kayın valide ve gelin neden geçinemez!

calemityjane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
1.381
0
116
Ankara

Arkadaşlar gelin ve kayınvalide neden geçinemez(genellikle)biliyormusunuz?
bu hikayeyi okumuştum bir yerde ve çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.
Adem ve Havva dünyaya ilk gönderildiklerinde çoğalmak ve insan neslinin devamını sağlamakla sorumlu idiler.zaman içinde Havva anamız yaşlanır ve çocuk doğuramayacak hale gelir Hz. Adem Allah'a dua eder:
_Allah'ım Havva artık çok yaşlandı bize verdiğin görevi yerine getirmemiz için genç bir kadın gönderir misin,diye . Ve duası kabul olur genç güzel bir kadın gönderilir.
bunu görünce Havva anamız çok üzülür ve HZ. Adem 'e kızar neden duanı Havva gençleşsin diye değilde yeni biri için yaptın diye(haklı olarak:)Hz. Adem hatasını anlar ve tekrar dua eder ve tabiki duası kabul olur Hz. Havva gençleşir ve eski güzelliğine kavuşur.O gelen kadını da oğullarından biriyle evlendirirler ama ne yazık ki Hz. Havva 'nın ona içi hiç ısınamaz..

Ne derece doğrudur bilmiyorum ama benim çok hoşuma gitti:):teytey:

güzelmiş doğrusu benim kaynanam mesala genç ve benden güzel olucak diye aklı çıkıyor sanki kocaya idicek yeniden

benim kayınvalidem de 53 yaşında..
kiloludur ama maşallah allah nazarlardan saklasın benim diyene taş çıkarır..
hem bakımlıdır,hem doğal güzel..
her işini yapar,bir de güzel gezer..

oğullarını paylaşamadıkları için başka ne olacakki klava: sanki kendi kocalarının anaları yoktu :roflol:

ikinci kadın oldukları için belkide.artık esleriyle ve kendi evleriyle daha cok ilgilenecekelrini düşündükleri için olabilir.

tek bır sebepı var oğullarını paylaşamıyorlar,baska bır sey olamaz benm kaynanam sureklı nısanlımı öptüğünü felan anlatır bana neymıs oğlu ona gelmıs sarılmıs opmus banane bana neden anlatıosun alla alla yaa neden istediğini yaparsın oğlunsa benı kıskandırmak ıcın ayy yıne cınlerım tepemde geldede bu kayınvalıdeyle anlas çekişme oluyor kıskanclık oluyor ve anlasamıyorlar bırı ben bu yasa kadar baktım buyuttum dıyor bırıde koca benm kocam dıyor kalıyor erkek arada ben cödum ısı en ıyısı yuz göz olmamak bırak anaoğul ne hallerı varsa görsunlerklava:

kızlar bana sakın kayınvalide demeyin valla neredeyse yuvam yıkılmak üzere.
herhalde bu forumda benden dertlisi gerçekten ama gerçekten yoktur ;sizlere bir anlatmaya başlasam okurken inanın saçlarınızı yolarsınız.benim dertlerime en yakın olan kişi ile fikir alışverişi yapmak istiyorum

canım anlta ben dınlıyorum benım cok fıkrım var bu konudaa
yoksun amaaa

neden mi?? Kayinvalideler gelinlerini kizlari gibi gormuyorlar malesef hep GELIN deyip isin icinden cikiyorlar. Bunlari da goren gelinler kayinvalidelerini anne olarak goremiyorlar. Kaynanalar iyi davransalar, kizim deseler hicbirsey olmayacak. Hayat ne guzel olacak..asil sorun burdan cikiyor iste.

Vallahi kızlar benim kaynanam iide ama arada bir işte gelin kaynana kavgası oluyor.Ama benin kavgam ben kocamı annesiyle bile paylaşamamam ama kaynanamı daha çok anne gb görüyorum bazen sinirlensemde gıcık alacak dereceye gelsemde yine de kocamın annesi atsan atılmaz yalan mı????

Doğanın Kanunu Bu Çünkü!!!!!!!!!! erkekler evlenmeden önce anneleridir çocuklarının herseyleri ile ilgilenen, çamaşırları temizlikleri yemekleri giyimleri kuşamları,herseyleri anneleridir,ve anneler bu kutsal görevlerini dişlerini tırnaklarına takarak yaparlar,ama gün gelir erkek evlenir ve anne ikinci plandadır artık, erkekler için eşleri vardır,gözünün içine baktıkları üzerlerine titredikleri , gülüştükleri oynaştıkları,eeee nası kıskanmasın bu erkek anaları

Bende kıskançlık, bencillik olarak görüyorum anlaşamama sebebini.
Tabii paylaşamıyorlar oğullarını. Sanki oğlu evlenince onun evladı olmaktan çıkıyormu? hayır.
Bıraksınlar gelinler eş, onlarda oğul olarak sevsin. Karşılıklı anlayış olsa zaten böyle olmaz.
Birde sanki oğullarını büyütürken ileride evlenip bana hizmet edecek bir karısı olsun diye düşünerek büyütüyorlar. Bunada ayrıca kızıyorum. Herkes beklentilerini makul ölçülerde tutmalı bence.

Kesinlikle oğullarını kıskanıyorlar.Gelini de kızı gibi görüp o şekilde davransalar sorun çıkmaz diye düşünüyorum.Kendi kızı rahat etsin diye düşünen bi anne öte yandan gelini eve temizlik için yardımcı alsa nasıl da celallenir :) Bi de şunu gözlemledim.Kayınvalideler gelinleri bulaşıkları yıkasın,onun önüne çayları taşısın bayılıyorlar.Gelin köle değildir.Zorla güzellik olmaz .O edayla davranan bi kayınvalideye hizmet edeceğimi de sanmıyorum.Şeker olsun,fesat olmasın,eleştirmesin her işlerini yaparız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…