- 12 Mart 2012
- 523
- 666
- 103
- Konu Sahibi Nur kelebek
-
Yukari cikmazsam sorun oluyo bigun bile cikmayayim hemen kizarlar arada 18 msrdiven var neden cikmion dio babasi. Babasinin derdi karsisina yardim etmem zaten . Disari cikacak olirsa hemen gelini al git dio nedenini evde sikilmasin dio bnde beni dusundukleri icin sanmistim meger annesinin disarda bazen basi donermis dusermis ondan benle ciksin diolarmis yada bakici olarak
aynen öyle :)) ben de fiziğine önem veren bir kadınım, çocukları da severim ilerde çocuk da isterim. ama çevremde evlenip çocukları olanlar çoğunlukla salıyo kendilerini malesef. Ben de aynen öyle diyorum onları görünce. Yerinizde olsan toparlatırım bunları :) kadında meme önemli, kadınca hissetmek, giydiğini daha iyi yakıştırmak için bile :))) bence yani Tepkim daha çok yorumcunu üslubunun sertliğine idi :) onun ayarında cevap vermek istedim. çocuk istemeyen evlenmeyeck diye bir şey yok sonuçta. Çocuk istemeyenlere de özgürlükTeşekkür ederim öncelikle
Ya aslında evlilik de çocuk da olaya nasıl baktığınla alakalı, kimi kadın saçını süpürge etmeye meraklıdır anneliği kadınlığının önüne geçer çocuktan sonra kendini bir bırakır falan işte o zaman kendi hayatından vazgeçmiş olur, önce ben demeli insan, önce ben olacağım ki çocuğum anneye doysun, oğlum 16 aylık hala emziriyorum memeler göbeğe gelecek yakinda, çocuğum için bunu yaparım feda olsun ama sonrasında o memeleri de yaptırırım süt ona meme bana ve kocama lazım, bu dengeyi kurmak lazım
Çorba gibi anlattım biraz
Zaten gecen dedim babasina ben bu yasa kadar koyden gittim geldim,cebimde param olmadi cok zorluuk cektim ilkokulda bile yatili okudum dedim bunun icinmiydi.? Ben okulu bitirdikten sonra calismasam bile o diplomayi alacam dedim . Oda bu ile cikmazsa tayinin zaten calistrmam gondermem dedi bna
yorumların tamamını okumadım ama çocuk yapmak sizin kararınız.Merhabaa. Dertlesecek ve yasadiklarimi anlatacak kimsem olmadigi icin bugun uye oldum. 21 yasindayim ve bir yillik evliyim.universitede 3.sinifa gecmisken esimin ailesi okulumu dondurttu hatta onlara gore kaydimi almam gerekiodu ama ben dondurdum esim devam edersin dedi. Amaclari cocuk dogurmammis o yuzden okulumu dondrtmuslar hamile gitmeyeyim die benim haberim bile yok.Esimin ailesi 65 yaslarinda buyuzden bana surekli torun baskisi yapiyorlar . Bide altli ustlu oturuyoruz onlarla.yukarda anne babasi ve kizlari altta biz.(bu tamamen basli basina bi sorun ).esim ise gidince yada yalniz bulduklarinda hemenyukari cagirip karsilarina oturtup cocuk sruyolar. Biz istemiyoruz esimle ama gecen annesi bana bu yasta bi torunu cok goren insanlara hakkimi helal etmem dedi. Kendi ailem benimle gorusmedikleri icin baska kimsem yok gidecek yerimde. Babasi bu caresizligimi bildigi halde beni kapinin onune koymak,defterimi durmekle tehtit edio. Esimi cok cook seviyorum ama buna dayanamiyorum.gun icinde olan olaylari anlatmaya kalktigimda hemen kiziyor ailesini kotuluyorrmusum olarak algiliyor ve susturuyor,kiziyor bana. Sucu bnde buluyor. Ben cikariyormusum surekli sorunlari. Ama yinede okul konusunda beni destekliyor hatta ailesine bile savunuyor okuyacak die.
Uzerimde cok baski var nasil davranacagimi bilmiyorum cok kizgin ve kirginim..
işte size laf düşmüş benim de hevesim vardı düğün gelinlik ten girin . maden torun istiyorlar hay hay okul bitsin düğün yapılsın ben de çocuk yapacğım deyin çekilin o zaman kenaraYa babam bole alttan al sen diyor alttan al al nereye kadar ama. Kacarak evlenme deil ama pekde norml bi evlenme degildi. Daha dugunumuz bile olmadi sadece nikah yaptik basindan beride ailesinin dugun yapip para harcamaya hiic niyeti yoktu zaten bide yuzsuz yuzsuz cocuk diolar . Ilk evliligim olmasina ragmen herkesin hayali olan gelinligi bile giyemedim be adam el insaf .esim yazik hala ben sana dugun yapacam sen uzulme dior ama soylenmese de eniclerde biyerde bu aci hep oluyor. Kac kere intaara tesebbus ettim dayanamadigimdan ama bna naptiklarindan haberlri yok olsada onemsemiyolar
canım onu hayatta demezler.Zaten dugun falan beklemiyorum onlardan ama az dusunsunler bizden baskasi yok bu kizin bu kadar uzmeyelim desinler dimi. Cok cocuk istiyolarsa 40 yasinda kizlari nekar daha onu evlendirsinler ama yokk o kariyer yapio bendw cocuk yapacam onlara yok ole
Uzun ve karmasik hikaye biraz tehtitde var baslarda evlenecsksin die. Mesela ailem geldiginde evlenme gel gidelim burdan dediler tamam demistim sonra bnmle dalga gecemezsin hicbirinizi burdan sag cikarmam dedi bnde bizimkilerede zarar vereceginden korktugumdan evet istiyorum dedim o aksamda yuzuk takilmisti zaten . Kisaca bole
Bana çok saçma geliyor ya tamam sevdiği adamla evleniyor ama o sevdiği adamdan da bi cocuk olmasını kim istemez kievli olmayı isteyip çocuk yapmayı istemeyebilir insanlar. Evlilik çocuk bakmaktan ibaret değil. Bu herkesin kendi tercihi, kendi kararı.
Tam davalla tam dediğiniz sebeplerden evlendim gezip tozup eğleniyorum 4 senedir.
ha en önemli sebebim de rahat rahat sevişmek için evlendim
sizin mantığa göre her evlenen üremek zorunda galiba
konu sahibine gelince de
38 yaşındaki sana göre bir amcayla ne işin var
10 sene sonra adam yarım asırlık olacak
sen daha 30 lu yaşlara geleceksin
valla bence bu evlilik bitmeli
aklını başına al dön evine 2 seneni de oku
sonra atanıyo musun iş bulup ayrı eve mi çıkıyosun sen bilirsin
2 sene daha dayak çek ama kv kp çekip eğitimini yarım bırakıp bi de dizi dizi çocuk doğurma
Kadınların çoğu da bu yüzden evleniyor zaten ha çocuk olmuyorsa o Allahın takdiri ona diyecek lafım yok ama sonra pişman oluyorlarvalla tam dediğiniz sebeplerden evlendim gezip tozup eğleniyorum 4 senedir.
ha en önemli sebebim de rahat rahat sevişmek için evlendim
sizin mantığa göre her evlenen üremek zorunda galiba
konu sahibine gelince de
38 yaşındaki sana göre bir amcayla ne işin var
10 sene sonra adam yarım asırlık olacak
sen daha 30 lu yaşlara geleceksin
valla bence bu evlilik bitmeli
aklını başına al dön evine 2 seneni de oku
sonra atanıyo musun iş bulup ayrı eve mi çıkıyosun sen bilirsin
2 sene daha dayak çek ama kv kp çekip eğitimini yarım bırakıp bi de dizi dizi çocuk doğurma
Çocuk isteyipte olmuyorsa o Allahın takdiri ona sözüm yok tabiki de bosanmicak neden bosansin ki ben evlenipte çocuk istemiyorum diyenlere karşıyım anlatabildim mi?Senin mantığına göre o zaman çocuğu olmayan insanlar da ya hiç evlenmemeli yada boşanmalı mı ?
universitede 3.sinifa gecmisken esimin ailesi okulumu dondurttu
okul dondurmak içinde iki büyük neden var. 1.si 1 derece bir akrabanın vefatı (anne,baba, kardeş) 2. fakirlik bununda belgelenmesi lazım bunların dışında hatıramıyorum ki kimse gidipte kimse yerine okul donduramazKimse kimsenin okulunu dondurtamaz, kişi kendi istemedikçe. Hadi onlar istedi, siz neden yaptınız? Kurmalı bir oyuncak mısınız ki onlar bu taleple gelince "tamam olur" deyip okulunuzu dondurdunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?