- 13 Ağustos 2025
- 17
- 7
- 1
E hadi tamam erkek tarafının takılarını alsın. Kız tarafının taktıkları nasol onların alınteri oluyor?eşimle bu konuda çok fena gerildik maalesef. dediğim gibi ben altının a'sını açmaya kalksam agresifleşiyor sebebi nedir bilmiyorum. kendisine de söyledim benim tek derdim bir evimiz olsun dedi. dedim tamam benim de amacım o zaten. ama sürekli ah anamın babamın alınteri ah anamın babamın emekleri diye duygusala bağlıyor. bunun da sebebini anlayamıyorum. kayınvalidem manipüle etmiş olabilir çünkü bu mağduriyet muhabbetlerini bana da sürekli yapıyor. çocuklarımı çok zorluklarla büyüttüm ben kocamın sigortasını yaptığım el işleriyle ödedim vs vs 1 yıldır beni her gördüğünde ne kadar fedakar ne kadar emektar ne kadar hesaplı kitaplı ne kadar mükemmel olduğunu anlatır. yani bilmiyorum eşim biraz uyanık olsa içim rahat olacak ama yok. ben konuşsam anlatmaya çalışsam ben kötü oluyorum. ne yapacağımı şaşırdım inanın...
E hadi tamam erkek tarafının takılarını alsın. Kız tarafının taktıkları nasol onların alınteri oluyor?eşimle bu konuda çok fena gerildik maalesef. dediğim gibi ben altının a'sını açmaya kalksam agresifleşiyor sebebi nedir bilmiyorum. kendisine de söyledim benim tek derdim bir evimiz olsun dedi. dedim tamam benim de amacım o zaten. ama sürekli ah anamın babamın alınteri ah anamın babamın emekleri diye duygusala bağlıyor. bunun da sebebini anlayamıyorum. kayınvalidem manipüle etmiş olabilir çünkü bu mağduriyet muhabbetlerini bana da sürekli yapıyor. çocuklarımı çok zorluklarla büyüttüm ben kocamın sigortasını yaptığım el işleriyle ödedim vs vs 1 yıldır beni her gördüğünde ne kadar fedakar ne kadar emektar ne kadar hesaplı kitaplı ne kadar mükemmel olduğunu anlatır. yani bilmiyorum eşim biraz uyanık olsa içim rahat olacak ama yok. ben konuşsam anlatmaya çalışsam ben kötü oluyorum. ne yapacağımı şaşırdım inanın...
Buraya kalıbımı basarım ki o ev ileride sizin üzerinize olmayacak.inanın her ay altın yapalım diye yediğimizden içtiğimizden giydiğimizden gezdiğimizden kısıp kenarı attırıyor eşim. o maaşının yarısını altına yatırdığı için geçinmek için nerdeyse her ay benim maaşımın yarısını göndermemi istiyor. yani beni buna zorunlu kılıyor. kiramız da yüksek kirayı faturaları ve her ay altın birikimine verdiği parayı çıkar zaten onda pek bir şey kalmıyor. bana gönderir misin hesabından para diyor. öyle yani durum böyle olunca benim maaşım zaten az, kalanıyla eksiklerimi karşılaşıyorum ve bitiyor. düşünün yani sırf ev için altın biriktiricez diye ne şartlardayız. kendime ait birikim yapmak için param kalmıyor ki kenarıda altın biriktireyim. eşimden de soğudum aynı anası gibi kendi hesabı var illa ona uyulacak. manipülatif zorba
inanın her ay altın yapalım diye yediğimizden içtiğimizden giydiğimizden gezdiğimizden kısıp kenarı attırıyor eşim. o maaşının yarısını altına yatırdığı için geçinmek için nerdeyse her ay benim maaşımın yarısını göndermemi istiyor. yani beni buna zorunlu kılıyor. kiramız da yüksek kirayı faturaları ve her ay altın birikimine verdiği parayı çıkar zaten onda pek bir şey kalmıyor. bana gönderir misin hesabından para diyor. öyle yani durum böyle olunca benim maaşım zaten az, kalanıyla eksiklerimi karşılaşıyorum ve bitiyor. düşünün yani sırf ev için altın biriktiricez diye ne şartlardayız. kendime ait birikim yapmak için param kalmıyor ki kenarıda altın biriktireyim. eşimden de soğudum aynı anası gibi kendi hesabı var illa ona uyulacak. manipülatif zorba
ayyyy öyle mi diyorsunuz.... valla zaten istiyordum ama çok da etkilememk için ısrar etmiyordum ama dediğiniz gibi daha destekleyici olayım o zaman çok teşekkür ederim değerli yorumunuz içinEger 1 sene sonrasına yurt dışı planınız varsa doviz olarak birikim yapabilirsiniz.ikinizin adınıza banka hesabı acıp birikim devamını bu sekilde sürdürürsünüz.
Ayrıca yurt dışı konusunda esinizi daha cok destekleyin.amerika da ev almak istanbuldan ev almaktan daha kolay gibi geliyor bana
yok valla bir gramını bile bırakmayı düşünmüyorum gerekirse alır koluma takar götürürüm yine de bırakmam. maymun gözünü açtı artıkEğer gitme durumu olursa paranız kadar arsa alın öyle gidin, her bütçeye göre var sonuçta toprak. Sakın bi gramını bile bırakma. Hatta şimdide alabilirsiniz, eve alma niyeti olunca satarsınız
Bence ayrılırız kavga ederiz korkusuna düğünden önce hiçbir şey konuşulmamış, akışına bırakıp sorunları görmezden gelmişsiniz. Eşinizin karakteri hep böyleymiş. Şimdi sorgulamaya, soru sormaya başlayınca da sinirlenip sizi bastırmaya çalışmış. Bu tarz cimri ve hesapçı insanlarla yuva kurulmaz. Konuyu açmakta çok geç kalmışsınız maalesef. Ayrıca şunu da söylemeyim maalesef sizin gibi her şeyi kolaylaştıran, masraf yaptırmayan kadınların maalesef bir değeri olmuyor Türkiye coğrafyasında. Bunu bir kez daha gördük.merhabalar öncelikle, benim için oldukça önemli bir konuyu danışmak niyetiyle buraya üye oldum.
buradaki sağduyulu, akıllı ve tecrübeli kadınların fikirlerine ihtiyacım var...
şimdi çok uzatmadan en kritik noktaları aktarmaya çalışacağım.
eşimle geçen yıl temmuzda evlendik. 3 aylık nişanlılık sürecimiz ve çok hızlı bir düğün sürecimiz oldu. zaten öncesinde lise 1'den başlayan 11 yıllık bir ilişkimiz vardı, okullar bitti yüksek lisanslar bitti işler bulundu falan imkan bulduğumuz ilk fırsatta evlendik diyebilirim. birlikte büyüdük zira zaten kafamızda bir soru işareti yoktu evlenirken birbirimize dair.
nişan, kına, düğün süreci boyunca hiçbir şey istemedim ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden. herhangi bir altın, eşya, bohça isteğim vs olmadı. bu konularda her zaman kendimi, kendi değerimi benim için harcanan parayla ölçmemek gerektiği bilgisiyle yetiştirmeye çalıştım, hiç kimse zorlanmadan kolaylıkla en uygun biçimde evlenelim istedim, nitekim öyle de oldu.
fakat aradan bir yıl geçmesine rağmen benim kafama yeni yeni dank eden şeyler var. ben altınmış düğünmüş bu konularda çok saftım çünkü ne ilgim ne bilgim vardı. ne nasıl olmalı, doğru mu yapıyorum yoksa hakkım mı yeniyor açıkçası etraftan duya duya ancak ampul yandı kafamda ve bazı şeyleri sorun etmeye başladım diyebilirim.
1. bin kişilik yemekli bir düğün yapıldı bize, eşimin ailesi yaptı ve hem onların tarafından hem bizim tarafımızdan inanılmaz altın, para takıldı. düğünün çoğu takı sırasıyla geçti yine de zar zor bitirdik diyebilirim. fakat ben o takılanları yalnızca düğün video kaydımda gördüm, takı sırası bittiği an boynumuzdaki kurdeleler alındı, bütün altınlar paralar toplandı ve ben bunların ne kadar ettiğini, kimin ne taktığını hiçbir şekilde öğrenemeden yok oldu. eşimin anne ve babası aldılar, yaptıkları düğünün parasını buradan karşılamışlar. düğün sonrası benim elimde kalan sadece eşimin ailesinin bana taktığı 60 gram bilezik, bir adet beşi bir yerde kolye idi. başka da bir şey yapılmadı. baktım herhalde 80 gram bile etmiyor. kendi ailemin taktığı bilezikler ve birinci dereceden akrabaların taktığı 4 bilezik. bize kalanlar finalde bu oldu. bir de ben salak gibi nişanımda bana takılan altınlara da dokunmadan aldım götürdüm düğün altınlarına kattım. ki bunlar da biz istanbul'da yaşadığımız için güvenlik dolayısıyla kayınvalidemin evinde, kasasında ayrı bir kesede toplanmış duruyor. altınlarım bende değil, kayınvalidemde. bana sorulmadı zaten orada kalmasına "karar verilmiş."
2. düğün haricinde her şeyi inanılmaz kolaylaştıran bir gelin olduğum için açıkçası başka herhangi bir masraf yapılmadı bana. stüdyo fotoğrafım indirimli olsun diye akrabaları tarafından çekildi ki korkunç ötesiydi düğünden gelinliğimle doğru düzgün tek bir fotoğrafım yok. fikrim sorulmadı zaten ama sorulsa da ben tamam olsun tanıdığınızla iş yapmak istiyorsanız öyle olsun derdim. kuaför aynı şekilde eşimin çok yakın bir akrabası (mahalle kuaförü) tarafından muhtemelen ücretsiz yapıldı. zaten o yüzden korkunçtu. bohça istemedim, insanlar masrafa girmesin diye hiçbir şey istemedim.
3. şimdi gelelim benim en çok canımı yakan konuya. yüksek lisans sürecinde aldığımız burslarla ben kendi çeyizimi düzmüştüm, eşim de o süreçte 100 gram altın biriktirmiş meğer. benim bundan haberim yoktu. geçenlerde öğrendim, o 100 gram altını ailesine düğün sürecinde kullanmaları için vermiş. annesi de 50 gramı kullanmış, 50 gram yoktu ortada. ben sorunca söyledi, hani bizim altınlarımız vardı ya bize ait olanlar tek bir yerde duruyordu. orada olması lazımmış ama yokmuş. sorunca söyledi annesi, 50 gramıyla bilezik yaptım başka yerde duruyor o dedi. size vericem o sizin falan demedi konu değişti gitti. ben zaten altının a'sını ağzıma alsam eşim triplere giriyor. daha evvel bundan dolayı kavga ettik maalesef. anamın babamın alın teri o altınlar gibi laflar söyledi, midem bulandı üç kuruşluk altın için polemiğe girmem dedim kurcalamadım. ama asla altınla ilgili soru sormamı, bunu sorgulamamı, nedir ne değildir diye üzerine düşünmemi bile istemiyor. ama benim kafama dank eden şu: düğünde bir gram çeyrek bile bırakmadan aldıkları o altınlar zaten düğünü karşılamış çünkü kayınvalidem sıfır borçla çocuk evlendirdim dedi, oğlumun verdiği 100 gramdan 50 gramla beyaz eşya parası verdik vs demişti ama aslında bu mümkün değil çünkü bizim beyaz eşyamız 100 bin lira tutmamıştı, mobilyalarımızı balayımızı, nişan yüzüklerini, aradaki ıvır zıvır bütün masrafları zaten eşim ödemişti kendi parasıyla. 100 gram paramız bağıra bağıra gitti gibi bir durum görüyorum ben arkadaşlar, bilemiyorum siz nasıl yorumluyorsunuz? bunlar normal mi allah aşkına ben mi bilmiyorum acaba? evlilik birliğinden önceki altın sonuçta beni ilgilendirmez diyorum ama nişanlıydık sonuçta ve 100 gram da az buz bişey değil onu burslarıyla biriktirip gitmiş ailesine vermiş, bana haber bile vermemiş. buna kızmam normal değil mi? ayrıca bu durumda eşimin onlara teslim ettiği altın, anne babasının bana taktığı altından çok daha fazla. bu durumda ailesi yalnızca düğün yapmış oluyor ki onu da düğünde takılan para ve altınlarla ödemiş oluyorlar. yani elde var sıfır. ama evlendiğimizden beri kayın ailem maşallah oğlumu şöyle evlendirdim böyle düğününü yaptım anlatıp duruyorlar her yerde.
4. bir mesele daha var ki aslında bundan öncekileri dert etmemi tetikleyen "adaletsizlik" duygusu. eşimin bir de erkek kardeşi var, üç yaş küçük bizden. iki kardeşler zaten başka çocuk yok. evet farkındayım bu kök aile arasındaki mevzular benim söz hakkım yok ama takılmadan edemiyorum. bu erkek kardeş ne yazık ki eşim gibi değil, inanılmaz şımartılmış ve standartlarını hiçbir zaman düşürmemiş, özel kurslar dershaneler markalı kıyafetler ayakkabılar her şeyini ailesi karşılıyor yıllardır. gezmesi tozması bilmem nesi lüksünden hiç ödün vermez ve anne babası ne derse yapıyor. onun da bir kız arkadaşı var liseden beri, kızın ailesi zenginmiş. herhalde zengin kızıyla sevgili olduğu için ona mahcup olmasın diye aynı zengin çocuğu gibi takılmasına yardım ediyor eşimin ailesi. benim eşim liseden beri ailesinden bir kuruş almadan dershaneye bile gitmeden kendi burslarıyla okudu, mezun oldu, memur oldu. kardeşi hala koskoca adam daha bir kuruş hayrı dokunmamıştır kimseye. bugün yarın evlilik sürecine girdiğinde abisi gibi 100 gram altın yapıp ailesine verecek mi acaba? mümkün değil. ya da eşimin ailesi bana yaptıkları gibi mahalle kuaförünü merdiven altı stüdyo fotoğrafçısıyla kapatabilecekler mi süreci? bu noktada kanıma dokunan eşime yapılan haksızlık, ağzımı açmıyorum beni ilgilendirmez diye telkin ediyorum kendimi ama zoruma gidiyor. kayınvalidem sürekli "büyüğe ne yaptıysam küçüğe de o, diğer geline de beşi bir yerde kolye ve 60 gram bilezik yapıcam" diyip duruyor. ısrarla ben çocuklarımı ayırmam ikisine de eşit masraf ederim vs diyor tabi yersen. zerre samimi bulmuyorum. zaten diğer gelinin beşi bir yerdesinin hazır olduğunu biliyorum, allah affetsin günahını almak istemem ama bence o 60 gram bileziği de hazır o küçük gelinin. kimin parasıyla acaba?
bir de evlendiğimizden beri her ay kayınvalidemdeyiz gık dese gidiyoruz bu kadar içli dışlı olmayı da hiç sevemedim çünkü kadına bir türlü ısınamıyorum negatif bir enerji alıyorum sürekli. görünürde bir şey yok ama yok yani olmuyor, sevemiyorum.
çok uzattım ama mevzular aşağı yukarı böyle. bu 100 gram altın meselesinde ne yapmalıyım, evlendikten sonra bir anda anne baba düşkünü olan kocama karşı nasıl davranmalıyım, düğün sonrası bütün altınlara çökülmesini hoş mu karşılamalıyım, ileriki süreçleri nasıl yönetmeliyim? teşekkür ederim lütfen fikirlerinizi esirgemeyin benden.
konuştuk az evvel. dedim böyle böyle böyle. öncelikle bundan sonra haberim olmadan kafasına göre iş yapmaması konusunda anlaştık.bizi gelişmelerden haberdar et. Her şey gönlünüzce olsun
kesinlikle. ben bu rahatsızlıklarımın evliliğin temel taşı olduğunu söyledim. ya bunları düzeltirsin ya da biter zaten sürdüremeyiz bu şekilde dedim. kesin kararlı ve net konuştum. hiç öyle sindirenedi bu sefer. ilk kez ben öyle kararlı biçimde biterse de bitsin yolları ayırırız diyince bi şok oldu. sonra başta mırın kırın etse de hak verdi kabul etti. ya düzelecek ya bitecek. açıkçası ittirip kaktırmaya hiç niyetim yok. bir kere geliyorum dünyaya olmazsa da olmaz artık napim yaBence ayrılırız kavga ederiz korkusuna düğünden önce hiçbir şey konuşulmamış, akışına bırakıp sorunları görmezden gelmişsiniz. Eşinizin karakteri hep böyleymiş. Şimdi sorgulamaya, soru sormaya başlayınca da sinirlenip sizi bastırmaya çalışmış. Bu tarz cimri ve hesapçı insanlarla yuva kurulmaz. Konuyu açmakta çok geç kalmışsınız maalesef. Ayrıca şunu da söylemeyim maalesef sizin gibi her şeyi kolaylaştıran, masraf yaptırmayan kadınların maalesef bir değeri olmuyor Türkiye coğrafyasında. Bunu bir kez daha gördük.
Kvde de olan altınlar ne olacak? Onları alacağınızı söylediniz mi? O zaman olay çok büyüyecek..kesinlikle. ben bu rahatsızlıklarımın evliliğin temel taşı olduğunu söyledim. ya bunları düzeltirsin ya da biter zaten sürdüremeyiz bu şekilde dedim. kesin kararlı ve net konuştum. hiç öyle sindirenedi bu sefer. ilk kez ben öyle kararlı biçimde biterse de bitsin yolları ayırırız diyince bi şok oldu. sonra başta mırın kırın etse de hak verdi kabul etti. ya düzelecek ya bitecek. açıkçası ittirip kaktırmaya hiç niyetim yok. bir kere geliyorum dünyaya olmazsa da olmaz artık napim ya
ha artı olarak şunu ekledim,konuştuk az evvel. dedim böyle böyle böyle. öncelikle bundan sonra haberim olmadan kafasına göre iş yapmaması konusunda anlaştık.
daha sonra maaşım konusunda her ay maaşımın yalnızca üçte biri kadarını ortak yatırım ya da giderler için fark etmez ona gönderebileceğimi daha fazlasını kesinlikle vermeyeceğimi söyledim. kalanıyla kendime ayrı birikim yapacağımı ya da kendim istediğim gibi harcayacağımı söyledim. maaşım konusunda herhangi bir söz hakkı olmadığını söyledim.
aynı şey altınlar için de geçerli dedim. onlar ortak altın bir gramına bile birbirimizden habersiz dokunulmayacak istediğim takdirde hepsini alacağım dedim.
son olarak herhangi bir mülk alımında da sahipliğin tıpkı şuanki altınlarda olduğu gibi yalnızca ikimizde olduğunu, onların ikimizin ortak malı mülkü olduğunu anasının babasının bununla asssssla ilgisi olmadığını söyledim. gelecekte edinilecek her şey ortak olacak öyle ananın üstüne babanın üstüne falan kesinlikle aklından bile geçirme dedim.
diretmedi hiç ve kabul etti. anlaştık gibi görünüyor şimdilik... haberiniz olsun hanımlar
hemen yarın gidip alıyoruz demedim ama özellikle düğünden kalan bilezikler ve diğer altınlar üzerinde doğrudan ve tek hak sahibi olduğumu, istediğim zaman alıp istediğim yere koyacağımı istediğim mala mülke yatıracağımı söyledim. onlarla neye yatırım yapacağımız şu an için biraz karışık. onu bir netleştirelim alacağım amaKvde de olan altınlar ne olacak? Onları alacağınızı söylediniz mi? O zaman olay çok büyüyecek..
Demek ki sizin yumuşak yüzünüze güvenip yapıyormuş. Şimdi ipleri eline alma zamanı. Altınları da annesinden alın yatırım yapmasanız bile siz saklayın banka kasasında vs. Biz yetişkin insanlarız kendi birikimimizi kendimiz muhafaza edebiliriz. Bu işleri annenin himayesinde yapmak sana olan saygımı azaltıyor. Anneni suçlamıyorum ama kendi kazandığımızı da kendimiz biriktirelim istiyorum. Gibi gibi anlatın. Eminim bunda da kararlı olursanız çok şey değişir.konuştuk az evvel. dedim böyle böyle böyle. öncelikle bundan sonra haberim olmadan kafasına göre iş yapmaması konusunda anlaştık.
daha sonra maaşım konusunda her ay maaşımın yalnızca üçte biri kadarını ortak yatırım ya da giderler için fark etmez ona gönderebileceğimi daha fazlasını kesinlikle vermeyeceğimi söyledim. kalanıyla kendime ayrı birikim yapacağımı ya da kendim istediğim gibi harcayacağımı söyledim. maaşım konusunda herhangi bir söz hakkı olmadığını söyledim.
aynı şey altınlar için de geçerli dedim. onlar ortak altın bir gramına bile birbirimizden habersiz dokunulmayacak istediğim takdirde hepsini alacağım dedim.
son olarak herhangi bir mülk alımında da sahipliğin tıpkı şuanki altınlarda olduğu gibi yalnızca ikimizde olduğunu, onların ikimizin ortak malı mülkü olduğunu anasının babasının bununla asssssla ilgisi olmadığını söyledim. gelecekte edinilecek her şey ortak olacak öyle ananın üstüne babanın üstüne falan kesinlikle aklından bile geçirme dedim.
diretmedi hiç ve kabul etti. anlaştık gibi görünüyor şimdilik... haberiniz olsun hanımlar
Allah aşkına kaynananızın evi merkez bankasının kasası mı? Nası aşırı güvenli olabilir? Hırsız memleketin her yanında yok mu? Hiç haberlerde görmüyorlar sadece İstanbul mu sıkıntılı? Siz nası böyle bir güvenlik zafiyeti olabileceğini düşündünüz?bilezikler sizin, her ay birikim için yapıp getirdiğiniz altınlar sizin, bunların hepsi bir yerde duruyor ama istanbul'da durmasın, güvenli değil, kayınvalidenin kasasında ayrı bir yerde dursun diyorlar. ben başta heves etmiştim 4 tane ajdam vardı dedim ajdaları takayım bari. olmaz saçmalama istanbul gibi bi yerde altın takıp gezilir mi dedi eşim. güvenlik kaygısından dolayı hepsini ayrı bir yerde ve kayınvalidemde tutuyoruz. sorun istanbul'un güvenli olmamasıymış. daha ne diyim bacım
çok güzel cevap bu durum yaşanırsa aynen dediğiniz gibi karşılık vereceğimAllah aşkına kaynananızın evi merkez bankasının kasası mı? Nası aşırı güvenli olabilir? Hırsız memleketin her yanında yok mu? Hiç haberlerde görmüyorlar sadece İstanbul mu sıkıntılı? Siz nası böyle bir güvenlik zafiyeti olabileceğini düşündünüz?
Bankada dururdu, altın hesabı yapardınız olmadı bankada kasa tutardınız?
Bir çok yorumda da denmiş ne olursa olsun isterse eşiniz afralansın tafralansın kendi bileziklerinizi almak istediğinizi ve takmak istediginizi söyleyin. İstanbulda yaşıyorsunuz neticede kendi güvenliğinizi kendiniz sağlarsınız kimsenin bu kadar dert edinmesine gerek yok.
Hatta bence sadece bilezikler degil takı konusunu tamamen gündeme getirmelisiniz. Ve her ay aldıgınız altınları kaynananızın yüksek güvenlikli ellerine bırakmak istemediğinizi de belirtmelisiniz. Her seferinde her seferinde içinizde daha çok büyüyecek bir konu olacak bu o yüzden ne kadar erken hallederseniz rahat edersiniz.
Eşiniz benim aileme güvenmiyor musun gibisine getirirse de ben kendime güveniyorum baskasının koruyuculuguna ihtiyacım yok diyebilirsiniz neticede bu yasınıza kadar yaşamışsınız
evet çok güzel söylediniz bana da fikir oldu değindiğiniz konu çok doğru bunları da söyleyeyim madem çok teşekkür ederim çooooookDemek ki sizin yumuşak yüzünüze güvenip yapıyormuş. Şimdi ipleri eline alma zamanı. Altınları da annesinden alın yatırım yapmasanız bile siz saklayın banka kasasında vs. Biz yetişkin insanlarız kendi birikimimizi kendimiz muhafaza edebiliriz. Bu işleri annenin himayesinde yapmak sana olan saygımı azaltıyor. Anneni suçlamıyorum ama kendi kazandığımızı da kendimiz biriktirelim istiyorum. Gibi gibi anlatın. Eminim bunda da kararlı olursanız çok şey değişir.
Ah canım kadınlar… Evde işte dışarıda çalışıp didindiğin yetmezmiş gibi bir de bunlarla uğraş. Biz önemli olan maddiyat değil sevgi dedikçe onlar sırtımıza binmeyi kendilerine hak görürler. Sesimiz az çıktıkça kendilerini üstün görürler. Biz bunları akıl edemiyor değiliz. Öyleyse yapacak şey sesimizin gür, omuzlarımızın dik olmasıdır.
Siz yine de dikkatli olun eşiniz size he he deyip bu kadın beni bırakır diye altınları yok etmesin. En azından bilezikleri işi ben bunları takicam deyip almaya bakın. İstanbul orası Teksas değil, bilezik takınca bişey olmuyor.hemen yarın gidip alıyoruz demedim ama özellikle düğünden kalan bilezikler ve diğer altınlar üzerinde doğrudan ve tek hak sahibi olduğumu, istediğim zaman alıp istediğim yere koyacağımı istediğim mala mülke yatıracağımı söyledim. onlarla neye yatırım yapacağımız şu an için biraz karışık. onu bir netleştirelim alacağım ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?