Bir kere sorduğu zaman regliyim baba desene bak bakalım bir daha soracak mıGüzel fikirler geliyor. Ancak, benim ibadetim bana senin ki sana dersem bana namaz düşmanı demesi olası. Dese de zaten ayda yıl bir görüyorum ama bir gün bile olsa tahammulumu çok zorluyor bu adam.
Böyle dediğimde yüzüme Bon Bon bakıp, eyvah eyvah der kesin. Off ne gıcık bir durum!
Her gittiğinizde adet(regl) oldum de. Oğluna musallat olsunArkadaşlar, benim bir kayinpederim.var kendini din işlerine adayan bir adam ve benim pek dindar olmadığımı bildigi halde, her bayram seyran da bela oluyor, namaz namaz diye. Ya düşünün artık gidiyoruz, merdivenlerden iniyorum, hala bir daha geldiğinde beş vakit namaz kıldığını görecem diyor. Öyle dindar bir aile de değildi bu aile ama son yillar kafayı yediler, çok değiştiler. Herşeye din penceresinden bakar oldular. Yemeklerini hızlı hızli yiyip, daha ezan okunmadan namazı beklemeye başlıyorlar. Bu değişim benim umurumda degil ama bana da sarıyor kayınpeder. Önümüz yine bayram ve yine namaz kılıyor muyum diye beni gozetleyecek. Ne kadar aptalca. Ne kadar saçma ya.
Dün oradaydik, vah vah diyerek geldi büyük oglumla. Büyük oğlum da beş buçuk yaşında. Kayınpeder abdest alırken oğlum görmüş ve ne yaptigini sormuş, o da hemen abdest alıyorum namaz kilacagim sizin evde kimse abdest alıp namaz kılmıyor mu demiş. Oğlum da hayır demiş. Bu kafaya ne demeli ne yapmalıyım sizce?
Kahvecim orada ince espiri vardı topu oğluna atmak gibi,hamama o girsin manyak babasıyla o uğraşsın. Boşver sen anlayamazdın zaten
Sen cevabını ver diyor.
Aynı durumda olsam ve eşim kendi cevap vermeyip bana "sen cevap ver" dese ben öyle bir cevap veririm ki kayınpeder bir daha benimle aynı ortamda durmaz. Ama anladığım kadarıyla sen işleri o noktaya getirmek istemiyorsun.
Eh senden iyi olduğum kesinSen cok anliyosun cidden.
Getirmek istemememin nedeni kayınvalidemin şuan kanserin terminal döneminde olması. Doktorlar her an her şey olabilir demişler. Şimdi yüzüne Cat cat desem diyeceklerimi, yarın valide vefat ederse, yine yüzyüze bakacağım.
kayınvalide vefat ederse, bir de bu adamın geçen seneler, bana bakar mısın hastalansam ya da baska bir şey olsa demesi geliyor. Evimde asla istemem böyle geri kafalı bir insanı.
Kızı da bekar aynı evde ve o da kılmıyor. Adam bana takmış, yedi senedir her gittiğimizde namaz kıl. Evinizde huzur olmaz, evinizde dirlik birlik olmaz vs.Oğlunuz abdesti bilmediğine göre eşinizde namaz kılmıyor. Kayınpeder siz yerine eşinize tebliğ yapsa.
Bence de bir dahaki sorduğunda “özürlüyüm” bugün dersin. Bir daha sormaz. Kayınpeder dediğinde biraz sınırını bilecek.
Eşim susturacagina, babası namaza çağırınca gidip kılıyor. Kilmiyorum diyemez asla. Dese zaten ev karışır. Öyle bir eve dönüştü bu ev! Önceden böyle değildi!Geçmiş olsun. Bakın bu tarz insanlar güzel güzel cevap almaktan anlamayabilirler. Öyle "bakarız, düşünürüz" dedikçe kurtulamazsınız. "Düşünmüyorum ve sürekli bu konuyu açmanızdan bunalıyorum" diyeceksiniz. Ama asıl hata eşinizde tabii. Asıl onun susturması lazım babasını.
Eşim susturacagina, babası namaza çağırınca gidip kılıyor. Kilmiyorum diyemez asla. Dese zaten ev karışır. Öyle bir eve dönüştü bu ev! Önceden böyle değildi!
Eşiniz kılıyor mu?Sen cevabını ver diyor.
Dini kadının eteğinde aratanlardan ancak bu kadar dindan olurBenim esimin ailesinde bütün kadinlar kapalidır namaz kılar erkekler ise din sadece kadinlara var gibi davranırlar ve bu hic acayip gelmez onlara kadinlar kapali 5 vakit namazli olacak gezmeyecek ama erkekler rahatla icebilir rahatla gezebilir .Isimlerin sonunda hep Nur vardır asla şaşmaz bu bir bayram kapalilarin süsünden bilmem kimin gelininin giydigi kısa tunikten konu acıldı ben de kadinlarla ugrastığınız kadar kendinize bakin bence isimlerin sonuna nur hecesi koymakla müslüman olunmuyor dedim daha hic kimsenin kıyafeti hakkında benim yanımda konusamıyorlar afaroz ediveriyorum yilanın basıni kücukken ezeceksin böyle beylik laflar ettigime bakma yeni gelinken baya eziktim ben deBu arada 6 subat sonrası bende de namaza baslama dine yonelme maneviyata yonelme oldu tovbe ettigim konular oldu ama esim de dahil kimseye namaz kil demiyorum kitap var ilmihal var isteyen okusun haşa peygamber değilim ki teblig edeyim ben böyle insanlara sinir oluyorum
Sonunda ben söyleyeceğim zaten. Eşim de o cesaret yok. gelecek bayram bu konuyu yine açarsa, kendimi tutamam artik. Evde hasta var demem. Evet iki oğlum var. Biri bebek. Büyük olani tembihlemis evde kılıp kilmadigimizi söylesin diye. Bir de çocuk oyun oynarken, gel namaza diye çağırıyor minicik çocuğu. Çocuk bu gidişinde dedesinden kaçıyordu, yanıma geliyordu. Dedene sıcak davran o seni çok seviyor desem de kalbim kırılıyor dedi minicik çocuk. Çok gergin bir ortam oluyor bu adam yüzünden. Hiç hakkı yok hiç. Biz dindar bir aile değiliz ama Allah'ı çok seviyorum anne diyen çocuk şimdi Allah da dedem gibi mi anne diyor. Bilemiyorum, kafayı yemiş gibi davranıyor.Kendi ne istiyorsa yapsın. Ama sizi böyle babasının önünde yalnız bırakamaz. Ama o söylemiyorsa da siz açıkça söyleyeceksiniz. Çocuğunuz var mı? Böyleleri çocukların da kafasını tuhaf tuhaf şeylerle doldurur çünkü.
Hayır, evde kılmıyor ama orada babası haydi namaza dedi mi kalkıyor mecbur!Eşiniz kılıyor mu?
Sonunda ben söyleyeceğim zaten. Eşim de o cesaret yok. gelecek bayram bu konuyu yine açarsa, kendimi tutamam artik. Evde hasta var demem. Evet iki oğlum var. Biri bebek. Büyük olani tembihlemis evde kılıp kilmadigimizi söylesin diye. Bir de çocuk oyun oynarken, gel namaza diye çağırıyor minicik çocuğu. Çocuk bu gidişinde dedesinden kaçıyordu, yanıma geliyordu. Dedene sıcak davran o seni çok seviyor desem de kalbim kırılıyor dedi minicik çocuk. Çok gergin bir ortam oluyor bu adam yüzünden. Hiç hakkı yok hiç. Biz dindar bir aile değiliz ama Allah'ı çok seviyorum anne diyen çocuk şimdi Allah da dedem gibi mi anne diyor. Bilemiyorum, kafayı yemiş gibi davranıyor.
Küçük bir şey anlatayım. Akşam yemeği yiyoruz. Kayinpederin annesi de sofrada. Ezan okundu, kayınpeder hemen kalktı abdest almaya, aldı geldi annesine bakıyor niye yemeğe devam ediyor diye! Annesine hadi kalk, namaz kılmak için daha çok vakit var ama en iyi olanı ezandan hemen sonra kılmak dedi ki kadın hala yemek yiyor. Bozuldu kadın. Dur yemegimi yiyeyim dedi. Of of!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?