kayınbabam kırılmış

KAYIN BABANIZ GEREKSIZ YERE ALINMIS O TELAŞTA AYAKLARINA MI KAPANACAKTINIZ NE BEKLEMİŞ KİLAFI AÇILINCA TELAŞTAN FARKETMEMİŞİM SİZİ EN IYI SEKILDE AGIRLAMAK ICIN COK HEYECAN YAPMISIM ANLAYIŞLI OLUCANIZDAN EMİNİM DERSİN

Gördüğünüz an direk söyleyin. Kusura bakmayın, ezan telaşından size hoşgeldiniz bile diyememişim, sonradan aklıma geldi, bilerek olmadı diyebilirsiniz ;)

Çok gereksiz tepkisi. Ciddiye alırsan bu tür alınganlıkları devamı dizi dizi gelir. İlk tepki çok önemli. Gayet kendinden emin "aaa babacım o gün siz ezana çok yakın geldğinz için telaştan unutmuşum" de başka da bişey deme, fazla açıklama sana zarar yazar

Ezana bir iki dk davete gelip saygısızlık yapan kayınpeder nisanliyla kavgali ooldugundan davete icabet etmeyen damat ama hoşgeldin demeyi unuttuğu için kalbi kırılan ortalığı bozan kayınpeder..daha nasıl affettirmeliyim kendimi diye boğuşan hayırlı gelin....dikkat kırbacı indiren çok olur.

Kayınpederi boşver de nişanlın davete gelmemiş..Asıl mesele burda bence..

Bu konuda herkes bu kisma takilmis. Farkli bir durum olsa
Zaten bunun icin tepki gosterirdim. Evet aramiz da küçük bir tartisma yasanmisti ancak iki gündür süren rahatsizligi arttigi icin gelmedi. Bu konuda nisanlimin art niyetinin olmadigini bilecek kadar taniyorum cok şükür. Davete gelemedi ancak onun dışında kendiliğinden ugrar sohbet eder. saygisizlik icin değil rahatsizligi arttigi icin gelmedigini biliyorum.

Nisanlınız ayıp etmiş bence.
Mide ağrısından birsey olmaz gelebilirdi...
Siz kp düşünmeyin olur böyle şeyler halledersiniz.

Kayinpederinizin iftar davetine ezan okunurken gelmesi ayip yarim saat bir saat onceden gidilir hal hatir sorulur sofraya buyur edilir boyle kirginliklar telaslarda olmaz.

Davet boyunca hic yuzune bakmamis olsan hakli da.. Bence sen artık ilk iş ona hosgeldiniz diyeceksin. Asker emeklisi mi ne:)

Çok üzgünüm ama şu anda basit gözüken bu sebep ilerde başına büyük üzüntülerin açması muhtemel . Tecrübe ile sabit . Kayınbabanın bunun lafını etmesi son derece anlayışsız bir insan olduğunun çok açık bir göstergesi . Buna benzer bir olayı daha söz kesildiği gün eski eşimin yengesinden , sonrasında anasından babasından defalarca yaşadım . Kayınbabanız anlayışlı bir insan olsaydı oğluna yansıtmazdı . Çok dikkatlı olmalısınız .

Çok üzgünüm ama şu anda basit gözüken bu sebep ilerde başına büyük üzüntülerin açması muhtemel . Tecrübe ile sabit . Kayınbabanın bunun lafını etmesi son derece anlayışsız bir insan olduğunun çok açık bir göstergesi . Buna benzer bir olayı daha söz kesildiği gün eski eşimin yengesinden , sonrasında anasından babasından defalarca yaşadım . Kayınbabanız anlayışlı bir insan olsaydı oğluna yansıtmazdı . Çok dikkatlı olmalısınız .

Teşekkür ederim. Pek cok arkadas belki ayni seyi soylemis ancak sizin uslubunuz gerçekten dah farkli geldi. Dikkat derken mesela nasil olmali.
Diyorum ya bes aydir ilk kez böyle bir sey yasadik. Ablam eski nişanlısınin surecinde her gun her dakika sacma saoakmn sebeoler çıkıyordu. Tuvaletten niye telefona bakmadin gibi.. o yuzden bu bana garip gelmemisti. Uyariniz icin teşekkür ederim

Teşekkür ederim. Pek cok arkadas belki ayni seyi soylemis ancak sizin uslubunuz gerçekten dah farkli geldi. Dikkat derken mesela nasil olmali.
Diyorum ya bes aydir ilk kez böyle bir sey yasadik. Ablam eski nişanlısınin surecinde her gun her dakika sacma saoakmn sebeoler çıkıyordu. Tuvaletten niye telefona bakmadin gibi.. o yuzden bu bana garip gelmemisti. Uyariniz icin teşekkür ederim
Dört sene önce olsaydı bunda bişey yok diye düşünürdüm . Ama hayat insana öyle güzel öğretiyorki . O kadar çok yaşadımki , yok annem gripti niye arayıp geçmiş olsun demedin , yok annemin kolu ağırıyodu aramamışsın . Niye çünkü eski eşime bitmek bitmek tükenmek bilmeyen beklentilerini yansıta yansıta aramızda onlarca kez sorun çıkardılar . Netice boşandık . Tek sebep bunlar değil ama üst üste geldikçe evliliğe zarar veren Şeyler bunlar . Nişanlıyken daha yumuşak söylerler ancak evlenince iş değişir . Anlattığınız olay çok basit belki ama ben kendimi gördüm . Babası Hatalı nişanlınız daha Hatalı . Baba o öyle birşey yapmaz . Karışıklığa gelmiştir . Lütfen bunu mevzu yapma . Kötüniyetli olamaz gibi Cümleler kurup , olayı size hiç yansıtmamalıydı . Emin olun bunların devamı gelecektir . O Yüzden iyice emin olun . Sonradan pişman olmamak adına .

arkadaşlar, geçen nişanlımın ailesini iftara davet ettik. kayınvalidem yurtdışında, nişanlımda son anda çok rahatsızlandığı (kendi aramızda bir tatsızlık yaşamıştık) midesine vurduğu için gelemedi.
kardeşi akrabaları kayınbabam geldiler. başka misafrler daha vardı, kadın erkek ayrı oturuldu kalabalık olunca.

kayınbabamlar tam ezan okunurken içeri girdiler. bizde bahçede ağırlayacaktık babam karşıladı misafirleri.
okununca hemen herkesi sofraya davet ettik orucumuzu açtık. o karışıklıkta ben hoşgeldin demeyi unuttum. ciddi anlamda unuttum telaştan. bir taraftan da zihnim nişanlımda idi. kardeşi gelmediğini söyleyince üzüldüm ve şaşırdım. o kadar kötü olduğunu düşünmemiştim. son bir saat kala da konuşmamıştık.

yemekler ikram edildi vs.. çay faslından hemen sonra yanlarına geçtim hal hatır konuştum. uğurlarken hakeza gayet samimi davrandım. yemeklerden paket yaptık hem sahur hem nişanlım için vedalaştık güzelce..

biz hala kendi içimizde tatsızız bu arada nişanlımla.. bugün konuştuk. kimseye söyleme aramızda kalsın babam sana çok kırılmış. sizdeyken bir hoşgeldin bile dememişsin dedi. kendisi sana söyleyecekmişte afallama diye ben şimdiden söylüyorum sen çaktırma dedi. beni iyi tanıdığı için öyle durumlarda konuşamam gereksiz cümlelerden arındırayım kendimi diye söylemiş. bende anlatım böyle böyle diye. o da anlayışla karsıladı öbür sefere dikkat edersin. oluyor hepimizde öyle dalgınlıklar falan dedi.
üzüldüm böyle olmasına.
hani bazı insanlar bile bile hoşgeldin demez adamdan saymaz..
benimki öyle olmadı. eandan iki dakika önce gelmiş olsalar daha aklım başımda telaşlı olmamış olacaktım kasti bir durum değil.
haftaiçi tekrar görüşeceğiz ailecek olmasa bile ben giderim bi iftara yanlarına. söylediğinde ortamı germeden nasıl ifade edebilirim kendimi.
kendisi öğretmen anlayışlı ve kibar bir insan. üslubum o anlamda önemli.
Dalgınlığıma gelmiş kasti bir şey yok de.

Anlayışlı, görgülü bir eğitimcinin yapacağı iş değil yalnız, oğluna şikayet etmek.

Dört sene önce olsaydı bunda bişey yok diye düşünürdüm . Ama hayat insana öyle güzel öğretiyorki . O kadar çok yaşadımki , yok annem gripti niye arayıp geçmiş olsun demedin , yok annemin kolu ağırıyodu aramamışsın . Niye çünkü eski eşime bitmek bitmek tükenmek bilmeyen beklentilerini yansıta yansıta aramızda onlarca kez sorun çıkardılar . Netice boşandık . Tek sebep bunlar değil ama üst üste geldikçe evliliğe zarar veren Şeyler bunlar . Nişanlıyken daha yumuşak söylerler ancak evlenince iş değişir . Anlattığınız olay çok basit belki ama ben kendimi gördüm . Babası Hatalı nişanlınız daha Hatalı . Baba o öyle birşey yapmaz . Karışıklığa gelmiştir . Lütfen bunu mevzu yapma . Kötüniyetli olamaz gibi Cümleler kurup , olayı size hiç yansıtmamalıydı . Emin olun bunların devamı gelecektir . O Yüzden iyice emin olun . Sonradan pişman olmamak adına .

Ayni ablaminkiler dediginiz gibiydi.
Nisanlim demis dalginlik olmustur diye ama kayinbabam ben söylemek isterim icimde kalmasin diye sen söyleme falan demis.
Ama yine de soylediklerinizi yabana atmam.

kırılcak yer arıyomuş. anlayışlı olsa hemen oğluna yetiştirmez.sonrasındada güleryüzlü davranmışsın, ilgi göstermişsin ama illa bi kusur bulcak

Back
X