Bugün kayınpederimin doğum günü.Son bir haftadan bu yana aklımda, ilk önceleri bir pasta hazırlayıp süpriz yapmaktı niyetim ama şu
an çok kararsızım ..Kayınpederim 65 yaşında olgun oturaklı Baba gibi babadır,manevi olarak her zorluğumda yanımızdadır ,ve şimdiye kadar çocukları ,hatta eşide dahil olmak üzere hiç kimse hatırlamamış bile..
Geçtiğimzi hafta kayınvalideme bahsettim Babamın önümüzdeki hafta doğum günü ben bir pasta hazırlayayım sende bir şeyler hazırla ogün ya siz bize gelin yada biz gelelim hoş bir süpriz olur hem ailecek güzel bir akşam geçirmiş oluruz dedim .....!
Kayınvalidemse bu teklifime aaaaaa hiç bir şey yapamam o benim doğum günümü hatırlıyormu ? diye cevapladı
dünde şehir dışından kızı geldi ama hiç kimsenin umurunda bile değil
eşimle konuştuğumdada bana bırakıyor canın nasıl isterse gibisinden bense maddi manevi bizi zor günlerimizde hiç yanlız bırakmayan ,ömrü boyunca geçim sıkıntısı ,çoluk çocuk sıkıntısı diye yaşlanmış kayınpederime bir hoşluk yapmak istiyorum..
Ama benden başka hiç kimsenin umurunda değil bu gün...Anak kayınvalidemle kızı yesinler içsinler gezsinler sanki o harcadıkları parayı kim veriyorsa onlara
akşama çok az kaldı ve ben bir an önce ne yapıcağıma karar vermeliyim
şimdi bir pasta alıp gideyim mi ? yoksa herkes nasıl davranıyorsa bende bende onlaramı uyayım ?
Ne kadar hoşuma gitti şu mesaj var ya :) Keşke herkes böyle bir gelin ve öyle bir kayınvalide olabilse. Sen aklına düşeni yap ne tatlı olur onun için... Maşallah, Allah muhabbetinizi arttırsın :)
Evet evlendiğimden beri gelin aşağı gelin yukarı zatenKayınpederiniz için yaptığınız çok güzel, düşünceli ve ince fikirli bir davranış. Lakin bunu yaparken umarım kayınvalidenize karşı bir hırsınız olduğu için yapmamışsınızdır. Ben gelin olarak yapıyorum onlar düşünmüyor deyişinde ben böyle bir şey hissettim seni kırmak istemem kimsenin günahını da almak istemem. Ayrıca kayınpederin yıllarca kayınvalidenin doğum gününü düşünüp kutlamadıysa kadının da kutlamak istememesi bana normal geldi.Yaptığım alıntıya gelince kızını tabiki sevecek yavrusu sonuçta elbette kendi evladını daha üstün tutacak. Kayınpederine hazırlamayı tercih ederken kayınvaliden için kızı kutlasın eğer bizde davet edilirsek gideriz dersen ayrım olur.Kayınpederine yapıyorsan kayınvalidene yapman gerekir.
Evet evlendiğimden beri gelin aşağı gelin yukarı zaten
Asla hırsım da yok çünkü kulvarlarımız farklı
Evet onun yavrusu ama eşimde yavrusu
Ayrımda yapıyorum evet ..Aslında umurumda bile değil k. validem ...Üstün tuttuğu evladı kutlasın işte
Bugün kayınpederimin doğum günü.Son bir haftadan bu yana aklımda, ilk önceleri bir pasta hazırlayıp süpriz yapmaktı niyetim ama şu
an çok kararsızım ..Kayınpederim 65 yaşında olgun oturaklı Baba gibi babadır,manevi olarak her zorluğumda yanımızdadır ,ve şimdiye kadar çocukları ,hatta eşide dahil olmak üzere hiç kimse hatırlamamış bile..
Geçtiğimzi hafta kayınvalideme bahsettim Babamın önümüzdeki hafta doğum günü ben bir pasta hazırlayayım sende bir şeyler hazırla ogün ya siz bize gelin yada biz gelelim hoş bir süpriz olur hem ailecek güzel bir akşam geçirmiş oluruz dedim .....!
Kayınvalidemse bu teklifime aaaaaa hiç bir şey yapamam o benim doğum günümü hatırlıyormu ? diye cevapladı
dünde şehir dışından kızı geldi ama hiç kimsenin umurunda bile değil
eşimle konuştuğumdada bana bırakıyor canın nasıl isterse gibisinden bense maddi manevi bizi zor günlerimizde hiç yanlız bırakmayan ,ömrü boyunca geçim sıkıntısı ,çoluk çocuk sıkıntısı diye yaşlanmış kayınpederime bir hoşluk yapmak istiyorum..
Ama benden başka hiç kimsenin umurunda değil bu gün...Anak kayınvalidemle kızı yesinler içsinler gezsinler sanki o harcadıkları parayı kim veriyorsa onlara
akşama çok az kaldı ve ben bir an önce ne yapıcağıma karar vermeliyim
şimdi bir pasta alıp gideyim mi ? yoksa herkes nasıl davranıyorsa bende bende onlaramı uyayım ?
Canım doğum günü zaten ayın 28 indeydi..bayıldımm sana!!
helal olsun kayınvalide kayınpeder sadece şikayet edilmesi gereken unsurlar değilmiş demek ki=)
canım sen pastanı al da git bence
anlattığına göre eşi kızı fln çok oralı olmayacaktır ama olsun
sen kendi yaptıklarından/yapmadıklarından mesulsun
nasıl mutlu olur kim bilir
yarınd a pastayı görünce ne yaptığını yaz muhakkak
Allah seni de düşünen gelinler evlatlar nasip etsin
İşte konunun bu kısmında direk sıyrılırım ,çünkü eşim hep der kızları başka diye ..zira annesindende duymuşluğumuz var ...Oğlunu da elbette seviyordur bence yanlış düşünüyorsun anneler başkalarına ne kadar kötü görünürse görünsün yavrularını ayırt etmezler.
Bir annenin yavrularını ayrı tutacağına inanamıyorum inanmak da istemiyorum açıkcası.
işte konunun bu kısmında direk sıyrılırım ,çünkü eşim hep der kızları başka diye ..zira annesindende duymuşluğumuz var ...
Benim düşüncelerim değil yani .
İşte konunun bu kısmında direk sıyrılırım ,çünkü eşim hep der kızları başka diye ..zira annesindende duymuşluğumuz var ...
Benim düşüncelerim değil yani .
kesinlikle katılıyorum. Anneler - en azından benim gördüğüm birsürü anne çocuklarını ayırıyor. Hepsinin yeri ayrıdır elbette ama üstün olan ayrı tutulan oluyo illa.
Ayrıca ayırmak birşey değil çocuklarını sokağa atanlar bile var (başta da ben) onlar da anneyiz diye geçiniyolar işte!
Evet evlendiğimden beri gelin aşağı gelin yukarı zaten
Asla hırsım da yok çünkü kulvarlarımız farklı
Evet onun yavrusu ama eşimde yavrusu
Ayrımda yapıyorum evet ..Aslında umurumda bile değil k. validem ...Üstün tuttuğu evladı kutlasın işte
Evet...tamda anladığım gibiymiş...ilk yorumumda konu sahibi es geçmişti...anlamadığını
düşünerek tekrar açıklama yapmıştım....
O doğum gününün neden kutlanmak istendiği apaçık ortada!
Kişinin hırsı...kendine zarardır.
.
Evet...tamda anladığım gibiymiş...ilk yorumumda konu sahibi es geçmişti...anlamadığını
düşünerek tekrar açıklama yapmıştım....
O doğum gününün neden kutlanmak istendiği apaçık ortada!
Kişinin hırsı...kendine zarardır.
.
Mübarek Ramazan gününde kırıcı olmak ve kırılmak istemiyorum .Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Ama inanın ben kendimi ve niyetimi biliyorum ...O doğum günü asla hırsla kutlanmadı ....
Eğer kayınvalidinizinkini kutlamazsanız, bu şekilde anlaşılabilirsiniz
kesinlikle katılıyorum. Anneler - en azından benim gördüğüm birsürü anne çocuklarını ayırıyor. Hepsinin yeri ayrıdır elbette ama üstün olan ayrı tutulan oluyo illa.
Ayrıca ayırmak birşey değil çocuklarını sokağa atanlar bile var (başta da ben) onlar da anneyiz diye geçiniyolar işte!
başta da ben derken :26:
yanlışmı anladım yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?