• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabadan ev alma mevzusu. Fikirlere ihtiyacım var

Almayın boşverin ederine fiyat verdikten sonra heryerden ev alınır.
Dediğiniz gibi kalan borcu ödeyin ev sizin olsun yada 200 yüz bin falan olsaydı iyi niyetli olabilirdi ama evin değeri neyse size satıyor başka birşey yok

Sizinki sadece evin borcunu çabuk kapatmak istiyor. Zaten tr ye dönseler bile eminim 6 ay tr de 6 ay yaşadığınız yerde olmanın planını yapıyorlardır.

Gelir de evi sahiplenir de. Bi de ilerde" mal kaçırma " adi altinda diger mirascilardan dava açılırsa ev de elinizden gider belli olmaz. Türkiyede boyle bir sey var. Diyelim ki baba ogluna ev arsa satti diger evlat mal paylasiminda aslinda satmadi mal kaçırdı mirası ona yedirdi derse ev arsa elindan gider. Dikkat edin derim.

Bence siz onları evi satmamaları konusunda ikna edin. Sürekli gelip gidecekler hem kalacak yerleri olacak hemde cepleri para dolacak. Bir taşla iki kuş. Onların amaci kalacak yerlerini yabancıya vermeden Türkiye'ye Çebi dolu gelmek. Kendilerine taksitle ödemenizi kabul edeceklerse ve tapuyı hemen üzerinize yapacaklara kabul edin. Yoksa bankaya bulasacaksaniz 7 kat el daha iyidir.

Sakin almayin. Arada sadece 80bin euro var. Ki kim diyor cidden o fiyata satabilceklerini??

Yarin birgün fikirleri değişir ve sizin eve yerleşirler. Sonrada "adamlar size ev vermiş, onlara bir kap yemek yapip, eve almak istemiyorsun" diye duygu sömürüsünü yapip, seni kötü gelin olarak ilan ederler.

Eminim 320binlik hatta 300binlik evlerde vardir. Sonuçta yine taksiti siz ödeyeceksiniz ama en azindan ev sizin olur, söz hakki yine sizin olur.

Bu arada eşin onlari ikna etsin evi satmazsinlar. Yada en azindan evi satip, daire alsinlar. Cok eminim kişin geri gelir onlar ve bare o şekilde sizde kalmazlar.

Anne ve baba oğluna ev satıyor. Bir de yabancıya gitmesin diye indirim yapıyorlar:) bir yaşıma daha girdim.
oğluma, karısının yanında böyle bir şey teklif ettiğimi hayal ettiğimde bile utanç duydum. Gerçeğini yapmaya kalkacak kadar paragöz ve duygusuz olmayayım lütfen.

Siz o evi alsanızda almasanızda sizde kalacaklar çünkü siz almasanızda satacaklar.
Ben alırdım açıkcası.

Benim fikrim bu sizin fikriniz o.
Kimsenin bana hibe ettiği birşey yok ki bunu söyleyeyim.
Canim bu Kapitalist sistemde kredu faizsiz nasil ev sahibi olacak insanlar?

Bilmem farkinda misin sistem bunu dayatiyor. Eskiden insan iliskileri daha fazla guvene dayaliyken ve kredi faizleri bu kadar revaçta degilken eşten dosttan borçla yapilirdi çogu şey.

Simdilerde ise yine Kapitalist Sistemin bir yansimasi olarak;
yarinin belirsizligi
guvensizlik
yabancilasma vb. etkenlerle insanlar sistemin dişlileri arasina sıkışmak zorunda kaliyor.

Sana babadan hibe aldin anlaminda yazmadim ayrica.
Madem faiz haramdi da bu babadan oğula ev satma mevzusunu nereye koyacagiz diye, onun karsiligi nedir sevap midir?
Bunun ayrimina farkina var veya bunu es gecme anlaminda yazdim.

Eviniz hibe edilmis de olabilir ayıp veya günah degil ya.

Iyi akşamlr hanımlar,

Konu başlıktaki gibi ev mevzusu. Ešimin ailesi ve biz yurtdışında yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce eşimin ailesi müstakil ev satın aldılar. Şimdi ise 5 yıl sonra Türkiyeye temelli dönüş yapacaklar. Kayınbabam faizsiz evi 180.000 euroya almıştı. Ama evi 300.00 euroya satmaya niyeti var çünkü haliyle değeri arttı ve faizinide hesaplıyor. Şimdide eşim söyledi annesiyle babası onla konuşmuş normalde ev 380.000 euroya satılır ama sizde ev sahibi olmanız için 300.000 euroya alın diye. Size gitsin yabancıya 380.000 euroya gideceğine demişler. Lütfen fiyata şaşırmayın çünkü evler ve arsalar burda gerçekn çok pahalı ve şuan faizler çok düşük. Kayınbabam evini zamanında açık arttırmadan ucuza aldı ama faizi çok yüksekti o zamanlar ve faizine çok para gidiyor. Şimdi ise ben gerçekten kararsızım. Allaha şükür maddi olarak kredi çekip evi alma imkanımız var ama bu seferde 3-4 belkide 6 aylığına kalmaya gelirseler ve kayinvalidem evi sahiplenmeye veya orda burda biz sattıkta ev sahibi oldular gibi cümleler sarfetmesinden korktuğum için karar veremiyorum....
Fikrimi soyliyeyim. O paraya ev alma imkanim varsa kp evini almaz baska ev bakar alirdim kesinlikle.

Canim bu Kapitalist sistemde kredu faizsiz nasil ev sahibi olacak insanlar?

Bilmem farkinda misin sistem bunu dayatiyor. Eskiden insan iliskileri daha fazla guvene dayaliyken ve kredi faizleri bu kadar revaçta degilken eşten dosttan borçla yapilirdi çogu şey.

Simdilerde ise yine Kapitalist Sistemin bir yansimasi olarak;
yarinin belirsizligi
guvensizlik
yabancilasma vb. etkenlerle insanlar sistemin dişlileri arasina sıkışmak zorunda kaliyor.

Sana babadan hibe aldin anlaminda yazmadim ayrica.
Madem faiz haramdi da bu babadan oğula ev satma mevzusunu nereye koyacagiz diye, onun karsiligi nedir sevap midir?
Bunun ayrimina farkina var veya bunu es gecme anlaminda yazdim.

Eviniz hibe edilmis de olabilir ayıp veya günah degil ya.
Ben ev alma konusuna değindim yoksa babasının yaptığı tabiki doğru değil böyle bakan bir ailenin evi saray olsa alınmaz bence kredi meselesi göreceli bir kavram yarın kime ne olacağı belli değil borçlu gitmekte var ahirete bu sebepten herkes ev sahibi olmamalı bence.

Canım evi bunlara biz sattık derse sağda solda, patavatsızın biri çıkıp evladına ev mi sattın madem öyle verseydin üstlerine diyip bozabilir merak etme :) . Sonuçta para ile satın alıyorsun. Yerinizde olsam evi alırım. Nitekim o ev değil de başka evde de kalıyorsanız gelmek isteyen insan o eve de gelip kalır.

Iyi akşamlr hanımlar,

Konu başlıktaki gibi ev mevzusu. Ešimin ailesi ve biz yurtdışında yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce eşimin ailesi müstakil ev satın aldılar. Şimdi ise 5 yıl sonra Türkiyeye temelli dönüş yapacaklar. Kayınbabam faizsiz evi 180.000 euroya almıştı. Ama evi 300.00 euroya satmaya niyeti var çünkü haliyle değeri arttı ve faizinide hesaplıyor. Şimdide eşim söyledi annesiyle babası onla konuşmuş normalde ev 380.000 euroya satılır ama sizde ev sahibi olmanız için 300.000 euroya alın diye. Size gitsin yabancıya 380.000 euroya gideceğine demişler. Lütfen fiyata şaşırmayın çünkü evler ve arsalar burda gerçekn çok pahalı ve şuan faizler çok düşük. Kayınbabam evini zamanında açık arttırmadan ucuza aldı ama faizi çok yüksekti o zamanlar ve faizine çok para gidiyor. Şimdi ise ben gerçekten kararsızım. Allaha şükür maddi olarak kredi çekip evi alma imkanımız var ama bu seferde 3-4 belkide 6 aylığına kalmaya gelirseler ve kayinvalidem evi sahiplenmeye veya orda burda biz sattıkta ev sahibi oldular gibi cümleler sarfetmesinden korktuğum için karar veremiyorum....

5 yıl sonrası için şimdiden ev almak çok saçma. Üstelik 5 yıl boyunca sahip olduğunuz evden kira getirisi bile alamayacakken.

Iyi akşamlr hanımlar,

Faizsiz derken nakit 180 e mi almış. Başka mesajda 10 yıl ödeme vs okudum. Bu evin maliyeti kayınbabanıza kaça gelmiş?

yalniz ben de fiyata sasanlara şaştim. dogu karadenizin küçük bir sehrindeyim. eli yuzu duzgun bir daire 350.000 tl. altini ciziyorum daire. deniz goren daireler icin burada bile 600.000 700.000ler konusuluyor.. bu satilan ev mustakil. aman da aman ne kadar pahali denilecek bir fiyat degil.

Doğru ama yazdiginiz gibi nakit paraya ihtiyaci olacak. Ben satmasina birsey demiyorum ama en cok zoruma giden evi kar ederek bize satmak istemesi. Evin ederi neyse öderiz ama kar yapacaksa baskasina satsin.
evin ederi dedigin aldigi fiyat mi,piyasasina gore satiyordur bence
oda normal karsiz satmasi çoksaçma

Asıl şimdi sorunumda cikti ortaya. Adam evi 180.000 euroya aliyor faizler cok yüksek olduğundan 10 sene sadece faiz ödüyor ve geriye 2 sene faizi kaliyor yani faiziyle toplam ev 300.000 euroya geliyor. Adamcigaz da 10 sene sirf faiz ödediginden 5 sene sonra evin kalan borcu 160.000 euro oluyor. Şimdi bende düşünüyorum kayinbabam 160.000 eurosu borcu kalan bir evi kendi öz ogluna neden 300.000 euroya satiyor? 200.000 desin onada raziyim. Ama 300.000 fazla cunku yabanciya 350.000 euroya satacak. Ben pek kar göremiyorum bu işin icinde tekliflerinide rededecegim. Yabanciya versin daha iyi.
tam da dediginzi gibi evin ederinden azaniye verisn
bencede siz almiuyoz deyin adam kendine yeni hayat kuracak alsin paarsini gitsin ..350 000i

Back
X