Canım...çok güzel bir düşünce...fakat...aynı şeyi kayınvalidenin doğum günü için de düşünüyorsan..???
Hem..alışkanlık olmayan bir eylemi başlatırsan devamını da göze almalısın...doğum günü her yıl kutlanır çünki...bu yıl içimden geldi deyip
Sen elinden geleni yap diğerleri düşünsünler ne yapacaklarını...
Ben zamanında kargoyla hediyesini yollamıştım. Bir kez kolunda görmedim, içim acıdı ama yine de arar kutlarım. Kendi evladımdan görmüyorum hic olmazsa gelinim yapıyor diyor gönlümü alıyor.
Bugün kayınpederimin doğum günü.Son bir haftadan bu yana aklımda, ilk önceleri bir pasta hazırlayıp süpriz yapmaktı niyetim ama şu
an çok kararsızım ..Kayınpederim 65 yaşında olgun oturaklı Baba gibi babadır,manevi olarak her zorluğumda yanımızdadır ,ve şimdiye kadar çocukları ,hatta eşide dahil olmak üzere hiç kimse hatırlamamış bile..
Geçtiğimzi hafta kayınvalideme bahsettim Babamın önümüzdeki hafta doğum günü ben bir pasta hazırlayayım sende bir şeyler hazırla ogün ya siz bize gelin yada biz gelelim hoş bir süpriz olur hem ailecek güzel bir akşam geçirmiş oluruz dedim .....!
Kayınvalidemse bu teklifime aaaaaa hiç bir şey yapamam o benim doğum günümü hatırlıyormu ? diye cevapladı
dünde şehir dışından kızı geldi ama hiç kimsenin umurunda bile değil
eşimle konuştuğumdada bana bırakıyor canın nasıl isterse gibisinden bense maddi manevi bizi zor günlerimizde hiç yanlız bırakmayan ,ömrü boyunca geçim sıkıntısı ,çoluk çocuk sıkıntısı diye yaşlanmış kayınpederime bir hoşluk yapmak istiyorum..
Ama benden başka hiç kimsenin umurunda değil bu gün...Anak kayınvalidemle kızı yesinler içsinler gezsinler sanki o harcadıkları parayı kim veriyorsa onlara
akşama çok az kaldı ve ben bir an önce ne yapıcağıma karar vermeliyim
şimdi bir pasta alıp gideyim mi ? yoksa herkes nasıl davranıyorsa bende bende onlaramı uyayım ?
Kimseden etkilenme al pastanı ve imkanın var ise birde gömlek al şöyyle yazlık git kapılarına..yada akşam eşinle birlikte gidin..bikaçta içicek alın ailece bir arada olup özel olduğunu hissetsin adamcağız...Allah gecinden versin bugün varız yarın yokuz sonra içinizde uhde kalmasın..Yaşlıları sevindirmek büyük sevap onlar herşeyin en iyilerini en güzellerini hakediyorlar çünkü..
Evimize döndük....kayınpederim tahmin ettiğim gibi çok mutluTabii o mutlu olduğu için bende çok mutlu oldum .Allah anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin işallah.
Ama ömrüm boyunca bu akşamki kadar kırıldığımı hatırlamıyorum Sebebi ise; ekstra harcama yapmamak adına evde kendim pasta yapıp götürmeyi tercih ettim çok şükür yaptımda ( muzlu rulo pasta ) imkanlarım bununla sınırlıydı ..
ama kayınvalidem bir ara benim balkonda olduğumu farketmeden kızına dediki buzdolabında kek midir ! tatlımıdır ! ne varmış o yenilecekmiş.(pastahaneden baton pasta kutularından rica etmiştim ..kutuyu görmesine ve içindekini göstermeme rağmen )anlicanız evde yapıp götürmüş olmam bile dokundu çok üzüldüm çok..Hava o kadar sıcaktıki o sıcakta uğraştım çocuğumun vaktinden çaldım ama ........... ne diyeyim vicdanım rahat Ben bugün 67 yaşına giren kayınpederimin mumları üflemesine ve üflerken ilkkezde olsa dilek dilemesine vesile oldum çok mutluyum ....Ve kutladıktan sonra hatırlaman bile yeter dedi bana inanın çok mutluyum ..
Ne diyeceğimi şaşırdım bende artık ,ellerle uğraşmak zormuş derdi annanem Allah herkesin gönlüne göre versin işallah..Kayınvalidem konusunda çok doluyum ama Allah Ramazan mübarek gün göğsüne merhamat versin ne diyeyim ..Ben kendim için değil yazık oğluna üzülüyorum..
Evimize döndük....kayınpederim tahmin ettiğim gibi çok mutluTabii o mutlu olduğu için bende çok mutlu oldum .Allah anne ve babalarımızı başımızdan eksik etmesin işallah.
Ama ömrüm boyunca bu akşamki kadar kırıldığımı hatırlamıyorum Sebebi ise; ekstra harcama yapmamak adına evde kendim pasta yapıp götürmeyi tercih ettim çok şükür yaptımda ( muzlu rulo pasta ) imkanlarım bununla sınırlıydı ..
ama kayınvalidem bir ara benim balkonda olduğumu farketmeden kızına dediki buzdolabında kek midir ! tatlımıdır ! ne varmış o yenilecekmiş.(pastahaneden baton pasta kutularından rica etmiştim ..kutuyu görmesine ve içindekini göstermeme rağmen )anlicanız evde yapıp götürmüş olmam bile dokundu çok üzüldüm çok..Hava o kadar sıcaktıki o sıcakta uğraştım çocuğumun vaktinden çaldım ama ........... ne diyeyim vicdanım rahat Ben bugün 67 yaşına giren kayınpederimin mumları üflemesine ve üflerken ilkkezde olsa dilek dilemesine vesile oldum çok mutluyum ....Ve kutladıktan sonra hatırlaman bile yeter dedi bana inanın çok mutluyum ..
Harika bir iş başardınız kutlarım sizi. Kayınvalideniz çok kıskanmıştır.
Kayınvailedinizin tüm yaptıklarına rağmen onunkini de kutlamanızı tekrar önereceğim.
2-0 öne geçeceksiniz.
Estaf...sen şekermisin ya?dünyada herkes senin gibi düşünse cennete gerek kalmazdı valla.incelik yapmış mutlu etmişsin ne güzel,kayınvaliden kekmidir pastamıdır diyerek içindeki hasetliği dökmüş ortaya takma,canını sıkma...adamcağız sevinmiştir ya,çok güzel.kıyamam ya,ne güzel bir düşünce.karısı kızı düşünmemiş,sen düşünmüşsün.
Ne acı ki kendi kaybediyor......çoook güzel birşey yapmışsın kutlarım:)okurken duygulandım valla yaa mumları üflemesi ve dilek dilemesi falan...kayınvaliden de sen onu dinlemedin diye aklı sıra laf sokmuş boşver iyiki yapmışsın yaşlı bir insanı mutlu etmişsin ne kadar güzel
Kayınvalideme gelince umarım kıskanmamıştır
..................Asla.............Kıskanmak mı??
Bence o gece uyku uyuyamamıştır.
Ama lütfen onun için de bir jest yapın
Evet evet kesinlikle haklısınızBende öneriyorum annelerinin doğum gününü kutlamayı zira kızımmm yavrummmm diye sevdiği bir kzıı (allah bozmasın ) İsmiyle seslendiği el kızıyla evli olan bir oğlu var ama ben hiç kimseden üstün olmak istemem kızı kutlasın illa kutlanıcaksa eğer bizde davet edilirsek yerimizi doldururuz..
Kayınvalideme gelince umarım kıskanmamıştır
..................Asla.............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?