Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

yok valla bir gramını bile bırakmayı düşünmüyorum gerekirse alır koluma takar götürürüm yine de bırakmam. maymun gözünü açtı artık
Aferin kız valla, kimsede haliçten gazel okumadı bak bir sürü çalışan çalışmayan kadın yazdık bu işin oluru bellidir yani. Kaynananla konusu geçerse onada göz açtığını belli et ki kafasına göre bir şey yapamayacağını anlasın. Ayrıca Sakaryadaki hırsızlık vakaları İstanbulu geçer bile, sakaryada kasa tutanlar ya dükkan sahibidir yada banka kasası kiralar. Öyle evinde kasası olan nice insanlar soyuldu ayrıca 99 görmüş bir il, evler gittikten sonra kasanın ne önemi kalıyo artık insanlar üçe beşe bakmadan bankadan alıyor bu yüzden.

Konuyu okuyunca daral geldi bana burdan Bildiğiniz hırsızlık yapılmış.
Ayıp.
13 sene evvel evlendiğimde altın değil ama banada benzeri yapıldı.
Bi pikap dolusu çeyiz göndermiş akrabalar..
Eşimin anneside onum ihtiyacı yok diyip hepsini kendine almıştı.
O zamanlar bende saftım..
İstese verirdim zaten ama yapılan çok kötü zihniyetli birşey.
Sizinki daha zor.
Kavgaysa kavga,bizzat bu konuyu gündeme getirip altınlarınızı istryin.
Böyle bir adamdan çocuk yapmayın .
Elinizde belgede var,gerekirse mahkemelik olun
İnş tatlılılla halolur

kesinlikle haklısınız bunu da dile getireceğim ısrarla çok ama çoooook teşekkür ederim tüm site el birliğiyle gözümü açtınız artık verecek cevapları da sizden ilhamla buluyorum

İlk fırsatta al altınlarını. Ben takmak istiyorum, bende kalacaklar de. Kilolarca altın yok ortada gayet bilezik olarak kendin saklayabilirsin. Eşin ailesinden çekiniyor anladığım kadarıyla. O yüzden onlarla eşin değil sen başetmek zorundasın. Kaba değil ama kararlı ol.

ya insanlar arkadasim evleniyor, kuzenim evleniyor diye kendinden kisiyor altin aliyor gram ayip olur diyor ceyrek aliyor zahmet cekiyor. sonra arkadasi altinlari anaya kaynanaya kaptiriyor. ne sinir bozucu
kimseye altin takmamamin bi sebebi de bu bir kere isyerinde para toplanmisti arkadasimizin belediyedeki nikahina gitmistik. tam takacaktik kadin operken kas goz yapti takmayin diye. meger erkek ailesi demis ki "altinlar sizde kalsin nakitlerle biz masraflari oderiz"
duz nikahin ne masrafi varsa:) kiz da herkesi uyarmis takma takma diye, opup opup gecmisler. sonradan elden aldi. kendi akrabalari da annesine vermis.
tamamen sacmalik, kac sene gecti unutmuyoruz yani rezil olduguyla kaldi.
sizin konuda da hakli oldugunuz yerler daha cok olsa da haksiz olduğunuz yerler de var.
oncelikle kendiniz defalarca "ne ailemden ne esimin ailesinden birsey istemedim demissiniz. sonra da "beyaz esyalari esimin altinlariyla aldilar" demissiniz. e tamam iste beyaz esyalari esin almis yani. zaten onlardan beyaz esya talebin olmamis.
yani talebiniz olmayan birseyi ve hatta geleneklere gore kiz tarafinin almasi gereken birseyi, beyaz esyalari esinin biriktirdigi paralarla almislar.
buraya kadar normal. yani sen zaten ailesi masraf yapmasın istemissin onlar da yapmamış. sen zaten esinle beraber almak istemissin esinin parasıyla almissin.
e daha ne?
neye agliyorsun esimin elli grami gitti diye?
zaten esimle yapayim demissin esinle yapmissin.
bu konuda bence haksizsin.
ikinci olarak kuafor, fotoğraf istemedigin biryer olmus. kabul etmissin. hic bakmamissin "evet bu fotografci ama bakayim bir onceki fotosu nasilmis" diye. ya da kendien kuafor arastirip edip "buna gitmek istiyorum" dememissin. uzaktan bakana sey gibi geliyorsun sanki "aman 11 yildir sevgililik mi olur yeter evleneyim ne derse kabul. yeter ki beni alsin, aman herseyi kabul edeyim"
sen boyle davranmışsin sana da boyle davranmislar. cok basit bir matematik yani.
kendine verdigin degeri onlardan almissin.
ayrica hic ozenmemissin.
kendi hevesin yokmuş ki zaten. kendin araştırsan, bulsan zaten 11 yillik emin oldugun sevgilin kabul ederdi orayi. ha "yok ille de beleş olan, annemi kiramam, babami uzemem" deseydi de anlardin ne mal oldugunu erkenden.
kayinvalidenin evini cinler mi koruyor? boyle salak birseye nasil inandin? ayrica insan dugununde altin takilacagini bilir. oncesinde bir plan yapmadın mi esinle kasa tutarız pazartesi banka kasasina koyariz falan diye?
ne dusunuyordunuz altinlarla eve gelmeyi mi?
yakinda sen israr etmeye devam edersen sahte bir hirsiz girer evlerine, olacagi o.
bence kasa al ve talep et ailesinden. muge anlida evindeki altini calinan 5 yasli haberi bul - at onlara. ille de calinir diye tuttur iste kasana at. yoksa bu cingenelerden alamazsin, imkansiz.
bu konuda haksizsin. esin lisedeyken bile ailesinden birsey istemiyorsa bu esinin karari. aldigi altini babasina verdiyse bu esinin tercihi
senin esin kendi basina birseyler yapmayi seviyor, buldugu kadin da "11 yilim ardindan yeter ki evleneyim hicbir sey istemiyorum" mantigindaysa bundan oteki kardese ne?
adaletsizlikse esinin ailesinin adaletsizligi. seni ilgilendiren bir durum yok.
esin de isteseydi madem - ya da sen de talep etseydin besi biryerdeyi vs.
madem talep etmedin neden simdi üzülüyorsun?
belki bugünkü aklin o gün olsaydi yine talep etmezdin, istesen bile utanırdin. ya da esin bugunku akliyla universiteye gecse yine ailesine yük olmak istemezdi belki.
yani bu karakter meselesi.
senin karakterin boyle diye baskasinin farkli karakteri ile elde ettigi seylere laf edemezsin.
sevgilisinin abisinin esi uyduruk kuaforu kabul etti diye o kadin da kabul etmek zorunda degil.
ben de evlilik surecindeyim, nisan elbisemden gelinligime ne ailemden ne nisanlimdan bir sey almadim, almayi da sacma buluyorum. Ailem ablamin beyaz esyasini yatak odasini ceyizini vs almıştı, calismaya baslamasan evlendigi icin. gelinlik kuafor hatta bacisinin kankasinin kuafor masrafini bile erkek tarafi odedi - evin diger esyalarini vs. klasik bir sey oldu yani.
ama bu onlarin tercihiydi. ben sirf aileme kitlememek icin sevgilimle evimi dizdim gayet uygun yollu, dayadim dosedim oyle ailemle tanistirdim. isteseler bile alacak birsey yok. annem hevesini alsin diye yorgan nevresim ütü gibi birkac parcayi onlara biraktim.
cunku bu benim kararim. ailem de olsa kimsenin benim icin sacma paralar harcamasini istemem. ustume giydigim gelinligi nisanlimin babasinin odemesi fikri falan bana sacma geliyor.

ayrıca bu durumda eşimin onlara teslim ettiği altın, anne babasının bana taktığı altından çok daha fazla. bu durumda ailesi yalnızca düğün yapmış oluyor ki onu da düğünde takılan para ve altınlarla ödemiş oluyorlar. yani elde var sıfır. ama evlendiğimizden beri kayın ailem maşallah oğlumu şöyle evlendirdim böyle düğününü yaptım anlatıp duruyorlar her yerde.

gercekten salaklik
neden evde saklayacaginizi dusundu ki? uc kurus yillik aidat verip bankaya vermek neden dusunulmedi?
kaynananin evi garanti bankasından daha mi guvenli? yillik aidat daha yeni arastirdim 2-3 bin arasi. bir gram altın etmez. deger miydi yani?
eşim ne zaman kaç gram aldık ne kadara aldık hepsinin kaydını tutuyor. gidip kayınvalidenin kasasına teslim ederken kayıtlı olduğunu biliyorlar.
sen de biliyor musun? esin seni daha once katakulleye getirmis yine getirir. ailesi daha once parasini ic etmis gik diyememis yine gik bile diyemez. hatta o asagilik kompleksiyke sizi suclar.
bence bu olaylarin tek bir çözümü var o da kizarsa kizsin ortak kasaya koymak
hem görürsün kizinca ne kadar ileri gidiyor. baktın iyice insanliktan cikiyor ona gore ayrilirsin yol yakinken.
hep suyuna gittigin icin kavgasız yürüyen iliski iliski degildir. gerekirse tüm gemileri yakmak lazim.
ayrica mesele iki gram altin meselesi degil. mesele esinin sana olan tavri ve seni salak yerine koyup sagmasi

Konu sahibi banlanmış, neden acaba? Neyse azıcık da olsa aydınlanma yaşamış kıpırdanmış sevindim. Ama tam aydınlanmayı eltisi altınlarını kayınvalidenin kasasına koymayınca yaşayacak. Hani senin ailenin evi çok güvenliydi kasaları vardı, kardeşinle eşi niye oraya koymadılar sorusu cevapsız kalacak. Hatta o kız, düğün yaparkan benim takılarıma mı güvendiniz asla vermem diyecek, bir aydınlanma da orada yaşayacak. Hani senin anne babanın alın teriydi, sizi ne zorluklarla büyüttülerdi niye düğün masrafı takılarla ödenmedi, niye kardeşine farklı davranıyorlar sorusu da cevapsız kalacak.

O kadar laf edilmiş, herkes eteğindeki taşları dökmüş, bu rüzgarla ilk fırsatta gidip altınlarınızı aldınız aldınız yoksa aynı kısır döngüye devam. Güzel kardeşim düğününüzde size layık görülen takılan altınlarınızı alın kendi kasanıza hesabınıza koyun ondan sonra adamla dalaşın sen şöylesin ben buyum yapın. Siz iki celallenince yav he he haklısın demiş indirtmiş yelkenlerinizi. Her şeyi kaybederim ama seni asla demesinin bir karşılığı olsun. Bu kadar üzüleceğini bilsem yapmazdım, ben bizzat gidip getiricem altınlarını lafı daha gerçekçi değil mi?

U upsijane hadi Amerika'ya gidelim diyince gidilmiyor artık haberiniz olsun. Vize başvurusu yapabilmek için randevu alma süresine baktınız mı? Eşiniz phd için kabul alır ama vize randevusu 1 sene sonraya verirler. Akademik başvuru vs fark etmiyor, Ivy lig denen okul öğrencilerini bile malum sebeplerden deport ediyorlar. Siz yine araştırın planlayın ama phd başvurumuz kabul edildi zaten vize alırız olayı kesin değil. Ama bunu güzel kullanır bahane edersiniz. Tüm altını fiziki değil de altın hesabında tutalım, gidiş kesinleşirse yanımızda götüremeyiz ama Amerika'da bile olsak bankadan online işlem yapabiliriz diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…