Kayınpeder başıma kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dedelerim öz kardeş ananem alzaymer olunca annemler baktı 15yıl. altına yapmayı geçtim çıplak gezerdi eşyaya insana zarar verirdi çok zordu annemin işi canım anam gocunmadı hiç ananem öldü dedeme bakmaya devam etti öz amcam diğer dedeme bakıyodu babannem ölünce sözde ikinci evliliğini öyle biriyle yaptı ki yaşlı dedemin ne azgınlığı kaldı ne başka bişeyi cebinden paralarını aldılar bakım aylığını aldılar aç aç sokağa bıraktılar annemler ona da baktı babamlarda ann3mlerde kalabalık yani çok kardeşleri var annanemlere hiçbiri bakmadı babamın babasına da annemle 2halam baktı diğefleri sığdıramadı evine istemedi adam hastanelik oldu aylarca yattı orda öldü evsiz gibi cenazesi bile evinden kalkmadı ama her iki tarafın cenazelerinde de amca dayı hala teyze diyeceğim kişiler anam garip anam babam canım babam bi yerler görmeden ölüp gityin diye ağladılar çok şey değil di istedikleri ama dedemlerin ama olmadı
Annem çok zorlandı yeri geldi babamla tartıştılar yorgunlun gerginliğin içinde ama anladım ki evlat olmak insan olmak böyle bişey bakardım ben olsam
Ona bi oda hazırla madem temizliğiyle eşin ilgileniyo en azından tüm ev yerine bi oda batar o affetmiş babasını zaten kimse ailesini atmaz atamaz yiyeceği bi kap çorba dedin ya 9ay dedi dr diye kendini onun yerine koy o halde olmakta zor benim dedem yalvardı Allah'ın al emanetini yük etme kimseye diye dedelerim ördeğe işedi annem temizledi hiç gocunmadı bende sürekli yardıma gittim evleri temizledim sevdikleri yemeği yaptım dedem ölmeden saatler önce kızlarımı sevdi uyudu ölmüş ben kv kp olsun kendi annem babam olsun bakarım bu benim görüşüm
Ama dedemin de dediği gibi Rabbim kimseyi elden ayaaktan düşürüp kimseye muhtaç etmesin insan eti ağır derler derdi
Senin için demiyorum s3nde farkındasın temizlik yönünden sıkıntı olmuş dediğim gibi ayrı bi oda yapın son zamanlarında evladının evinde huzur bulsun o zamanında hata yapmış siz büyüklük gösterin ama herzaman derim yaşlıya kötü hastalığı olana rabbim ya şifa versin yada ahiretine kabul eylesin çok zor çekmesi hastayada bakanada

En yakın arkadaşım 5 yaşında annesiyle birlikte sokağa atıldı 4 abisiyle. Adam ne eziyetler etti aileye neler neler. Arkadaşım annesine her zaman destek oldu 13 yıl sonra haber geldi bunlara babaları çöp topluyor kanser hastası durumu berbat diye. Arkadaşım 2000 km yol yaptı o çöplükten babayı aldı eve getirdi tedavisini üstlendi [kırgındı ama insanlık yaptı] baktı etti, babası vefat etti sonuç ? Vijdanım rahat diyor arkadaşım. Kötülük yapana neden kötülük yapasın? Sen insan olmaya devam et.. Mükafaatlarının karşılığını alırsın, ama gel gör ki başlığı okuyunca ben utandım.

Oncelikle herkese hayirli ramazanlar arkadaslar,
Oruc vakti gunahlrdan gunahlara giriyorum...5yillik evliyim 4yasinda bir. oglum var.Esim 3 yasindayken annesi baska bir adama kaciyor ve babasi da esimi esimin abisini ve kiz kardesini yetistirme yurduna veriyor.cocuklar yurttan izinli cikip babalarini gormek uzere eve geldiklerinde ise turlu eziyetlerle karsilasiyorlar babalari tarafindan...ben cocuklara zaten hic kiyamadigim icin esimden bu hikayeyi dinledigim andan itibaren babasina gicik gittim ve her yuzunu gordugumde igrendim o adamdan...ve simdi o adam 4.evre beyin tumoru ile benim evimde benim koltugumda horul horul uyuyor . Esim o kadar insafli merhametli ki direlt babasina sahip cikti.. sorun tam da burda basliyor arkadaslar ben cok ama cok titizim obsesif kompulsif tanisi ile 2yildir antidepresan kullaniyorum simdi bu adam evimin her yerine cisini kakasinj kacirdi ben delirmek uzereyim biliyorum muhtac olana bakmak sevap ama zaten Allah tarafindan zerre sevgisi.olmadigindan uyumasi bile batiyor resmen butun yaz onun yuzunden eve hapsolucaz cocugum da simdiden cok sıkıldı.kendimi sikmaktan evim batiyor diye uzulmekten stres oluo kanserden gitmem insallah.esim bana temizletmiyor hicbiseyi ama bilen bilir ben kendimden baskasinin yaptigi temizlige guvenemem ..siz olsaniz napardiniz esimi de cok uzuyorum ister istemez suratimla..dua edin Allah kurtarsin kayinpederimi de beni de doktorlar 8ay diyor ama ben 2gun katlanamayacak kadar mahvoldum
Böyle düşünmekte haklısınız.Çok zor olduğunu kendi dedemden biliyorum.Babaannem de bunları yaşıyor.Dedem yatalak değil üstelik.Tabi ki eşle gelinin bakma zorunluluğu farklı ama.Nefret etmekte de haklısınız.Ben olsam ben de aynısını yaparım.Peki diğer kardeşleri ne yapıyor?Sırayla bakmaya yanaşmıyor mu?

Dedelerim öz kardeş ananem alzaymer olunca annemler baktı 15yıl. altına yapmayı geçtim çıplak gezerdi eşyaya insana zarar verirdi çok zordu annemin işi canım anam gocunmadı hiç ananem öldü dedeme bakmaya devam etti öz amcam diğer dedeme bakıyodu babannem ölünce sözde ikinci evliliğini öyle biriyle yaptı ki yaşlı dedemin ne azgınlığı kaldı ne başka bişeyi cebinden paralarını aldılar bakım aylığını aldılar aç aç sokağa bıraktılar annemler ona da baktı babamlarda ann3mlerde kalabalık yani çok kardeşleri var annanemlere hiçbiri bakmadı babamın babasına da annemle 2halam baktı diğefleri sığdıramadı evine istemedi adam hastanelik oldu aylarca yattı orda öldü evsiz gibi cenazesi bile evinden kalkmadı ama her iki tarafın cenazelerinde de amca dayı hala teyze diyeceğim kişiler anam garip anam babam canım babam bi yerler görmeden ölüp gityin diye ağladılar çok şey değil di istedikleri ama dedemlerin ama olmadı
Annem çok zorlandı yeri geldi babamla tartıştılar yorgunlun gerginliğin içinde ama anladım ki evlat olmak insan olmak böyle bişey bakardım ben olsam
Ona bi oda hazırla madem temizliğiyle eşin ilgileniyo en azından tüm ev yerine bi oda batar o affetmiş babasını zaten kimse ailesini atmaz atamaz yiyeceği bi kap çorba dedin ya 9ay dedi dr diye kendini onun yerine koy o halde olmakta zor benim dedem yalvardı Allah'ın al emanetini yük etme kimseye diye dedelerim ördeğe işedi annem temizledi hiç gocunmadı bende sürekli yardıma gittim evleri temizledim sevdikleri yemeği yaptım dedem ölmeden saatler önce kızlarımı sevdi uyudu ölmüş ben kv kp olsun kendi annem babam olsun bakarım bu benim görüşüm
Ama dedemin de dediği gibi Rabbim kimseyi elden ayaaktan düşürüp kimseye muhtaç etmesin insan eti ağır derler derdi
Senin için demiyorum s3nde farkındasın temizlik yönünden sıkıntı olmuş dediğim gibi ayrı bi oda yapın son zamanlarında evladının evinde huzur bulsun o zamanında hata yapmış siz büyüklük gösterin ama herzaman derim yaşlıya kötü hastalığı olana rabbim ya şifa versin yada ahiretine kabul eylesin çok zor çekmesi hastayada bakanada
Dedem alzheimer hastası, bakıyoruz, her zaman da bakarız pes etmeden, altına ediyor, çocuk gibi ama Çınar o baba ! Baba, ne olursa olsun, ben ne olacağım ilerle diye düşünmek lazım. Arkadaşlar bu konu kilitlenir benden söylemesi. sleepy angel sleepy angel büyüklük kısmı çok hoşuma gitti sonuna kadar katılıyorum

Dedem alzheimer hastası, bakıyoruz, her zaman da bakarız pes etmeden, altına ediyor, çocuk gibi ama Çınar o baba ! Baba, ne olursa olsun, ben ne olacağım ilerle diye düşünmek lazım. Arkadaşlar bu konu kilitlenir benden söylemesi. sleepy angel sleepy angel büyüklük kısmı çok hoşuma gitti sonuna kadar katılıyorum
İnan çok zor bi hastalık bilirim biri uşurumdan attı kendini annanem tehtit ederdi istediği olmassa atacağını söylerdi çok zor başka yerde de bi amca kaybolmuş kuyuya düşmüş kan revan aç susuz ölmüş ya ben çok etkileniyorum böyle şeyler duyunca Rabbim kimselere dermansız dert vermesin kimse istemez o hale gelmeyi

Allah askina siz ne diyosunuz ?
Sizi ne ilgilendirir babayla oglun arasi? Esiniz affetmis babasina sahip cikmis.
Zamaninda biseyler yaptigi gicigim demeniz sadece bahane.
Yani zamaninda iyi olsa yasli adam gozunuze batmayacak miydi,eviniz kirlenmeyecek miydi ?
Once o bahaneyi bi gecin. Esinizin iyi kotu de olsa babasinin son gunlerini evinde gecirmesi sizin evinizin temizligi kadar onemli degil mi?
Ramazandayiz,bu mubarek ayda siz of evde sıkıldım evim kirleniyor, adamin uyumasi batiyor, doktorlar 8 ay dedi dua edin demissiniz. Adam ölsün diye mi dua edelim?
Siz kendinize dua edin.
Allahtan vicdan dileyin.

Bence siz önce kendi hastalığınız için tedavi olun. Yani o kadar temizlik hastası bi insan ne avm ye gidebilir ne tatide bi otelde kalabilir.
Kendi anneniz ve babanız aynı duruma düşerse Allah korusun ben bakamam diyip çıkacak msınız?
Benim de eşim gençken titizlik hastasıymış, doktorla ilaçla halletmiş. Yani sizin de bunun üstesinden gelmeniz gerekiyor. Kaldı ki temizliğini eşiniz yapıyor.
1 buçuk yıl babamın altından aldık annemle ben.
Biz tam sofradayız babam gözleri dolarak seslenirdi kızım büyük abdestim geldi diye. Napalım sabrettik. Allah rahmet eylesin...
Lütfen eşinizi de üzmeyin, mümkünse diğer kardeşlerinden de yardım isteyin.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin şu mübarek günde...

Kayinpederinizin eskiden esinize ne yaptigi siz hic ilgilendirmez.sonucta o zaman hayatinda siz yoktunuz.eşiniz ne kadar guzel yurekli bi adamki kiyamamis getirmis.imtihandasiniz.dikkat edin.he bide merhamet etmeyene merhamet edilmez.ilerinizi düsünün birazda.basiniza ne gelecegi hic belli olmaz..

İnan çok zor bi hastalık bilirim biri uşurumdan attı kendini annanem tehtit ederdi istediği olmassa atacağını söylerdi çok zor başka yerde de bi amca kaybolmuş kuyuya düşmüş kan revan aç susuz ölmüş ya ben çok etkileniyorum böyle şeyler duyunca Rabbim kimselere dermansız dert vermesin kimse istemez o hale gelmeyi
Allahım okuyunca parçalandım.. ne kadar acı bi durum. Bu hastalık çok zor! Dedem kimseyi hatırlamıyor eşi ve kızı hariç, anneannemi çok sever tapar hastayım ben diyo aklım gitti diyo ama 7 yıl beklediğim bu kadını unutmam diyo. Ne olacağımız belli değil, Rabbim bütün hastalara şifa versin, alzheimer başka şeye benzemiyor

Allahım okuyunca parçalandım.. ne kadar acı bi durum. Bu hastalık çok zor! Dedem kimseyi hatırlamıyor eşi ve kızı hariç, anneannemi çok sever tapar hastayım ben diyo aklım gitti diyo ama 7 yıl beklediğim bu kadını unutmam diyo. Ne olacağımız belli değil, Rabbim bütün hastalara şifa versin, alzheimer başka şeye benzemiyor
Amin canım şimdi yaşı yok bu hastalığın gencecik insanlarda bile var Allah dedene şifa size savır versin hergün o halde görmek zor geliyo insana

Odanın birini tamamen hastaya göre kolay temizlencek şekilde ayarlayabilirsin. Hasta bezleri falan ser yatağa. Komşulara falan danış, ihtiyacı olan, çalışmak isteyen bir hnm varsa yarım gün yardıma alın. Adamın eskiden yaptıklarını vicdan rahatlatmak için yazman olmamış,

Çok sağol canım.. geçen gün teyzem anlatıyordu komşusu 23 yaşında alzheimer hastasına yakalanmış. Git gide çoğaltıyor maalesef
Dediğimiz gibi dermansız dert vermesin hiç bi kulunu amansız hastalıkla sınamasın rabbim diye dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden şu hayırlı mübarek ayda

@Mune
Ben boyle merhametsiz ,boyle kalpsiz insanlarin varligindan rahatsiz oluyorum .
Cocugumla evde sıkılıyoruz ,onun yuzunden kapali kalicaz yazin ,yok koltugumda horul horul uyuyor ,ne zaman olecek gibi seyler okumak ,bilmek istemiyorum ...
Bu kadinin temizlik ugruna o adami itekleyip ,kaktirmadigini da bilmiyoruz
Cocugu etrafi kirletti diye dovmedigini de ..
Sonra çenemi tutamiyorum ben .
Gercekten elim ayagim bosaldi
Bir kadin bu kadar olur mu Allah askina sen soyle ..
Yoksa ben dumduz baslicam bu domestos askindan ..
Durmayacak agzim ....
Kanserli bir hastanin son evresinde yapilacak sey mi bu ?
Biz ne zaman boyle olduk ya !
İmzamı atarım. Konu sahibi çok vicdansız. Yazın bir yere gidemeyeceğiz, ne zaman ölür ifadeleri beni çıldırttı.

Sana tek iki sey söyleyecegim: 1. Kocan tarafindan cooook sanslisin. O babaya bu kadar merhamet eden insandan sana asla zarar gelmez. 2. Sabir sabir sabir. Senin de rahatsizligin var veya takinti mi diyim. Ama adamin ölümünü düsünme. Bu durumu hepiniz icin en iyi sekilde nasil gecirebilirsiniz onun yollarini izle. Esinin merhametine hayran kaldim. Ben yapamazdim onun yaptigini sanirim. Seni yargilamiyorum ama adam er gec ölücek tipki bizim gibi. Hayata karsi ne kadar saygi varsa ölüme karsi da o kadar olmali

Bu nasıl bir MERHAMETSİZLİK....
Şu yazdıklarınızı okuyunca içim bi tuhaf oldu Eşiniz kendisine eziyet eden merhamet etmeyen babasına merhamet ediyo da siz nasıl böyle ne zaman kurtulur diye konusabiliyosunuz ne kadar titiz olsanız da kusura bakmayin ama merhamet yoksunusunuz bütün yaz evdeyiz diyosunuz şu dünyada herkes biseyle imtihan olur o adam yaptıklarını hastalığıyla ödüyo belki ama siz bu tür sözlerle ne ile imtihan olursunuz bilemem annenizin evine gidin o kadar rahatsizsaniz

"Hayırlı ramazanlar".diye başlayıp olmek.uzere olup sizin bakiminiza insaginiza nuhtac biri için "bu adama iki gün bile.katlanamiyorum"diye bitirmek...
Size de hayırlı ramazanlar ve kocaniz kadar hayırlı bir evlat dilerim.. Umarım yaşlanıp altiniza kaçıracak duruma gelip titiz bir geline rastlamazsiniz.

"Hayırlı ramazanlar".diye başlayıp olmek.uzere olup sizin bakiminiza insaginiza nuhtac biri için "bu adama iki gün bile.katlanamiyorum"diye bitirmek...
Size de hayırlı ramazanlar ve kocaniz kadar hayırlı bir evlat dilerim.. Umarım yaşlanıp altiniza kaçıracak duruma gelip titiz bir geline rastlamazsiniz.
hep böyle olur zaten, şaşmaz:KK66:

size merhamet diliyorum konu sahibi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X