hatta sırf bu sebeple insan içine çıkmak istemediğim zamanlar çok oldu. Ama su an daha iyi gibiyim. Mesela Bi arkadaşım bebeğini düşürmüştü bikac gün sonra konuşurken akşam onu rüyamda bebekle görmüştüm onu söyledim kızı olmustu çok mutluydu falan. Kızla ayrılınca başımı taşlara vurdum nasil dersin yeni düşük yapmış Bi kadına nasıl üzülmüştür düşüncesizlik diye. Sonra arkadaşımla konuştum hiçte üzülmedim hatta sevindim insqllaj dedim içimden falan demişti. Şimdi kızları var çok şükür ama hala üzülürüm neden söyledim diye. Bende çocuk olduktan sonra biraz azaldı gibi. Insqllah sizinki de geçer.
Umarım geçer sizinki de benimki de . Çok teşekkür ederim 🧡

Bence aile içi problemleriniz var saman altına sürdüğünüz sizin gibi bir arkadaşım var aşırı kibar herşeye özür dileyen biri ve bence dışardan çok itici oluyor bir süre sonra sıkılıyorsunuz çünkü birde birşey anlatırken 3 saniyelik şeyi dolandırırda dolandırır yine mi yaaa oluyorsunuz. Onun sebebi aile içi yaşadığı travmalar, baskı vs. bence sizde de böyle bir durum olabilir. Birde kendinize karşı özgüveniniz yok diye düşünüyorum, özgüveni olan insanlar başkalarının ne düşündüğünü umursamaz çünkü kişi kendini bilir.
Yani düşünüyorum ama travma olacak şeyleri kendi kendime bulamıyorum sanırım. Dediğiniz gibi olabilir özgüven zaten eksik onu farkediyorum. En kısa zamanda psikolojik destek alacağım inşallah. Çok teşekkür ederim ilginiz için 🧡

Konu başlığında dediğiniz gibi kesinlikle vesvese bence de. Buradaki yorumlarınıza dayanarak yazıyorum. Bir çok kişinin banlandığı, çıldırdığı, saç baş yolduğu konulara siz öyle sabırla ve güzel dille cevap yazıyorsunuz ki mümkün değil birilerini kırmanız üzmeniz
Çok teşekkür ederim yorumunuz için 🍀 çok incesiniz. Tedavi olacağım en kısa zamanda inşallah.

Benim annem de sizin gibiydi hala öyle. Annemin o halı bende resmen travma gibi bişey yarattı.bir yere giderdik sonra sürekli düşünürdü şöyle mi dedim, böyle mi anladılar, kirildilar mi, çok mu konuştum. Hala başkaları için yaşar. Kardeşim ve ben de o yüzden annemiz üzülmesin diye olmadık şeylere katilaniyoruz.
Çocuklarimin yanında asla söylemem bu gibi şeyleri. Sizin gibi etkilensinler istemem. Çok üzüldüm adınıza. Umarım geçer annenizin bu huyu. Yorum için çok teşekkür ederim 🍀

Hayırlı günler dilerim herkese
Bir takım kendi kafamda çözemedigim sorunlarım var . Ve başka birilerinden fikir duymak iyi olacak diye düşünüyorum.
Sorun şu ki sanırım çok vesveseli biriyim veya kaygılı diyelim. Örnek vereyim biri ile konuşuyorum. Ondan ayrılıp tek kalınca bu kişi arkadaş aile eş hepsi olabiliyor. Yalnız kalınca ,acaba dediğim şu söz onu kırdı mi acaba yanlış mi söyledim patavatsızlik mi yaptım diyorum. Aileme bu durumu açtığımda çok büyük patavatsızligimin olmadığını dikkatli konuştuğumu söylerler. Yeni tanıştığım arkadaşlarimda çok hassas tatlı dilli veya konuşurken çok fazla dikkat ettiğimi söylerler. Ama yinede rahat etmiyor içim. Zaten çok özür dilerim derim artık ailem bu sözden bıkmış usanmis durumda. Ama kendimi tutamıyorum. Birşeyler de sanki hata yapıyorum gibi hep diken üstünde oluyorum. Rahat insanlar vardır ya hiç kimseyi umursamayan öyle olsam ne rahat olurdu kafam diyorum. Ama öyle insanları da doğru bulmuyorum tabiki. Çok uzun yazdım değil mi ?
Farkındayım
İnsanın derdi kendine büyük oluyor ya o yüzden kelimeler çoğalıyor kb
Sözün özü vesvese için ne yapabilirim çünkü bunlar bütün gün aklımda geziyor. Komşuya dedim kırıldı mi anneme şöyle demistim darıldı mi . Bunlar hep kafamda soruyorum öyle bir şey yok diyorlar ama kibarliktan demiyorlar diyorum bu kez de. Kendim için ne yapabilirim sizce
kusurluluk şemasını tarif etmişsiniz.

Teshis konulmadi ama sanirim okbliyim😊bu durum bi kac yil oncesine kadar bendede vardi.surekli acaba şu kirildim bu sozum yanlis miydi diye dusunur kendimi yerdim.biri kucuk bi laf etse gunlerce dusunur aglardim.sonra sunu farkettim kim kiriliyosa kirilsin.ben uzulmeye kirilmaya dayamiyorsam onlarda gayet dayanir.hala dikkat ederim kimseyi kirmamaya ama boyle takinti yapmam.

Dünya hassas kalpler için cehennemdir dedikleri olay.
Tanı koymak haddimiz değil de bir yardım alabilirsiniz. Bazı insanların ruhu çok hassas keşke herkes çok hassas olsa da nezaketten, kibarlıktan kırılan bir dünyada yaşasak.

Çocuklarimin yanında asla söylemem bu gibi şeyleri. Sizin gibi etkilensinler istemem. Çok üzüldüm adınıza. Umarım geçer annenizin bu huyu. Yorum için çok teşekkür ederim 🍀
Annem karşısındaki kişinin sürekli yüzüne bakar morali mi bozuk, canı mi sıkkın, üzgün mu? Karşıdakinin surati asiksa onu dert eder. Sizde de var mı? Bana mı küstü, ben ona bişey mi yaptım?

Yaşınız küçük mü diye sormuştum bir de iş hayatı o kadar zalim ki durup dururken laf sokanlar falan oluyo çalışınca ister istemez o hassasiyet azaliyo
Sanırım yaş olarak bu durum için çok küçük değilim. İş hayatı olarak çok uzun çalışmadım doğrusu o yüzden olduğunu sanmıyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim 🍀

Annem karşısındaki kişinin sürekli yüzüne bakar morali mi bozuk, canı mi sıkkın, üzgün mu? Karşıdakinin surati asiksa onu dert eder. Sizde de var mı? Bana mı küstü, ben ona bişey mi yaptım?
Bende öyleyim kasiyer in bile yüzüne bakarım. Samimi olduğum insanların suratı asık olması çok çok sıkar beni. Anneniz için çok üzgünüm. Umarım ilerleyen zamanlarda bundan kurtulurum. Kızımın sizin gibi düşünmesini yaşamasını istemem 🧡

Bende öyleyim kasiyer in bile yüzüne bakarım. Samimi olduğum insanların suratı asık olması çok çok sıkar beni. Anneniz için çok üzgünüm. Umarım ilerleyen zamanlarda bundan kurtulurum. Kızımın sizin gibi düşünmesini yaşamasını istemem 🧡
Size tek tavsiyem eğer bu bir rahatsizliksa tedavi olun. Annem o kadar hassas ki kardeşim de bende onu üzmemek için çok kötü şeyler yaşıyoruz 😔

İki durum olabilir. İlki; küçüklüğünüzden itibaren sakin bir çocuksunuzdur, aileniz sizinle büyük insan gibi dert paylaşmıştır ve bu sizin bilinçaltınızda herkes ile ilgilenmek zorundayım baskısını oluşturmuştur. İkincisi ise kompulsif tarafı var mı bilmiyorum ama obsesyon olabilir. Varsa bile ufak düzeyde olduğu için terapi ile halledilebilir diye düşünüyorum. Bir uzman görmekte fayda var , bu ülke için zor bir özellik çünkü.

Birini kırdığınızı düşünüyorsanız arayıp konuşup.
Yanlış anlam çıkacak konuşma geçtiyse yada öyle oldugunu düşünüyorsanız arayıp konuşun kendinizi ifade edin karşı taraftan duyacağınız sözler sizi rahatlatacaktır.
Yok yapmasın bence.Konu sahibinin demek istediği ince düşünceli hassas insan çizgisinin dışına çıkmış artık..mantıklı mantıksız herşeyi düşünüp ,her cümlesini tekrar zihninde geçirip bu karşımdaki kişiyi kırdı mı diye vesvese yapıyor.Eğer karşısındaki kişileri ararsa bir yanıt verir iki yanıt veriri üçte artık konu sahibi ile iletişim kurmamaya başlarlar.Konu sahibini rahatlatan o sorular karşısındaki kişiyi yorar.

En kısa zamanda gideceğim psikiyatriye çok teşekkür ederim ilginiz için 🧡
Terapi için psikolog oneririm, psikiyatristler genelde terapi yapmiyor, isin biyolojik kismi ile ilgileniyorlar. Psikolog terapi sürecinde ilac lazim olursa psikiyatriste yonledirir, ilaç yazilir, psikologla terapiye devam edersin bi yandan, ben oyle yaptım.

Back
X