Kayınpederim oğluma öküz diyor

Benim k.v ile k.p de şiveli konuşuyorlar ve kızıma onlar baktılar.

Her şiveli konuştuklarında ve kızım onlardan öğrendiklerini tekrarladığında onların gözü önünde

Öyle değil böyle diye düzelttim. ( geliyom değil geliyorum gibi)

Böyle yapa yapa kızım 3 yaşına geldi ... Maşallah diksiyonu çok güzel şu an..

Bir gün kayın validemlere gittik.. Görümcem demiş ki babası ile annesine :""Ne oldu size konuşmalar değişmiş.İstanbullu olmuşsunuz, kibarlaşmışsınız." demiş.
Onlar da "Torun bu yaştan sonra bizi değiştirdi ." demişler.

Canım güzel bir şekilde uyar sürekli oğlun konuşmaya başlayınca da onların söylediği her hatalı kelimeyi onların yanında düzelterek söyle...

Son düzenleme:

canım seversen dana veya ara bi seni eşşek sıpası seni filan dese takılmam ama adam bariz bastıra bastıra öküz diyor
bide dün ben uyardıktan sonra sırf uyardım diye en az 10 kere üst üste söylemesi iyice beni gerdi.
kendimi biliyorum böyle yaptığı için bundan sonra daha da zıtlaşıcam elimde değil

tabiki bu tarz şeyleri hatta belki daha kötülerini elbette zamanla duyacak belkide söyleyecek.mümkün olan herdurumda düzelticem bende ama göz göre göre kasıtlı yapılması sencede yanlış değil mi

Şimdi arkadaşlar sıpa, kuzum, maymunum, şebeğim gibi kelimelerle ÖKÜZ kelimesini bir tutmayalım.

Etrafınızda kaç kişi çocugunu, torununu vs ÖKÜZÜM diye seviyor?

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar sıpa, kuzum, maymunum, şebeğim gibi kelimelerle ÖKÜZ kelimesini bir tutmayalım.

Etrafınızda kaç kişi çocugunu, torununu vs ÖKÜZÜM diye seviyor?

dedim ya tanıdığım dana diye seviyor,öküzle dananın pek farkı yoktur herhalde.üstelik kayınpeder için öküz kıymetliymiş

hımmm anladım. inatlaşma meselesi var.

eğer bu seni çok rahatsız ediyorsa.

aile yemeğinde

"öküz kocam, tontişim, öküzüm" de hahahah

eminim bozulacaktır.

"hayatım ne var bunda babanda oğlumuzu öyle seviyor " dersin

Merak Etme Oğlun Biraz Büyüsün,
Dili İyice Bir Dönsün Konuşmaya,
Kayınpederinin Adı Öküz Olacak..

Tövbe Ya..

Bende Yeğenlerimi Severken Maymun, Çirkin Falan Derim Ama Öküz Biraz Kaba Oluyor..
Hiç Hoş Değil..

Çok Haklısınız Susup Gözünün İçine Bakmadan Uyarmışsınız..

güldürdün beni...
aslında bu çok güzel olurdu ama eşime söylediğimde bu durumdan rahatsız olduğumu bana hak verdi
şimdi adamı da yok yere harcamıyım ya..
ama bana ne var bunda filan demiş olsaydı bu fikir harika olurdu

bende çocuklarımı kon kon kelebeklerim ve aşk böcüklerim diye severim
..nedense hep hayvansal benzetmeler kullanıyoruz :26:

bende çocuklarımı kon kon kelebeklerim ve aşk böcüklerim diye severim
..nedense hep hayvansal benzetmeler kullanıyoruz :26:

sevimli hayvanlar...

ama sanırım benim bundan sonra en sevdiğim hayvan su aygırı filan olacak ve bende biş ekilde kayınpederime ona olan sevgimi belli edicem :)

yangına körükle git diyosun yani

git tabi o senin inadını 10 kere söylüyosa sende öğret oğluna onun inadına 20 kere söylesin....
ne düşünüyosun o kadar koskoca adam utanmıyosa artık naapcan...
banada keçi derlerdi küçükken hala diyolar...

kayınpeder için yapabilirsin:)

eşin için değil.

"ayy babacığım o kadar sık söylüyorsunuz ki, dilime pelesenk oldu. benimde kocişim, tontişim, öküztoş ( bilimum kk koca sıfatları kullanabilirsin burda) benim en kıymetlimdir. Öküzüm ohhh misss miss" de

şaka bir yana kayınpeder senin kayınpeder.
karakterini sen biliyorsun.
açık iletişime nasıl yanaşırlar?
doğrudan ifade etmek mi lazım,
kısasa kısas olayları büyütür mü? sen bileceksin

kayınpederin karakteri söyliyim
iletişime son derece kapalı
her zaman her durumda kendini haklı gören
her şeyin iyisini,doğrusunu keni bildiği sanan
üstelik a dediğini b anlayan
b dediğini c anlayan biri (tabi işine gelmezse)
yanlış anladığı gibi bi de yanlış anlatan (örn;parke almaya gider eşimle.eşimin tanıdığı yere adamın verdiği fiyatı çok bulur,bizde tanıdık diye sana geldik diyeceğine seni adam sandıkda geldik der..eşim dumur)
kısasa kısas yapar ama şaka yaptım zanneder yada küser
garip zor ve geçimsiz bi adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…