Kayınpederimin davranışları normalmi?

kayınpederi geçtim ben eşimden bile böyle ilgi görmüyorum ne talihsizmişm ama istemezdm kayınpedermden öyle sevgi fazla temas yanlış bence

Bence insanın bakışlarından bile anlaşılır niyeti.. Eşinin yanında sarılmamasıda ayrı bi gariplik.. Ama dediğim gibi dokunuşundan,bakışından anlamalısın niyetini..

Diyelim adam gerçekten kötü niyetli.Bu sorun nasıl çözülür bilemedim.
Eşinize söyleseniz "baban beni okşuyor, fazla temas içinde " falan diye animallah aile katliamı çıkar.
Adama "bana dokunmayın, saçımı başımı ellemeyin" deseniz, "vay kızım yaşındaki kişi beni sapık ilan etti,içi fesat bunun" diye tüm ilişkileri bozabilir, huzurunuz bile kaçabilir.

Tek aklıma gelen şey biraz gözlemlemeniz ve mümkün olduğu kadar yanyana, kimsenin olmadığı yerde kalmamanız.Baktınız hep sizin yalnız olduğunuz anı ve mekanı kolluyor, o sırada eşinize seslenebilir ve tedirgin olduğunuzu hissettirebilirsiniz.

Çok can sıkıcı birşey.Umarım hepsi kuruntudur.

ama bence konu sahibinin içine kurt düşmüşki bu konuyu açmış .. eğer samimiyetine inansaydı burda bu soruyu sormazdı

bu devirde babana bile güvenme demişlerki kayınpederime hiiiç güvenmem izin verme:19::19::19::19:

Kesinlikle haklısın canım.. :19:
Amacı kötü olmasa bile fiziksel olarak temas yanlış bir durum. Sende rahatsız oluyormuşsun zaten. Kibar bir yolla bunu kayınpederine söylemeyi denesen nasıl olur acaba ? :61:

Aslında kayınpeder baba hükmündedir ,mahremin değildir ama malesef 'nefs' herkeste var:( öz baban değil,siz nekadar iyi niyet taşısanız da sınırlara riayet edilmeli. Bayram-kandil vs günlerde el öpülür yanaktan öpülebilir sarılınabilir ama bayram dğl seyran değilken bence normal değil.

Siz yine ona karşı pozitif duygularınızı muhafaza edin ama böyle birşeye teşebbüs ettiğinde bunu hisseder hissetmez bir bahane uydurun,telefonum çalıyor, X kişi beni çağrıyor bir sn falan diyerek. O da anlayacaktır zamanla.
Zor bir durum gerçekten, kayınbaba yani, başkası değilki hoşlanmıyorum yapma diyesin.Bu sefer kendin birşey yokken gocunuyorsun durumuna düşmek var.
Baktın yine de olmuyor,son çare güzel bir dille ailene belirtmendir.Onlar aracı olsun,eşin 'ne demek istiosun?!!' tavırlarına girebilir. Çok hassas bir mesele cidden.

Ne münasabet sarılır saçınızı düzeltir kayınpederiniz Allah Allah
Üstelik eşinizden gizli..
Kendi eliniz tutmuyor mu saçınızı düzeltmeye kalkıyor..
Kesin bir art niyet var..
Sizde tepkinizi gösterin.
Sizin yumuşak yüzünüzden yararlanıyor büyük ihtimal

bence olgun,baban yaşındaki bir erkek seni seviyorsa asaletiyle sevmeli,bu tür laubali davranışlar sevgiyi göstermek değildir düpedüz asılmaktır.Hani senden yaşça küçük liseye giden bir kuzenin olur böyle davranır haklısın,genç insanlar sıcakkanlıdır rahattır ondan öyledir.ama yaşını başını almış bir adam pek iyi niyetli sayılmaz böyle yapıyorsa

benim kayinpederimde herzaman sarilir bana ama esimin yaninda... seninki esin yokken sariliyormus biraz garip geldi bana... mesafeni koy derim... :6::6:

hepsini tek tek okudum sağolun kızlar, çok teşekkür ederim yorumlarınız için
birşeyler yapmam gerek ,eşimin yanında sarılmamasının nedeni eşim aşırı kıskanç giyimimi falan geç perdeleri bile açık bıraktırmaz asla , ve herkeste bu huyunu bilir ona göre davranır
ama beni rahatsız etmeye başladı birşeyler yapmam lazım ama nasıl

bence şimdilik eşine birşey söyleme.kayınpederin sana her dokunduğunda sarıldığında ani bir hareketle uzaklaş yanından.açıklama yapmana da gerek yok.evin başka bir tarafına geç yapacak bir iş bul kendine.bir süre dene bence.

belki çok sevdiğini sandığın kayınpederın senın hakkında hıçte iyi şeyler düşünmüyor olabilir araya mesafe koymak ta önce sana düşüyor şekerim bu durumdan rahatsız oldugunu kayınpederine sölemelisin bana kalırsa:26::26:

Rahatsiz oldugun icin tum hallerde bi sekilde solemen, uyarman lazim. Ama niyetinin ne oldugundan tam emin olduktan sonra, soyleme seklini secmelisin bence.Kotu niyetli de ola bilir.Ama ya iyiniyetliyse? Soylendigi zaman cok kirilir, hatta kendini cok suclar belki.
Bence ilk basta bi daha, adaletli bi sekilde gozlemle kayinpederini. Bak bakalim kendi cocuklariyla da ole davraniyor mu. Mesela gorumcen varsa, ona nasil davrandigini izle. Sonra buna gore kararini ver.
Nasil soyleyecegini de bilmiyorsun dogal olarak. Belki dini konulardan bahsederek, her ne kdr babam yerine koysam da namehremsiniz dinen falan gibi konussaniz?( ya da esiniz)

örnek vermek gerekirse. bizim ailemizde kardeş çocukları bile bu kadar samimi değil
atoyrum .amcaoğlu kalkıpta amca kzının yanağından makas almak , saçını okşamak falan aasla olmz. bir de kayınpeder yapacak bunu .:53: öyle şey mi olur canım. tmm bir yandan baba sayılır ama bu kadar samimilkte olmaz yani :19:

kötü niyetlide olabilir iyi niyetlide bilemiyorumki eğer kayınpederinin hiç kız çocuğu yoksa seni gelini olarak kendi kızı gibi görüyordur yani aslında seni bir çocuk gibi görüp o şekilde yaklaşıyor olabilir bilinçsizce yani tam iyi bi şeyde diyemiyorum kötü bi şeyde karışık bi durum :(

bence hiç hoş değil yaaa...
ben asla müsade etmezdim niyeti miyeti beni ilgilendirmez....
kayınpeder bu yaa ne alaka geline sarılmak bilmem ne...
ben olsam soğuk davranırım rahatsız olduğumu belli ederim...her teşebbüsünde kaçarım bi bahane bulurum...sonrada asar suratımı otururum valla...konuşmalarına cvp vermem,onunla asla yalnızda kalmam...

ayrıca eşimden hiçbirşeyi de saklamam...
bu arada 7 senelik evliyim...
sinirlendim valla...

bu benim görüşüm yanlış anlaşılmasın...

eşinin yanında sarılmaması manidar demekkki yanlış anlaşılacagını farkında eşinede söyleme bence zaten kıskançmış bulandırma sen hareketlerinle belli et örnegin toplum içinde otururken imalı laflarla el hareketlerini yakın temasi sevmem diye kendi babandan yada abin filan varsa örneklendirerek oda ıanlar sana dogru gelincede baka bişeyle meşgul ol başbaşa kalma bence cnm insanoglu çig süt emmiş hiç belli olmaz kaldıkı gazate ve tv lirde görüyoruz neler oluyo..

Sakın kayınpederinle bu konuyu açık açık konuşma. Ne kadar riskli bir durum...
Ya adamın içinde kötü niyet yoksa seni kızı gibi görüyorsa nasıl bir duruma
düşersin bir düşün.
Ya da adamın içinde kötü niyet olabilir ama sen bunu açık açık söyleyince
belki de beklemediğin bir tepkiyle karşılaşırsın. Ne bileyim bağırır çağırır, oğluna
şikayet eder, masum pozları takınır, ağlar sızlar. Yine sen kötü olursun.

Öncelikle başka bir arkadaşın da dediği gibi adamın hareketlerini gözle.
Kızı varsa kızına, oğluna nasıl davranıyor? Eğer onlara da sana davrandığı gibi
davranıyorsa sorun yok.
Ayrıca diğer yabancı kadınlara olan davranışlarını da gözlemle. Onlara da gereksiz
samimiyet gösteriyor mu, şık olmayan davranışlarda bulunuyor mu? Eğer bulunuyorsa
pek de iyi niyetli görmüyorum adamı.

Ayrıca eşine konuyu çıtlat. Ama pat diye değil belli etmeden, yordamıyla.
Mesela eşine "babam ne kadar çok seviyor beni adeta kızı gibi görüyor, gelip sarılıyor
saçlarımı okşuyor" filan diyebilirsin. Bakalım eşin ne tepki verecek? Belki eşinin hoşuna
gitmeyecek bu durum. Bu kadar samimiyetten hoşlanmıyorum kendini geri çek diyecek eşin.
Sen de gönül rahatlığıyla koyacaksın mesafeni.

Son düzenleme:
Back
X