- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
- Konu Sahibi BenAyKizim
-
benim babannemde ayni yaslardaydi 1 bucuk ay evvel kaybettik onunur icinde yatsin.oda kolon.kanseriydi ve cok cekti cok.kotuydu son bi hafta bisey yiyememis surekli kan gelmis agzindan bu.sekilde yasamasi cok zor kimse kizmasin ama olum kurtulus olur bu yasta o.hastalik okadar surunduruyorki insani allahim.al canimi diye yalvarttiriyor.simdi kan verilse bi 6 ay daha acilar icinde kivranicak rabbim en dogrusunu bilir babannemden biliyorum cok yasli insanlar kanseri yenemiyo ve cok cekiyo rabbim cektirmesin insallah
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kendi babam da boyle dedi.eger o hastaneye gitmek isteyip de siz goturmeseydiniz vebal altinda kalirdiniz ama simdi durum tamtersi dedi.babam emekli imam hafiz bu arada.onun zamani yakin birakin diyor.ama su icimizdeki ses ,vicdan var ya hic susmuyor ki.evinde kalmak istiyorsa bırakın..
benim eşimde dedesi aklına geldikçe aağlar.
keşke eve getirseydim diye.
adam eve götürün beni demiş, bi umut götürmemişler.
adam gitmek istemiyosa evde bi çözüm bulmaya çalışın.
ölümün geldiğini anladıysa,evinde ölmek istiyordur.
ne kadar içimiz el vermesede yaşlanınca böle oluyor.
bizde yaşlanınca böyle olucaz galiba.
Kendi babam da boyle dedi.eger o hastaneye gitmek isteyip de siz goturmeseydiniz vebal altinda kalirdiniz ama simdi durum tamtersi dedi.babam emekli imam hafiz bu arada.onun zamani yakin birakin diyor.ama su icimizdeki ses ,vicdan var ya hic susmuyor ki.
Allah rahmet eylesin babannenize.bize de hayirlisini versin.kimseye cektirmesin Rabbim.cekenlerin de gunahlarina kefaret olsun ne diyeyim.
Götürebildiniz mi acaba okuyamadım sonları?
Hala uğraşıyorsanız diyeceğim o ki, adam belli ki bilinçsiz. Kendisine haber vermeyin sormayın her şeyi bir zahmet.
Basitçe içeceğine yemeğine suyuna bi uyku ilacı koyun doktora danışarak. Sonra ambulans çağırıp kaldırıp götürün.
En son hala kendisinden ambulans için izin almaya çalıştığınızı okudum da.
6 yasindaki kizim bile yalvardi.dedecigim hadi diye ki aralari cok iyi degildir.rahatsizligindan dolayi pek muhatab olmaz cocuklarla.ona bile kizdi.sakinleştirici alması mı kan nakli olmaması mı daha tehlikeli onun için? doktoru ne diyor? doktoru ne diyorsa onu yapın vicdanınız rahat olur.. sizin verdiğiniz bir karar değil sonuçta vicdan azabı duymayın.. elinizden geleni son ana kadar yaparsınız başka yapacak birşey maalesef yok.. babaannem son 2 gününü hastanede geçirmişti.. biz de "acaba sevdiği evinde mi kalsaydı" diye düşünmüştük sonrasında.. ama o an ne gerekiyorsa aile onu yapıyor elden birşey gelmiyor.. torunlarının hatırını koysanız araya onlarla gitse beraber.. babaannem herkese çattığı dönemde bile beni kıramazdı.. oğlunu (babamı) dinlemezdi beni dinlerdi.. böyle tanıdığı sevdiği başka biri söylese.. demans etkisiyle en yakınlarını tehdit olarak görebiliyorlar.. yabancı sayılacak birine güveniyorlar kimi zaman.. allah kolaylık versin size de amcaya da.. çok üzüldüm..
Uyku ilaci sakinlestirici veremiyoruz maalesef.yukarida da yazdim okuyun siz de bi zahmet.demans hastasi ama bilinci yerinde.adam olmek istiyor,bizimle kavga ediyor.biz catlamak uzereyiz artik.su anda evinde
uyuyor.biz de kendi evimize donduk.kucuk cocuklarim var.mecburuz.ama uyku yok.
Agresif,garip yorumunuzu kendinize saklayin lutfen.yasamadan gormeden alayci,bilmis tavir takinmayin.
Yok olur mu öyle şey, yanlış anlamışsınız.
O tonda yazmadım.
Buraya birisi bi derdini açtığında ve okuduğumda o dert bana da dert oluyor. Herkese oluyordur.
Çözüme kavuşamadığında da aynı derecede stres hissediyoruz onun baskısıyla bi zahmet yapıverin diyebiliyor insan. Empatiyi çok yapmaktan galiba.
Neyse işte. Hemen celallenmeyin barış yanlısıyız. :)
O hastalıkta sakinleştirici ilaç verilemiyorsa peki mide bulantı hapı filan deneyebilirsiniz aklıma gelen. Medpamid miydi neydi o da uyku yapıyor mesela ama farklı yollardan. Doktora bi sorun.
Bi de papatya çayı filan denenebilir.
Huysuzluğu normal o durumda.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Uyuduğunda götürseniz, uyanır mı?
Güzelce anlatsanız,iyileşip geleceksin,orda bir şey olmayacak ''diye..
Adam hastanede ölmekten korkuyor herhalde..
Allah şifa versin dedeme..
Hayal ettim de içim parçalandı..
Yemesi içmesi iyi inşallah..
Normalde böbreklerin susuz kalması iyi değildir,
mesane ca' da nasılmış.
Cok uzgunum.basim catliyor.kp im 87 yasinda.demans(bunama) hastasi ve mesane kanseri.hastaligindan dolayi kanamasi var.asiri derecede kan kaybetti.evde yari baygin atesler icinde.doktora goturemiyoruz.kiyameti kopariyor.birakin beni,nolucaksa evde olsun gitmem biryere diye bagiriyor yalvariyor.peygamber askina birakin beni diyor.
Bugun 4.5 saat yalvardim,yok yok.kizim yalvardi dedecigim nolur diye yok.demanstan dolayi bilincsiz bir inat da var artik dunyadan göcme istegi de.doktor mutlaka gelmeli diyor ki kan nakli olacak.Allah bilir kac unite.6-7 ay kadar once buna benzer bir durum olmustu yine esim kandirarak goturmustu.6 unite kan vermisler.birkac saat daha gitmese......
Kv dem kafayi yedi artik.esim bu aksam kalp krizi gecirecekti az kalsin.
Nakil olsa bir muddet daha rahatlar ama simdi saatleri bile sayili Allah bilir.vicdanimiz sizliyor.uzerimize duseni yapiyoruz biliyoruz ama...
Zorla goturmeye kalksak tekme tokat girisir eminim.daha fena olur.napicaz biz bi akil verin nolur.icim aciyor.
Cok gecmis olsun , ya hic bi yolu yok mu esiniz daha once nasil kandirip goturmustu ? Tekrar kandiramaz mi?
Yaslilara hic dayanamiyorum, heleki bi rahatsizliklari hastaliklari varsa
Allah şifa versin insallah
ne zamandır mesane kanseri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?