Kayınbabam ve bebegimizin ismi problemi

flowerworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
190
20
48
26
Ben 30 haftalık hamileyim bebegime de hep cift isim koymak istemisimdir.Bugün aradı ben karısmıyorum ama bence cift koymayın resmi islerde sıkıntı falan diyor.Esimin kuzenine de eskiden bunu yapmıs cift isim koycakken arayıp sakın koymayın diyip vazgecirtmiş.Bide isimleri de okunusunu zor buldu arapcasına göre koyulmalı karısır diyor.Yani mesela ahmed arapcası diyelim ama biz ahmet koyuyoruz.Yani karısmıyorum diyo ama baya karısıyor.Sizce nasıl davranmalıyım?

Ben 30 haftalık hamileyim bebegime de hep cift isim koymak istemisimdir.Bugün aradı ben karısmıyorum ama bence cift koymayın resmi islerde sıkıntı falan diyor.Esimin kuzenine de eskiden bunu yapmıs cift isim koycakken arayıp sakın koymayın diyip vazgecirtmiş.Bide isimleri de okunusunu zor buldu arapcasına göre koyulmalı karısır diyor.Yani mesela ahmed arapcası diyelim ama biz ahmet koyuyoruz.Yani karısmıyorum diyo ama baya karısıyor.Sizce nasıl davranmalıyım?
Simdi deil ama 5 yil sonrasinda son besik birtane daha dogurcam onuda simdiden herkeze diyorum ben kendim koyacagim kimse karismicak artik. Benim kizimi babanesi koydu ismini oglumu babasi koydu sonuncusu bana ait dedim.
Tabi 5 yil sonrasinda Kim ole Kim kala ama benim dusuncem bu ve boylede olur.
(Not cok bencilim ondandir 😅)

Mesela kizimin isminin sonunda nur var herkez aa o nur denilmez dediler ama gayette deniliyo yani 2 isimli sayilir kizimda, gayette guzel duruyo. Yigenim 2 isimli gayet guzel

Simdi deil ama 5 yil sonrasinda son besik birtane daha dogurcam onuda simdiden herkeze diyorum ben kendim koyacagim kimse karismicak artik. Benim kizimi babanesi koydu ismini oglumu babasi koydu sonuncusu bana ait dedim.
Tabi 5 yil sonrasinda Kim ole Kim kala ama benim dusuncem bu ve boylede olur.
(Not cok bencilim ondandir 😅)
Baya bencilmissiniz iki çocuğunuzun ismini babası ve babaannesi koymuş. Bencil olmasanız sizinkini de koyacaklarmis 😂😂

Adam sormadığınız halde fikrini beyan etmiş sadece. He deyin geçin. Arapça orijinali ne alaka? Ayşe yerine Aişe mi diyeceğiz yani, saçmalamış.

Bu kayınvalide-kayınpederlerin sormadığımız halde sürekli fikir beyan etmeleri de bi tuhaf gerçekten. Ben de daha yeni hamileyim tek isim koyacagım kayınvalidem tek isim çok sade kalır iki isim koyun dedi. Biz böyle uygun gördük dedik kapattık konuyu. Siz de öyle yapın. Sonuçta sizin çocuğunuz ve kimliği çıkartacak olan sizsiniz.

Kv.m de kizimin ismine saçma sapan yakıştırmalar yaptı, eşimde sen kendi işine bak dedi oldu bitti, kimliği çıktı çocuğun hala bu ismi mi koydunuz kesin mi diyor, oğlumun adını da hiç kabullenememislerdi 😂 😂

Uğraşmamak lazım, ne dersek nafile bazen, bildiğini yap geç, herkes ne diyor diye düşünürsek ohooo işimiz var 😏

Kv.m de bizim seçtiğimiz isme saçma sapan yakıştırmalar yaptı eşimde sen kendi işine bak dedi oldu bitti, kimliği çıktı çocuğun hala bu ismi mi koydunuz kesin mi diyor 😂 😂

Uğraşmamak lazım, ne dersek nafile bazen, bildiğini yap geç, herkes ne diyor diye düşünürsek ohooo işimiz var 😏
İsim ne özelden yazsana nolur 😑

Back
X