Kayınpederimin davranışları normalmi?

Sedef79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2008
6
0
86
Bursa
merhaba arkadaşlar
benim sorunum kayınpederimle yani sorunmu onuda bilmiyorum , kayınpederim aslında çok iyidir çok sever beni bende onu çok severim, benim üz ülmeme asla izin vermez, hatta kayınvalidem falan yemeğe kalmak isterler geldiklerinde gelinim yorulmasın kalkın evde yeriz der
evimi süpürmüşlüğü bile vardır ben hastayken düşünün yani
ama gel gelelim sarılıyor falan iyimisin kızım diyor, çok fazla sarılıyor hatta eşim yanlış anlar diye onun yanında sarılmıyor , birkeresinde mutfağa yanıma geldi eşim içerde otururken sarıldı falan saçımı düzeltiyor , ve ben bişey diyemiyorum çünkü zerre kadar kötü niyeti olmadığına eminim ama hoşumada gitmiyor bişey desem kırılcak çok seviyor çünkü şimdi diceksiniz mesafeyi sen koy diye ama nasıl konulur napıcam birde nerdeyse hergün bizde oğlum var çok seviyor dedesini gelmese bile telefon edip çağırıyor
eşime nasıl söyleyim biraz mesafe koymak istiyorum hatta başka semte taşınmayı bile düşünüyorum
kendi babamla böyle bir baba kız ilişkimiz olmadı babamın kumar sorunları falan vardı, ilgisiz büyüdük biz o yüzdende normalmi böyle şeyler anlayamıyorum
lütfen yardımcı olun, nasıl mesafe koyarım eşime söyleyimmi sizce

yani bi kayınpederin böle sevgisini vucut temasıyla göstermesi çok yanlış bence güzel bi dille uyarın rahatsız olduğunuzu dile getirin ne münasabet nekadar iyi olursa olsun iyi olması demek size böle yakın temasda buluncak anlamına gelmez ben şahsen kimseye bu konuda güvenmem tedbirimi alırım kimseninde kırılması beni ilgilendirmez çünkü yapılan davranış çok çirkin

bu devirde babana bile güvenme demişlerki kayınpederime hiiiç güvenmem izin verme

benım de annemin eniştesi böyle davranışlarda bulunuyor o da gelinlerine anneme bana çok fazla sarılıyor çok rahatssız oluyoruz bu durumdan eşinin karakterini bilmiyorum ama ben olsam söylerdim

Gercekten zor bir durum...
Her insanin sevgisini gosterme sekli farklidir. Oncelikle Kayinpederinin diger insanlara yani esine ogluna torununa karsi davranislariyla karsilastirabilirsin. Tum sevdiklerine karsi oyle ise problem yok, ama sadece sana boyle davraniyorsa can sikici bir durum...
Esine soyleyip ortaligi bulandirmak da cok riskli, ters tepebilir. Yani esin senin ustune gelebilir, nebicim seyler dusunuyosun diye. Cunku erkekler kendi ailelerine toz kondurmazken eslerini harcayabiliyor bazen. Bunu ben yasamistim yeni evliyken.
Fazla yanliz kalmamaya calismalisin bence, cunku bazen istesende mesafe koyamiyorsun.
Biraz karamsar konustum cnm galiba ama sen icini ferah tut, bakalim diger arkadaslar ne soyleyecek.

o her ne kadar kötü niyetle yapmasada seni rahatsız ettiği için tepkisiz kalmaman lazım. bence eşinle konuş,durumu anlat ve rahatsız olduğunu babasıyla konuşmasını söyle, anlayışla karşılayacaktır bence. benimde kayınpederim haca gitmeden önce gir çık elini öptürür yüzünü öptürürdü ama hacdan sonra rahatsız olmaya başlamış sanırım ve eşime söylemiş, eşimde bana söyledi elini öpme istersen namahrem diye rahatsız oluyor dedi, benimde canıma minnet tokalaşmıyorum bile şimdi, meaba meraba sende aynı şekilde adama mesafe koyamazsın bişey söyleyemezsin en iyisi eşine söylemek, ister babasıyla otursun konuşsun ister şaka yollu söylesin ama bi şekilde halletsin

Kusura bakmayın ama yanlış düşünüyorsunuz!!
Bende kayınpederimle arkadaş gibiyim,o da aynen sarılır bana,öper beni hediyeler alır,saçlarımı okşar,makas alır yanağımdan ve eşimin çok hoşuna gider bu durum inanın benim öz babam sevgisini belli etmeyen birisi o yüzden kayınpederimin yaklaşımı hoşuma gidiyor,beraber bi yere gittiğimizde bile kolkola gezeriz allah bozmasın ben ona kanatsız melek derim her zaman çünkü kendi çocuklarını da aynı şekilde seviyor..

Yaptığının yanlış olduğu çok açık canım, eşimin yanında sarılmıyor diyorsun. Geliyor mutfakta sarılıyor saçımı düzeltiyor vs. madem doğru ve çok içten iyi niyetle sarılıyor eşinin yanında sarılsın sana... E tabi oda farkında aşırı olduğunun... Bence hiç çekinme hemen mesafe koy gelmesse gelmesin nedir bu böyle vıcık vıcık, sana neden durup dururken mutfakta sarılıyor bu adam ki? Akıllı ol saf olma o kayınbabanda olsa bir erkek neler okuyor duyuyoruz... Bunda iyi niyet göremiyorum ben 3 yaşında çocukmusun ki seni sarılarak saçını düzelterek seviyor... Hemen mesafe koy.. Kırılırsa kırılsın eşinin yanında sarılmıyor yarın bir şey olsa sana tacizde bulunsa, eşin diyecek ki ben babamın eşime bir defa bile yaklaştığını görmedim... Babam yapmaz.. Kalacak üstüne akıllı ol kim kırılırsa kırılsın... Olan sana olur sonra...

Bak kayınpederin eşinin yanında sana sarııyor vs. ama arkadaşın kayınpederi eşinin olmadığı yerlerde yapıyor canım sorunda bu zaten...

eşim yanlış anlar diye yanında sarılmıyor ben bu cümleye takıldım bilmem gelinini seven her yerde yapar benim kayınpederim öyle sevgisini oğlunun yanında da gösterir öyle sarılmamız sadece adamı koruduğum ona doğru gelen cevap ve hareketlerimde olur zaten umarım düşündüğüm gibi değildir canım eşinle konuşmayı dene bence o olur dille anlatır babasına bence

kayınpeder babadır atadır..ama son zamanlarda öyle şeyler duyuyoruzki.. ne desem bilemedim..genede siz anlarsınız ne amaçla yaptığını gibi geliyor bana

Eşin yanlış anlar diye onun yanında sarılmıyomuş ya, bu nerden çıktı, kayınpederin mi söyledi bunu yoksa senin tahminin mi?
İçinde kötü niyet barındırmayan insan öz evladından çekinir mi gelinini severken ?

ne denırkı bılmıorum ama buladar kotu dusunmemelıyız bence bı art nıet olup olmadını sız daha ıyı anlayabılırsınız bakısları anlatır yanı benımde halamın esı boledır muftu adam ama gelınıne sarılır yanı vede kımse garıpsemez cunku normal gelır ona ve herkesın ıcınde yapar

bende söylenenleri biraz tekrar edicem ama adamın yapısı bu olabilir kendi çocuklarınada bu şekilde davrannıyosa hiçbi sorun yok baba sevgisi görmedigin için sana fazla gelebiliyodur amaa çok önemli bi ayrıntı var eşimin yanında sarılmıyo diyosun orda bi durdurmak lazm
inş.. adam sevecen bi adamdır düşünüldüğü gbi bi durum yoktur :78: eşinlede şuan kesinlikle knuşma derim bu konuyu boşuna aranız açılır halı olarak sen nası böyle bişey düşünürsn diyebilir. biz ne dersek diyelim bi profesyonelden fikir alman lazım canm nası davranmanla ilgili ! psikologa git demiyorm ama en azındn burda bi psikologa danış :97:

Sarılmamasını sağlamalısınız, eşinize de demeden. Nasıl denir bu Allah korusun yaa..

"sinek küçük ama mide bulandırır" mış... ben de şu kelimenize takıldım: eşim yanlış anlar diye onun yanında sarılmıyor... şimdi demek ki adam da bu kadar abarttığını çok iyi biliyor. üstelik bu onun oğlu canı ciğeri onun yanında niye size o davranışları göstermiyor da o yokken ondan gizli gösteriyor.. ben bu durumdan çok hoşlanmadım art niyeti olmasa zaten aklından öyle bişey geçmez kim olursa olsun onun yanında sizi kızı gibi gördüğü için sever zaten.
bence oldukça uzak durun mesafeli olmaya çalışın ben hoşlanmam öyle şeylerden kendi adıma konuşayım... kaynata ise ağırlığını bilsin ne öyle sarılmalar saç okşamalar.. tamam yapar ama herşeyin bir dozu vardır.
Eşinize de uygun bir şekilde söyleyebilirsiniz baban çok sarılıyor saçıı falan okşuyor ben biraz rahatdsız ouyorum kötü niyeti olmadığını biliyorum ama ben alışkın değilim falan diyin yani adamı sapıkmış gibi göstermedikten sonra eşiniz de yanlış anlamaz sizi

ben de bu soruyu soracaktım tam....

merhaba canım, zor bir durum gerçekten(benim babamda mesafelidir mesela bende öyleyim bayramda seyranda sarılır öpüşürüz,ama amcamlar öyle değil çok çok samimidirler çocuklarıyla gelinleriyle vıcık vıcıktırlar yani,biraz kişilik meselesi gibi ama bende hoşlanmam, eşine rahatsız olduğunu babanla ilişkinizden örnek vererek anlat bence ama kuşku duyma inan böyle çok alakalı insanlar çok var biz alışkın değiliz sadece..birde şu var canım dinimizin kuralları iananışları gereği kayınpeder baba gibidir nikah düşmez,namahrem olmaz hatta eşinden ayrılsan bile nikah düşmezmiş,eğer belli bir rahatsızlığı yoksa bir insanın kolay kolay kimse gelinine o tarz yaklaşmaz..
kolaylıklar gelsin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…