Kayınpeder ve kayınvalideye hitap problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok saçma sapan şeylere takilmissin üzgünüm ama. Boyle olursa çok zorlanirsin evlilikte. İsimleriyle birlikte anne-baba falan diyebilirsin direkt anne-baba demek istemiyorsan. Bu arada kadın şikayet etmemis tuhaf veya komik bulmuş ve bahsetmiş laf arasında.
Takılma sebebim bunlardan önce başka şeyler de olması.Okuduysanız az çok anlarsınız

Bana takılan kendi beğenip tasarlattığım ajda bileziği çok beğendi.Nişanlım ona da alırım başka türlüsünü bir ara falan diyince kıyameti kopardım nişan öncesi.Kirada olacağım daha arabamız yok,kendi masrafımız kendimize yetiyor bir de altın bilezik? Zaten yeterince o eve masraf yapıyor tamam iyi kazanıyor ama kardeşi öküz gibi otururken her şeyi bizimkinin yapmasına sinir oluyorum.Maddi olarak bir şeyleri oturtunca da nişanlıma,annesine altın vs alamayacağını çok istiyorsa bana alıp yatırım için kasaya koyacağımı söyledim.
adamin bir gram akli varsa sizden ayrilir bu ne ya?
kimse aile evinin babasi gibi olmus biriyle evlenmek istemez ama böyle bir adami secip "annesine asla altin alamaz, kardesi öküz gibi oturuyor" gibi cümleler kurmak cok korkunc.
nasil hala sizinle anlamadim. hangi aşk - hangi organ sevdasi deger cidden şu muameleyi çekmeye?
ayrica ne dersen de, benim sevgilim ananeme xy anane der anneme babama xy hanim -vz bey der . ben onun babasina ismiyle hitap ederim (onlarda bu normal oldugu icin).
kim nasil rahat edecekse öyle soyler. ablam enistem eskiden xy anne vy baba derlerdi gecen senelerin ardindan düz anne baba demeye basladilar.
istedigini söyle yani, muamelen - icinden gecen bu olduktan sonra annişkom babişkom desen ne

adamin bir gram akli varsa sizden ayrilir bu ne ya?
kimse aile evini babasi gibi olmus biriyle evlenmek istemez ama böyle bir adami secip "annesine asla altin alamaz, kardesi öküz gibi oturuyor" gibi cümleler kurmak cok korkunc.
nasil hala sizinle anlamadim. hangi aşk - hangi organ deger cidden şu muameleyi çekmeye?
ayrica ne dersen de, benim sevgilim ananeme xy anane der anneme babama xy hanim -vz bey der . ben onun babasina ismiyle hitap ederim (onlarda bu normal oldugu icin).
kim nasil rahat edecekse öyle soyler. ablam enistem eskiden xy anne vy baba derlerdi gecen senelerin ardindan düz anne baba demeye basladilar.
istedigini söyle yani, muamelen - icinden gecen bu olduktan sonra annişkom babişkom desen ne
Kardeşi öküz gibi oturuyor tabiki ne diyecektim prenses mi diyecektim koskoca erkek adama? İnsanı salak yerine koyup her türlü sorumluluğu abisine veriyorsa ve abisi bu yüzden sorun yaşıyorsa tabiki öyle diyeceğim kaldı ki nişanlımın kendi de böyle düşünüyor. Annesine tabi ki altın falan alamaz ben kirada olacağım evlilik masraflarımız çok fazla zaten yeterince onların sorumluluğunu tek başına üstlenmiş durumda bu yüzden yeni bir aile kurduğunu ona hatırlatmak durumundaydım o da anladı zaten. Bir süre sonra Halim vaktim yerinde olur kardeşi de girer bir işe çalışır beraber birlikte ortak alırlar özel bir günde bunu da söyledim. Evin babası konumundaydı diye bu böyle devam edecek değil hayatında kimse yokmuş ben girdikten sonra elbette bir şeyler değişecek. Siz sınırınızı çizmezseniz geçen çok olur bunun organla aşkla alakası yok kendi şahsi hayatınızda da bunu yapmanızı öneririm. Erkekler kadınlar kadar düşünemiyorlar biz üç dört adım sonrasını görüyoruz ben mesleğim gereği beş adım sonrasını görebiliyorum merak etmeyin :)

Takılma sebebim bunlardan önce başka şeyler de olması.Okuduysanız az çok anlarsınız
Diğer şeyleri de okudum ve bunlara da takilmanin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Nişanlının evin direği olduğunu bile bile onunla nisanlandın, annesinin içinde kalmasın diye ona da bir bilezik almasına takılmamalısın. İkinci olarak erkek kardeşine öküz gibi oturuyor yorumun hoş değil bastan zaten sen bu aileye kurulmuşsun her hareketleri sana batacak muhtemelen, ki annesinin seni kıskandığını dahi düşünüyorsun. Annesinin sizinle gelip vakit geçirmek istemesi kötü niyetli değil bence nişanlın gitmeden hep beraber vakit geçirmek istemesi de normal belki yalnız kalmak istediğinizi dusunememistir. Ki sonra da bunu akıl edip gelmemis olabilir. Kadın bir süre sonra yanınızdan ayrılacağını da belirtmis. Bunlar gerçekten önemsiz şeyler. Aileye ciddi anlamda kurulmuşsun bu şekilde evliliği yürütmeniz zor. Ben de gelinim henüz kayınvalide olmadım ve senin tarafından da dusunebiliyorum bu yüzden. Ya daha ılımlı yaklaşmaya çalış ya da yol yakınken dönün. Çünkü evlilikten sonra bu tarz şeylere çok takilırsaniz ciddi kavgalar yaşayabilirsiniz.

Evlerden ıraksınız... Aileye o kadar kurulmuşsunuz ki kadınının kendine düşen mirası kardeşine bırakmasına bile laf etmişsiniz ama pardon siz kimsiniz?Hangi hakla bu konuya yorum hakkını buluyorsunuz... anneme kalan mirasa karışmadık biz ne babamın ne evlatları olarak bizim haddimize değil... Daha eve girmemiş gelinin hiç haddi değil zaten.... evlilik öyle "yapamaz,edemez" gibi sert direktiflerle ilerleyen bir kurum değil. Evlilik karşılıklı "idare sanatı" eşi, aileleri idare edebilen evlilikler yolunda gidiyor.

Diğer şeyleri de okudum ve bunlara da takilmanin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Nişanlının evin direği olduğunu bile bile onunla nisanlandın, annesinin içinde kalmasın diye ona da bir bilezik almasına takılmamalısın. İkinci olarak erkek kardeşine öküz gibi oturuyor yorumun hoş değil bastan zaten sen bu aileye kurulmuşsun her hareketleri sana batacak muhtemelen, ki annesinin seni kıskandığını dahi düşünüyorsun. Annesinin sizinle gelip vakit geçirmek istemesi kötü niyetli değil bence nişanlın gitmeden hep beraber vakit geçirmek istemesi de normal belki yalnız kalmak istediğinizi dusunememistir. Ki sonra da bunu akıl edip gelmemis olabilir. Kadın bir süre sonra yanınızdan ayrılacağını da belirtmis. Bunlar gerçekten önemsiz şeyler. Aileye ciddi anlamda kurulmuşsun bu şekilde evliliği yürütmeniz zor. Ben de gelinim henüz kayınvalide olmadım ve senin tarafından da dusunebiliyorum bu yüzden. Ya daha ılımlı yaklaşmaya çalış ya da yol yakınken dönün. Çünkü evlilikten sonra bu tarz şeylere çok takilırsaniz ciddi kavgalar yaşayabilirsiniz.
Demek istediğinizi anlıyorum ama annesi genel olarak buluşmalarda yanımızda kimseyi istemediğimi biliyor.Çünkü gerçekten kısıtlı görüşebiliyoruz.Bir keresinde kardeşi ve sevgilisiyle niye dörtlü buluşmadığımızı sormuştu.Nişanlım da başbaşa vakit geçirmek istiyoruz demişti.Az çok tahmin yürütür yani onu demeye çalışıyorum

Evlerden ıraksınız... kadının mirası kardeşine bırakmasına bile laf etmişsiniz ama pardon siz kimsiniz?Hangi hakla bu konuya yorum hakkını buluyorsunuz... anneme kalan mirasa karışmadık biz ne babam ne evlatları olarak bizim haddimize değil... Daha eve girmemiş gelinin hiç haddi değil zaten.... evlilik öyle "yapamaz,edemez" gibi sert direktiflerle ilerleyen bir kurum değil. Evlilik karşılıklı "idare sanatı" eşi, aileleri idare edebilen evlilikler yolunda gidiyor.
Ben kim miyim? Ben evlenecek bir insanım.Benim bütçeme bağlı yaşayan insanların tabiki yaptıklarına karışacağım. Annenize kalan mirasa karışmamış olabilirsiniz peki annenizin evi kendine mi ait yoksa siz mi kirasını ödüyorsunuz? Bizde kendi evi yok,nişanlımda bu duruma çok sinirleniyor. Ve oturdukları ev birkaç kardeşe ait.Satıldığı an ortada kalacaklar ve nişanlım uğraşacak bu problemlerle. Ev fiyatlarından ve kiralardan da haberiniz vardır umarım.Hiçbir kadın kendi kirada otururken kayınvalidesine ev falan aldırmaz.Böyle bir durumda söz konusuydu ben nişanlımın hayatına girmeden önce.Gayet ona güvenip yapıyor bir şeyleri

Kardeşi öküz gibi oturuyor tabiki ne diyecektim prenses mi diyecektim koskoca erkek adama? İnsanı salak yerine koyup her türlü sorumluluğu abisine veriyorsa ve abisi bu yüzden sorun yaşıyorsa tabiki öyle diyeceğim kaldı ki nişanlımın kendi de böyle düşünüyor. Annesine tabi ki altın falan alamaz ben kirada olacağım evlilik masraflarımız çok fazla zaten yeterince onların sorumluluğunu tek başına üstlenmiş durumda bu yüzden yeni bir aile kurduğunu ona hatırlatmak durumundaydım o da anladı zaten. Bir süre sonra Halim vaktim yerinde olur kardeşi de girer bir işe çalışır beraber birlikte ortak alırlar özel bir günde bunu da söyledim. Evin babası konumundaydı diye bu böyle devam edecek değil hayatında kimse yokmuş ben girdikten sonra elbette bir şeyler değişecek. Siz sınırınızı çizmezseniz geçen çok olur bunun organla aşkla alakası yok kendi şahsi hayatınızda da bunu yapmanızı öneririm. Erkekler kadınlar kadar düşünemiyorlar biz üç dört adım sonrasını görüyoruz ben mesleğim gereği beş adım sonrasını görebiliyorum merak etmeyin :)

Kardeşi öküzse nişanlın da öküz konu sahibesi, sen de kırlara kaçmasın diye ağzına yuları takıp çektikçe çekiyorsun. Şaka bir yana koca adam bu, evlenicem bununla diyorsun ama adamın kendi beyni yokmuş gibi yuları takıp oraya buraya çekme derdindesin. Bu kadar akılsız, ne yapacağını bilmez biriyle neden evlenmek istiyorsun??? Daha evlenmeden adamın başının etini yemeye başlamışsın onu yapma, bunu verme 5 yıla girmeden sinir hastası olursun. Bunun aşkından ölüyorum ille de bu demiyorsan bu işten vazgeç bence.

Annenize kalan mirasa karışmamış olabilirsiniz peki annenizin evi kendine mi ait yoksa siz mi kirasını ödüyorsunuz? Bizde kendi evi yok,nişanlımda bu duruma çok sinirleniyor. Ve oturdukları ev birkaç kardeşe ait.Satıldığı an ortada kalacaklar ve nişanlım uğraşacak bu problemlerle. Ev fiyatlarından ve kiralardan da haberiniz vardır umarım.Hiçbir kadın kendi kirada otururken kayınvalidesine ev falan aldırmaz.Böyle bir durumda söz konusuydu ben nişanlımın hayatına girmeden önce.Gayet ona güvenip yapıyor bir şeyleri
Başkasının malı üzerinde zerre söz hakkınız yok. Başkalarına sınır çekiyorsanız kendi haddinize de sınır çekin.
Millet gelin mi getiriyor başına bela mı alıyor belli değil.
Rahatsızsanız bu tip bir adamla nişanlanmasaydınız.

Kardeşi öküzse nişanlın da öküz konu sahibesi, sen de kırlara kaçmasın diye ağzına yuları takıp çektikçe çekiyorsun. Şaka bir yana koca adam bu, evlenicem bununla diyorsun ama adamın kendi beyni yokmuş gibi yuları takıp oraya buraya çekme derdindesin. Bu kadar akılsız, ne yapacağını bilmez biriyle neden evlenmek istiyorsun??? Daha evlenmeden adamın başının etini yemeye başlamışsın onu yapma, bunu verme 5 yıla girmeden sinir hastası olursun. Bunun aşkından ölüyorum ille de bu demiyorsan bu işten vazgeç bence.
Nişanlım sınır çizme konusunda çok kötü ve duygusal. Herkese yeterim düşüncesiyle kendini bitirdi psikolojik olarak. Bende bunları gördükçe sinirleniyorum haliyle

Başkasının malı üzerinde zerre söz hakkınız yok. Başkalarına sınır çekiyorsanız kendi haddinize de sınır çekin.
Millet gelin mi getiriyor başına bela mı alıyor belli değil.
Rahatsızsanız bu tip bir adamla nişanlanmasaydınız.
Ya siz iyi misiniz? Ailenin hiçbir bütçesi yok nişanlım bakıyor. Benim evimin bütçesinden bakılıyor tabiki de karışacağız kafanız mı güzel? Kadının malı inanın umrumda değil kendi hakkını yedirmesin kendi kendine bakacak konumda olabilecekken yeni evlenecek oğluna güvenip bir şeyleri yapmasına sinirleniyoruz nişanlımda aynı düşüncede ne anlatıyorsunuz siz ya başınıza gelse dünyayı yıkarsınız. Kaldı ki ben evlendikten sonra da olabilirdi bu durum ne yapacaktım boşanacak mıydım annesi yüzünden? Kadının had bilmezliğine ve düşüncesizliğine sinirleniyorum. Oğlunun yeni bir yuva kurduğunun farkına varması lazım hayat çok zor şükürle duayla geçmiyor.

Nişanlım sınır çizme konusunda çok kötü ve duygusal. Herkese yeterim düşüncesiyle kendini bitirdi psikolojik olarak. Bende bunları gördükçe sinirleniyorum haliyle
Kendini öngörülü zanneden birinin böyle birini eş olarak seçmesi, o yola girmesi ironik.
Hayatınız boyunca yanınızdaki erkeği kontrol edip, öyle yapma böyle yapma diye komutla hareket ettirmeye çalışacaksınız, seçiminiz bu yönde.
Asıl problemi es geçip küçük şeylere takılıp, hırsınızı onlardan almaya çalışıyorsunuz, yaşadığınız şey tam olarak bu şuan.

Ya siz iyi misiniz? Ailenin hiçbir bütçesi yok nişanlım bakıyor. Benim evimin bütçesinden bakılıyor tabiki de karışacağız kafanız mı güzel? Kadının malı inanın umrumda değil kendi hakkını yedirmesin kendi kendine bakacak konumda olabilecekken yeni evlenecek oğluna güvenip bir şeyleri yapmasına sinirleniyoruz nişanlımda aynı düşüncede ne anlatıyorsunuz siz ya başınıza gelse dünyayı yıkarsınız. Kaldı ki ben evlendikten sonra da olabilirdi bu durum ne yapacaktım boşanacak mıydım annesi yüzünden? Kadının had bilmezliğine ve düşüncesizliğine sinirleniyorum. Oğlunun yeni bir yuva kurduğunun farkına varması lazım hayat çok zor şükürle duayla geçmiyor.
Sizin bir eviniz yok ve olacağı da meçhul, gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Bence haddini bilmeyen sizsiniz. Çocuk en kısa zamanda mevzuya uyanır umarım. Yoksa bir ömür boyu çekiştirip duracaksınız yazık. Düşman başınasınız.

Zor bir evlilik kararı. Ben de benzer bir durum içindeyim. Evliyim. Eşimin ailesinin kooparatif evinin kirasını ödüyoruz. Kendi evimiz yok. Cocugumuz olacak daha insan sinir olmadan duramıyor gerçekten. Anne baba deme mevzusu için de cok erken tepki vermişler. Daha nişanlısınız durun bakalım. Evlenince söylenecektir elbet. Bu kadar sorun etmenin gereği var mı yani. Allah kolaylık versin size de. Her şey gönlünüzce olsun.

Sizin bir eviniz yok ve olacağı da meçhul, gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Bence haddini bilmeyen sizsiniz. Çocuk en kısa zamanda mevzuya uyanır umarım. Yoksa bir ömür boyu çekiştirip duracaksınız yazık. Düşman başınasınız.
Benim evim değil evlerim var hanımefendi ailemden kalacak olan. Hani durumum gayet iyi aile evimde merak etmeyin. Kimsenin malında mülkünde gözüm yok kendilerini geçindirecek kadar olana da sahip çıksınlar birine güvenmesinler yeterli bundayım ben. Başınıza gelse ne yaparsınız çok merak ediyorum siz ev aldırır oturtursunuz kayınvalidenizi bence

Benim evimin BÜTÇESİ !! Çok kibirli biri siniz yarının kime ne getireceği hiç belli olmaz eminim yarın evlerine 1 kilo domates alsalar onunda lafı olacak
Allah büyüklerimizi sizin gibilerin eline muhtaç etmesin ben sizi (Eve Düşen Yıldırım ) olarak gördüm allah sabır versin o aileye...

Zor bir evlilik kararı. Ben de benzer bir durum içindeyim. Evliyim. Eşimin ailesinin kooparatif evinin kirasını ödüyoruz. Kendi evimiz yok. Cocugumuz olacak daha insan sinir olmadan duramıyor gerçekten. Anne baba deme mevzusu için de cok erken tepki vermişler. Daha nişanlısınız durun bakalım. Evlenince söylenecektir elbet. Bu kadar sorun etmenin gereği var mı yani. Allah kolaylık versin size de. Her şey gönlünüzce olsun.
Sağ olun ya anlayan biri çıktı sonunda. Manasız buluyorum bey evet resmi olabilir ama o an ağzımdan amca mı bey mi ne çıksa bilemedim x bey dedim. yakın olmadığım belli kimseyle şikayetlenmenin manası nedir nişanlıma ona üzüldüm yani

Madem evlendirmesinler oğullarını birlikte yaşasınlar, onlara baksın ömrü boyunca. Haklısınız kesinlikle

Benim evimin BÜTÇESİ !! Çok kibirli biri siniz yarının kime ne getireceği hiç belli olmaz eminim yarın evlerine 1 kilo domates alsalar onunda lafı olacak
Allah büyüklerimizi sizin gibilerin eline muhtaç etmesin ben sizi (Eve Düşen Yıldırım ) olarak gördüm allah sabır versin o aileye...
Evet hatta yaprak dökümü ferhundeyim ben :) ya siz vallahi iyi misiniz anlamıyorum ben kendim diyorum annen baban duaları yapacaksın mutfak masrafı vs kazanıyorsun ver diye ama belli bir noktası olur her şey her şey nişanlımın üstüne kalmaması lazım. anlatamadığım nokta haddinden fazla bir şeyleri üstlenmesi belki yanlış üslup kullandım bilemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X