• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim para istedi

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
konuya biraz baştan başlamak istiyorum. eşim beni istemeye geldiklerinde kayınbabam kaynımgile ne yapıldıysa dügünlerinde aynısının bizede yapılcanı söylediler neyse nişanlandık kaynananmgil nişanda geline getirilecek bohçadan getirmedi fakat eltime getirdi onu geçtim üst baş kıyafetinde eltim 3 milyarlık kıyafet aldırmış benimki 1 milyar bile etmezzzdi neyse onuda boşverdim ben , ailemde boşverdi fakat bir konuyu boşveremiyorlar dügünde takılan altın meselesi . eltime takılan altın bariz bir şekilde çok bana verilenn 12 bilezik (2 si annemgilden ) 3 kremse onuda annanem verdi birkaçda küçük çeyrek fakat birton kremse ve altın bize verilmediginden annemgil şikayetçiydi ve eşime söylemişler ben farkında degilim eşimde kaynımgil evlendigi zaman altının ucuz oldugundan çok takıldıgını şimdi ise pahalı oldugundan takılmadını söylemiş annemde tabiki birşey diyememiş ...

gel gelelim asıl konuya kayınbabamın torosu vardı evlendigimiz ilk aylar bize verildi bir anda bozuldu ve kayınbababm sattı baya bir arabasızdık fakat bir kaç gün önce kayınbababm (eltimgilin arabası var ) eltimin arabaya bindirmedigi için araba aldı ve parasını başlangıcını bize verilmeyen altınlarla ödendi devamında ise kayınbababm biraz borç bulacakmış ve eşimden 3 kremseyi ve maaşından 2,5 milyar para istedi verecek ama araba bizim üzerimize olmayacak biz ev alıncaya kadar duracak sonra araba geri verilecek bunu duyan ailem beni bugün telefon yagmuruna tuttu altınları öndüç mü alldıklarını arabanın bzim üstümüze mi olacagını felan halbuki daha eşimin maaşından para alınacagını bile demedimm :( onu desem ne olur bilmiyorum fakat annem sakınlıkla başka altın isterlerse vermememi istedi eger isterlerse ben ne yapıcammmm yardım edin böyle maddi konunun tartışmasını eşimede diyemem neolur yardım edin ...

Kendini sürekli eltinle kıyaslıyorsun gibime geldi.Eltime şu yapıldı bana yapılmadı ona alındı bana ucuzu aldındı gibi.Konuyu biraz karışık yazmışsın çok anlayamadım.Tek anladığım elti konusu.

Dediğiniz gibi, böyle maddi şeyleri konuşmayın, konuşursanız bile eşinizle konuşun düzgün bir dille, ancak annenize sizin altınlarınızla ilgili söz söyleme hakkı düşmez bence. Eğer altınlarınızı vermek istemiyorsanız, bunlar benim mihr hakkım, vermek istemiyorum dersiniz açıkça. Ama eltinizle kendinizi kıyaslamayı bırakın bence. Annenizin de kıyaslamasına müsaade etmeyin.

Tabiki de vermıyeceksin,bu zamanda kimse kimseyi düşünmüyor,herkes kendı geleceğini düşünüyor sanırım bebek de beklıyosun.

gerçekten bu anlatılanlar bana çok enteresan geliyor.. kayınpederim bizden para isticek te araba alıcakta felan.. nasıl isteyebiliyor.. herşey eşinizde bitiyor vermeyin para felan :20: açıkçada konuşun eşinizle bu konuları.. kendi annenler aramakta haklı yani.. bide çocuk bekliyorsunuz kendi rıskınızı başkalarına yedirmeyin..

eşiniz ailesini bu kadar karıştırmakla sizde annenize bunları anlatmakla ilk hatayı yapıyorsunuz. kendinizi eltinizle kıyaslamaktan vazgeçin ağırlıgınızca altın taksalar sizin degeriniz edermi? belki o zamanki şartlar daha iyiydi boşverin bunları insana hayatı zehir eder bu düşünceler

ben eltimle kıyaslamıyorum kendmi kıyaslamamda sadece ona yapılanı ve bana yapılanı yazdım o kadar

Son düzenleme:
Parayı verip vermemek eşinizle sizin bileceğiniz iş.
Annenize her şeyinizi anlatmanız pek doğru olmamış.
Artık biraz dışarıda kalmalı.
Eltinizi, unutmalısınız.Geçti gitti.
Anneniz de bu konuları açtığında kırmadan, sakince müdahale edin ve tekrarlamamasını rica edin.
Geçmişi böyle öne sunmak huzursuzluktan başka bir şey getirmez size.

Parayı verip vermemek eşinizle sizin bileceğiniz iş.
Annenize her şeyinizi anlatmanız pek doğru olmamış.
Artık biraz dışarıda kalmalı.
Eltinizi, unutmalısınız.Geçti gitti.
Anneniz de bu konuları açtığında kırmadan, sakince müdahale edin ve tekrarlamamasını rica edin.
Geçmişi böyle öne sunmak huzursuzluktan başka bir şey getirmez size.

kötü olan ben anlatmadıma annanem arayıp galiba bu altınları vermiş demiş anneme annemde hamile halimle yemin attirinince dogruyu söylemek zorunda kaldım ve bu zamana kadarda eşimgilin hiçbir sırrını aileme anlatmadım anlatsam ortalık baya karışır
haklısın eşimimle benim bilecegim iş ama eşim bana sormadan gider verir bende çok sessiz biri oldugumdan iki tarafada bişi diyemiyorum asıl derdim BUUUUU!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
kötü olan ben anlatmadıma nnanem arayıp galiba bu altınları vermiş demiş anneme annemde hamile halimle yemin attirinince dogruyu söylemek zorunda kaldım ve bu zamana kadarda eşimgilin hiçbir sırrını aileme anlatmadım anlatsam ortalık baya karışır
haklısın aşimimle benim bilecegim iş ama eşim bana sormadan gider verir bende çok sessiz biri oldugumdan iki tarafada bişi diyemiyorum asıl derdim BUUUUU!!!!!!!!!!!!

Siz paranın verilmesini anneniz tepki gösterecek diye mi, k.pederinize güvenmediğiniz için mi istemiyorsunuz?
Şayet ikincisiyse bir akşam eşinizi karşınıza alıp sakince konuşun.
Bebeğini ve geleceğinizle ilgili olabilir mesela.
Eşiniz size sormadan hareket ederse bu saygısızlık olur, o zaman da tepkinizi gösterirsiniz.

Sizin ziynetinize kayinpederiniz karisamaz.
Kaldi ki esinize bile laf dusmez.
Kadinindir, diledigi gb harcar, saklar.
Yok kayinpederin arabasi icin, satilacakmista falan.
Vermiyorum benim diyin, siyrilin isin icinden.
Kendi ailenizi de karistirmayin bu konulara.
Bu arada yasiniz kac?

Siz paranın verilmesini anneniz tepki gösterecek diye mi, k.pederinize güvenmediğiniz için mi istemiyorsunuz?
Şayet ikincisiyse bir akşam eşinizi karşınıza alıp sakince konuşun.
Bebeğini ve geleceğinizle ilgili olabilir mesela.
Eşiniz size sormadan hareket ederse bu saygısızlık olur, o zaman da tepkinizi gösterirsiniz.

ailemin tepkisinin nedeni açıkça belli benim bir evimin olması bu nedenle tepki gösteriyorlar fakat fazla mı acaba diyede düşünmeden edemiyorum . ikinci sorunu anlayamadım
eşim altını sadece istedi veriyim mi vermeyim mi demedi o kadar

Sizin ziynetinize kayinpederiniz karisamaz.
Kaldi ki esinize bile laf dusmez.
Kadinindir, diledigi gb harcar, saklar.
Yok kayinpederin arabasi icin, satilacakmista falan.
Vermiyorum benim diyin, siyrilin isin icinden.
Kendi ailenizi de karistirmayin bu konulara.
Bu arada yasiniz kac?

diyemiyorum ah diyebilsem zatenn yaşım 19

neyse şimdiye dek giden gitmiş bunu söz konusu haline getirme bence.ama bundan sonrada altın isterlerse verme eğer istemiyorsan.bunda yanlış bişey yok bu senin en doğal hakkın eltine takılıpta sana takılmayan altın konusuna da gelince eşin mantıklı bir açıklama yapmış belki sana aldıklarıaltın adet bakımından azdır ama değer olarak eltininkiyle eşdeğer olabilir.sen bu konuları tatlı bir dille eşinle konuş ama k.babanlara laf gitmesin eşine de tembihle

Kucuksun cnm zaten daha.
Birde bebek bekliyorsun:))
Sesinin cikmamasinin sebebi de bu.
Bir gun tak eder canini ama o zamanda is isten gecmis olur.
Benim olan benimdir, diyemiyorum diye bir sey yok.
Esinin maasindan da para vermesi su durumda sacmalik.
Bebisiniz olacak sizin, onun gelecegi icin yatirim yapsaniza.
Ya da siz kendinize araba alin, durumunuz buna yetiyorsa.
Bebis oldugundan ihtiyac olacaktir cunku.

neyse şimdiye dek giden gitmiş bunu söz konusu haline getirme bence.ama bundan sonrada altın isterlerse verme eğer istemiyorsan.bunda yanlış bişey yok bu senin en doğal hakkın eltine takılıpta sana takılmayan altın konusuna da gelince eşin mantıklı bir açıklama yapmış belki sana aldıklarıaltın adet bakımından azdır ama değer olarak eltininkiyle eşdeğer olabilir.sen bu konuları tatlı bir dille eşinle konuş ama k.babanlara laf gitmesin eşine de tembihle

dedigin gibi yapıcam bundan sonrakileri vermemeye çalışıcam zaten bu verdigimi arabayı belli bir süre kullanma parasına sayıyorum

araba ıcın altınmı satılırmıs hayret bırsey yaa esının yası kac bazı seylerı derın dusunmuyor sanırım ama malesefkı bazı aıleler boyle gelınlere takılan altını kendı ceplerınde bılırler

Back
X