Kayınbabadan ev alma mevzusu. Fikirlere ihtiyacım var

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi akşamlr hanımlar,

Konu başlıktaki gibi ev mevzusu. Ešimin ailesi ve biz yurtdışında yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce eşimin ailesi müstakil ev satın aldılar. Şimdi ise 5 yıl sonra Türkiyeye temelli dönüş yapacaklar. Kayınbabam faizsiz evi 180.000 euroya almıştı. Ama evi 300.00 euroya satmaya niyeti var çünkü haliyle değeri arttı ve faizinide hesaplıyor. Şimdide eşim söyledi annesiyle babası onla konuşmuş normalde ev 380.000 euroya satılır ama sizde ev sahibi olmanız için 300.000 euroya alın diye. Size gitsin yabancıya 380.000 euroya gideceğine demişler. Lütfen fiyata şaşırmayın çünkü evler ve arsalar burda gerçekn çok pahalı ve şuan faizler çok düşük. Kayınbabam evini zamanında açık arttırmadan ucuza aldı ama faizi çok yüksekti o zamanlar ve faizine çok para gidiyor. Şimdi ise ben gerçekten kararsızım. Allaha şükür maddi olarak kredi çekip evi alma imkanımız var ama bu seferde 3-4 belkide 6 aylığına kalmaya gelirseler ve kayinvalidem evi sahiplenmeye veya orda burda biz sattıkta ev sahibi oldular gibi cümleler sarfetmesinden korktuğum için karar veremiyorum....

babamdan ev almak için kredi çekmezdim.Madem babam ona taksit taksit öderdim. Tabi kp in türkiyeye dönünce nakit paraya ihtiyacı olabilir ama teklifi yine de acımasız geldi bana. Kimseden bedava ev beklemem kabul etmem ancak babamdan alıyorsam bankadan faizle almak da hoşuma gitmezdi.

Kaynanan yurtdışına gelecek de, evi sahiplenecek deee. Deee deeee deeee. Boşuna takıyorsun bu düşünceleri, üstelik kv sağda solda evi biz sattık dese ne olacak, soranlara evet canım onlar sattılar biz de 300 bin gayme saydık dersin

size gerçekten ederinden düşük bir fiyata veriyorlarsa ve ev içinize siniyorsa alın bence. ev almak gibi bir hevesiniz varsa tabi. ama bence alıcı gözle bir ev arayın dışarıda aynı fiyata ev varsa bulaşmayın derim.

Fiyata şaşırmayın demişsiniz ama ben şaşırmadan edemicem müsaadenizle :oha::oha::oha:
gercekten şalırmayın bende almanyadayım gercekten şehirden şehire fark var tabi daha uygun şehirlerde var. Şu an oturdugumuz dairenin yaninda daire yapılıyır 4 oda 97 metre kare Daire den bahsedıyorum müstakıl evde değil 970.000 Euro

Evi beğeniyorsunuz ki almayı düşünüyorsunuz sanırım.. kp den alınmayacak diye birşey yok sonuçta yine bir ev alacaksınız ve indirim de yapmış. Yurt dışı fiyattarını biliyorum o yüzden şaşırmıyorum.. kv nizin de ne diyeceğini düşünmeyin bedavaya vermiyorlar o yüzden konuşacaksa bile parasını verdik diyebileceksiniz :)

gercekten şalırmayın bende almanyadayım gercekten şehirden şehire fark var tabi daha uygun şehirlerde var. Şu an oturdugumuz dairenin yaninda daire yapılıyır 4 oda 97 metre kare Daire den bahsedıyorum müstakıl evde değil 970.000 Euro
Vay anam vayy fiyatlara bak. O fiyata turkiyeden en luks evi alirsin kesinlikle.

Neyse konu sahibine yorumumu yazayim. Fiyat konusinda saskinligim sizin icin de gecerli. Ama tabi orda yasamadigim icin o paraya ev alinir mi yorumu yapmayacam :D kaynanangilin zannetmiyirum turkiyeye kesin donus yaptiktan sonra oraya gelip geri sahipleneceklerini. Ama bunun stresi de seni yeyip bitirir. Soyle yapamaz misiniz mesela. 300 bin euro turk parasi ile yaklaşık 1,350 milyon falan yapar. Ve bu parayla turkiyeden cok iyi kira getirisi olan bir ev alabilirsiniz. Turkiyeden iyi bir semtte oyle bir ev aldiginiz taktirde size aylik 3 bin euroya kadar kira gelir. Bunu arastirip dusunmez misiniz? Hem ilerde siz de kesin donus yapmak isterseniz eviniz hazir olur.

Iyi akşamlr hanımlar,

Konu başlıktaki gibi ev mevzusu. Ešimin ailesi ve biz yurtdışında yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce eşimin ailesi müstakil ev satın aldılar. Şimdi ise 5 yıl sonra Türkiyeye temelli dönüş yapacaklar. Kayınbabam faizsiz evi 180.000 euroya almıştı. Ama evi 300.00 euroya satmaya niyeti var çünkü haliyle değeri arttı ve faizinide hesaplıyor. Şimdide eşim söyledi annesiyle babası onla konuşmuş normalde ev 380.000 euroya satılır ama sizde ev sahibi olmanız için 300.000 euroya alın diye. Size gitsin yabancıya 380.000 euroya gideceğine demişler. Lütfen fiyata şaşırmayın çünkü evler ve arsalar burda gerçekn çok pahalı ve şuan faizler çok düşük. Kayınbabam evini zamanında açık arttırmadan ucuza aldı ama faizi çok yüksekti o zamanlar ve faizine çok para gidiyor. Şimdi ise ben gerçekten kararsızım. Allaha şükür maddi olarak kredi çekip evi alma imkanımız var ama bu seferde 3-4 belkide 6 aylığına kalmaya gelirseler ve kayinvalidem evi sahiplenmeye veya orda burda biz sattıkta ev sahibi oldular gibi cümleler sarfetmesinden korktuğum için karar veremiyorum....
5 seneye kim öle kim kala..

Iyi akşamlr hanımlar,

Faizle alınan evden hayır mı gelir kredinin kim hayrını görmüş neden herkesin evi olmak zorunda ki bu mantığı anlamıyorum ve yerinizde olsam eşimin ailesinin evine saray olsa bulaşmazdım.

Aynen,ayrıca 300 bine eğer başka bir ev alınıyorsa ben o işe hiç girmezdim.Akrabayla ye iç,alışveriş yapma demiş atalar...
Bir de su acidan bakmak lazim. Kv Kp 5 yil sonra kuracaklari duzene istinaden simdiden ev borcu odemeye mi baslayacaklar. Eee peki odeme yaptiklari evde 5 yil boyunca Kv Kp oturacak ama konu sahibi hala su anki evine de mi odeme yapacak. Peki 5 yil sonra odeme bitecek mi? Diyelim ki Kp vefat etti. Kv konu sahibinde mi kalacak yoksa yine de Turkiyeye temelli donus mu yapacak? Tuhaf hesaplar. 5 yil icinde neler olacagini kimse bilemez ancak Rabbim bilir. Olumsuz taraftan bakip önlemini alip zararsiz cikmak lazim bu isten.

Faizle alınan evden hayır mı gelir kredinin kim hayrını görmüş neden herkesin evi olmak zorunda ki bu mantığı anlamıyorum ve yerinizde olsam eşimin ailesinin evine saray olsa bulaşmazdım.

Ne demek istediğinizi anlamış değilim. Kredi cekmeden ev alan zengin yada çok calisip para biriktiren biridir. Sizin dediğiniz gibi olsaydi kimse ev alamazdı. Ve ayrıca biz faiz işini araştırdık. Yani bir engel yok. Siz istemiyorsaniz almayın. Ayrıca neden ev sahibi olmayalım? Buda bir kalkınmadır aynı zamanda ve geleceğe yatırımdır. Imkan varken neden ben kullanmayayim?

Bir de su acidan bakmak lazim. Kv Kp 5 yil sonra kuracaklari duzene istinaden simdiden ev borcu odemeye mi baslayacaklar. Eee peki odeme yaptiklari evde 5 yil boyunca Kv Kp oturacak ama konu sahibi hala su anki evine de mi odeme yapacak. Peki 5 yil sonra odeme bitecek mi? Diyelim ki Kp vefat etti. Kv konu sahibinde mi kalacak yoksa yine de Turkiyeye temelli donus mu yapacak? Tuhaf hesaplar. 5 yil icinde neler olacagini kimse bilemez ancak Rabbim bilir. Olumsuz taraftan bakip önlemini alip zararsiz cikmak lazim bu isten.
Canım şimdiden planını yapıyorlar. Satın alsak vaktinde alir evin parasini peşin verir ve kayinbabam o parayla kalan borcunu bankaya ödeyip artik o evin sahibi oluyor ve bize satmis oluyor.

Vay anam vayy fiyatlara bak. O fiyata turkiyeden en luks evi alirsin kesinlikle.

Neyse konu sahibine yorumumu yazayim. Fiyat konusinda saskinligim sizin icin de gecerli. Ama tabi orda yasamadigim icin o paraya ev alinir mi yorumu yapmayacam :KK70: kaynanangilin zannetmiyirum turkiyeye kesin donus yaptiktan sonra oraya gelip geri sahipleneceklerini. Ama bunun stresi de seni yeyip bitirir. Soyle yapamaz misiniz mesela. 300 bin euro turk parasi ile yaklaşık 1,350 milyon falan yapar. Ve bu parayla turkiyeden cok iyi kira getirisi olan bir ev alabilirsiniz. Turkiyeden iyi bir semtte oyle bir ev aldiginiz taktirde size aylik 3 bin euroya kadar kira gelir. Bunu arastirip dusunmez misiniz? Hem ilerde siz de kesin donus yapmak isterseniz eviniz hazir olur.
Harika fikir valla haklisiniz

Back
X