kayinpederim ölüyor ve.....

Canım keşke iyi şeyler diyebilsem şöyle halledin böyle halledin diye..ama söyleyecek bir şeyim yok kelimeler kifayetsiz.Çok üzüldüm senin adına Allah umarım acil şifasını verir eğer veremiyorsa da acısını bir şekilde dindirsin.Böyle yaşamak çok zor olmalı

Yaşlılarımızın durumu ölümü beklemek olmamalı yaa,

Ah be amcam neler yaşadın neler yaşamadın doktoru eve çaırsanız morfindi narkozdu uyutup öyle götürün hastaneye

Iste biz de bu durumdayiz.biseyler diyecez biseyler yapacaz ama napicamizi bilmiyoruz.bize kiziyor ya da basi agriyor aa bi bakmisiz yere uzanmis.hadi koyalim yerine diyoruz ellemeyin beniii diye bagiriyor.kizimin psikolojisi etkilendi o hallerinden.cok sevdigi babannesine gitmek istemedi.korktu galiba.
Boyle yasamak ona da zor bizede.bögrümun orta yerinde fil oturmus sanki de sıkısıyorum,nefes alamiyorum.dunden beri midem agriyor.
Aslinda cok yasli oldugu icin birgun emri hak vuku bulacak diye alistirmstim kendimi ama bu sekilde olacagini tahmin etmiyordum.

Yaşlılarımızın durumu ölümü beklemek olmamalı yaa,

Ah be amcam neler yaşadın neler yaşamadın doktoru eve çaırsanız morfindi narkozdu uyutup öyle götürün hastaneye

Daha once de yazdim narkoz uyusturucu vs veremiyorlar.duzenli oldugu sistoskopiyi bile canli canli yapiyorlar.boyle olumu beklemek cok zor.heleki cikar yol varken.

Canım benim bak ufacık kızın var belli ki kendini hırpalamamaya çalış.senin elinde olan bir şey yok ki.Elbet su akar yolunu bulur.Ama sen kendini böyle yorarsan kızın daha çok üzülür direk o da etkilenir.dayanıklı ol..sen yapabileceğin her şeyi yapmışsın.Artık gerisi ona kalan ömründe sabır ve sevgi vermek..böylesi en iyisi olur bana güven canım

O zaman serum taktırın evde bol bol..(Ben hemşireyim)
Sıvı kaybını yerine koymak lazım..
Yeme içmesi iyi değilse mama raporu çıkartın...
Bol kalori içerir..Güzel tadı var..

Adzeymir böyle mi yaziliyor bilmiyorum ama hasta liginin adi ve bu has talik ta şairi bir inat olurlar ambulans cagirin onlar birşeyler yapar

allah şifa versin ama bence onu dinleyin.
ben hem babannemden hem anannemden hemde dedemden dolayı biliyorum ve bu sözü söylüyorum.
benim dedemde kanserdi ve son günlerini kan kusarak yaşadı.çok zor günlerdi gerçekten.ona ne kadar israr etsekte gitmiyordu hastaneye.tek bildiği birşey vardı oda bırakın rahat öleyim diyordu.yormayın beni.kendi evimde ölmek istiyorum diyordu.aynı sözleri babannemde diyordu.demek ki kendi evlerinde vefat etmek istiyorlar sevdiklerimiz.hastane köşelerinde değil.
bir arkadaş yazmış dediklerine katılıyorum.
bencede serum taktırın.bizde dedeme,ananneme,babanneme serum taktırıyorduk.belkide biraz yaşadıysa serumla yaşadılar ama yinede hayata tutunamadılar canlarım.allah onları rahmet eylesin sizin hastanıza şifalar versin rabbim.

Öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin ama benim anlamadığım bir şey var ; bir çok arkadaşta söylemiş ama anlaşılamamış herhalde
ambulans ya da doktor ya da hemşire gelip evde kan veremez mi ? sonuçta hastanızın durumu olağandışı doktoru da bunu bılıyorsa göz göre göre ölümü beklemeniz ya da adamcağıza hastane diye diretmeniz gerekmez hem siz üzülmezsinizi hem de hastanız rahatlar . yanı olabilir mi bilmiyorum ama evde de kan nakli ya da gerekli takviyeler sağlanabilir uğraşılsa ayrıca hastalıkta hastaya bakmakta cok zor Allah yardımcınız olsun inşallah düzelir amca.

O zaman serum taktırın evde bol bol..(Ben hemşireyim)
Sıvı kaybını yerine koymak lazım..
Yeme içmesi iyi değilse mama raporu çıkartın...
Bol kalori içerir..Güzel tadı var..

Yemesi guzel sukur ama su icmiyor,
Eve dr hemsire getirmeye calistik katiyen kabul etmiyor.

Sagol canim bunlari duymaya cok ihtiyacim varmis.biraz icim rahatladi.6 yasinda kizim 1.5 yasinda oglum var.hala emziriyorum.onlara birsey belli etmemeye calisiyoruz.bugun biraz daha iyiyim.artik gerisi kp e ve Allah a kalmis.biz herseyi denedik.yakasindan pacasindan zorla tutup goturemeyiz en nihayetinde kendi cani kendi bedeni.

Allah rahmet eylesin sizinkilere de.serum fikrini kv ye dedik ama maddi acidan kabul etmiyor.o da 77 yasinda.ne gerek var kapida araba bedava hastane varken diyor.o da burnunun dikinde biraz.

Kan naklini ara sor dedim kv ye ben oyle sey soramam sordurtmam dedi.evde olmaz dedi.usandim artik vallahi.
Oglu esi varken ben kendim napiyim ya.

offffffff yapmanız gereken şey eve doktor getirtmek ve serum vs. taktırmak. kayınvalideyi dinlemeyin.

Çok geçmiş olsun. Benim babam da hem mesane kanseri, hem kalp hastasıydı.

Doktorlar yoğun bakımda sabaha çıkmaz hazırlığınızı yapın demesine rağmen, hiç vazgeçmedik. Ben 4 aylık hamileydim. Babacığım çocuğumu 9 yaşına kadar büyüttü.

Lütfen vazgeçmeyin, lütfen...

Allah sana bağışlasın kızlarını..Tabiki öyle kendi canı bırak işkence çekeceğine evinde kalmak istiyorsa kalsın canım ama sen kendini SAKIN YORMA bak hala emziriyormuşsun dikkatli ol lütfen üzme bizi de

öncelikle ölüm döşeğinde yatan bi hasta için kafayı yedi tabirini kullanmanız hoş olmamış. siz ikna edemiyorsanız eve bir dr getirin ve o ikna etsin. bazen dr un sözü daha tesirli olabiliyor.

Eve dr hemşire istemiyor diye bir şey olamaz...Evinde olacak zaten ..O hastane ortamını istemiyordur.. O uyurken hemşire serumu takıversin.Elini falan tutun...Biz o durumdaki hastaya serum takıyoruz yani heryerini tutturup..Gerekirse kanı da evde taktırın ,oluyor mu bilmiyorum ama..
Evde tabi daha rahat bakılır..dr ile görüşün evde olabilecek tüm işlemleri söylesin,malzemeleri alın...Rahat rahat evinde olsun.Kan tahlili için kanı bile evde aldırabilriisniz.,Hemşire bir tanıdığınız komşunuz yok mu..

Evde olunca siz de rahat edersiniz..Sadece kontrol için bir ara götürürsünüz,hemen geri gelecez tahlil için diyerek..

Allah ona şifa versin,ağrısını dindirsin...Size de kolaylık ve sabır versin..

İnsan 87 yaşında olsa bile insandır,nekadar yaşamış olursa olsun''can''dır..
Ölüme terkedilemez mümkünse eğer..

Sormak istediğiniz bir şey olursa ben başucunuzdayım..

Son düzenleme:
öncelikle ölüm döşeğinde yatan bi hasta için kafayı yedi tabirini kullanmanız hoş olmamış. siz ikna edemiyorsanız eve bir dr getirin ve o ikna etsin. bazen dr un sözü daha tesirli olabiliyor.

Kafayi yedi dedigim kayinvalidem iyi okuyun yazin lutfen

Dun sabah kv aradi.ne olursa olsun goturecez hastaneye diye.sabaha karsi dusmus kafasini vurmus.gitmicem diye tutturdu.bizde ambulans cagirdik.karga tulumba goturduler gata ya.tahlil yaptilar usg cektiler.kan bitmis mesane iflas.iki torba kan verdiler.ama idrar oldugu gibi kan.ustten veriyorlar alttan gidiyor.
Orada durmak bilmedi.sonda varken iki dakikada bir tuvalete gitmeye kalkti.ustu basi batti,kac kez dusme tehlikesi atlatti.gidecem diye tutturdu.aksami zor ettik ve eve getirdik.artik yapacak birsey yok.doktorlarinda eli kolu bagli.uzule uzule donduk.
Icime en cok dokunan.aklinda dilinde kotu gecen cocuklugu.alzheimer oldugu icin defalarca ayni hikayeyi anlatti.her seferinde aglayarak dinledim.
Babasi annesi kucukken okul tatil olunca otobuse bindirip dayilarinin yanina irgatliga gonderirlermis.gece yarilarina kadar bin turlu ise kosarlarmis.bu da yetmezmis gibi evlerine de almaz harmanda yatirirlarmis.kopeklere sarilarak uyurmus.sabah cig yagarmis donarmis.yaz sonu donerken eline birer kilo bulgur eriste yallah.donupte otobusten inince babasinin boynuna atlarmis.iki kardesi daha varmis.onlar evlerinde pasa gibi yasarmis.olan ona olmus.
Babasi sirkeci ptt de memurmus.harp zamani Ataturk un yaninda savasmis.istiklal madalyasi var.okumus gormus adammis ama...diyor.rakiya sigaraya para bulurdu da gene beni yollarlardi.en vurucu lafi da su,hic isyan etmedim.evlenene kadar maasimi saydim ellerine gene de isyan etmedim.
Agla agla bocugum cikti.evde simdi surekli uyuyor.Rabbim hayirlisini versin.eger ki son yakinsa acitmadan agritmadan uyur gibi olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…