Kaygılarımdan kurtulamıyorum

Mirarara

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
38
-8
36
Herkese merhaba, ben 25 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kızım. Buraya dışardan belli olmayan ama içten içe çok sorun yaşadığım bir konuyu, sizlerden tavsiye almak için yazıyorum. Çok kaygılıyım ve kalabalık ortamlarda yanlış bir şey söylemekten çekiniyorum arkadaşlarımı aramam gerektiğinde erteliyorum. Çok az insan dışında birileri yanımdayken sürekli nasıl hareket ettigimi düşünüyorum içten içe kendimi elestiriyorum. O an biri bişey diyecek bana bir laf soylicek diye hiç rahat edemiyorum. Bu yüzden arkadaslarimla buluşunca olabildiğince az konusuyorum.beni çok sevdiğine emin olmadığım herkesin yanında kaygılı hissediyorum. Ama işin absürt tarafı aslında neşeli ve konuşkan biriyim kendime bu konu dışında çoğu konuda güvenirim ve çoğu şeyi ortalamadan iyi yaptığmi düşünüyorum. Güzel ve ilgi çeken bir kız olduğumu söylerler genelde ben de kendim hakkında böyle hissediyorum. Ama bu kaygı hali ise beni çok düşürüyor, sürekli insanların benim hakkımdaki düşüncelerini kontrol etmek istiyorum benim hakkımda ne dusunecekleri beni endiselendiriyor

Anneniz /babanız tarafından çok fazla eleştiri veya kıyasa maruz kaldınız mı?

Herkese merhaba, ben 25 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kızım. Buraya dışardan belli olmayan ama içten içe çok sorun yaşadığım bir konuyu, sizlerden tavsiye almak için yazıyorum. Çok kaygılıyım ve kalabalık ortamlarda yanlış bir şey söylemekten çekiniyorum arkadaşlarımı aramam gerektiğinde erteliyorum. Çok az insan dışında birileri yanımdayken sürekli nasıl hareket ettigimi düşünüyorum içten içe kendimi elestiriyorum. O an biri bişey diyecek bana bir laf soylicek diye hiç rahat edemiyorum. Bu yüzden arkadaslarimla buluşunca olabildiğince az konusuyorum.beni çok sevdiğine emin olmadığım herkesin yanında kaygılı hissediyorum. Ama işin absürt tarafı aslında neşeli ve konuşkan biriyim kendime bu konu dışında çoğu konuda güvenirim ve çoğu şeyi ortalamadan iyi yaptığmi düşünüyorum. Güzel ve ilgi çeken bir kız olduğumu söylerler genelde ben de kendim hakkında böyle hissediyorum. Ama bu kaygı hali ise beni çok düşürüyor, sürekli insanların benim hakkımdaki düşüncelerini kontrol etmek istiyorum benim hakkımda ne dusunecekleri beni endiselendiriyor
Kendi başına yenemiyorsan yardım alabilirsin, kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Hayat başkalarının düşüncelerine göre yaşamak için çok kısa. Anın tadını çıkarmaya çalış bu yaşlar geri gelmeyecek

Anneniz /babanız tarafından çok fazla eleştiri veya kıyasa maruz kaldınız mı?
Bunu ben de düşündüm ama öyle bişey olmadı. Annemle aramızda baya yaş farkı var beni daha çok ablalarim büyüttü gibi. Annem hep çok sevecen biri olmuştur. Babamı da ben küçük yaştayken kaybettik

Kendi başına yenemiyorsan yardım alabilirsin, kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Hayat başkalarının düşüncelerine göre yaşamak için çok kısa. Anın tadını çıkarmaya çalış bu yaşlar geri gelmeyecek
Yardım alacak maddi imkanım yok şu an malesef

Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz o halde, veya devlet Hastanesi'ne gidin yaşadığınız ilde üniversite hastanesi varsa daha iyi olur hatta
Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat sağlık geçmişimde bu tarz bir şey görünmesini istemiyorum. Normal bir şey olduğunun farkındayım ama sağlık alanında okuduğum için çalışma arkadaşlarm bunu görür. Malesef ki insanlar birbirini çok kolay yaftaliyor

Tavsiyeniz için teşekkür ederim fakat sağlık geçmişimde bu tarz bir şey görünmesini istemiyorum. Normal bir şey olduğunun farkındayım ama sağlık alanında okuduğum için çalışma arkadaşlarm bunu görür. Malesef ki insanlar birbirini çok kolay yaftaliyor
Araştırıp bu alanda kitaplar okuyun belki faydasını görürsünüz, sağlıkçı iseniz zaten biliyorsunuzdur

Tülay kök “ ün videolarını izleyin
Hatta 17 tl gibi bir ücretle aylık mavi oda” ya üye olup tüm videoları sindirerek ve uygulamalı izleyin . Çok faydasını göreceksiniz

Barış musluyu tanıyor musunuz, internette travmalarla ilgili videoları var belki durumunuz bu tarz bir şey ile ilgilidir
Tanımıyordum simdi yorumunuzu görünce baktım. Açıkçası bana hitap etmedi pek bilimsel gelmedi ama teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Tülay kök “ ün videolarını izleyin
Hatta 17 tl gibi bir ücretle aylık mavi oda” ya üye olup tüm videoları sindirerek ve uygulamalı izleyin . Çok faydasını göreceksiniz
Teşekkür ederim inceleyecegim daha önce de birkaç videosunu izlemistim

profesyonel yardım alsanız çok iyi olur. kendimden biliyorum, kaygılı bir yapınız varsa ve kontrol altına almazsanız zor dönemlerde insana iyice zor geliyor. ama alamıyorum derseniz okulunuzun ya da belediyenin drama kurslarına gitmeye çalışın, amatör bir tiyatroda görev almaya çalışın. bu sizin konuşma kendini ifade etme ve beden dilini kullanıp rahat olma yeteneklerinizi geliştirir

E online terapi alin?

Burdan anladığım kadarıyla kaygı bozukluğunuz var . Arkadaşlarım görecek diye doktora bile gitmek istemiyosunuz bu da bi kaygı. Ama öncelik her zaman sizsiniz bunu unutmayın. Kimseyi umursamayın gidin doktora çünkü genel hayatınızı çok etkiliyor bu durum

Back
X