Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Evlilik öncesi olan 100 gram da sizin emeğiniz olsaydı kesinlikle çok hakliydiniz
Fakat evlilik öncesi eşinizin birikimini sorgulayamazsiniz. Siz elinize gecenle ceyiz almışsınız esiniz de ailesine vermiş siz de verebilirdiniz ya da baska sekilde kullanabilirdiniz.
1000 kişilik yemekli düğün konusu bir kac uye tarafından sorulmus ama cevap verdiniz mi bilemedim belki ben gozumden kaçırdım cevabinizi. Bu düğün konusu konusulmadi mi sizin ya da aileniz tarafından? Biz eşimle en baştan konustuk ki yemeksiz normal bir düğün olmasına ragmen. Esime dedim ki düğün salonu parası düğünde toplananlardan karşılarız.
Bizim de altınlarimiz kv demde duruyor yaklaşık 8 senedir ama tabi benim sonsuz güvenim var esime ve kvdeme bu konuda.
Basta altınları kasaya koymustuk sonra ev alınca kasayi da kapattık. Sonrasinda yatırım icin aldigimiz altinlari kvde evine götürdük.

Altinlarimi al getir ozaman demediniz mi?

Hanfendi siz iyimisiniz? Altinlarinizi alin kimin neyini kazaniyorsaniz kazanin, altinlariniz basinizin altinda olsun

şimdi şöyle şu 100 gram meselesinde kafam sürekli karışıyor çünkü çoğu kişi burada seni kandırmaya evlenmeden önce başlamış nasıl söylemez falan dediler ki ben kesinlikle haber vermesini isterdim. sonuçta hayır verme diyecek engel olacak halim yok zaten bana sormaz kafaya koyduysa yapar ki öyle de yapmış. ama bence haber vermeliydi 3 gram 5 gram değil 100 gram bu yahu.

şöyle ki ben düğün istemedim. nikah yapalım geçelim gelecek olan para altın birkimimize, bize kalsın istedim. ama eşimin ailesi düğün yapmak istediklerini her şeyi zaten kendilerinin karşılayacaklarını söylediler. bizim çevremiz çok kalabalığız bin kişilik olsun yapmışken de güzelini yapalım yemekli olsun dediler. biz de tamam dedik ama ben sanıyorum ki tamam birazını alırlar o zaman kendi tarafının taktıklarının falan oradan karşılarlar ama bize de illa ki kalır en azından çeyrekler falan. hatta helal olsun demek ki kenarıda birikmişleri falan var oradan karşılayacaklar iyi cesaret diye konuştuk ailemizle aramızda. ama bu düğünün parasını neyle ödeyeceksiniz takılanları alacak mısınız kenarıda paranız var mı diye biz sormadık. onlar da detay vermediler. biz yapıcaz şu kadar kişilik yapıcaz dediler konu kapandı. takı sonrası koştur koştur peşimizden kaynanam ve ablası yani teyze geldiler para altın ne varsa aldılar görmedik bir daha. düğün çok pahalı tutmuş takı ve paralar da bekledikleri gibi gelmemiş güya zar zor anca kapanmış düğün borcu öyle demişler sonradan eşime. ben sormadım ekstradan. bana sadece bilezikler kaldı bilezik harici tüm takıları aldılar düğün borcu için işin özü bu.

kayınvalidemin kasasında duruyor evet daha güvenli diye bana sorulmadı zaten ama ben de ses çıkarmadım. şimdilik altınlarda bir eksik yok ama işte şu 100 gram meselesini öğrendiğimde o 100 gramın 50'sinin nerde olduğu sorusu gündem oldu. kayınvalidem 50'sini düğn için harcamış 50 gramı duruyormuş ama nedense bizim kasaya koymamış. sorunca söylüyor bunu. "bilezik" yapmış ayrı bir yerde tutuyormuş. o sizin falan da demedi ben sormadım zaten ağzımı açsam kötü ilan ediliyorum eşim tarafından. dedim kendi vermiş kndi sorsun hesabını anasına.

Eşinizin umurunda değil.. bence sizinde olmasın.. siz kendi kasa altınlarını isteyin +50 gr bileziği geri kalan üzerine köpüklü kahve...
Bizim de es tarafı düğün istedi yemekli dansli müzikli adam arabasını sattı yaptı muradini biz karışmadık tüm altinlarimizi da aldık..

maşallah ne kayınpederler var helal olsun valla bizimki de sıfır borça oğlan evlendirdim diye hava atıyor bir yıldır. sanki cebinden verdi

Öncelikle merhaba. Anlattıklarınızı ve sizlere verilen tüm cevapları tek tek okudum. Sırf size cevap yazabilmek için üye oldum. Çünkü anlattıklarınızla ben üzüldüm benim canım sıkıldı.
Size sevgiliyken hiçbir beklentisi olmadan evlilik düşünen ancak nişanlandıktan sonra bazı şeylerin dank ettiği ve evlendikten sonra daha da çok her şeyin farkına varıp parasal konularda eşimle çok fazla tartışmış biri olarak şunları söylemek istiyorum. Belli ki çok sakin kendi halinde iyi niyetli birisiniz ancak bu durum sadece sizden götürür. Eşinizle uzun süreli bir sevgililik sürecinden geçmişsiniz insan sevgiliyken bazen çok dikkat etmiyor önemsemiyor ama evlendikten sonra aynı evin içine girdikten sonra işler değişiyo ve ister istemez huzursuzluklar çoğalıyo.
Ben asla eşinizin ve ailesinin birbirlerine çok bağlı olduklarını düşünmüyorum. Genelde erkek ailelerine oğulları evlenince bir görgüsüzlük açgözlülük geliyor ya da her zaman böylelerdi oğullarının evlenmesi hele ki çalışan bir kadınla evlenmesi onları hırslandırıyo. Erkeklerde zaten bekarken anne babasının yüzüne bile bakmazken evlenince anne babacı oluyor. Eskinin gelinleri şimdinin kaynanaları kızlarının eşine kendi çocukları gibi davranırken gelinlerine düşman gibi davranıyorlar. Sürekli bir beklenti içerisindeler. Gelin ne kadar susarsa o kadar çok beklenti içine girip yüzsüzce isteklerini sıralıyorlar.
Ben de eşimde çalışıyoruz. Sevgiliyken de eşim çok zor durumdaydı ailesi hiçbir zaman yardımcı olmamış. Sağolsun oda memur olana kadar sigara parasına günlük işlerde çalışmış. kendisi için oda hiçbir şey yapmamış. Nişan düğün zamanında da eşime kimse yardımcı olmamıştı bende her şeyin birlikte yapılması kafasında olan biri olduğum için Her şeye tamam dedim. Her şeyi en ekonomik şekilde halletmeye çalıştık. Hiçbir şey istemediğim için ailesi her şeye karışabilecekleri düşüncesine kapıldılar. Düğün salonunun yerine laf edildi, gelinliğim için sürekli ailemi arayıp şikayet ettiler, düğün pastası kesmemizi istemediler. Tabiki ben en başta tavırlarını fark ettiğim için neye itiraz ettilerse onda direttim çünkü masrafı yapan ben ve eşim olduğumuz için kimsenin değil itiraz etmek konuşmaya bile hakları yok. Daha ortada nişan bile yokken düğünde takılacak altın hesabımı yapmalar parayla ne alacaklarını mı hayal etmeler daha neler neler. Bu konuları duyunca eşimle çok tartıştım düğün için kendime kese aldım. Tabiki düğünde gizli gizli paranın bir kısmını almışlar (Hayrını görmesinler inşallah) ama düğün günü eve giderken alabildiğimi aldım. Çok zorlarına gitmişti gitsin ne yapayım. Çalışan benim kazanan benim. Evlendikten sonrada para konusunda, eşimin ailesinin nişan zamanı oğullarına hiçbir destekte bulunmayıp bir çöp dahi almamışken benden beyaz eşya almamı istemesi yüzünden, annesinin sürekli bana hediye al demesi yüzünden, evine bir eşya aldığında artık hediyesini beklerim demesinden dolayı sürekli tartıştık eşimde annesini sert bir dille uyarmış benden bir şeyler istememesi için ama nafile hala utanmadan benden bir şeyler istiyo ve tabiki almıyorum cevabını da veriyorum. Tabiki bu tarz durumlarda eş olan kişinin tavrı da çok önemli. Bence hiçbir kadın eşine para konusunda %100 destek olmamalı neden derseniz erkekler parayı görünce çok değişiyor. Ailelerinin bu zamana kadar yapmadığı kendileri çalışarak elde edemedikleri şeyi eşlerinin yardımıyla elde edince erkekler kıymet bilmek yerine nankörleşiyo. Bende bu nankörlükle karşılaştım. 9 ay önce eşimin bekarken aldığı arabayı satıp üzerine düğün takılarımızı ve annemden aldığımız borcu ekleyip güzel bir araba aldık sigortası için bile benim ufak ufak biriktirdiğim parayı verdim ama tabiki eşim 180 derece değişmeye başladı benim fikrimi sormamalar, ben maddi konularda tepki verdiğimde sen ne yaptınlar (evin eşyalarına eşim benim ödediğim paranın 3/1 inden daha az para verdi. Sevgiliyken nereye gidersek sırf onun borcu var diye her şeyi üstlenen saflığı yapan bendim, tüm nişan masrafını kendim yaptım asla onu zora sokacak bir şey istemedim arabayı onun üzerine yapmasına ses çıkarmadım siz düşünün artık) arabaya benim arabam demeler, bana borcumuz bir bitsin kartlarını alıcam hesap kitap yapıcam demeler sürekli paramın hesabını sormalar annesinin sürekli bir şeyler istemesi daha neler neler. Tabiki artık bende sabır tahammül kalmadı ağzının payını verdim. O günden beridir ne paramın lafını yapabiliyor ne de benim paramla ilgili yorum yapabiliyor bir şey dediği gibi lafıda ağzına tıkıyorum. Yaşadıklarımdan ders aldığım için son 7-8 aydır kendi geleceğimi düşünerek ayrı bir birikim yapıyorum. Çalışan çalışmayan her kadının maddi durumuna göre ayrı bir birikimi olmalı.
Bunları neden uzun uzun anlattığımı söyleyeyim siz biraz fazla pasif kalmışsınız hala da bu durum devam ediyor. Size cevap veren arkadaşlar size yol göstermek için elinden geleni yapmış ama sizin cevaplarınız hala kendinizden emin olmadığınızı yaşadıklarınızı sadece içinize atarak kocanızın saf olduğuna kendinizi şartladığınızı gösteriyor. Çalışan sizsiniz yorulan sizsiniz masrafları üstlenen sizsiniz ama kendi maaşınızda bile söz hakkınız kalmamış gibi.
Lütfen kendi kıymetinizi bilin hiç okumamış çalışmamışta olabilirdiniz. O durumda bile eşiniz birikim yaparken annesine değil size güvenmeliydi. Ancak çalışıyorsunuz ve maaşınızla kendiniz birikim yapamıyorsunuz ve biriken para için konuşamıyorsunuz. Eşinizin sinirlendiğini laf söyletmediğini söylüyorsunuz buna müsaade eden sizsiniz sizden bu gücü alıyor. Düğünde takılan tüm altınlar gelinindir altını zaten ev için araba için kullanırsın bunu kullanırken de kendiniz biriktirirsiniz. İstanbul güvensiz bir yer istanbulda altın mı biriktirilir diyerek sizi ikna etmişler ama şu an hiçbir yer güvenilir değil annesinin evinde çalınmayacağının ya Allah korusun bir deprem ya da yangın çıkmayacağının bir garantisi var mı.
Lütfen sizi daha fazla sindirmelerine izin vermeyin konuşmaktan istemekten çekinmeyin eşiniz kendi maaşından kirayı bile ödemeden altın birikimi yapıp sizden kirayı ödemenizi istiyorsa bunu kesinlikle kabul etmeyin.
Hayat müşterektir evet ama erkeklerin bu tarz davranışlarını gördükten sonra kadın kendini kesinlikle geri çekmeli. Erkek 3 lira verdiyse kadın 1 en fazla 2 vermeli. Çünkü erkekler nankör ve aileleri de genelde iki kişi çalışıyolar diyip açgözlülük yapıyor.
Altınlarınızı bileziklerinizi bir an önce ellerinden alın. Maaşınız yatınca kendi birikiminizi kendiniz yapın.
Lütfen kendinize kıymet verin bunca yıllık emeğinize ihanet etmeyin. Geleceğinizi bir erkeğin eline bırakmayın.

maşallah ne kayınpederler var helal olsun valla bizimki de sıfır borça oğlan evlendirdim diye hava atıyor bir yıldır. sanki cebinden verdi
Düğün isteyen yükün altına girer.. çok şükür kayinaile konusunda şanslıyım. Ama sizin şansınız da eşiniz olsun.. iyi geçinmek isterseniz devamını kurcalamayin.. ama küçük kardeşin düğününde ek para isterler ise tavrınızı net koyarsınız..

Sakın giderken altınları ailesine emanet etmeyi kabul etme. Döviz hesabına yatırmak mantıklı. Hatta şuan diyebilirsin zaten yurtdışına gideceğiz paramızı dövize çevirip bankaya koyalım diye. Bir kısmınıda takmak istiyorum diyip kolunda taşı bence. Senin elinde olsun. Yeni gelinim heves ediyorum de. 30 grlik bilezik yaptır, tak şıkır şıkır. Sevmesen bile zorla sev

Eldekinden olmayım diye kaç ay daha para yollayacaksınız? Ne malum 5 sene sonra eldekinden de olmayacağınız? Kenara her ay 5 gr altın atarak kaç yıl sonra ev almayı düşünüyorsunuz?

içten paylaşımınız, kendi tecrübelerinizden hareketle verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. gerçekten yaşayıp görmüş biri olarak bu paylaşımı yaptığınız çok açık. ne hissediyorsanız bizzat hissettim.

empati kurduğunuz için ve sırf bu yüzden endişe edip bunları yazmak niyetiyle buraya üye olup tüm bunları anlatmanız çok çok kıymetli minnettarım.

sözlerinizi kulağıma küpe edeceğimden emin olabilirsiniz. hatta az evvel uzun uzun tek tek sınırlarımı belirlediğimi bir mesaj yazdım eşime. akşam muhtemelen daha da detaylıca konuşacağız kendisiyle.

ne hissettiysem söyleyebildiğim, kendim hayrım ve selametim için en doğrusuna karar verebildiğim ve bunu tavizsiz biçimde uygulayabildiğim, mağdur edilmediğim, mağduriyeti ve yok sayılmışlığı kabul etmediğim bir gelecek çizmek istiyorum bugün itibariyle. ve bunda emeği geçen tüm kadınlara, bunun için bana güven, cesaret, moral ve ilham veren tüm kadınlarımıza çok teşekkür ederim. size de aynı şekilde. benim için önemli bir harekete geçirici motivasyon kaynağı oldu bu.

iyi ki varsınız siz, iyi ki varsınız canım kadınlar. <3 çoooook ve sonsuz teşekkür ederim <3

bizi gelişmelerden haberdar et. Her şey gönlünüzce olsun

Ne demek rica ederim. Eğer size bir faydam olduysa ne mutlu bana
Lütfen kendinizin farkına varın. Siz yapmanız gerekenden fazlasını yapmışsınız. Daha fazlası için kendinizden ödün vermeyin. Okumak, meslek sahibi olmak ya da ev hanımı olmak bunlar hiç kolay şeyler değil. Ama kendini akıllı sanan bencil insanlar karşısındaki kadın iyi niyetli davrandıkça onu yok saymaya, elinde avucunda olana hakimiyet kurmaya çalışıyor. Herkes kendi tavırlarının karşılığını çeksin.
Tepki gösterdiğinizde size kafanda kuruyosun, ben bizi düşünüyorum sen sadece kendini düşünüyosun, yanlış konuşuyosun ithamlarıyla karşılaşacaksınız. Sakın kendinizi sorunlu veya hatalı hissetmeyin. İnsanlar saf yerine koydukları insanlardan haklı tepki aldıklarında altta kalmamak için karşı tarafı suçlar ve hakaret eder.
Siz kendinizden vazgeçmeyin. Kendi değerinizi bilin.

altınların hepsini alıp dövize çevirmek demek istedim altınları bırakmak değil yanlış yazmışım***
Eğer gitme durumu olursa paranız kadar arsa alın öyle gidin, her bütçeye göre var sonuçta toprak. Sakın bi gramını bile bırakma. Hatta şimdide alabilirsiniz, eve alma niyeti olunca satarsınız

Her şeyi başından kabul etmişsiniz bu saatten sonra söylesenizde nasıl olsa en başından ses çıkarmadı diye çok ciddiye alınacağınızı sanmıyorum. 2.si kaynananız fena ama eşiniz ondan daha fena ve sinsi. Sizi değil ailesini en güzeline layık görüyor.

Konu sahibi cevapları okuyorum gerçekten aşırı pasifsiniz. Ne demek altınlar giderse gitsin ama kocam yanımda değil demek. Kocanızında bileziklerinizinde sizinle olması lazım olması gereken bu. Bilezikleri istesem kıyamet kopuyor demişsiniz; bilezikleri sizin akrabanız takmış heveslendim yeni gelinim, tüm yeni gelinlerin bileğisinde bilezik var deyip isteyin takın. Hatta normalinde bunu dememeniz lazım. Valla şu cevaplara bakınca siz daha çok kullanılırsınız gibi geliyor,

Ya karşı koysanizaaağğ. Vermeyin para. Vermiyorum git yaptığın altını bozdur deyin. Ne derse desin vermeyin yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…