kayınpederim para istiyor...

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
123
merhaba hanımlar... hemen konuya gireyim.. ben işten ayrılıp tazminat aldım ve doğum yaptığım için devletten doğum parası aldım bunları hesaba attık.. kp bunu öğrendiğinden beri yazlık alıcam ve siz de 10-15 milyar verin diyor. eşim yazlık almak gibi düşüncem yok dedi geçiştirdi ama hala istiyor.. evimizin tapusu yok ilerde tapu alırken para lazım olacak ve çocuğumuz var illaki kenarda para şart. ama kp bunları düşünmüyor eşim de o para benim güvencem veremem falan demiyor. artık ben demek zorundayımki bir daha istemesin. sizce benim parayı veremeyiz falan diye konuya girmem uygun olur mu ?

Benim görümcem de sürekli ortak yazlık alalım deyip duruyor. Biz yazlık kültürü olan, yazlığı seven bir çift değiliz. Bir kaç kez geçiştirdik anlamadı en sonunda ben " abla senede bir hafta gideceğimiz yere o kadar para bağlamak istemiyoruz, zaten o parayla her sene istediğimiz otelde paşalar gibi tatil yaparız, şimdilik düşünmüyoruz" dedim. O zamandan beri ses yok. Umarım yaza doğru tekrar başlamaz.

Siz de bu tarz onu karıştırmadan, tamamen kendinizle alakalı sebeplerinizi kırmadan söyleyebilirsiniz. Para vermeyiz gibi bir cümle hoş olmaz da başka planlarımız var diyebilirsiniz.

Eşinizi soylemesi için ikna edin bakınız olmuyo siz güzel bir dille anlatın valla elinizdeki parayi kimseye vermeyin benden söylemesi. Onun size vermesi gerekirken ne bilim bana biraz saçma geldi

O para senin paran değil mi zaten? Söz hakkı senin. Yine de huzursuzluk çıkmaması için eşinin konuşmasını bekle. Baktın olmuyor sen girersin devreye.

Vallah bence direk deyin vermiycez diye... Olmadi o paralarla altin yapin, ilerde evladima takacam falan deyin, esinizede kesin dille söyleyin... Hic olmadi direk bi ev isine girin, yetmeyeni kredi cekin hem böylece borclanmis olursunuz, onlardan istiyceksiniz diye yaniniza yaklasmazlar...

Hiçç beklemeyin siz uygun bi dille söyleyin sonra sizden habersiz eşiniz çeker verirse daha çok üzülürsünüz hem siz bi ailesinîz tabi ki sizinde konuşma hakkınız var

ooo eşim benden yüz bulsa hemen babasına verir parayı
o zaman sakın yüz verme daha kendi eviniz yokken yazlık da nesi? sen konuyu açma kötü olursun eşin konuşsun çok da gerek olursa eşin konuyu açsın send ebaba biz yazlık istemiyoruz önce bi evimiz olsun ilerde alırız belki yazlığı da dersiniz

Yazlık herkese uyan bir sistem değil. Özellikle kadınlar ićin tatil gibi olmuyor.
Yine yemek yapıliyor, yine temizlik yapıliyor vs.
Sizde esiniz sorun çıkartmazsa söyleyebilirsiniz, baba biz yazlık düşünmüyoruz,bu parada tek birikimimiz, çocuğumuzun geleceği için kenarda dursun diye kararlaştırdık. Siz alın, hayırlı olsun diye.

kaptırmayın paranızı size mi güvenmiş parası yoksa almasın..gerekirse sert konuşun vermeyin..

yazlık alamayı düşünecek kadar varlıklıysa kendi alsın arada sizde gider tatil yaparsınız 15bin kadar eksiği varsada kredi ile tamamlasın bir zahmet.senin hakkın olan bir parayı oğlundan hangi yüzle istiyor bu ne densizliktir anlamadım.sanki bu oğullarını biz içgüvesi alıyoruz aileleride başlıyor istemeye .

Millet de akbaba gibi bekliyor demek ki ya. Senin paralandığını görmüş adam, senin paranla planlar yapıyor.
Ben olsam asla kabul etmezdim, kendini düşün kimseyi düşünme.

yani tamam eşler arasında senin-benim param lafı olmaz ama kp bunun düşünmesi lazım ben çalışan biri olmasaydım ne tazminat ne de doğum parası alamayacaktım ve o para olmayacaktı bi de oğluna " oğlum senin de kenarda paran var onu ver ortak alalım" diyor deliricem yaaaa

Tapu parasında çok sıkıntı çekerseniz, o yüzden ben taksit odemek istemiyorum peşin olarak tapuya vereceğim o parayı deyin bir daha istemez bir de acil ihtiyaç için isteselee neyse yazlık için para mı istenir

Ben olsam bende vermem ..

iyiki kenarda para gormus hemen bisey alasi gelmis .

esin soyleyemiyorsa sen soyle.

eşim de diyor ki bana " eğer para verirsem yazlığı benim üstüme yaptırır ve ilerde damatlarla mal paylaşımı yaşamamış olurum" ... cvp bile vermedim

bence eşiniz kısa ve net olarak o para eşimin tazminat ve doğum parası ondan kesinlikle isteyemem desin.herhalde sizdende gelip isteyecek hali yok zaten onlardaki tavır senin olduğunu bildikleri halde oğlununmuş gibi davranıp nasıl istiyorlar elbette ayrı gayrı olmaz eş arasında ama paranın nerden geldiği belli yani ayp.

Bence nazik bir şekilde konuşarak durumu siz anlatmaya çalışın. Akrabaların aile işleriyle, para meseleleriyle bu kadar içli dışlı olması ileride büyük sorunlar yaratabiliyor. Mesafeli olmanın faydası var derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…