• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim minicik kızıma düşde geber dedi salak kız dedi çok üzüldüm....

canım yaş kaç olursa olsun akıl yaşı önemli olgunluk önemli geliniyle kendini kıyaslayan biri kaç yaşında olursa olsun olgunluğa erişmemiştir. Yada kendi gençliği ile seninkini karşılaştırdığında seni daha iyi görüyor ve haliyle kıskanıyor. Sana karşı üstün olmak istiyor şimdi yanında kalıyorsun ya ne olsa bana muhtaç gibi düşünüyor da olabilir senin üzüldüğünü görmek onu üzmez, o yüzden belli etme üzüntünü hatta üzülmemeye çalış bebeklerini düşün

canım kardeşelerim benim saolun ne iyi geldi şuraya yazdım da içim rahatladı allah hepinizden razı olsun allah ne diliyorsanız hayırlısıyla oluversin...

allah yuvanızdan huzuru sağlığı mutluluğu eksik etmesin cümlemizin evladının içindede benim yavrularımı bizlere bağışlasın...

canımmmm üzülmüycem ki değer mi sence hiç değmez allah islah eder inşallah...

allah kem gözlerden kıskanç insanlardan korusun... kıskandığını biliyorum ama onun için dua ediyorum islah olsun diye elimden başka bir şey gelmiyor malesef...

Ben çocukken bir apartmanın 2.katında oturuyorduk.
Birgün babam dışarıdaydı, ben de çıkmak için pencerede yalvarıyordum.,
4 yaşında falandım sanırımi okula gitmiyordum henüz kesin.

Baktım babam izin vermiyor dışarı gelmeme, bir bacağımı sarkıttım camdan aşağı..
Madem izin vermiyorsun atıyorum kendimi aşağı dedim.
O zamanlardan varmış bşir tuhaflık bende..
Babam hiç panik olmadan "atla da her taraf kan olsun, hep kanlar aksın bahçeye" dedi..
Hemen çektim bacağımı içeri tabi, o gün bugün yüksekten bile korkuyorum vallahi..

Unutulmuyor, iz bırakıyor bu tür sözler.
Ama demeden de olmuyor..
Ben de ikaz ettim kendimi şimdi, yapmıycam bi daha diye.
Bakalım tutabilecek miyim..

inşallah sözünde durursun canım...

gerçi ben senin iyi bir anne olduğunu sezdim...

derin yaralar bırakmaz yavrularında...

ama söylemesek de bu sözleri daha iyi...

çocuk aklı olunca etkileniyorlar malesef....

Aslında dedeye kızdım ama bende diyorum kızıma aynı ipeğin dediği gibi hatta abartıp ders çalışmadığı zaman cahil kal dilenci ol bile diyorum ay çok vicdan azabı çektim şimdi öhöhöhöh

canım dmememiz lazım heleki anlıyorsa yavrularımız...

bazen tutamıyoruz işte ama bi başkasının söylediğini düşün yavruna nasıl için acıyo...

allah kimseye yaşatmasın...

Aslında dememiz gerekiyor. Yaptıklarının sonucunda ne olacağını bilmiyorlar. Daha anlayacakları yaşlarda 4-5 gibi serte kaçmadan belirtmek lazım. Çocuklar düşünmeden ve inatla hareket edebiliyorlar sonuçları da vahim olabilir. Mesela sürekli araba önlerine fırlayan bir çocuğa sonucunda ne olabileceğini az çok anlatmak caydırıcı olabilir. Sonucu ölüm bile olabilecek bir kazadansa kafan yarılır kolun bacağın kırılır demenin izi kalsın daha iyi...

Aslında dememiz gerekiyor. Yaptıklarının sonucunda ne olacağını bilmiyorlar. Daha anlayacakları yaşlarda 4-5 gibi serte kaçmadan belirtmek lazım. Çocuklar düşünmeden ve inatla hareket edebiliyorlar sonuçları da vahim olabilir. Mesela sürekli araba önlerine fırlayan bir çocuğa sonucunda ne olabileceğini az çok anlatmak caydırıcı olabilir. Sonucu ölüm bile olabilecek bir kazadansa kafan yarılır kolun bacağın kırılır demenin izi kalsın daha iyi...

tabiki canım öl geber demek yerine senin dediğin gibi uyarmak en mantıklısı canım...

uyarmak lazım ama güzellikle bunun farkındayım ama anlayacağı yaşa gelince inşallah...

Aslında çok da küçük değildim 9-10 yaşlarındaydım annem bahçede ıhlamur ayıklıyordu galiba ben de koşturup duruyorum gel yardım et diyor çocukluk işte çitlerin üzerinde derede falan oynuyorum düşeceksin diyor in diyor yapma diyor sonunda düştüm kolum dirsekten hem kırıldı hem çıktı neler çektim çapalarda yattım hala kolum yamuk düzeltemediler ne zaman başıma bi iş gelse annem geliyor aklıma yine naptım da bu oldu diyorum insanın aklında kalıyor hakkaten

çocuklara kızılır yeri gelir bağıralabilir ama hem bir anne olarak kendimizden başka kimseye laf ettiremiyoruz hemde dedesinin böyle konuşması yanlış...

ben olsam baba daha dikkatli konuşursan sevinirim derdim.ister taksın ister takmasın...

tepkili olduğumu belli ederdim....

bizde arada bu tarz laflar ediyoruzda salak - öl geberde ağır kaçmış
zaten yaşlarından ötürü bir tahammülsüzleri oluyor sese v.s. ama bu kişinin densizliği bence
benim kayınpederde etrafta insan varmı yokmu bakmaz habire küfür eder ama şükür torunlarına söylemez
kendi annem bile az azarladımı kalbimde burukluk hissediyorum kayınbeder v.s. dese daha çok bozulurum herhalde

valla ben hoş karşılayamadım, olur öyle diyemedim
hadi anneler der arada, (gerçi o da hoş değil) çünkü tüm gün tahammülleri kalmamıştır vs.. vs..
ama anneanne, babaanne, dede dememeli, daha ziyade diyememeli, kıyamamalı, derse ben kesinlikle hoş görmem
eğer o kadar düşünüyorsa torununu alır eline bişey bak burda ne var diye başka tarafa çeker dikkati
çocuğun anladığını sanmıyorum 1,5 yaşında geber ne demek bilmez sadece kızdığının farkındadır

Son düzenleme:
Okuyunca tepem attı resmen. Senin bakmaya kıyamadığına nasıl laf etmiş münasebetsiz. Kaynatana söyleniyorum ama kusuruma bakma. Benim de evladım var. Benim kaynanam da kayınpederim de gözlerinden sakınırlar yavrumu. İnsan utanır ya, nasıl söz o?
Ben olsam ağlaya ağlaya kocama anlatırdım herşeyi. Oradan yapacak bir şeyi olmasa dahi, ileri de soğuk durmanı anlayışla karşılayabilir.

Ne kadar tahammülsüz bir adammış.
En ufacık birşeyde beddua edebiliyor. Çocuk bunlar. Çocuk.
Siz de sabırlıymışsınız doğrusu.
Belki de iyisini yaptınız olay büyümedi.
İnsan ağızndan çıkan lafa dikkat etmez mi.

Son düzenleme:
Ay şu kayınpederini bi versene elimeeee :47::47::47:
Ay minicik çocuğa söylencek lafmı yaaa...
Hem babasıda yok çocuğun yanında, baba gibi davranman gerekirkenn...
İnsan ne kadar sinirli olursa olsun, ne kadr yaşlı da olursa olsun küçücük bi yavruya söylenecek söz değil bu.
Bence eşinin haberi olmalı bundan. En azından bundan rahatsız olduğunu bilmeli.

kendisi salakmış siz moralinizi bozmayın arkadaşım .... ama asla çocuğunuzu ezdirmeyin benim çocuğuma ses yükseltilmicek diye ağırlığınızı koyun ... eşinizde umarım sizin yanınızdadır o kimin tarafında olur ?

bende bir asker kızıyım ben küçükken babam görevde olduğunda annemde babaannemlerin yanında kalırmış ve ben ateşten kıvranırken annemi kilitlemişler beni doktora götüremesin diye.. sonra annem bir şekilde kaçmış beni hastaneye götürmüş ben boğmaca olmuşum meğerse ve geri geldiğinde gece babaannem annemi içeri almamış karlar içinde geceyi dışarda geçirmiş annem....

böyle tatsız olaylar hayatın içinde olabiliyor siz çocuğunuzu koruyun herzaman allah sizin yanınızda olsun arkadaşım ...

höst terbiyesiz koskoca adam olmus agzından cıkanı kulagı duymuyo.. bız gozumuzden sakınarak buyutelım beyefendı bole konussun hıııc kusura bakmasın walla gozum gormez kımseyı lafını bıl derım dırekt...cok sabırlıymıssın walla, ben olsam haddını oyle bı bıldırırım kı desturla anar bı daha kızımın adını, geber demiş bi de tovbe tovbe ya!! dedeye bak sen, misafir agırlamaya bak hele.. ay cok sınırlendım ya

hamilesin, dolayısıyla hassassındır şuan da.. babanda lafıyla ayıp etmiş doğrusu.. ama ne denirki o yaştaki insana..
azıcık sabret, eşinle kavuşur; kendi evinize dönersiniz inş..

birşey sormak istiyorum
madem o kadar küçük bir kızın var neden hamilesin? zor değil mi senin için. sadece soruyorum, istemiyosan cevap verme

kayınpederinin yaptığı çok yanlış
kınıyorum onu :63:

Back
X