Merhaba arkadaşlar benim kayınailem akrabalarla çok iç içe yaşayan insanlar. Akraba dışında görüştükleri bir çevreleri arkadaşları yok. Nişandan önce tanışma arefesinde dahi kayınvalidem sürekli arardı kayınbabam sürekli görüşmek isterdi. Evlilikle tanışma arasında uzun zaman vardı sürekli bu böyle gitti. İlk başlarda bu bizi ara veya görüşemiyoruz imaları çok sıkmıyordu ama her telefonlaşmamızda bunu yapmaları beni sonradan çok sıktı. Haftada bir konuşuyorduk yaklaşık yarım saat. Bir de kayınvalidem her konuşmayı hoparlöre verir kayınbabamla falan da konuşmuş olurum bu bana saçma geliyor. Sadece ikimiz çok çok az konuşmuşuzdur. Yani kısacası kendi akrabalarıyle yaşadıkları iç içeliği benle de sürdürmek istediler. 3 aylık evliyim yurtdışında yaşıyprum 2 ay sonra da kayın ailem buraya yakın akraba düğünü vesilesiyle gelecekler. Evim 1+1 mutfak salon beraber. Bunu bilmelerine rağmen geldiklerinde bizde kalmayı düşünüyorlardı. Eşim eşyaların tamamlanmadığını çıtlattı. Bizim oğlumuzun evi yerde de yatarız vs demişler. Eşim de yeni evliyiz vs uygun olmayacağını kibarca anlatmış. Tekrar konusunu açacaklarını düşünüyorum ne demeliyim nasıl davranmalıyız? Böyle düşünmeleri normal mi? Henüz koltuklarım bile yok siparişi bekliyoruz. Yeni taşıldığı bilinen bu kadar küçük bir evde yaşayan yeni evli çiftte kalmayı düşünmek gerçekten normal mi? Ki burada bir sürü yakın akrabaları var. Her şeyi burda tek başıma yapıyorum hiçbir yardımcım yok ve sürekli ev hala nasıl tamamlanmadı modundalar her konuşmada ev bitti mi her şey oturdu mu gibi sorular soruyorlar