• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın validenin yanında kendi evin mi, yoksa uzakta kira mı? Sizce?

çevremde gördüğüm ve kendimdede yaşadığım tecrübeye göre ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kesinlikle aynı evde yaaşamayı kabul etme.eğer kabul edersen kira vermeyelim die oturduğun evde çıksan bile yıllarca psikolojini düzeltemezsin.ne kadar uzak o kadar iyi.

ay canım ya eşini ev alma konusunda nasıl ikna ettin söyler misin ?.eşimin borç konusunda kendine özgüveni yok,alttan giriyorum üstten çıkıyorum mantıklı bir şekilde bak bu böyle şu şöyle diyorum yookkk,bak senden boşanıcam sebebi annen baban ablan biliyorsun değilmi diyorum biliyorum diyor ama gene tık yoookk.neymiş efendim kendisi işçi ya,işten çıkarsa kredi borcunu nasıl ödermişde bilmem ne bir sürü terane ..allah inandırsın eşimin ailesi sadece kiramı ödüyor,açmışım,hastaymışım,borcum varmış umruna değil 5 kuruşuna kıymıyorlar..kiramıda ödemezler de çevrelerine onlara biz bakıyoruz desinler diye ödüyorlar .. yani fazla işe yarıyorlarmış gibi gösteriyorlar kendilerini,sırf desinler için.. ​:43:

Cnm.aslinda esine de hak vermek lazim.Ben 2 yil kv.kp.ve ustune birde kayinimla ayni evde oturdum ve bu 2 yilim cehennem oldu(kiradan ciktik ve kira odememek icin gittik)gitmez olaydik.Esimle ne kavgalar ettik,bosaniyorduk nerdeyse.Kv.hepsini doldurur,cocuguma karisir,hizmet bekler v.s.Bin kere yap bir kere yapma o gozde.sinirlerim cok yipranmisti,her gun agliyordum.Simdi 2-3 ayda bir misafirlige gidince bile temizlik yapamadim bilmem ne(ustelik cokta genc) hemen anliyorum ne demek istedigini ama artik yok oyle...bende iki gunde anca toparladim evi,halilarim da yikancak fln diyorum:)Benimki ev konusunda sonunda yola geldi ama nasil maddi sikintilar cektik anlatamam.Bende calismak zorunda kaldim,odalari tek tek duzduk dosedik.Bi donem esim issiz kaldi ben odedim,gecen yaz da ben issiz kaldim o odedi.zaman zaman basimin etini yedi senin fikrindi bak nasil sikinti cekiyoruz diye ama simdi ikimizde hic pisman degiliz.Allah buyuk!Zaten isciyiz diye de dusunursek asla ev sahibi olamayiz!Para zaten ev almasan nasil olsa bir yere gidiyor....Peki senin su kv.kp kredi cekince o simdi verdikleri parayi vermezler mi?eger verirlerse zaten kredinin bir kismini odemis olurlar.Sakin gurur fln.yapma.Biz bakiyoruz dese nolcak zaten bizimkiler bakmasa yine bakiyoruz der.Sende calis cnm.o zaman esinin kendine guveni gelir.Ben Turkiyede kredilerin daha uygun oldugunu biliyorum(akrabalardan).eninde sonunda ev sahibi oluyor insan en azindan.Birde suan kirani oduyorlar nasil olsa...para biriktirin derim ben.eskiden bir suru gereksiz seylere para harciyordum.Yok su indirimde bu indirimde derken para elden avuctan ucmus gitmis.simdi cok ihtiyacim olani aliyorum sadece:)

Altlı üstlü otur arkadaşım ..
Hayatın şeffaf olur , kimseden bişeyini saklayamazsın ..
Karı koca bi plan yaparsınız hemencik bozulur ..
Akşam şortunu çekip rahat rahat yatmak istersin ama çat kapı gelirler kaçacak delik ararsın ..
Alışverişe gidersin , giderken yanınızda gelirler , sormazsanız küserler ..
Evlerine misafir gelir , seni çağırırlar 'çay servisi ' yap diye ..
Öğlen kalkarsın sorun olur , akşam yatarsın sorun olur ..
Kocanla kavga etsen o anda çıkıp gelseler meseleye bodoslama dalarlar ve her halükarda haksız sen olursun ..
Çocuğun olduğunda yaşayacaklarını söylemeyim istersen ..
Bütün bunlara katlanırım diyorsan kabul et , yok katlanamam dersen ısrar et , inat et , diret ama kabul etme ..
Nişanlın da ailesinden ayrılamıyorsa bırak ayrılmasın , sen ayrıl ondan ..
Bütün bunlar tecrübe ile sabit ..
1-2 sene sonra çıkarız başka bi yere taşınırız laflarına da inanma . 6 yıldır çıksam ben çıkardım ..
Şimdi eşim aynı binaya evli olan ablasıda gelsin istiyor ..
Koloni halinde yaşıyoruz .. Ve ben çok yıprandım.
Arkadas ne guzel anlatmis...dahasi bi arkadasin veya ailen gelir kv.hop kapida.Oturur yaniniza,senden cok konusur.Kimin misafir kimin ev sahibi oldugu belli olmaz!birde elti veya gorumce varsa yakininda...vay haline!Daha neler neler var say say bitmez.Bekarlikta "odun"kafali oluyor insan.Mantikli dusunmek kiiiim biz kim.Kk bu durum dan sikayetci ne cok kadin var bir de burda yazmayanlarin sayisi dusunemiyorum

Cnm.aslinda esine de hak vermek lazim.Ben 2 yil kv.kp.ve ustune birde kayinimla ayni evde oturdum ve bu 2 yilim cehennem oldu(kiradan ciktik ve kira odememek icin gittik)gitmez olaydik.Esimle ne kavgalar ettik,bosaniyorduk nerdeyse.Kv.hepsini doldurur,cocuguma karisir,hizmet bekler v.s.Bin kere yap bir kere yapma o gozde.sinirlerim cok yipranmisti,her gun agliyordum.Simdi 2-3 ayda bir misafirlige gidince bile temizlik yapamadim bilmem ne(ustelik cokta genc) hemen anliyorum ne demek istedigini ama artik yok oyle...bende iki gunde anca toparladim evi,halilarim da yikancak fln diyorum:)Benimki ev konusunda sonunda yola geldi ama nasil maddi sikintilar cektik anlatamam.Bende calismak zorunda kaldim,odalari tek tek duzduk dosedik.Bi donem esim issiz kaldi ben odedim,gecen yaz da ben issiz kaldim o odedi.zaman zaman basimin etini yedi senin fikrindi bak nasil sikinti cekiyoruz diye ama simdi ikimizde hic pisman degiliz.Allah buyuk!Zaten isciyiz diye de dusunursek asla ev sahibi olamayiz!Para zaten ev almasan nasil olsa bir yere gidiyor....Peki senin su kv.kp kredi cekince o simdi verdikleri parayi vermezler mi?eger verirlerse zaten kredinin bir kismini odemis olurlar.Sakin gurur fln.yapma.Biz bakiyoruz dese nolcak zaten bizimkiler bakmasa yine bakiyoruz der.Sende calis cnm.o zaman esinin kendine guveni gelir.Ben Turkiyede kredilerin daha uygun oldugunu biliyorum(akrabalardan).eninde sonunda ev sahibi oluyor insan en azindan.Birde suan kirani oduyorlar nasil olsa...para biriktirin derim ben.eskiden bir suru gereksiz seylere para harciyordum.Yok su indirimde bu indirimde derken para elden avuctan ucmus gitmis.simdi cok ihtiyacim olani aliyorum sadece:)

eşime kaç kere teklif ettim bende çalışayım diye aşırı kıskanç,apartman merdivenlerinden bir erkek dairesine girecek olsa,beni tekrar eve sokuyor onlar çıksınlar görünme vs .. ayrıca yeni doğum yaptım bir kaç gün sonra 3. ayımıza giricez ailem izmir de ben istanbuldayım,markete gidecek olsam dahi çocuğumu bırakıp gidecek kimsem yok..kayınvalidem gelip,önce her b.....a burnuna sokar,güzelce iğnesini de sokar zehrini akıtır,yalandan babannem babannem diye 2 dakika çocuğu kucağına alır sonra tekrar yukarı çıkar..3. ayıma giricem oğluma bir kıyafeti bırak,çorap aldığını görmedim de duymadım da..kayınpeder bir tane çeyrek taktı (o da düğünümüzde eşim ve bana takılan çeyreklerden 2011 yılına ait) o kadar..çocuğa bak spora gidicem diyorum sezaryenlisin nasıl gidicen diyo..sanma ki beni düşündüğünden çocuğa bak dedim ya biyerleri yemedi,işine gelmiyo..o gündür bu gündür sporla ilgili muhabbet yok..öz teyzem olucak birde yerin dibine batsın,ne teyzelik gördüm ki kaynanalık göreyim..söyler misin şimdi arkadaşım,benim başımda bu kadar dengesiz,bu kadar karaktersiz,bu kadar allahsız insanlar varken ben nasıl çalışayım ?.. 22 yaşındayım ailemden uzak tek başıma bebek büyütüyorum,sezaryen dikişlerim iltihaplanır hoppa bebekle hastaneye,göğsümde süt damarları tıkanır kist oluşur hoppaaa bebekle hastaneye,bunların yüzünden dengem bozulur,yaşam sevincim gider,umutlarım kararır hoppaa bebekle psikologa,kistten dolayı 2 gün 39 dereceli ateşle dolaşırım sonra bebekle hastaneyeki eşimi arar NOOLDUU elinin körü oldu geçmiş olsuna gel bikerede 1.5 yıl yapmadın bundan sonra yap..bebekle ilgili herşey güzel giderken göğsümün ucunun azıcık kopmasıyla bebek emmeyi bırakır,kistimden dolayı sütüm kesilir endişe ve stresiyle 2 hafta aylak aylak düşünürüm,elimdeki doğalgaz faturasına ayırdığım paranın yarısıyla süt sağma makinesi kiralarım kimse gelip demez ki kızım paran varmı?.özel hastanede sezaryenli doğum yaparım,beşik alırım,çocuğun kıyafetidir,çantasıdır vs daha bir sürü şey biride allah rızası için doğumdan yeni çıktınız,maddi manevi zorluğunuz olursa hiç çekinmeyin kızım biz yukardayız,bizde senin bi annen bi baban sayılırız darda kaldığınızda hep yanınızdayız demezler..eşim doğum için ve annem babam izmirden gelicekler diye o sırada da biraz sıkışıktık ve bu sıkışıklığı belli etmemek için bankadan 2500 tl ihtiyaç kredisi çektik..ayın dördünde ödememiz var ve maaş almadığımız için o an para yoktu cebimizde..ki..allah benim annem ve babamdan bin kere razı olsun,doğumum için geldiler 3 ay kaldılar ve maddi manevi herşeyimi karşıladılar.3 ay boyunca babamın emekli parası ve getirdikleri bütün birikimleri dolabımın pazarlığına çocuğumun kıyafetlerine,yağından tut tursiline çayına gitti..onlar naptılar gelipte demediler ki birşeye ihtiyacınız var mı..herneyse eşim olacak MAL borç ödemesinden 3 gün önce annesini arayıp borç istedi,ayın üçündede yukarıya çıkıp istedi bir sürü tantana yok ayağını yorganına göre uzat çocuğunuz varmışta bilmem ne ..ertesi gün sabah 10 kayınpeder arıyor (olmazolsaydı,evde kalmış kız kurusu olsaydım da şu dengesizlerin içine girmeseydim yeter ki) eşimi yukarı gel .. çıktı baktım 10 dk sonra geldi ağladı ağlıcak.300 tl verdi çocukmuşum gibi azarladı beni ben baba oldum niye hala azarlıyo,maaşını aldığında parayı geri getir dedi..bende sinirlendim almadım dedi..bana söyleyeceğine onlara söyle yaa,dilsiz şeytan onlara hakkını savunmuyorsun gelip bana dert yanıyorsun .. ooofff neyse ya sinirden beynim patlıcak,hiçbir çarem,çözümüm çıkış yolum yok anlıcann gebersemde kurtulsam bu kabustan keşke..bide üstüne üstlük beni zoooorrrrlllaaaaa tesettüre büründürdüler,kayınvalidem biz eşimle 7 yıl flörtlük dönemimde ilişkimize hep karşı çıktı beni hiiiiçççç istemedi ve eşim zorla kabul ettirdi de öyle istediler beni ..sinirden cümleleri düzgün kuramadım daha neler neler çocuğu kime bırakayımda çalışayım ?. :84: bu hakaretlerden dolayı cezalanabilirim belki ama çıldırdım artık yeter .. can bendekide yaaa caann ..

izmirde annemlerin evinin bitişiğinde eveleri var eşimin ailesinin.biz nişanlıyken kayınpeder,onları 6 ay kirada oturtucam sonra ev alıcam dedi.1.5 yıldır ev alıcak sözde..ya anlamadığım oturduğumuz evin kirasını ödüyorsunuz,her ay kirayı bize verin nasıl olsa bu eve ödüyorsunuz yani bizde istediğimiz eve çıkalım..derdiniz nee,ne yapmaya çalışıyorsunuz,bu kadar mantıksız iş mi olur yaa ?.

Offf...cnm ya.Cok uzuldum simdi durumuna.Bizde de var bu kiskanclik problemi.tlf.bakar ikide bir is yerinde herkesi yamiyor zaten ama canima tak ett ive isi biraktim borc girtlakta olunca nolur calis demeye basladi zoru gorunce.bu adamlarin parasini son kurusuna kadar harcamak lazim yoksa olmaz.Sen hic uzulme zaten cok sikisik olunca birde anne babasi yardim etmeyice calis demeye kendi baslaya bilir.Hersey den kisma.Cocugun ihtiyaclari napim ac acik mi dursun de,zora girsin iyice.Hem ne oyle o merdivenlerden bile cikarmiyor resmen dondum okuyunca.Hayvan misin sen,bu nasil bi dusunce.Yarin bu gun disari cikma cocugunu parka fln.da goturme kapali tutsun hatta zincirlerle baglasin...yok oyle,ezdirme kendini.Ozaman sen de ki bende kiskancim sen ise gidince yanindan kim bilir ne kadinlar gecti ne yapacagiz o zaman de.Bence esin de psihologluk cunku normal degil bu derece kiskanclik ustelik maddi durumu cok iyi olsa neyse calistirmaz da o neyine guveniyor.Annen uzakta olmasi kotu,bebegine bakabilirdi.Herkesi bos ver once bebegini dusun,geberip gitmek care degil cocugunun sana ihtiyaci oldugunu unutma

ben olsam aynı binaya gelin gitmezdim gitmek istemezdim onların evinden çıkılmayacak çünkü kirada otururdum yada o evin satılıp başka yerden ev alınmasını söylerdim ev problemi çözülene kadar beklerdim acele etmezdim ne olursa olsun kayınvalide ile oturma taraftarı değilim ben kimseyi üzmemek için kendi kararınızdan vazgeçmeyin sözlünüzle de uygun dille konuşun bence kendi huzurunuz için ayrı ev bence

Son düzenleme:
Canım daha dün konu açtım ben arkadaşım,eşi ve eşinin ailesi diye. Onlarda aynı apartmanda oturuyordu para biriktirip çıkarız diye ama bırak öyle olmayı çok şeyler oldu boşanma eşiğindeler. Tabi herkes aynı olacak diye bir şey yok ama bence ailelerle biraz mesafe olması iyi. Bana kalırsa başka eve kiraya çıkın derim

kizlar birakin alltli ustlu oturmayi benim kv yurtdisinda yasiyor...oradan buraya yetiyor...bi ev verdiler bize ama maelsef surekli karisiyorlar...kapilar 15 senelik kapi degistirtmiyorlar....banyo 20 yillik ve pembe yesil renkleride igrenc...degistirtmiyorlar....sirf ben istiuorum diye bana inat yapiolar...esimde onlari uzmemek icin dinliyor....birde kendi paramizla yaptiracaz onlardan bi beklentimizde yok ona ragmen istemiyor...aslinda onun derdi beni istemio ama iste soyleyemiyo....

Merhaba kızlar, sizlerin tecrübelerinize dayanarak şunu sormak istiyorum.

Sizce kayınvalidenizin alt katındaki kendi evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz, yoksa onlardan uzakta ama kirada oturmayı mı tercih ederdiniz?

Sözlüm annemlerin altındaki evde bikaç sene oturalım para biriktirip ev alırız taşınırız diyo ama ben o eve girince bi daha çıkamayız gibime geliyor. Zira şimdiden kayınpeder ben üzülürüm giderseniz falan demiş, sözlüm de ben ailemden nasıl uzak kalıcam diye onlardan etkileniyor. Ben de ailelerden uzak kalamıcaksak madem evlenmeyelim dedim, şuanda ailesi iyi gibi ama evlendiğimizde bu yakın oturma işi bize sorun yaratırmı siz olsanız ne yapardınız?????????????

Bu arada ikimiz de çalışıyoruz, sabah işe akşam 7 de evdeyiz.

Kesinlikle alt katta oturmayın .kv de kp de ne kadar iyi olurlarsa olsunlar tavsiye etmem.bi girersen o eve bi daha çıkamazsın.tercübelerle sabit aynı durumdayım ve ben çalışmıyorumda :14: bence kesinlikle öyle bi hataya düşmeee

Altlı üstlü otur arkadaşım ..
Hayatın şeffaf olur , kimseden bişeyini saklayamazsın ..
Karı koca bi plan yaparsınız hemencik bozulur ..
Akşam şortunu çekip rahat rahat yatmak istersin ama çat kapı gelirler kaçacak delik ararsın ..
Alışverişe gidersin , giderken yanınızda gelirler , sormazsanız küserler ..
Evlerine misafir gelir , seni çağırırlar 'çay servisi ' yap diye ..
Öğlen kalkarsın sorun olur , akşam yatarsın sorun olur ..
Kocanla kavga etsen o anda çıkıp gelseler meseleye bodoslama dalarlar ve her halükarda haksız sen olursun ..
Çocuğun olduğunda yaşayacaklarını söylemeyim istersen ..
Bütün bunlara katlanırım diyorsan kabul et , yok katlanamam dersen ısrar et , inat et , diret ama kabul etme ..
Nişanlın da ailesinden ayrılamıyorsa bırak ayrılmasın , sen ayrıl ondan ..
Bütün bunlar tecrübe ile sabit ..
1-2 sene sonra çıkarız başka bi yere taşınırız laflarına da inanma . 6 yıldır çıksam ben çıkardım ..
Şimdi eşim aynı binaya evli olan ablasıda gelsin istiyor ..
Koloni halinde yaşıyoruz .. Ve ben çok yıprandım.

:46: :46: ne kadar güzel özetlemişsin durumu.insan evlenmeden önce gözü kaplı oluyor malesef .nasıl kabul ettiysem bende kabul ettim bi kere.

Merhaba kızlar, sizlerin tecrübelerinize dayanarak şunu sormak istiyorum.

Sizce kayınvalidenizin alt katındaki kendi evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz, yoksa onlardan uzakta ama kirada oturmayı mı tercih ederdiniz?

Sözlüm annemlerin altındaki evde bikaç sene oturalım para biriktirip ev alırız taşınırız diyo ama ben o eve girince bi daha çıkamayız gibime geliyor. Zira şimdiden kayınpeder ben üzülürüm giderseniz falan demiş, sözlüm de ben ailemden nasıl uzak kalıcam diye onlardan etkileniyor. Ben de ailelerden uzak kalamıcaksak madem evlenmeyelim dedim, şuanda ailesi iyi gibi ama evlendiğimizde bu yakın oturma işi bize sorun yaratırmı siz olsanız ne yapardınız?????????????

Bu arada ikimiz de çalışıyoruz, sabah işe akşam 7 de evdeyiz.

mümkünse kendi ailenede kayınvalidenlerede uzak ol derim deneyimle sabittir.

kayınvalidemden değil evimi mezarımı uzak isterim...sanırım yeterince tatmin etmiştir cevabım...fakat bir dip not etmedende geçemiycem bu kayınvalidenin iyi niyeti insanlığı hoşgorusu krakteri kişiliği oğluyla olan iletişimi ve sana bakış açısıylada alakalı bir şey...ama içlerine girmedende kimseyi tanıyamıyorsun maalesef...ben tanıyorum çok seviyorum çok iyi bir insan falan filan bunlar hikaye....köprüyü geçince çıkıyor gerçek yüzler....:47:

ayrı tabi ki... hatta hiçbir kardeş görümce elti vs vs ile de aynı mahllede oturmamak gerekir.
en azından 2 sokak 1 cadde olsun arada

Boyle bir soruyu sormana bile gerek yok. Cevrenden gorduklerin duyduklarin vardir mutlaka. Nerde o yapici, anlayisli kayinvalide kayinpeder? Gorumce, elti, kayin vs vs'de eklenir bunlara.
Huzurlu bir sekilde yuvanizda oturacagiz var ise bile onlarin sayesinde olmaz. Isin yoksa dirdirlarini cek dur.
Secim senin ama onlara yakin olursan sadece esinle degil, ailesiyle de evlenmis olursun. Ortaminin huzurunu da senin saglaman gerekir. Herkes eziyeti sana yapar ama senden de sorun cikarmadan kendilerini hos tutmani beklerler. Ezilen, yipranan, uzulen sen olursun.
Nisanlin ailesinden uzaga gidemiyorsa o kalsin sen git. Bastan kurallarini koy ki sonra gec olmasin.

eğer kira ödemek sizi çok parasız bırakmayacaksa, geçinmeniz zor olmayacaksa uzakta kirada oturun derim ben

kayınvalidemden değil evimi mezarımı uzak isterim...sanırım yeterince tatmin etmiştir cevabım...fakat bir dip not etmedende geçemiycem bu kayınvalidenin iyi niyeti insanlığı hoşgorusu krakteri kişiliği oğluyla olan iletişimi ve sana bakış açısıylada alakalı bir şey...ama içlerine girmedende kimseyi tanıyamıyorsun maalesef...ben tanıyorum çok seviyorum çok iyi bir insan falan filan bunlar hikaye....köprüyü geçince çıkıyor gerçek yüzler....:47:
cok guldum:) haklisin.Gelini alinca cikiyor gercek yuzleri ortaya.Benimkiler;amaaan cocuklar mutlu olsun gerisi bos.hersey istedkileri gibi olsun,bize artik ne ev lazim ne bisey diyen kadin sonra da....hoooooyytt kendi evimde sozum gecmiyecek mi demeye basladi:)birde yalanciiii,iki lafi bir birini tutmaz.Eski den boylelerini adam yerine koyup kiziyormusum:)))))))

kk'dan sonra kayınvalide ile değil aynı evde yaşamak aynı apartman bile korkunç :18:
yeni evlenecekler açsın gözlerini bence, tecrübeyle sabit çünkü bunlar..
kolay değildir istisna olmak! Hep aynı bence :/

Son düzenleme:
Selam canım bende yeni evliyim dip dipe oturmamız için elinden geleni yaptılar ama uzakta kiraya cıktık.eşimide zor ikna ettim ama başardım allaha bin şükür burda oturmusum bnada baslarda bırkı sene otrup para yapar gideriz diodu ama inanmadım.Öle bi dunya yok resmen kandırmaca sakın oturma aklın varsa kiraya çık

Back
X