• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabamın vefatından sonra…

Aile olmak böyle bir şey zaten. Büyük bir kayıp yaşamışlar ve birbirlerine destek olmaya çalışıyorlar. Siz herhalde boş vakitlerinde gözünüzün önünde 2 damla gözyaşı döksün sonra sizinle ilgilenmeye devam etsin istiyorsunuz. Daha yeni evliymişsiniz, bence boşanın. Kendi beklentilerinize uygun birini bulursunuz.

Acısı çok yeni .kardeşlerinle birbirlerine en ihtiyaç duydukları zaman şuan..ne istiyorsunuz ki .sizin babaniz olsaydı siz kardeslerinize koşuyor olup eşiniz size laf etseydi .. hoş bir durum değil.. empati yapın biraz .hatta sizde yenge gibi değilde bir abla gibi canla başla yanlarında olun bence..insanlar en çok böyle günlerde ihtiyaç duyar yakınlarına..

Eşiniz doktormuş,duracağı yeri ,mesafesini illahaki biliyordur diye düşünüyorum..daha 40ı bile çıkmamış,biraz zamana ihtiyacı var galiba,siz de destek olun,zamanla toparlar bence..iyi ki siz kardeşlere gidiyorsunuz,ya onlar sürekli sizde olsaydı?😳

Bana biraz bencil geldiniz. Daha babaları öleli 1 ay olmuş. Anne başka bir havada. Tabi ki kardeşler birbirlerine destek olacaklar. Bir kardeş ön plana çıkıp herkesi çekip çevirir, normali budur. Evin büyüğü gitmiş. 3 kardeş biz ne olacağız, düzen bozuldu diye de düşünüyorlardır. Bunlar çok insani tepkiler. Anlayışlı olun lütfen. Eşinizin her gitmesine sizde peşine takılmak zorunda değilsiniz. Bir de ,empati yapın.

Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce kayınbabam vefat etti. 9 aylık evliyim. Eşimin annesiyle babası ayrıydı anne evliydi, eşim 4 kardeş ve en büyük çocuk. Bu olaydan sonra kendisini aile babası yerine koydu ve tüm kardeşlerine kol kanat germeye çalışıyor. Anne evli olduğu için pek fazla çocıklarla ilgilenmiyor, eşim ebeveynlik yapıyor resmen. Saat ve özel hayat mefhumumuz kalmadı. 7:24 kardeşler bizi arıyor , sürekli onlardayız. Evlilik hayatımız yok. Zaten yaşadığı acı cabası. Ne zaman bir şey desem tersliyor, iki lafından biri kardeşlerim.
Bu böyle olmaya devam edecek mi? Yaşayan biri varsa süreci anlatabilir mi? Aile babasına ihtiyacım yok, kocaya ihtiyacım var ve tanıdığım harika adamın geri dönmemesinden, önceliğinin daima kardeşleri olmasından korkuyorum.
Daha 1 ay olmuş,anca cenaze kaldırma yas süreçleri falan..Ne babalık yapması yahu..

Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce kayınbabam vefat etti. 9 aylık evliyim. Eşimin annesiyle babası ayrıydı anne evliydi, eşim 4 kardeş ve en büyük çocuk. Bu olaydan sonra kendisini aile babası yerine koydu ve tüm kardeşlerine kol kanat germeye çalışıyor. Anne evli olduğu için pek fazla çocıklarla ilgilenmiyor, eşim ebeveynlik yapıyor resmen. Saat ve özel hayat mefhumumuz kalmadı. 7:24 kardeşler bizi arıyor , sürekli onlardayız. Evlilik hayatımız yok. Zaten yaşadığı acı cabası. Ne zaman bir şey desem tersliyor, iki lafından biri kardeşlerim.
Bu böyle olmaya devam edecek mi? Yaşayan biri varsa süreci anlatabilir mi? Aile babasına ihtiyacım yok, kocaya ihtiyacım var ve tanıdığım harika adamın geri dönmemesinden, önceliğinin daima kardeşleri olmasından korkuyorum.
Bu yazıyı belki bir kaç ay sonra ya da doğru zaman ne zaman bilmiyorum ama daha ileri bir zamanda yazsanız haklı olabilirdiniz de insaf ya. 15 yaşında çocuk anne kendi aleminde, babasını kaybetmiş siz banane diyebilirsiniz de kusura bakmayın abisi demez dememeli. Bunun ilerisi de olacak biliyorsunuz değil mi ? O çocuk üniversiteye gidecek abisi ilgilenecek, belki issiz kalacak abisi destek olacak, evlenecek abisi yanında olacak. Siz bunları kabul edebilecek misiniz ? Bence de sizin boşanmanız her iki taraf için de daha hayırlı duruyor. Belki su an bunları düşüneceğinize abla gibi siz de kol kanat gerseydiniz su akar yolunu bulurdu. Herkes bir süre sonra acısını sindirir yolunu cizerdi ama bu yaptığınız esinize karşı bencillik.

Kendine abilik rolü biçti. Eşim Doktor zaten. Kardeşlerinden biri ufak bir tıksırsa soluğu evlerinde alıyoruz. Ambulans gibi oradan oraya her gün sağlık servisi yapıyoruz. İnanın çok önemsiz şeyler acil sağlıı problemi de değil. Kız kardeşi gece 3 te arıyor benim ruh sağlığım kötü diye. 2 bekar abisi daha olmasına rağmen bizi arıyor.
Bununla da kalmıyor, her türlü ihtiyaçlarında yanındayız. Anne zaten çocuk gibi olduğundan ebeveynlik yapmadığı için aile babası biz olduk.
Oo herkes size kizmiz ama durum vahim çünkü ebebeynlik sorumluluğunu hepten abi almis zaten baba ölünce de tamamen abartmis burdan dönmez bu olay

kız çocuk 15
bir büyük erkek 22
diğeri 26
eşim 29
Yanliz size yüklenilmis diye kızdım ama yaşları cok küçükmüş anne yok baba yok bende sandım bu insanlar 35 kirkli yaşlarda kusura bakmayin da abilerinden baska kimseleri yok biraz el insaf

Yanliz size yüklenilmis diye kızdım ama yaşları cok küçükmüş anne yok baba yok bende sandım bu insanlar 35 kirkli yaşlarda kusura bakmayin da abilerinden baska kimseleri yok biraz el insaf
Evet ya 15 yaş cok kucuk tam ergenlık yaşı. Daha 1 ay olmuş neden bukadar taktınızki. Yazık onlarda kımsesız kalmıs üzüldüm

Bilemiyorum kızlar. Sürekli içiçe olmak istemeleri, eşine hiç vakit ayırmaması da anormal. En üzüldüğün anda eşinden destek almayacaksa hayatında olmanın ne anlamı var.

Tamam beraber üzülecekler elbette eş onlar kadar üzülemez ama yatana kadar gelmemek de biraz suistimal bence. Bazı şeylerin baştan belli edilmesi lazım. Erkekler biraz değişik kafa yapısındalar bizim gibi değiller. O yüzden artık benimle beraber yaşa acını, bana da vakit ayır denmesi gerekiyor.

Daha acııs çok taze biraz anlayış gösterin. Sizin anneniz vefat etse kardeşlerinizi hiç düşünmez miydiniz? Çok bencilsiniz Eşinize yeterince sevip saygı duyuyorsunuz. Birkaç ay geçse bu soruyu sorsanız o zaman başka olabilirdi ama şu an 40 çıkmamış baba için üzülen adama karşı kimse size hak vermez

Bilemiyorum kızlar. Sürekli içiçe olmak istemeleri, eşine hiç vakit ayırmaması da anormal. En üzüldüğün anda eşinden destek almayacaksa hayatında olmanın ne anlamı var.

Tamam beraber üzülecekler elbette eş onlar kadar üzülemez ama yatana kadar gelmemek de biraz suistimal bence. Bazı şeylerin baştan belli edilmesi lazım. Erkekler biraz değişik kafa yapısındalar bizim gibi değiller. O yüzden artık benimle beraber yaşa acını, bana da vakit ayır denmesi gerekiyor.
Bence de suistimal ve ihmal. Herkes harika empatik yaklaşmaya çalışıyor başa gelmediği için. 1 aydır eve sadece yatmaya gelen kocamın içime dert olması gayet normal. Sabretmem gerekmesi ayrı bir konu, bunu dert etmemin “bencilce” değil “insan beklentisi” dahilinde olması ayrı bir konu bence.

Bence de suistimal ve ihmal. Herkes harika empatik yaklaşmaya çalışıyor başa gelmediği için. 1 aydır eve sadece yatmaya gelen kocamın içime dert olması gayet normal. Sabretmem gerekmesi ayrı bir konu, bunu dert etmemin “bencilce” değil “insan beklentisi” dahilinde olması ayrı bir konu bence.
Orası ayrı ama kardeşlerine kol kanat germesi bile şimdiden size batmış. İleride askere gittiklerinde, evlenecekleri zaman abisi yine gerekirse babalık edecek ve siz o zaman da çok büyük sorunlar çıkaracaksınız huzursuzluğunuz o kadar belli ki... Çünkü siz eşim çok üzgün nasıl destek olurum nasıl yanında olurum diye soru sormadınız? Kardeşlerine şimdiden babalık taslıyor dediniz bilmem aradaki farkı anlayabiliyor musunuz

kız çocuk 15
bir büyük erkek 22
diğeri 26
eşim 29
ilk ikinin yaşlarina bakınca abilerini aramalarını çok tuhafsamadim.
Daha ergenlikte iki genç ana yok, baba yok kimden yol yordam isteyecekler?
Abilerine sarılmışlar en büyük olarak, anaları ilgilense zaten onlarda abilerine sarılmazlardı bu kadar.
Daha küçük bu ikisi, evliligin nasıl bir şey olduğunu özel alanları, zamanlari olmasi gerektiğinin farkında bile değiller.
Tahminime göre bu çocuklar kendini kurtarana kadar eşiniz başlarında duracak, iyide yapacak ama bunun tabi bi usulü olmalı.
Şimdi daha acıları taze biraz zaman geçsin gece 3 te oda aramayacak zaten.
Gözüne uyku girebilecek, hayatina devam edebilecek biraz zaman sonra bir düzene koyulurlar diye düşünüyorum.

Bir ebeveyn kaybetmenin nasıl bir şey olduğu hakkında bir fikriniz yok sanırım, dilerim uzun sürede olmaz.
Ebeveyn kaybı öyle topragin altina koyduk 1 hafta ofladık pufladık bitti değil maalesef.
Arkada kalanlar sudan çıkmış balığa dönüyorlar kaç yaşında olurlarsa olsunlar.

Ben size kızamadım açıkçası çünkü sizde yeni evlisiniz farklı heyecanlarınız var ama maalesef kayınpederiniz vefat etmiş ve eşiniz büyük olarak kardeşlerine sahip çıkmak istiyor. Bu durumu kişisel olarak algılamayın zamanla herşey yoluna girer mutlaka sadece sabırlı ve anlayışlı olun bu süreçte eşinize destek olun.
Beni asıl düşündüren annenin tutumu oldu açıkçası ne kadar eski eşi de olsa çocuklarının babası ölmüş bir süre oğulları için olmasa bile genç kızı için fedakarlık yapıp bir süre yanlarında olması gerekirdi diye düşünüyorum. Demek ki annenin de eksikliğini eşiniz telafi etmek istiyor

Siz suistimal nedir bilmiyorsunuz bence.

İnsanlar can yoldaşı olmak için evleniyor sonra eşim dediğin kişi kalkıp senin babanın yasını yaşama şekline bile saygı duymuyor. Her konuda benim bu işte avantajim dezavantajim ne olacak, ben bu işin neresindeyim diye zavallı hesaplar...

Yazık gerçekten.

Back
X