Kayınpederimin giyim tarzıma laf etmesi..

Ben de şunu anlamadım nişanlım giyiyime karışmaz diyorsunuz ama diğer konularınızı okudum çalışmanıza izin vermeyen hatta markete bile gitmenize izin vermeyecek derecede kıskanç birisiymiş bu zihniyete sahip adam kısa şort giymenize nasıl bir şey demiyor bu da ilginç. Belki de babası demedi de kendi fikirleri bunlar olamaz mı?:26:

Son düzenleme:
bazı büyüklerimiz gençlerin yanlarında fazla açık giyinmelerinden hoşlanmaz benim babamda böyledir ama nişanlının seninle konuşma tarzı hoş değil seni daha kibar bir şekilde uyarabilirdi.hatta oraya gitmeden babasının böyle şeyleri sevmediğini söyleyebilirdi.konuşma tarzı konusunda nişanlını uyar canım kırıldığını bilsin

nişanlınız karışmasa bile bence ailesinin yanında usturuplu giyinmek gerekiyor en azından ben böyle düşünüyorum :26: ama nişanlınızın yaklaşımı sert olmuş biraz ayıp etmiş açıkçası daha uygun bir dille söyleyebilirdi bunu

tam olarak nasıl bir şort. benzer bir şort resmi ekler misin. bakıp öyle yorum yapacağım tatlım

Mesela benim babam karışır kayınpederim karışmaz mini kot bir şort ile kendi ailemin yanına gitsem babam surat asar anneme başka giyecek birşey bulamamış değiştirsin üstünü der kesin ama kayınpederim hiç oralı bile olmaz yani bu olaya kayınpeder gelin ilişkisi olarak bakmamak lazım bazı büyüklerin yapısı ile alakalı ben gittiğim yere göre giyinmeyi tercih edenlerdenim tatilde mini bir etek veya şort tercih ederim ama pazarda öle dolaşmam aile büyüklerinin yanına öyle gitmem

bende nişanlını hatalı buldum. utanmıyormusun ne demek yaa. sort giymek utanılması gereken birşey mi?? madem rahatsız seni tatlı dille uyarmalıydı canım babamın yanında giyimine biraz daha dikkat etsen olmaz mı diye. yine seçimi sana bırakmalıydı. ben böyle diretmelere karşıyım. biri bişeyi yapmayacaksın diye diretse normalde yapmayacaksam bile daha çok yapasım geliyo benim.

benimde sevgilim kıyafetime karışmaz ama tayt giymeme kızar. ilk başlarda sert tepki vermişti bende sinir olup daha çok giymeye başlamıştım. sonra düzgün bi dille anlattı totom çok meydana çıkıyormuş o yüzden kıskanıyormuş giyeceksen uzun bir tunikle giy dedi. ama boyum uzun oldugu için tunikler kısa duruyor bende. tayt hevesimden vazgeçemedim hala giyiyorum artık laf anlamadıgım için bir şey demiyo

Nasılki herdoğru heryerde söylenmezse her kıyafette heryerde giyilmez canım.
Açıkçası kot şort aile için biraz abartı geldi banada.Nişanlında karşmıyormus zaten sürekli,ailesinin aynındayken daha uygun şeyler giyersin.
Bence bu kadar takılma.
Benim eniştem ailem bişey demediği halde şortla daha bikere olsun karsılarına çıkmadı,uygun düşmediğini söyler.
Ki bugüne dek kimse bişey demediği halde.
Biraz daha ince düşünmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nisanlin kiyafetlerine karismiyor ve ne giysen begeniyor olabilir ama bunlar onun yanindayken ona guzel geliyordur. Bence ailesinin yanina giderken daha dikkat etmelisin kiyafetlerine. Bunda uzulecek kizacak bisey yok, sicaktan belki bunaldin ve aklina bile gelmedi kiyafetinin uygun olup olmayacagi ama bundan sonra dikkat etmelisin bnce

her ailenin belli bir raconu kalıpları vardır..
bence de büyüklerin yanında kısacık şortlar etekler giyilmez. saygıdır bir kere, onlar senin arkadaşın değil..
dikkat edersin olur biter.

canım ailesinin yanında ilk defamı kısa kıyafet giyiniyosun?? sen yine de nişanlını seviyosan biraz daha uzun giyinebilirsin...ama bunu nişanlına belirt; sana olan sevgimden dolayı ailenin yanında dikkat ederim diye..söylemezsen erkekler anlamıyor.senin yaptığın fedakarlığı göremiyolar...en azından devamında sana baskı yapmasınlar önlemini al

merhaba canım.
bak nişanlının üslubuna bişey diyemem ama kıskanmasına
hatta kayınpederinin rahatsız olmasına hak veririm.
kimse de kalkıp burda kimbilir k.pederin ne gözle baktı da
öyle dedi demesin. k.pederler gelinlerini severler kıskanırlar da.
sahiplenmiş ki seni böyle giyinmesin demiş. neden tek taraflı düşünüyorsunuz ki.
nişanlında babasından bunu duyunca utanmış ki seni sıkıştırmış kızgınlıkla
öyle bir üslup kullanmıştır. bu durumu uzatmamanı nişanlının ve ilerde de eşinin
ailesinin yanında daha usturuplu giyinmeni tavsiye ederim.

İyi ama bunu bir babanın kızına söylemesi farklı, kayınpederin gelinine söylemesi farklı.
Kendi oglu onca yıl bu kızı tanıyor, biliyor,
oglu bir şey demiyorsa kayınpedere laf düşmez.

Hadi düştü diyelim, ogula söylenmez.
Kayınpeder kendi eşine söyler,
kayınvalide usturuplu bir şekilde ya gelinine ya da ogluna söyler.

Onu da geçtim nişanlısının tavrı da hiç hoş degil.
Fakat kimbilir kayınpeder neler dedi de bu kadar öfkeyle çıkıştı nişanlısına.
Hele hele babasının rahatsız oldugunu söylemesi hiç normal degil.
Eger ki bunu babası degil de annesi demiş olsaydı bu kadar sinirlenmezdi.
Çünkü babasının müstakbel gelinine erkek gözüyle(!) baktıgının çok iyi farkında ki bu kadar sinirlenmiş,
öfkesini nişanlısından çıkarmış.

Madem öyle en başta nişanlısını uyarmalıydı,
annemlerin yanında daha kapalı şeyler giy demeliydi.

Yalnız ben bu olayın ilk oldugunu düşünmüyorum.
Daha önce kızı hiç mi farklı kıyafette görmediler.

şimdi bişey söylicem ama tepki alacağımı biliyorum,ne kadar sıcak olursa olsun tatil ortamı haricinde kayınpederinin yanında kısa şort giymen hoş olmamış...kayınpederin eğer gerçek bir "insan"sa zaten başka gözle bakmamıştır bunu kastetmiyorum yani...ama kısa şort eşinin ailesinin yanında giymek için (tatil harici) hoş bir giysi değil. bunun yerinde dizüstü bir etek ya da kapri ya da bol penye pantolonlar var onlardan giyebilirsin. kendi ailenin yanında giyiyosundur ok,rahat yetişmişsindir ok,beni olduğum gibi kabul etsinler diyosundur ama sonuçta ne kadar modern olurlarsa olsunlar eskinin insanı gelininin kendisinin yanında kısa şortla gezinmesini saygısızlık olarak görür...
eminim sıcaktan ölmezsin değilmi eşinin ailesinin yanında biraz dikkat etsen.

Üzerime alındım.
Çünkü bunu söyleyen benim.

Kendimden örnek vereyim,
eşimin ailesi kapalı tek açık benim.
8 yıllık evliyim.
Daha bir gün olsun ne kayınpederim ne de kayınvalidem kıyafetlerime bir şey dememiştir.
Kaldı ki onlara göre dar pantolon bile açık kıyafettir.

Hatta evlendikten sonra o zamanlar farklı şehirlerdeydik,
eşime ben sorardım,
bunu giysem yadırgarlar mı diye eşim de onlar karışmazlar istediğini giy derdi.
Ama bu demek degil ki onların yanında açık seçik giyiniyorum,
elbette dikkat ediyorum.

Fakat bana kıyafetimden dolayı böyle bir tepki verselerdi, hele de kayınpederim diyecek bunu,
bana laf diyene kadar gözlerine sahip çıksın derdim o olurdu!

çok hoş bi söz mü bu acaba?çok mu iyi yani?kayınpederin sadece cinsel dürtülerle mi bakmıştır sence?benim erkek kardeşim de benim giysilerime karışmaz ama kısa şort giysem daha uzun giysen der biliyorum.tatilde demez tabi.
cinsel dürtüden mi söylüyor acaba? çünkü yadırganır bizde kısa şort,ve kayınpederim de modern biri olmasına rağmen aklıma gelmez yanında kısa şort ya da dekolte giymek...bana göre hoş değil,adamın karşısında öyle oturmak,benimle konuşurken nereye bakacağını şaşırması falan...
ayrıca bu söz çok rahatsız edici,gözlerine sahip çıksın falan.direkt eşinin babasını sapıklıkla suçlamak.kötü.

Son düzenleme:
En sonuncusu olsa hata sende mi diyeceksiniz konu sahibine ?

ama bazi sortlar varki kisacik yani kilot giyse ayni bende yakistirmiyorum oyle kisa sortlari yani bide kayinbabanin yaninda daha dikkatli olunmali bence...
kendi ailesinde rahat olabilir ama diger insanlar belki bu kadar acik giyimden hoslanmiyor olabilirler oda onlarin yanina giderken daha usturuplu giyinebilir

yani şimdi burda böyle yazıyorum da daha önce de yazdım,
tabi ki ben de o şekilde giyinmiyorum.

Tamam konu sahibi de dikkat etmeliydi belki ama kayınpeder böyle bir tepki veriyorsa elbette arniyet ararım ben.

Sebebini bir önceki mesajımda yazdım.
Eger ki bunu babası degil de annesi demiş olsaydı nişanlısı bu kadar sinirlenmezdi.
Çünkü babasının müstakbel gelinine erkek gözüyle(!) baktıgının çok iyi farkında ki bu kadar sinirlenmiş,
öfkesini nişanlısından çıkarmış.

Nişanlısının bu kadar sinirlenme sebebi bu...

Onca yıllık nişanlısı ve kaldı ki daha önce de o eve gitmiş bu kız.
Az-çok tanımıştır onları, demek ki bir tepki almayacagını düşündü de giydi.
Yoksa kim tutup da tepki alacak yerde hele de kayınpederinin yanında şort giyer.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…