Kayınpederime Sinir Oldum.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Kayınpederim demiş ki nişanlıma siz mobilyaları beğenin gidin alın ben ödeyeyim. Nasıl sevindim bunu duyunca çünkü bugüne kadar bizim için hiçbir şey yapmadılar çabalamadılar. Neyse gittik mobilyaları beğendik. Nişanlımın üzerine oldu borç fakat nişanlımın bankaya kredi borcu olduğu için kefil istediler. Tabiki zaten ödeyen kayınpeder olacağı için kefilde o olsun dedik. Neyse kayınpeder gitmiş kefil olmaya adamlar demişki başka yerde taksidiniz var mı? Kayınpederde benim adıma yok eşimin adına var demiş. Mobilyacıda o zaman eşinizde gelsin bir imza atsın demiş. Kayınpederde çıldırmış bağırmış çağırmış olmaz öyle şey kalsın o zaman demiş. Tabi bana bunları söylemediler. Ben senetleri geri almaya gidince mobilyacılardan öğrendim. Ben bunları öğrenmeden başka bir mobilyacıya gittik annemde geldi. Beğendik ettik aldık(henüz olmasa bile). Yine senetler nişanlımın üzerine şimdi bu yenileri aldığımız yerde ev halkı dışından çalışan birini kefil istiyormuş. Hep kayınpederimin yüzünden. Şimdi öyle kefili nereden bulacağız. Nişanlıma baban o kefili bulsun ben o mobilyaları istiyorum dedim. Yoksa babanla konuşmam dedim. Yok yere sorun çıkarttı daracık zamanımızda olacak iş mi? Anneme bir daha ne diyeceğim şimdi yine mi olmadı diyeceğim çokta beğenmiştim mobilyaları.

canım hep evililik arifesinde olan şeyler bunlar,zaten üstünde dügün stresi var bide nişanlınıda boşu boşuna kırma. o da arada kalıyor böyle olunca,yıpratmayın birbirinizi. kayınpederinde satıcıya sinirlenmiş sana size değil ki tavrı. yok onu getir yok bunu imzala.tok satıcı canım bunlar.düğün zamanı alcağınızı biliyorlar tabi. boşver sıkma canını.bunlar en güzel zamanlarınız. bak bize yardım eden bile olmadı eşimle ikimiz ödedik gerektiğinde altınları bozdurduk. bunlara göğüs gere gere dahada sağlamlaşacak yuvanız inşallah.

Canım boşver üzülme daha şimdiden yıpratma kendini. Anlıyorum çok beğenmişsin ama bu olmazsa öbürü olur öbürü olmazsa bir başkası olur. Neler neler var şimdi heryer mobila bi sürü yeni model. İnşallah itediğin olur ama sabret içini daraltma sakin ol canına yazık.

düğün öncesi olur böle şeyler canım üzme sen kendini

Vay maşallah diyeyim...Siz yaptıklarınızı doğru buluyor musunuz, söylediklerinizi?

Valla onlara karşı o kadar doluyum ki artık aslında içimden neler geçiyor nelerde tutuyorum kendimi. Çok yaşanmışlıklar var. Sabrımı zorluyorum. Bende taş değilim.

Cnm bak bu mobilya sorununu öyle böyle aşarsınız ama benden sana abla tavsiyesi evlilik bu tavrın 1/4 ünü bile kaldırmaz.Evlenince çok bocalarsın, hem dışardan bakılınca yaptığın hoş olmamış.Şimdi konuya dönelim, ben şöyle üstün körü bi okuyunca mobilyacıya kızdım okurken bu ne be adli sicil kaydı da istesin bari falan dedim.Adam eşimin üstüne borç var demiş, o zaman eşin gelsin imza atsın demiş, doğru mu anladım ne alaka? Kredi kartı limiti yok mu? Karttan çekseniz k.p.in size o kadar ödeme yapsa?

Bu yeni mi çıktı yani ailede bir kefil varsa diğeri kefil olamıyor mu?

Kredi kartı yok canım bizim. Senet üzeri gibi bir şey mobilyacı bizim adımıza bankadan kredi çekiyor. Biz bankaya ödüyoruz. Nişanlımında bankaya kredi borcu olduğundan kefilsiz verilmiyor. Babası kendi üzerinede yapılsın istemiyor. İşleri varmış gelemezmiş. Bu kadar borcu varsa nişanlımın onların yüzünden. Zamanımız o kadar dar ki nikaha çok az kaldı. Eşyaların biran önce yerleşmesi lazım. Yani şuanda kayınpederimin durduk yere sorun çıkarması çok saçma. Tamam deyiverseydi imza atsaydı kayınvalide ne olacaktı sanki. Sorun çıkmayacaktı.

Nasıl yani? İstediğiniz yerden mobilya alınmadı diye müstakbel eşinizin babasıyla konuşmayacaksınız öylemi?

Ah kocacım ah...

Bende böyle yapsam her şey daha mı farklı olurdu acaba?

Nasıl yani? İstediğiniz yerden mobilya alınmadı diye müstakbel eşinizin babasıyla konuşmayacaksınız öylemi?

Ah kocacım ah...

Bende böyle yapsam her şey daha mı farklı olurdu acaba?
Bir tek sebep bu değil tabiki sabrım taştı artık benim ya. Gelinliğimin kaporasını bile kendim verdim ben. Şekerleri ben aldım. Gelinlik çok mu lazımmış? İsterseniz gideyim birde ayaklarını yıkayayım. Onlar benim onlarla konuştuğuma dua etsinler yatıp kalkıp.

Nişanlından sevgi ve hürmet görüyor aynı zamanda da ona güveniyorsan böyle şeylere takılma. Mutluluklar...

mağaza sizin için kendi adına kredi çekiyorsa kefil ister eş rızası da ister..

kayınbabanın yaptığı gereksiz olmuş da ne demek o mobilyayı almazsak onunla konuşmam. daha önceki yaşanmışlıklarınızı pek bilmiyorum ama bir mobilya için insanları siliyor dedirtmeyin kendinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…