Kayınpederimin giyim tarzıma laf etmesi..

arzu88

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
90
0
16
37
İstanbul
Merhaba hanımlar.. Ben uzun zamandır nişanlıyım ve yakında evleneceğim.. Nişanlımın ailesiyle bugüne kadar hep çok iyiydik fakat dün olan bi olay beni çok sarstı. Havalar bu ara istanbulda çok sıcak, balkona bile çıkamıyorum öyle bi nem ve öyle bi sıcak var ki. Nişanlım çok kıskançtır fakat giyim tarzıma bugüne kadar en ufak bi olumsuz yorum yapmamıştır. Kısa giyinirdim karışmazdı. Dün nişanlımın ailesiyle geçirdim günümü. Hava dün o kadar sıcaktı ki kısa bi kot şort üstüne de sade bi bluz giyindim.

Akşama doğru nişanlım beni köşeye çekti bidaha sakın böyle giyinme babam çok rahatsız olmuş utanmıyor musun böyle kısa şort giyinmeye dedi

O an gözlerim doldu çok üzüldüm ne yapacağımı bilemedim. Bunca yıllık ilişkimizde bana bir defa olsun bu şekilde bi konuşma tarzıyla yaklaşmamıştı o bana öyle sinirli sinirli utanmıyor musun böyle kısa şort giyinmeye deyince neye uğradığımı şaşırdım

Sonra da "bundan sonra uzun şeyler giyin kot giyin veya uzun kapri giyin" dedi.. Resmen kayınpederim doldurmuş onu, benim nişanlım gösterişi seven biridir güzel giyindiğimde onun da hoşuna gider. Bunca yıldır 1 kez olsun bana giyim tarzımla ilgili bi yorum yapmamışken akşam beni köşeye çekip sinirli sinirli gözlerini bana devirerek bundan sonra giyindiğin şeylere dikkat et demesi çok üzdü beni

Ben bugüne kadar kendi ailemden 1 kere olsun böyle bi tepki görmedim.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..

daha evlenmeden babasının anasının lafına bakıyorsa evlendıkden sonrasını dusunemıyorum senle tanısırken senın qıyım tarzını qörmemısmı sonradanmı farketmeye baslamıs beyfendı babasına dönupde dıyememısmı ben öyle qıyınmesınden sıkayetcı deqılım baba deseydı daha babası bı laf dıyemezdı bence nısanlınızla konusun...

Bu konu için,giymeyiver diyebilirdim.
Kısa kot şort,her yere giyilmez.Fazlaca tatilvari bir giysi.
Açıkçası,kayınpederle kayınvalideye giderken usturuplu giyinmek taraftarıyım.
Tabii herkesin görüşü farklı...

Fakat diğer konuna baktım da...Nişanlın fazlaca kıskançmış.Çalışmanı veya evden çıkmanı istemiyormuş.
Bu konuyla birleşince,özellikle ikaz etme tarzına bakınca,oldukça düşündürücü geldi bana...
Hata yapıyor olmayasın ?

ailenin yanında nasıl giyinirsen giyin ama kaayınpederin yanına giderken daha dikkat et,kısacık şort yerine dizlerde giyseydin eminim sorun olmazdı

Babasi rahatsiz oluyorsa ben kimbilir bana ne gozle bakti da rahatsiz oldu derdim!

Koskoca adam bunu demeye utanmamis mi?

Eğer nısanlın böyle gıyınmene karsı cıksaydı belkı kendınce haklı olabılırdı ama babasının sözu uzerıne sana bu sekılde davranması cırkın,ister istemez evlenınce daha bir dıkkat edıyosun ama basta nasıl konusursan o sekılde gider cok da taviz verme,nisanlın sana deseki babamlarla görustuğumuzde bıraz daha dıkkat etsen diye sende dıkkat edersın ama normal yasamda ıstedığın gibi giyin nısanlını sımdıden bu duruma alıstır(benımde nısanlılık dönemımde etek boyuma esımın amcası laf etmıs kayınbabama,kayınbabam da esıme söylemıs esım benden taraf olmus ve suan da hala 10 aylık evlıyım amcasıyla görusmemekte)etek ya da sort boyun kımseyı ılgılendırmez esın harıcınde,cok fazla sıklıkta görusmeyeceksen bıraz dıkkat edersın gıttığınde onun dısında nısanlınla ortak bır yol bulun kıyafet konusunda...

Son düzenleme:
Babasi rahatsiz oluyorsa ben kimbilir bana ne gozle bakti da rahatsiz oldu derdim!

Koskoca adam bunu demeye utanmamis mi?

benim bir tanıdığım var,kayınpederinin ynında daha rahat giyinir ama babasının yanına giderken giyimine dikkat eder.babası hoşlanmaz çünkü açık giyimden.şimdi babası ne gözle baktı da rahatsız oldu diyebilirmiyiz

Yorumlarınızı tek tek okudum. Benim nişanlım çok kıskanç olmasına rağmen onun yanında giyindiğim hiçbişeye karışmazdı. İlk defa böyle bi olayla karşılaştığım için çok üzüldüm çok sarsıldım Bu akşam onlara yemeğe gidecektim bütün tadım tuzum kaçtı

Son düzenleme:

ben olsam beni böyle beğenmiştin şimdi mi sorun oldu derdim

ben olsam beni böyle beğenmiştin şimdi mi sorun oldu derdim

O an o kadar sinirlendim ki cümleler boğazımda takıldı kaldı bi cevap verdim ama ne verdiğimi bile hatırlamıyorum Ben hiç alışık değilim bu konularda ikaz edilmeye, çok sinir oldum çooook

Evet de kızlar...Her yere giyinmenin bir raconu mu diyeyim,adabı mı diyeyim,usulü mü herneyse :)
Mesela düğüne yırtık-aşınmış kotla gidilmez.
Lüks bir restorana eşofmanla gidilmez.
Bazı gece kulüpleri,ceketsiz erkek almaz.Bazıları şortlu-bermudalı erkek almıyor.
Aile büyüklerine giderken de belli sınırlarda,derli toplu giyinmek gerekir diye düşünüyorum.
Arkadaş ortamı değil sonuçta.
Nasıl ki çoğu ailede,büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmak,ayak uzatmak hoş karşılanmazsa,bu da öyle birşey.

hangi konuda ne kadar fedakarlık edebilirsin öncelikle kendini yokla cünkü bu işlere bir ömür sürsün diye başlanıyor sonu hüsran olmaması için başlangıçta iyi karar vermek gerek

O an o kadar sinirlendim ki cümleler boğazımda takıldı kaldı bi cevap verdim ama ne verdiğimi bile hatırlamıyorum Ben hiç alışık değilim bu konularda ikaz edilmeye, çok sinir oldum çooook

bu kadar rhatsız olduysan evlenmeyi bir kez daha düşün.ömür boyu yüzlerini göreceksin bu insanlrın

Bence fazla büyütülcek bişiy yok..

Tmm normalde öyle giyiniyor olabilirsin ama kayınpederinin yanına öyle gitmemeliydin..Bi daha onların yanında kıyafetlerine dikkat edersin olur biter..

Hem nişanlın normalde karışmıyormuş ama sen bunu biraz suistimal etmişsin ksra bakma ama kayınpederin yanınada şortla gidilmez : )

Onlara göre saygısızlık gibi olmuş sanırım eşinde arada kaldığı için sana doğal olarak orda tepki vermiş..

Büyükler bu konuda biraz böyledirler ama sanırım sen böyle bişiy olacağını tahmin etmedin belki nişanlında senin oraya öyle gideceğini tahmin etmedi yoksa uyarırdı heralde..

Neyse fazla büyütme bence onlara alışıcaksın işte yavaş yavaş hayat şartlarını öğreniceksin..İnsan evlenince bambaşka bi ailenin içine giriyor kolay değil..

merhabalar bende açık bi bayandım evlendim eşimin babası benı görür görmez biz açık kabul etmeyız dedi bende onun yanında kapatıyorummm ... aynı şehirlerde yaşamadığımız için benı görmuyor şuan açığım eşimede söyluyorum allahın izniyle kapanmaktan yanayım .. babası söyledi diye değil...tabıkı eşimle araları bozulmasın dıe ben kayınpederim benı nasıl görmek istiyorsa onun yanında oyle giyinmekten yanayım:)) yeterki eşime laf söylemesinnn...

bu kadar rhatsız olduysan evlenmeyi bir kez daha düşün.ömür boyu yüzlerini göreceksin bu insanlrın

Onca yılımı vermişim ben nişanlıma, onca emek, yaşanmış onca şey var... Vazgeçemem ondan.. Benim tek istediğim bu insanların beni olduğum gibi kabul etmesi ama bu pek mümkün olmayacak galiba... Öyleyse yapılacak tek şey var, ben onları oldukları gibi kabul edeceğim... Başka çare yok...

Madem rahatsız olmuş , BAKMASAYMIŞ !
Kusura bakma canım ama senin baban senin giyimine laf etmiyor, nişanlın bir şey demiyor da kayınpederinin ne haddine ?

Bence sorun nişanlınızın ailesinde değil... olabilir giyiminmizde hoşlanmamış olabilir kayınpederiniz... en azından kayınpeder söylememiş o zaman daha çok utanır kırılırdınız...uygun bir dille oğluna söylemiştir ama nişanlınızın size bunu söyleyiş tarzına takıldım ben hiç hoş değil çok kaba daha kibar tatlı bir dille uyarabilirdi sizi utanmıyormusun falan demek çirkin olmuş bence nişanlınızı gözden geçirin siz daha önceki açtığınız konulardan da yola çıkarak sorunun nişanlınızın ailesi değil kendisi olduğunu düşünüyorum

canım dolduruşa getirdiğini düşünmüyorum rahatsızlığını dile getirmiş.nişanlın ilk defa sana kızdığı için sen üzüldün bu kadar hassas davranıyorsun.eminim düzelicektir.

bitanem şöyle düşün nişanlın badi atlet ve şortla otursa ailenin yanında annen yada baban rahatsız olmaz mı ?
yapılacak tek şey bunu artık biliyorsun diz hizası yada capri tarzı şeyler giyebilirsin.

sakın oldukları gibi kabul edicem diyipte bu seferde kendini ezdirme.bu lafını beğenmedim hiç.kendini ezdirmeye hazır gibisin.
kuklası olursun sonrada eşin kuklası olur.senin bunu bildiğin iyi oldu aslında olumlu tarafını düşün ağızlarına laf vermezsin hem.tek taraflı olmaz hiçbirşey kendini ezdirme ama usuturuplu davran.

Kayinpederine diyecek lafim yok, ancak esinin sana bu durumu soyleme bicimi yanlis. Son derece kaba bir sekilde uyarmis seni, ayip etmis.
Ancak sana gelince, sen de hatalisin. Herhalde esinin ailesini bu ilk gorusun degildi, onlarin ailesinde insanlar ne derece acik giyiniyor diye dikkat etmeliydin ve ona gore giyinmeliydin. Insan icinde bulundugu topluma uymali. Sehirde sehirli, koyde koylu. Avrupada avrupai, arabistan'da kapali. Yoksa hic bir topluma giremezsin. Nasil Almanya'da carsafla gezen Turklere bizi yanlis tanitiyorlar diye kiziyorsak, Arabistan gibi bir ulkeye de carsafsiz gitsen adami topa tutarlar. Ben buyum, herkes beni boyle kabul etmeli lafi kiyafet soz konusu oldugunda lafta kalir. Icinde bulundugun toplum, meclis neyi gerektiriyorsa ona uyacaksin, ya da dislanacaksin, baska yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…