- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
Kimse yanasmiyor kizlar, esi 2000 ben veriyim 2000 sen ver dedi kiz kardesine oda o kadar veremem annemi g(kayinvalidemi) getirecem buraya dedi gorumcemde yurt disinda kaliyor, bugun aradi esimi sordu bende calisiyor dedim eve gelunce arasin beni dedi ne olacak bakalim. Askind vermek istemiyorum hem yeni ev kurdum kiradayi hemde kardesim borc istediginde esj vermemisti. O yuzden versemde razi degilim
Karsilik beklemiyorum saniri konuyu tam okumadiniz, benim kardesim borc istedi esim vermedi, ben asla karsilik beklemiyorum ve ben ev kurdum taksit borclarim bitmedi, ayrica 570 euro kira oduyorum, yurt disi dedigimde herkez yurt disindaymidin diyor inan burasi tr den daha kotu calusma sartlari zor konuyu anlamadan bu kadar kati olmayin lutfen.. gorumvcelerimde eslerinden habersiz gonderiyor onlarda razi olmuyorlarmis herkezin kendine gore gecimi var. Ayrica ben vermem demedim borc bulacaz fikir danistim anlatabildim mi?İyi de hiçbir kardeş yardım etmese neyse kızkardeşi kredi çekmiş kala kala 15 bin lira kalmış zaten ne olur gönderseniz emekli olacak adam çok yazık yani bir babaya o kadar evlat sahip çıkamıyor madem evi vardı verdi öbür kardeşine bağkuru nasıl ödeyemiyor parası olsa onu öder ve adam gururlu adam ki biliyor da sorun çıkaracağınızı istemem demiş ama 15 bin lira ile ne büyür ne küçülürsünüz hayır yapmış olursunuz sizin ailenizin ihtiyacı olsa eşiniz istemese göndermenizi ne düşünürdünüz eşiniz kendi parasından gönderecek yani. Çok para da değil ve borç bitecek bitmeyecek bir borç değil taşın altına elini koyması lazım illa karşılık görürseniz mi iyilik yaparsınız bize yardım etmediler, ev vermediler bende yardım etmem. Bence siz yapın iyiliğinizi eşiniz evlatlığını yapsın. Bu yaşa kadar o getirdi büyüttü ama meslek sahibi olmasında ailesinin hiç mi katkısı yok size göre yoktur tabi şimdi eşim tek başına okumuş hiç para vermemişler dersiniz. Allah hiçbir anne babayı evlat eline düşürmesin bu zamanda çok zor evlatlar bile anne babalarına yardımcı olmak için karşılık bekliyorsa vay halimize ağaç kovuğundan çıktı da büyüdü bu çocuklar çünkü Allah herkese hayırlı evlatlar versin.
Canim bugun esime sordum tek seferde odenmesi gerekiyormus bende anlamadim kiAf çıktı arkadaşım paranın tamamını tek seferde ödemesine gerek yok ki
Gitsin taksitlendirsin 2 ayda 1 ödeme yapacak
cannim bana o haberin adresini verebilirmisin esime göstereceğim, az önce soyledim kim soyledi dedi. Hersini odemek gerekiyormuş dedi eger oyle bir yasa varsa onlar icinde cok iyi olurŞİmdi sizin belti TR deki çıkan yasadan bilginiz yoktur.Lakin yeni geçen torba yasaya göre 18 ay vade yapılabiliyor.2 ayda bir ödeniyor.kKalan 15000 TL ise çok cüzi bir rakamla taksitlendirilebiliyor.
Canim bugun esime sordum tek seferde odenmesi gerekiyormus bende anlamadim ki
Tek seferde ödenirse emekli mi olacak,askerlik borcu mu öyle bir ödemede yapılıyordu.Canim bugun esime sordum tek seferde odenmesi gerekiyormus bende anlamadim ki
http://www.sgk.gen.tr/sgk-haber/bagkur-affi-2014.htmlcannim bana o haberin adresini verebilirmisin esime göstereceğim, az önce soyledim kim soyledi dedi. Hersini odemek gerekiyormuş dedi eger oyle bir yasa varsa onlar icinde cok iyi olur
Askerlik borçlanması için bu kadar yüklü meblağ istemezler canım.taş çatlasın 8-9 bin tutar 20 ay askerlikse.Babamda yaptı borçlanmayı oradan biliyorum 18 ay için 5900 civarında ödeme yaptık.Tek seferde ödenirse emekli mi olacak,askerlik borcu mu öyle bir ödemede yapılıyordu.
tek kelime etmem önce kendi lokmam..sene ev kuruyorsun belki evladın avr eşin bu parayı borçla gönderecekse hiç göndermesin..Evet ben kardesime yardim edemedim onlara neden yardim ediyim. Para bi yana hep bu soru beynimde canim
http://www.sgk.gen.tr/sgk-haber/bagkur-affi-2014.html
İnşallah yardımcı olabilirim size.
Canim ben gondersem bile en fazla 2000 euro gonderebilirim. Ev kurduk esyalar ev tamiri cok masraf yaptim. Ben gondersemm bile yetmez taksitlendirme varmis kayinpeder gidip ilgilenmiyor. Herseyi cocuklardan bekliyor...tek kelime etmem önce kendi lokmam..sene ev kuruyorsun belki evladın avr eşin bu parayı borçla gönderecekse hiç göndermesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?