Kayın validem yüzünden cok mutsuzum

Annesine babasına bakıyor ama bana neden bakmasin gayet çalışıyor işi gücü yerinde ben de onu anlamıyorum ya zaten evi ayırsak daha rahat geçineceğiz
Duygu sömürüsü yap. Annesinin taktiğini kullan. Cin ol biraz ve ayır o evi. Yoksa çocuk doğduğunda kayınvalideni düşünemiyorum

Anem babam bana zaten sahip çıkıyorlar kaçarak evlendigim halde 2 defa da küs gittim annemlere ama hamile oldugum icin elimden bisey gelmiyor onlarda yuvam yikilsin istemiyor ama boyle de ben ölucem yakinda
Böyle kadınla birlikte yaşamak, evliliğin devamının gelmemesi ve yıkımı için yapman gerekenlerin başında geliyor. Anne ve babadan destek almak ve evi ayırmaksa kendinin, ailen ve çocuğunun kurtulması için şart.

Merhaba arakadaşlar sa. Ben daha önce de aynı konuyla gelmiştim ve o günden bu yana hiç bir şey değişmedi eşimin ailesiyle aynı evde yaşıyorum çok huzursuzum kayinvalidem herseyime karışıyor bi arkadaşıma gitsem eşime şikayet ediyor biyere giderken kayınvalidemden izin almam gerekiyormus izin alınca da gidip napicaksn otur evde diyor şu aralar zaten biyere gidemiyorum ama her zman öyle 5 aylık ta hamileyim sürekli beni eşime şikayet ediyor sabahları kayinvaldiye kayinpedere kahvaltı hazırlamam gerekiyormus ben de bulantılarım olduğu için mutfağa çok giremiyorum her şeyi esime söylüyor birde eşimle kalsa yine ıyi bütün akrabalarina beni kotuluyor evi ayrimak isteyince de olay çıkartıyor ayırıp napicaksiniz diye eşim de annesinin dolduruşuna gelip bana kiziyor ve ben de ona kızıyorum annesi çok yalanci çunki bazen de çok yalan söylüyor sonra kavga büyüyor of çok yoruldum hep ağlıyorum odama kapanip oturmaktan sıkıldım eşim için kolay tabi ise gdiiyor eve geliyor yemeğini yiyor çayını içiyor tv izliyor sonra yatıyor olan bana oluyor napicam bn
Oh valla kızı almışlar, kocası karısı olarak görmüyor evde bedavadan kadın(afedersiniz), annesine babasına hizmetçi. Besleme yapmışlar canım seni. Bu evlilik değil.

Reis Osmanlı da hiçbir zaman kölelik olmadı nerenin tarihini okuyorsun?????
Osmanlı'da kölelik vardı, fakat köle osmanli topraklarından alınamazdı.Kölelik devamlılık arz eden bir nitelik taşımıyordu. Âzad edilip hürriyetine kavuşarak devlet kademelerinde görev alabilirdi.
Osmanlı İmparatorluğu'nda kölenin kaynağı, ticaret yoluyla elde edilen köleler ile büyük ölçüde savaş esirleriydi. Savaş esirlerini köle haline getirme ilk olarak Orhan Bey döneminde başlamıştı. Özellikle Orhan Bey döneminin sonlarına doğru bu yöndeki gelişme daha belirgindir. Onun öncesinde Osman Bey döneminde ise savaş esirleri öldürülür, fidye karşılığı serbest bırakılır veya hür insanlara verilen ücretin yarısına tarlalarda çalıştırılırlardı. Esirler; kadın - erkek, güzel - çirkin, yaşlı - genç vb kriterlere göre sınıflandırılıp değer biçildikten sonra diğer ganimetlerle birlikte beş hisseye ayrılır ve devlet payı olarak beşte biri alındıktan sonra geriye kalan beşte dördü savaşa iştirak edenlerin arasında pay edilirdi. Ancak Osmanlı İmparatorluğu'nda, devlete ait kölelerin kaynağı bu beşte birlik kesime dayanmıyordu. Sık sık köle ihtiyacı ortaya çıkıyor ve devlet böyle durumlarda özel şahıslardan ihtiyacı nispetinde köle satın alır ya da kiralardı. Akıncıların savaş esnasında yaptıkları harekâtlar, esir elde etmenin bir başka yoluydu. Güz aylarında devletin gösterdiği hedeflere yapılan akınlar neticesinde elde edilen esirler, satılmak üzere esir pazarlarına gönderilirdi. Bazı yeniçeriler bu işi bir geçim aracı haline getirmişlerdi. Kalelerde görevli olan yeniçeriler, bey ve hanlıklarla anlaşarak esir toplarlardı. Bu durum, 1699 Karlofça ve 1700 İstanbul anlaşmalarıyla yasaklanmıştır.
Osmanlı İmparatorluğu'ndaki bir diğer köle kaynağı, köle ticaretiydi. Ticaret yoluyla gerçekleşen kölelik sistemi de kendi içinde üç farklı noktaya dayanmaktadır: Kaçırma, hediye etme ve bizzat ailelerin satışıyla köleleştirme.

Kişilerin kaçırma yoluyla kölelik sistemine sokulması hukuken yasak olmasına rağmen, insanlar çeşitli yollarla kaçırılarak esir pazarlarına satılırlardı. Ölüm cezası dahi bu durumun önüne geçememiş, kaçırma yöntemi uzun dönemler boyunca devam etmiştir. Kölelik sistemini kaçırılma yöntemi dahilinde besleyen başlıca üç bölge bulunuyordu:
.orta doğu avrupa
.kafkasya
.afrika

Copy paste yapmaya burada son verirken saygilarimi iletir araştıranlarin gözlerinden öperim.

Ah be kuzum 😔 Ailenle paylaştın mı hiç bu durumunu. Seni iyi anlıyorum canım. Bende evin içindeyken senin gibiydim ve o kadar zayıfladım ki cılız gibi olmuştum stresten ve hergün misafirler geliodu resmen hizmetçilikti. Birde çok kalabalıklar dingonun ahırı gibi gidip geliolardı.. Eşimin ataması geldi de uzak yere geldik.

Nasıl çin olucam ben onun gibi olamam ki nasl yapicam onu ?
Siz bir sevgililik bir nişanlılık süreci geçirmediniz mi? Hiç mı aranızda duygusal konuşmalar geçmedi? Alıp karşına konuşsana sen beni sevmiyo musun diye. Günden güne bitiyorum ben bu evde, ben aile kurdum seninle, kendi evimi ocağımı istiyorum. Bizi gecinderecek maaşın da var, ne zamana kadar burada yasicaz vs. Ne bileyim kocani en iyi sen tanırsın aklına nasıl gireceğini sen bilirsin. Madem kaynanan sana kötü davranıyo sen de alttan alttan onun gibi davran. Şikayet ettiği zaman da yok öyle bir şey de yani ne bileyim 🤦🏼‍♀️

Reis Osmanlı da hiçbir zaman kölelik olmadı nerenin tarihini okuyorsun?????
Ha bu arada
Şahıslara ait köleler ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan birincisi, gerçek şahıslara ait kölelerdir. Bunlar genellikle özel şahısların çobanlığını yapar; ev, tarla, bahçe işleriyle uğraşırlardı. Kadın köle durumundaki cariyeler ise; köşklerde, konaklarda ve zengin ailelerin evlerinde hizmetçi olarak görev yapıyorlar, temizlik ve yemek gibi ev işlerini yürütüyorlardı. Alt kesime inildikçe, kölelik sisteminin pek olmadığı görülmektedir. Zaten konak vb yerlerde köle kullanılması genelde bir gösteriş vesilesi durumundaydı. Zaman zaman zengin kesimin nüfuz göstergesi, yanında bulundurduğu köle sayısı olmaktaydı.

Şahsî kölelerin ikinci grubu ise; vakıf ve yarı resmî kurumlarda, yine buraların hizmetini gören ve bu kurumlara ait olan kölelerden oluşmaktaydı.

Bu da copy paste reis

Ah be kuzum 😔 Ailenle paylaştın mı hiç bu durumunu. Seni iyi anlıyorum canım. Bende evin içindeyken senin gibiydim ve o kadar zayıfladım ki cılız gibi olmuştum stresten ve hergün misafirler geliodu resmen hizmetçilikti. Birde çok kalabalıklar dingonun ahırı gibi gidip geliolardı.. Eşimin ataması geldi de uzak yere geldik.

Biran önce o evden gitmenin yolunu bul sen de insansın.. Ailenle mutlaka konuş

Böyle kadınla birlikte yaşamak, evliliğin devamının gelmemesi ve yıkımı için yapman gerekenlerin başında geliyor. Anne ve babadan destek almak ve evi ayırmaksa kendinin, ailen ve çocuğunun kurtulması için şart.
Ailem para konusunda yardim edicekler eşyalarımi alıcılaklar ama onlar bu iyiliğe layık değil benim babamin durumu olmadığı halde bana yardım etmesi benim canımı acıtıyor bunların durumları da var ama benim için bişey yapmıyorlar evi ayircaz dediğimizde kaynanam eşiminaklına giriyor nasıl yapıyor bunu anlamdım büyüden daha etkili kadın yemin ederim

Aynen kendim geldim çocuğum için eşimi de seviyorum hala nasıl seviyorsun diyeceksin ama seviyorum hala ilk gunki gibi ama mutusuzum işte ayrılmak ta çok istemiyordum ama o an çok sinirliydim ailemin karsisina cikacak yuzu yoktu çunkio yüzden de gelemdi biraz çunki babam sert davranabilirdi
Ben nasıl seviyorsun falan demıcem, ıyı yapmissın donmekle bu adamı sevmekle.
Ailelerinizi bırakıp bu adamlara kacın sevin Ailelerinizi sevmeyin.
Sevgiyi bu adamlar hakedıyor.
Cocugun ıcın donceksın tabi. Cocuga da tam boyle bir aile ortamı ve baba fıguru lazım.
Destekliyorum seni.

Oh valla kızı almışlar, kocası karısı olarak görmüyor evde bedavadan kadın(afedersiniz), annesine babasına hizmetçi. Besleme yapmışlar canım seni. Bu evlilik değil.
Evet
Paylaştım onlar da üzülüyor ama bilmiyorum napicam

Yapamazsin ama yine de soyleyeyim. Annenin evine git ve esine sart kos; evi ayir geleyim.

Ya da bunu yapmadan once esinle konus ona gore ayarlasin parasini. Yani biraz zaman ver.
Sure de verebilirsin. Mesela 6 ay. o 6 ay icinde ise allahin her günu dile getir.
Ve tabii ki evlenmeden once ne konusuldu bilemiyorum. Her seyi kabul ettiysen zor cikarsiniz siz ayri eve. Cunku suan 1 evi dayayip dosemek ciddi miktarda bir para ister.
Kisa sureli icin soylendiyse sesini yukseltebilirsin tabii.

Ama genelde bu durumlarda o ev kolay kolay ayrilmaz.ancak evi terk etmen lazim

Siz bir sevgililik bir nişanlılık süreci geçirmediniz mi? Hiç mı aranızda duygusal konuşmalar geçmedi? Alıp karşına konuşsana sen beni sevmiyo musun diye. Günden güne bitiyorum ben bu evde, ben aile kurdum seninle, kendi evimi ocağımı istiyorum. Bizi gecinderecek maaşın da var, ne zamana kadar burada yasicaz vs. Ne bileyim kocani en iyi sen tanırsın aklına nasıl gireceğini sen bilirsin. Madem kaynanan sana kötü davranıyo sen de alttan alttan onun gibi davran. Şikayet ettiği zaman da yok öyle bir şey de yani ne bileyim 🤦🏼‍♀️
Ben aklına giriyorum benden sonra annesi ya bi bilseniz kadının nasıl biri olduğunu siz de ne yapcaginizi bilemezdiniz iki yüzlü eşimin yanında çok iyi o yokken çok kötü davranıyor bazi seyleri inandırmak cok zor

Ben aklına giriyorum benden sonra annesi ya bi bilseniz kadının nasıl biri olduğunu siz de ne yapcaginizi bilemezdiniz iki yüzlü eşimin yanında çok iyi o yokken çok kötü davranıyor bazi seyleri inandırmak cok zor
Sen de öyle ol canım? O yokken burnundan getir. O varken duygu sömürüsü yap ben senin anneni kendi annem yerine koydum diye

Back
X