Kayınbiraderim çıkmazda, ne yapmalı?

ailenin tepki vermesinın nedeni sözledikleri kızın ailesine karşı kötü duruma düşme düşüncesi yani kendi saygınlıkları. bi ayağın çukurda be adam bırak çocuklar mutlu olsun be

ailenin tepki vermesinın nedeni sözledikleri kızın ailesine karşı kötü duruma düşme düşüncesi yani kendi saygınlıkları. bi ayağın çukurda be adam bırak çocuklar mutlu olsun be

Olayın neden bu boyutlara geldiğini en iyi anlayanlardan biri de siz olmuşsunuz. tebrikler.Herşey burda başlıyor işte kızın ailesin ne deriz.Zamanında hiç düşünülmeden alınan kararlar şimdi oğullarından vazgeçme noktasına getirdi onları.Benimde bir yavrum var bazen düşünüyorum ben ne kadar kardeşim için bile olsa asla evladımdan vazgeçemem.Bu nasıl bir anlayış nasıl bir annelik veya babalıktır.Çocuklarımızın almış olduğu her hatalı katrarda onların yanında olmak onlara destek olmak değilmidir bir yerde anne baba olmak? En büyük oğulları hiç tanımadıkları hatta örf ve adet olarak kendilerine çok yabancı bir kızı sevdi ve aldı 3. yılımız bitecek temmuzda.Allah'a şükür hiç bir sorunumuz olmadığı gibi dışarıdan hep başkalarının gıpteyle baktığı bir çift olmuşuzdur.Kayınvaldemlerle daha fazla problem yaşamamak adına birçok şeyden ödün vermiş olmama rağmen neden hala dışardan değilde içerden olsun diye diretildiğini anlayamıyorum. Bu olaylar bir yerde benide üzüyor.Bir yere kadar tabiki bir yerden sonra sizinde dediğiniz gibi sınırımı belirlerim.Umarım herşey düzelir.

Aynen sizinde dediğiniz gibi tek mantıkları bu.Biri dışardan oldu biride içerden olsun (dışardan dediği benim) diyerek başladı herşey.Ben tek çocuğum ailemde bana çok düşkün bunlar ailemin bana olan düşkünlüğünü anlayamadılar.Çok büyük sorunlar yaşanmadı ancak ailemin yanına gideceğim zaman yada kendi ailemle fazla zaman geçireceğim zaman onlar tarafından problemler yaşıyoruz. Kaynanam sürekli teyze kızı için bize bakar deyip duruyor.İnşallah güvenenilen dağlara kar yağmaz.Benim eşim beni istediğinde sorun olmadı ben ilk gelinim birde eşimin mesleği vardı kardeşinin daha işi de yok. Çok cahiller inanın laf anlatmak zor.Biraz itiraz etsem kaynanamın sesi yükseliyor.Sanki dövecek.

canım benim daha önce belirttiğim gibi, 2 eltimde kaynıvalideciğimin kızkardeşinin yani kayınbiraderlerle teyze kızları. benim kayınvalidem tabiri caizse nişanlılığımı,evlendiğim 2yılımı burnumdan getirdi. şimdi ise diğer 2 gelininin adı bile geçmez. sürekli beni över beni tutar. niye diye sorarsan. onların akraba oldukları için yüz göz oldukları zaman daha çok kırılıyolar. e biz el olduğumuz için çokta kafaya takmıyoruz,yada onlar kadar değil. çünkü düşünsene teyze yeğenler. yarın bişey olduğunda insanın en sevdiğinden kötü bir laf duyması kişiyi 2 kat daha fazla üzer. ha tabi bide ben senin gibi çok alttan almadım. hep şakayla karışık laf soktum. eşimde bu halimi kabullendi. ilk başlarda biraz tepki verse de şimdi onuda yapmıyo çünkü biliyo tepki verse olayı dahada büyüteceğim diye. e eşim tepki vermeyince, anneside bunu gözlemleyip bide oğlumdanda olacam korkusuyla şimdi benden başak gelini yok tabiri caizse. ama tabi esas sebep bana göre eltilerimden çok kötü darbe aldı ve bana, çevresindekilere bile söyleyemiyo,utanıyo. çünkü geçmişte onları bana karşı çok savunmuştu. eeeeeeee etme bulma dünyası. bence kaynın gerkene tepkiye kendisi versin, onlar kızsada yarın yine oğulları diye affederler. ama sende eğer teyze kızıyla evlenmek istemiyosa tepki vermesi gerektiğini usulünce anlatmalısın.

Bu konuya kayıtsız kalamayacağım.

Konu sahibi arkadaşım sizden ricam lütfen bu evliliği durdurun neden derseniz açıklayayım.

Benim de anne-babam teyze çocukları ve ben İŞİTME ENGELLİYİM. Lütfen sizden rica ediyorum hem kaynınız hemde teyze kızı için bu iyiliği yapın ve bu evliliği durdurun.

Ayrıca zannetmesinler ki akraba bize bakar iyi davranır benim annem teyzesi olan kayınvalidesi ile geçinemez bile.

off yazacak çok şey var ama yazılmıyor işte.

Bu konuya kayıtsız kalamayacağım.

Konu sahibi arkadaşım sizden ricam lütfen bu evliliği durdurun neden derseniz açıklayayım.

Benim de anne-babam teyze çocukları ve ben İŞİTME ENGELLİYİM. Lütfen sizden rica ediyorum hem kaynınız hemde teyze kızı için bu iyiliği yapın ve bu evliliği durdurun.

Ayrıca zannetmesinler ki akraba bize bakar iyi davranır benim annem teyzesi olan kayınvalidesi ile geçinemez bile.

off yazacak çok şey var ama yazılmıyor işte.

Canım iyi niyetlerin için çok tşk ederim.İnan ne yapacağımı şaşırdım.Biz onlara çok örnek gösterdik kendi içlerinde de akraba evliliği sonucunda yaşanan sıkıntılar var ancak hala savunmaları akrabada oluyor da yabancıda olmuyormu? Yada olmayanları gösterip bak buda akraba ama sorun yok deyip çıkıyorlar işin içinden. Bir arkadaş yasaklanmalı yazmış.Keşke öyle olsa. Akraba evlilikleri kanunen yasak olsa. Dünyada akraba evliliği yapan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz ne yazık ki.

Madem sevmiyordu teyzesinin kızını, istemiyordu niye kıza sebep oldu.sorun kayınbiraderiniz de.Hayır demesini bilecekti, dürüst ve kararlı olacaktı.

Back
X