• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabamın yaptığı

Canim Kendini hic üzme bak 5 parmagin 5i nasil bir degilse insanlarda ailelerde iste öyle bir degil.Kimimizin ailesi birbirine bagli, kimimizde neler var neler... Diyecegim su ki sen kendinden baska kimseye minnet etme her zaman basini dik tut, gerektigi yerlerde saygi cercevesi icerisinde lafini kimseden esirgeme !!!!!
Nisanlinda Babasi hakkinda öyle kelimeler kullaniyorsa vardir bir bildigi ama sen yinede cok yüzgöz olma nisanlinin ailesi hakkinda yorum yapma baskalarinin yaninda ama yeri gelincede nisanlina agzini ac

öpüyorum canim allah herseyi gönlüne göre versin

oooooofffffffffffff yaaaaaaaaaaaa! ne kaynana ne kayinbaba ne gorumce lafini duymak bile beni cileden cikariyor:36:duymak istemiyorum bu kelimeleri!...:50:

herkes şaşırdı ben gece boyu ağladım bu sorun şimdi var ise evlendikten sonra da ortaya çıkacaktır. ayrıca sadece benm ailem onun ailesi yoktu herkes vardı komşular akrabalar siz hiç toplum içinde resil olmAdınız yerin dibine girmediniz sanırım. sizden isteğim kararsızım nişanlım bu konuyu açsın mı düğün üstü ailesine yoksa sölemesin mi söylese kayınbabama dicek ki hemen yumurtlamış bizim gelin Ayrıca kaynanamda sürekli kapan der bana. ben kapanmak istemezmiyim ama hem üniv okuyorum hemde içimden gelmiyor keşke içimden gelsede kapansam

eger kapanmak istemiyorsaniz, simdiden hem nisanlinizla hem de ailesi ile iyice konusup bu isteginizi anlatin...
cunku bu konuyu hafife almazsaniz, evlendikten sonra size kapan kapan diye baski yaptiklari zaman pisman olursunuz...
bu sizin kisisel ozgurlugunuzdur, ister kapanirsiniz ister acilirsiniz...kimse karisamaz ya da baski yapamaz...
ben olsam tavir koyardim...
terbiyesiz adam...

bunu başı açık ilahiyatçılarla başka bir ortamda tartışırsınız.burası yeri değil

Nıcın bılhassa bası acık ılahıyatcılar dıyorsunuz?
Bu ayrımcılıgın nedenı, maksadı ne?
Tek bır dogru vardır. Ve bu dogru, bası acık-kapalıya gore yorumlanamaz.

Alametler egoya göre belirlenmez, alametlerin yorumlanması egoya göre değişiyor.

Kayınbaba "pantolon giymişsin erkeğe benzemişsin kızım, etek giy de hanım hanımcık ol" demiyor, evlenmekte olduğun kişinin ailesi senin varlığını onaylamıyor haberin olsun diye gözdağı veriyor ve oldukça da kırıcı.

Dinen ya da ahlaken bir insanın varlığını dışlayarak hoşgörüsüz ve kalp kırarak, bir baba gibi değil, bir yargıç gibi davranarak, kendini bir görüşün ya da dinin emsalsiz temsilcisi olarak görmek doğru mudur?

Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil demiş Yunus.

Cok da farklı bır dusunceyı savunmuyoruz.
Ben belırlenır dıyorum, sız yorumlanır. Kelımeler farklı, ıcerık aynı.

Kayınpederın tavrı ıle ılgılı aksı bır yorumda bulunmadım. Davranısı elbette tasvıp etmıyorum.

Bır arkadas, her koyun kendı bacagından asılır demıs, fakat uyarmak bır vazıfedır.
Burada uyarma bıcımı ıle kayınpeder hatalı davranmıstır.
Fakat oglu da babası ıcın uygunsuz konusarak daha buyuk bır hataya dusmustur.
Hem bır evlat olarak, babasına deger vermemıs, hem sızın ofkenızı tetıkleyerek babasına karsı mesafelı durmanıza neden olmustur.

Ben sunu bılır sunu soylerım;
Aılenıze deger vermıyorsanız, bır baskasının deger vermesını beklemeyınız.
Aılesıne deger vermıyorsa, sıze deger vermesını de beklemeyınız.

Son düzenleme:
arkadaşlar dün gittim kaynanamlara nişanlım ve kaynanam vardı sonra nişanlım da gitti markete ben hemen o arada kaynanama konuyu açtım anne dünki olay için çok kırıldım babama dedim. Kaynanamda kızım ben senelerden beri çekiyorum aksi yapcak bi şey yok onu böyle kabullenceksin dedi. ben yine söylüorum kapanmanı tabiki isterim ama kapanmıcaksın diye seni yargılamam dedi. bende anne ama bu konu evlendikten sonra yine açılmasın bi daha babam bana öyle söylerse kendisinden soğurum. kendi oğlunu yerine koy benm babam nişanlıma kızsa onu aşağılasa dedim haklısın kızım haklısın dedi sözümü kesti o sırada serkanla babam geldi yemeğe oturduk yemek bittikten sonra serkan anne baba ebru kapanmıcak onu ben böyle kabul ettim sizde böyle kabul edin dedi babasıda tamam biz kabul ederiz günahı bize değil dedi ve kapandı konu kaynanamın bulaşıklarını yıkayıp çıktık evden nişanlımla

arkadaşlar dün gittim kaynanamlara nişanlım ve kaynanam vardı sonra nişanlım da gitti markete ben hemen o arada kaynanama konuyu açtım anne dünki olay için çok kırıldım babama dedim. Kaynanamda kızım ben senelerden beri çekiyorum aksi yapcak bi şey yok onu böyle kabullenceksin dedi. ben yine söylüorum kapanmanı tabiki isterim ama kapanmıcaksın diye seni yargılamam dedi. bende anne ama bu konu evlendikten sonra yine açılmasın bi daha babam bana öyle söylerse kendisinden soğurum. kendi oğlunu yerine koy benm babam nişanlıma kızsa onu aşağılasa dedim haklısın kızım haklısın dedi sözümü kesti o sırada serkanla babam geldi yemeğe oturduk yemek bittikten sonra serkan anne baba ebru kapanmıcak onu ben böyle kabul ettim sizde böyle kabul edin dedi babasıda tamam biz kabul ederiz günahı bize değil dedi ve kapandı konu kaynanamın bulaşıklarını yıkayıp çıktık evden nişanlımla

Güzel.. İşte olması gereken tam da bu.
Herkes birbirine saygı duysa zaten hiç sorunumuz olmayacak ama biz ilk önce birbirimize saygımızı kaybettik sanırım.
Evet, kimsenin günahı da kimseye değil.
Allah ile kul arasına girmek de kimsenin haddi değil, hele kıyamet alameti demek!!! eh ne diyim günahınız alınmış, hafiflemiş işte biraz.

Siz saygınızdan asla vazgeçmeyin ve müstakbel eşinizin de ne babası ne de annesi için bir daha bu şekilde cümleler kurmasına izin vermeyin.
Bugün kendi ailesine saydıran maazallah yarın sizin ailenize saydırabilir.
Sizin kalbiniz kırılmışken " e nolcak ben kendi babam için de aynılarını söylüyorum" diyebilir ve verecek cevabınız olamaz.
Bu yüzden çizgiyi şimdiden çekin derim.

Kayın baban kendi günahlarına baksın oda sonuçta fani! Her koyun kendi bacağından asılır,diyeceğim baba ve oğlun benzerlikleri vardır! Hangileridir bunları çöz evlilik tahamül olayıdır bazı kadınlar maço erkeğe bayılırlar bazı kadınlarda boğazını şıkmak ister

Forumda ne kadar Polyanna var yahu....

Ben türbanlıyım şahsen,ama açık olanlara kıyamet alameti gözüyle bakmıyorum

Sizin inancınız kimseyi enterese etmez

Kendinize saygınız varsa bence bu konular hakkında konuşturtmayın,derhal ikaz edin...

zaten nişanlımlada ayrı görüşme yaptım bi daha bu konuların açılmasına izin vermicek hepinizede ayrı ayrı teşekkür ederim bana akıl fikir verdiğiniz için benim yanımda olduğunuz için sorunumu paylaştığınız için :1:

bu düşünceyi savunan elefera arkadaşım,doğru bir tanedir diye devam eden düşüncelerinize katılıyorum fakat şu son kısım için niye öyle düşünmüşsünüz şahsen gerçekden merak ettim kendi adıma merak ettim yani..diyelimki ailenizden herhangibiri büyük ayıpda bulundu napıyorsunuz bu durumu savunup toz kondurmuyor musunuz..babamın ayıbını kabul etmek ona değer vermediğimi göstermezki,onlara değer vermemde ayıp ettiği gerçeğini değiştirmez..

benim nişanlımda ailesin bir hatası olduğunda "hatalılar,eksikler"der yani..inkar edip üste çıksa iki yüzlü olduğunu düşünürdüm..sırf bu ailesinin tüm yaptıklarına ses çıkaramayanlar,hatalı olduğunu kabul etmeyenler yüzünden kadınlar ezilmiyor mu zaten..objektif bakabilen birini bulmuş bence ne mutlu arkadaşa..

Son düzenleme:
Susmak Saygı Değildir..
İlla Kırıcı Bir Şey Söyleyin Demiyorum Ama..
Madem Rezil Olduğunuzu Düşündünüz..
Bir Cümle Kurabilirdiniz Karşısında..
Kendinizi Şimdi Koruyamaz, Laf Söyletirseniz Evlenince Vay Halinize..

Nasıl Davranacağım Diye de Bir Soru Yok Canım Benim Yapma Ya..
İçinden Geldiği Gibi Davranacaksın Tabiiki de..

Mutluluklar Diliyorum..:nazar:
Herşey Gönlünce Olsun..:70:

keske herkes biraz kendine baksa ve sadece kendiyle ugrassa..
kimse kimsenin ne alamet oldugunu asla bilemez..herseyi bir tek yaradan bilir..bosver takma kafana.birsey dediklerinde umursamaz ve esprili sekilde cevaplarini ver..
onemli olan nisanlinla iliskin..

Tek bır dogru vardır. Ve bu dogru, bası acık-kapalıya gore yorumlanamaz
.

Cok da farklı bır dusunceyı savunmuyoruz.
Ben belırlenır dıyorum, sız yorumlanır. Kelımeler farklı, ıcerık aynı.

Kayınpederın tavrı ıle ılgılı aksı bır yorumda bulunmadım. Davranısı elbette tasvıp etmıyorum.

Bır arkadas, her koyun kendı bacagından asılır demıs, fakat uyarmak bır vazıfedır.
Burada uyarma bıcımı ıle kayınpeder hatalı davranmıstır.
Fakat oglu da babası ıcın uygunsuz konusarak daha buyuk bır hataya dusmustur.
Hem bır evlat olarak, babasına deger vermemıs, hem sızın ofkenızı tetıkleyerek babasına karsı mesafelı durmanıza neden olmustur.

hiç açıklamama gerek yok, sağduyulu herkes benim "farklı görüşler"inde olduğunu belirtmek için "başı açık ilahiyatçılar" lafını kullandığımı anlamıştır zaten.diğer üyeler laflarının arasında başım kapalı yada açık dediklerinde bu size ayırımcılık gibi geliyor mu?.başı açık ilahiyatçılar lafı ayırımcılık olarak geldiğine göre size eminim siz hiç başım kapalı dememişsinizdir ozaman.öyle ya başkasının yaptığını eleştiren kendi yapmamalı aynı şeyi.mantık bunu gerektirir.yaptığınızın amacını da ben anlamadım.ama sizin gibi yapıp suçlamaya zan altında bırakmaya çalışmayacam sizi.

hiç açıklamama gerek yok, sağduyulu herkes benim "farklı görüşler"inde olduğunu belirtmek için "başı açık ilahiyatçılar" lafını kullandığımı anlamıştır zaten.diğer üyeler laflarının arasında başım kapalı yada açık dediklerinde bu size ayırımcılık gibi geliyor mu?.başı açık ilahiyatçılar lafı ayırımcılık olarak geldiğine göre size eminim siz hiç başım kapalı dememişsinizdir ozaman.öyle ya başkasının yaptığını eleştiren kendi yapmamalı aynı şeyi.mantık bunu gerektirir.yaptığınızın amacını da ben anlamadım.ama sizin gibi yapıp suçlamaya zan altında bırakmaya çalışmayacam sizi.

evlendikten sonra erkek tarafı kız tarafından çok kendi ailesine değer veren erkekler çoğunlukta bazıları sağ gösterip sol vuruyorlar!erkeğin analarının çok payı var bunda!

bu düşünceyi savunan elefera arkadaşım,doğru bir tanedir diye devam eden düşüncelerinize katılıyorum fakat şu son kısım için niye öyle düşünmüşsünüz şahsen gerçekden merak ettim kendi adıma merak ettim yani..diyelimki ailenizden herhangibiri büyük ayıpda bulundu napıyorsunuz bu durumu savunup toz kondurmuyor musunuz..babamın ayıbını kabul etmek ona değer vermediğimi göstermezki,onlara değer vermemde ayıp ettiği gerçeğini değiştirmez..

benim nişanlımda ailesin bir hatası olduğunda "hatalılar,eksikler"der yani..inkar edip üste çıksa iki yüzlü olduğunu düşünürdüm..sırf bu ailesinin tüm yaptıklarına ses çıkaramayanlar,hatalı olduğunu kabul etmeyenler yüzünden kadınlar ezilmiyor mu zaten..objektif bakabilen birini bulmuş bence ne mutlu arkadaşa..

024;
Konu hatayı kabul etmemek degıl kı.
Konu aıle ıcın sarf edılen hos olmayan sozler.
Ben bu anlamda deger vermekten bashettım.
Bu anlamda deger verılmıyorsa... dıye cumlemı devam ettırdım.
Hataları gormek, ıkaz etmek, usluplu oldugu surede deger kaybettırmez, aksıne deger kazandırır.
Hem kısının kendısıne, fıkırlerını savunabıldıgı ıcın,
hem karsısındakıne, elestırıye acık oldugu ıcın.

Oyleyse farklı gorusler yazmalıydınız, herkesın ıcıne gırmeyecek ıstısnaları dusunerek.
Bılıyorsunuz, bu ulkede ortu oldukca hassas bır konudur.
Konuyu farklı yorumluyorsunuz, basım acık-kapalı demek farklıdır, uzerınde bulunan bır gıysıden bahseder.
Bası acık ılahıyatcılar da ıse bır ayrım vardır, yoksa sadece ılahıyatcılar derdınız, maksat sadece farklı gorus almak ıse.
Yanı soyle, bası acık ılahıyatcılar farklı gorusu savunurlar, bası kapalı ılahıyatcılar ıse ayrı (sızın ıfadenızın yorumu bana gore budur)
Oysa dogru, gıyındıgınız kıyafete gore sekıllenmez. Ama kıyafetınız dogrunuza gore sekıllenır.

Neyse, konunun cok dısına cıktıgımızı dusunuyorum.
Amacım tartısmak degıl, kımseyı kırmak da ıstemıyorum.
Dusuncelerım bu.
Sızın dusuncelerınıze de saygı duyarım.

Konu sahıbesıne de mutluluklar dılerım.

ay adam hala sevap gunah muhabbeti yapiyor...ona neyse...
inanc kisisel bir seydir, ayrica boyle laf sokula sokula insan dinden bile sogur...hatta kapanacagi varsa da kapanmaz...
konuyu tatliya baglamaniza sevindim, nisanliniz arkanizda ne guzel...

Tek bır dogru vardır. Ve bu dogru, bası acık-kapalıya gore yorumlanamaz.

bu ikili tartismaya dahil olmadan bir kac sey yazmak istiyorum sadece...
tek bir dogru vardir evet...
fakat dogrunun ne oldugu ''kesin olarak'' bilinemedigi ve ''kesin olarak'' anlamlandirilamadigi surece ''dogru'' olarak kabul edilmesi gereken sey farkli insanlar tarafindan farkli sekilde yorumlanir...
iste birden fazla dogru bu sekilde ortaya cikar...
ayni ilahiyatcilardaki gibi...
acik ilahiyatcilarin ''dogrularini'' anlamlandirmalari ve yorumlamalari farkli, ayni sekilde kapali ilahiyatcilarin ki de farkli...
bu durumda ortada net, kesin yani tam bir ''dogru'' yok aslinda...
herkes neyi nasil anlamdirir ve o sekilde kabul ederse oyledir dogrusu...

dini icerikli seyler yazmak yasak ama konu oraya gelmis madem vucudu ortmenin su anki durumuna aciklik getirmek isterim...
ilahiyatcilar bile hala bu konuda hemfikir degil, ikiye ayrilmis durumdalar...o yuzden neyin dogru olduguna kendi kendimize kati bir sekilde karar vermek ne kadar dogru bunu bilemiyorum...iste bu yuzden herkes kendi dogrusunu kabullenip ona gore hareket ediyor sanirim...
bir kismi icin kapanmak dogru ama bir kismi icin ise bu kutsal kitabimizi yanlis yorumlandirma ve aslinda istenen sey farkli...
isin sirri okunan seyin '' anlamlandirma ve yorumlanmasinda'' yatiyor...mesela Irandaki rejimciler pantolon giymeyi, sacin us bes telinin bile gorunmesini gunah sayip kadinlari yerden yere vurmalari da kutsal kitabimizi farkli sekilde ''anlamlandirma ve yorumlandirma'' bicimi...

Son düzenleme:
Bende 7aylık evliyim beni ailesi görüp beğenmiş sonra anlaştık sevdik evlendik.Açık olarak görüp beğendiler ve istediler 1yıl nişanlı kaldık ve düğün oldu.Düğünün ertesi haftası kayınbabam bana artık kapanacaksın babanın evindeki düzen bitti bu topluma uyacaksın senin günahların benim üstüme dedi işaret parmağını sallayarak..herşey zamanla dedim ve ondan sonra sürekli kapanmalısın tarzında ufak söylemlerde bulundu cvp dahi vermedim ve evliliğimin 2. ayında senin bize karşı olan saygın falan hiç gözümde değil senin bende hiç değerin yok gözümde hiç bir kıymetin yok dedi.. tabi eşim bu ara baba kapansada saygısız olsa kapansada terbiyesiz olsa dahamı iyi dedi ben ağzımı dahi açamadım bu bana çok koydu ben evin tek kızıyım el bebek büyüdüm babam bi damla göz yaşıma bile kıyamazdı şimdi benim o kıymetli babama kayınbabam düğünün ardından sen evimize karışma ailemize karışma dedi halbuki hiç karışmamışken benim hakkımı savunacakken...Çok üzüldüm bu 7 ayda çok yıprandım ama kapanacağım varsada içimden alıp götürdü bu olaylar sadece bunlar değil daha neler ver neler anlatsam buraya sığmaz...:25:

her zaman şunu söylerim

eline beline diline sahip olmak......

k.pederine ne insanların ne giyindği ne yaptığı... o bunu görebiliyorsa onun nefsinden şüphe duyarım !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back
X