Kayınpederim 🤦‍♀️

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Merhaba arkadaşlar benim sorunum kayınpederim. Eşimin ailesiyle pandemiden dolayı uzun zaman sonra bu akşam görüştük oturmaya gittik. Benim kayınpederim inanılmaz çok ve çoğu kez boş konuşur temcit pilavı gibi bişey anlatır durur herkes onu dinleyecek. Çoğu şeye müdahale eder etrafındaki insanların düşünmesi gereken şeylere yorum yapmaya bayılır. Bu akşam da öyle ilk gittiğimde biraz mesafeli olayım muhabbetlere kısa dahil olayım dedim ama kasmayıp bende muhabbet ettiğimde hemen pişman oluyorum. Annem babamlarla yakın oturuyorlar onlarla ilgili bile yok annen şunu yaptı baban pandemiden dolayı hassas gereksiz muhabbetler. Yahu biliyorum öyle ay var ya eve gelince aklıma geliyor konuştuklarımız sinir oluyorum okadar herşeyi biliyor ki. İşin kötüsü kayınvalidem oğlu alışmış artık yeter demiyor aslında kötü niyetli değil çoğu kez biliyorum ama bencil öyle alışmış işin kötüsü öyle alıltırmış etrafındakilere de. Hamileyim bu arada o konuda bana iyi davranır ne bileyim maddi konuda yardımcı olmak ister biz istemesek te olur da. Ama şu çok konuşmaları herşeyi ben bilirim havaları Allahım dayanamazsın. Nasıl geriyo beni bu durum nasıl serinletsem içimi bilemiyorum

Bence bana göre orta da bişey yok ama, bende sevmem boş muhabbetleri, başkasının hakkında konuşulmasını, belki hamile olduğunuz için size itici geliyordur, hamilelik hormonları olabilir,
İnanın bende kendimi öyle telkin etmeye çalışıyorum ama düşünüyorum her görüşmemizden sonra bu şekilde hissediyorum ayakkabıma bile yorum yapar düşünün bazen diyorum kırk yılda bir görüşüyorsun olduğu gibi kabullen he de geç diyorum konuyu açıpta eşimle huzursuz olmak istemiyorum ama çatlıcak noktaya da geliyorum bazen

Çok büyük dert değil, mesafeli olursunuz her gün görmüyorsunuz sonuçta. Size karşı bir hadsizliği yok anladığım, konuşmayı seviyor. Eşinizin hatrı için idare edebilirsiniz.
İnanın öyle diyorum içimden kendimi ferahlatmaya çalışıyorum eşimle huzursuzluk olsun istemiyorum çünkü. hadsizlik konusuna gelince orası tartışılır aslında evime geldiğinde evimle alakalı yorum yapar gereksiz düşünmeden ya da az önce de yazdım ayakkabıma bile yorum yapar bazen. Kaynanam dan bile fazla kaynanalık yapar. Ne kadar mesafeli olsam da Bi kere görüşmem Bi aylık baş ağrısına sebep oluyor

Yaşlı onlar .Anlattıklarınıza gore genel olarak ıyı ınsanlar.Ne kp kv deler var hayatta .Belki şekerı tabsıyonu vardır.Şeker tansiyon aınır yapıo .Yaşlı onlar ne yapalım .Keşke duşünerek konuşsalar ama olmayınca olmuo işte .

Tabi ki yine şükrediyorum Allah beterinden korusun neler okuyoruz duyuyoruz. Ama benim kayınpederimin durumunun pek yaşlılıkla alakası yok malesef karakteri bu değiştiremem de biliyorum ama sinir olmadan da duramıyorum. Dedikodu yapıyor resmen düşündükçe geriliyorum

Bencede size bi zararı yok o yüzden konussun dursun nasıl olsa sürekli bir arada değilsiniz öyle olsa daha çekilmez bir hal alırdı.

Bide eşinizle kayınvalideniz ne desin ki 'bi sus artık ' mı desinler? Yani birisinin babası birisinin eşi alışmışlardır huyuna.

Ayakkabıya bilemi? Aman canım ya takma kafana o kadar da kafaya takılacak bişey değil hamilelikten dolayı gözünün önünde büyütmüşsün (hamileliğin hayırlı olsun inşallah Allah sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin)

Sende duymamaya çalış .Baba burada yoklar de .Onlar gelsın ole konuşalım de

Evet alışmışlar işin kötüsü alıştırmış kayınpederim duruyo evde 4 saat mi oturduk 4 saat sadece o konuşuyor biz dinliyoruz. Konudan konuya geçiyor benim ailemle ilgili yorumlar yapıyor şöyle yaptık böyle yaptık benimde huyum boşver diyen Bi insan değilim kafama takıyorum herşeyi

Bende öyle bi insanım ama zamanla biraz daha düzeldim. Herşeyi kafaya taka taka anca kendimize zararı oluyor gerçekten sizde kendinize takmamaya dahi çabalayın. Ki bide Hamilesiniz bebeğinizi strese sokmayın.

Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun keşke öyle olsa ben normalde de her kelimeyi cümleyi kafaya takarım onu kafamda çözmek için ama düşündükçe de geriliyorum valla telkin etmeye çalışıyorum kendimi olmuyor

Bende öyle bi insanım ama zamanla biraz daha düzeldim. Herşeyi kafaya taka taka anca kendimize zararı oluyor gerçekten sizde kendinize takmamaya dahi çabalayın. Ki bide Hamilesiniz bebeğinizi strese sokmayın.
Darısı başıma inşallah takmamak için bişeyi. Tek düşündüğüm bebeğim ve evliliğim tabi bide benim akıl sağlığım biliyorum çünkü ben ne kadar sağlıklı olursam bebeğim de evliliğim de o kadar sağlıklı olur. Gelin görün ki böyle düşünmeme rağmen sinir olmadan duramıyorum

Ben kayınpederimi anlatsam :) bir kere dünya görüşlerimiz iki ayrı uç. Eşim bile der babam olmasa muhatap olacağım bir insan değil :) ikinci bebeğim üç aylıkken üçüncü ne zaman diye soran bir insan ben alıştım seviyorum öyle densizliklerinde asla susmuyorum. Aile planlamamızı oturup beraber yapalım baba diğer çocuklarını da topla herkesin söz hakkı olsun demiştim sonrasında birşey demedi :) ama iyidir hoştur merhametlidir çocuklarımın gönlünü eder o yüzden zaten seyrek görüyorum, gördüğüm zamanlarda idare ediyorum.

Ne diyorsunuz size de Allah kolaylık versin ne güzel cevap veriyorsunuz benim aklıma gelmiyor o an o tarz cevaplar keşke gelse yoksa kendimi yemem bu kadar. Bende İdare edeyim diyorum zaten çoğu kez etmiş de oluyorum ama içim içimi de kemiriyor boşvermeyi bir türlü öğrenemedim

Çok konuşup boş konuşan insan cidden bayıyor. Hele bir de söylenenlerin aslında hiç öyle olmadıgını biliyorsan daha da tahammül edilemez bir hal alıyor itiraz etsen dediğini kabul ettirmek için bir araba laf ederler böyle insanlar. Siz de mecburen sessiz kalırsınız Mümkün oldukça başka odada ya da mutfakta takıl bence.

Benim durumum tam da bu sonrasında eve geldiğinizde de konuşulanlar aklınıza takılır kalır ve düşünüp sinir olmaktan başka bişey yapamazsınız dediklerinizin devamı da bu. Malesef ayrı ortam da takılacak Bi ortam olmuyor yemek yendikten sonra herkes Bi arada oturur o ortamı da bozmam pek uygun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…