kayınbabamın siz ödeyin sonra şaaparız demesi

Kamu spotudur: Evleniyorsanız bunun masraflarını yuvayı kuran yetişkin insanlar olarak siz kendiniz karşılamak zorundasınız. Aileler yardım etmek isterse bu onların tercihleri ve jestleri olur. Yardım etmeye mecbur değiller. Kimsenin evini dizmeye, evini arabasını almaya, bu zamana dek eşşek gibi çalışarak aldıkları mal varlığını gelin rahat yaşasın diye harcamak zorunda değiller. Çünkü bu malı çoğu bu rahatı görmeden kemer sıkarak alıyor. Herkes elini kendi cebine atarak evlensin, kimseden medet ummayın

hanımefendi o evi siz mi çalışıp kazandınız ? ya da kayınailesine güvenerek mi çocuk yaptınız ?
adil filan olmak zorunda değiller , kendileri kazanmışlar kime isterlerse ona verirler

Eşiniz size bu konuda ne dedi merak ettim.

Beni de. Bir üye vardı evlenmek üzere olan. Kaynananın güzel evi varmış kaynana da ona ben geçeceğim sizin kiranızı vereyim başka yerde oturun demiş ama o evin mutfağı kötüymüş. Burada ben bu fedakarlığı yaptım diye anlatıyordu üye şok olmuştum. Benim dayım da böyle hak görür. Çok iyi maaşı var daha babadan aldığı ev dışında bir arabası var onun da yarısını mı ne dedem vermişti

Karı koca çalışan bir aileyiz
Ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden maddi destek görmek beni küçük düşürür
utanırım yani onlardan gelecek maddi destekten
aciz miyim ben yahu

Bence hiç üzülmeyin.En azından kendi imkanlarımızla eviniz olacak. Burada payım var demez misafir gibi gelir gider.

Esimle bizde herseyimizi kendimiz yaptik iyiki de öyle bizden brisey de beklemesinler sizin şununuzu da biz yaptik demesinler niye beklentidesiniz ki kendi hayatiniza bakin kime ne yaptıklarına değil ve herkese mesafeli olmaya özen gösterin fazla yakinlik bir bozukluk getiriyr

Benim rahmetli anneannem ve dedemden iyilermis bence. Onlar onu da yapmamışlardır hicbir kizina

Esiniz babasina para vermedikten sonra onlarin vermeyi planlayip yan cizdigi parayi birakin vermesinler. Siz biraz maddi acidan zorlanirsiniz ama zamani geldiginde de biz kendimiz yaptik sozler tutulmadi der geçersiniz
Eviniz hayırlı olsun gule gule huzurla oturun.

hanımefendi o evi siz mi çalışıp kazandınız ? ya da kayınailesine güvenerek mi çocuk yaptınız ?
adil filan olmak zorunda değiller , kendileri kazanmışlar kime isterlerse ona verirler
kime isterlerse ona veriliyorsa
yaşlılık da da kime çok yaptılarsa ondan bekleyecekler hizmet

ben ve birçok insanın burda kızdığı ve normal hayatta da
evlat ayırıp hizmeti bakımı evlatlardan aynı eşit beklemeleri

konu sahibi yerinizde olsam lafı gediğine koyar eşimi falan beklemezdim

Ne demek adil olmak zorunda degiller. Tabiki de adil olmak zorundalar !
Vermeyecekse kimseye vermesin ama böyle olmaz

Aynı durumdayim ve hiçbir şey yapmıyorum . Banane ki oğlu düşünsun . Kimse benden beklentiye girmesin bende kimseden beklentiye girmiyorum.
Ben de aynı seyi yaşamak üzereydim şöyle dedim " sizin paranizdir istediginize verirsiniz ama sonra x diye bir gelinim de vardı nerde demeyin" dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…