Kayınpederle anlaşamayan var mı benden başka?

itsmylife_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
2.287
5.601
158
Çözümden ziyade biraz derdime ortak arıyorum genelde kayinvalidelerden şikayet edilir fakat Allah bozmasın kayinvalidemle aram çok iyi. Yalnız kayınpederle yildizlarimiz assla uyuşmuyor. Kültür farkımız çok fazla onlar doğulu ben egeliyim. Çok uyumluyumdur ama kendime ve çekirdek aile sınırlarıma karışmalarina asla müsaade etmem. Muhtemelen bu dik basliligimdan ötürü o da beni sevmiyor kayınvalidem sağolsun sınırlara saygılıdır ve yerini bilir benim gibi kayinvalidesini sevip kayinpederinden şikayetçi olan var mı yoksa yalnız miyim?

Aynı ben. Kayınvalidemle çok iyi geçiniyorum ama kayınpederim çok sorunlu. 2-3 konum var benim burada KP ile ilgili. Ben de Egeliyim, KP doğulu, o değil de Kp çok sorunlu... Bir de eşimle ben online çalışıyoruz, eşim emekliliğe hak kazandı, onlar bizden uzak şehirde oturuyorlar ve gidip gelindi mi aylarca kalınıyor. Ben son 2 senedir kalmıyorum, en fazla 1 hafta kalıp dönüyorum eşim aylarca kalıyor. Yazın da bize gelip aylarca kalıyorlar. KP gelmiyordu ama bönümüzdeki yaz gelecekmiş, o zamana kadar ölmez sağ kalırsak. Ben önümüzdeki yaza kadar ölmeye razıyım. O kadar kötü... Siz çiçekli gülücüklü anlatıyorsunuz da ben hiç öyle değil... Size yalnız olmadığınızı bilmek iyi gelecek mi? Bana gelmiyor ben çözüm isterdim.

Benim kayinpeder bazen kaynanamdan daha cok konusuyor her seye bir yorumu var ama idare ediyoruz.Kavga etsem kaynanamdan daha cok cirkeflesebilir o potansiyele sahip.Kızımın tuvalet egitimine bile karışmışlığı bu konuda akil vermisliği var o kadar diyeyim cok bilmiş biri Ama seviyorum kayınbabamı ben ya Allah uzun ömür versin karışıyor falan ama beni gercekten kızı gibi görüyor

Bennnnnn.

En son yazın köye gittik. Senede bir hafta. Yolda acillik oldum. Bağırsak enf. Geçirdim. Hastayım yatıyorum diye kp bana küstü. Bende bir tek sen mi hasta olabilirsin diye azıcık cirkeflik yaptım. Yaşadığın basit olaylardan biri. Allah tan uzaklar.

Benimde asıl sorunlarım hep kayınpederle oldu şimdiye kadar. Ama ben onu kayınvalidenin doldurduğunu düşünüyorum. İkisi çete gibiler. Herşeyi birlikte yapıyorlar ama sonra güya kayınvalidenin hiç birşeyle alakası olmuyor, üzüntüden hasta oluyor, bizden de o üzülmesin diye ses çıkarmayalım isteniyor. İlk zamanlar böyle oldu yani. Şimdi zaten görüşmüyorum hiçbiriyle.

ya ne bileyim yaşlı huysuzluğu desem... o da değil. aslında kayınvalidem için üzülürüm ben.
çünkü bariz narsist bir adam kayınpeder. kendi aşağılık kompleksini kayınvalidemi manipüle ederek aşmaya çalışmış.
ezmiş de ezmiş. eşimin de bazı huyları benzer malesef. modern versiyonu diyelim.
çok konuşur, hiçbir şeyi beğenmez. mesela senin yaptığını yerken başkasının yaptığının ne kadar lezzetli olduğundan bahseder. bir yere özgü yiyecek getirirsin, bu ne ya saçma sapan bir şey der. evine eşya alırsın, markasına laf eder dandik marka mı aldın der mesela.
marka bir şey alırsın buna bu kadar para verilir mi der.
yaşam enerjisini alır insanın.
bir de benimle ilgili nişanlandığımızdan beri kafasında kurduğu bir şey var. bir konuda eşimi etkilediğime dair sürekli olur olmaz her yerde bu konuyu dile getiriyor ve bu beni deli ediyor. eşimle de kavga etmemize sebep oluyor bu konu. çünkü asla benim etkim söz konusu olmadı ama eşim de onu susturmuyor.
evlendiğimiz ilk 2-3 yıl, ilk çocuğum doğduğunda eşim de henüz çekirdek aile kavramını algılamamıştı, çok iç içeydik. her şeyde babasına danışırdı benim de danışmamı isterdi ben yapmazdım. zamanla eşim de olgunlaştı tabi. önceliğin ben ve çocukları olduğunu anladı.
sevmem diyemem hasta olsa üzülürüm, Allah sağlık versin ama benim de çevrem bilir ki benim kayınvalidem kayınpederdir.

kayınvalidem başlarda bana karşı çok önyargılıydı. zamanla alıştık birbirimize. beni üzdüğü birkaç konu oldu ama geçti gitti.
şimdi gayet güzel dozunda bir iletişimimiz var.

Ben kp konuşurken bile tüylerim diken diken kalkıyor.
Onlar egeli ben karadenizliyim.
Bizim akrabalardan da gördüğüm.
Erkekler çok konuşmaz dedikodu yapmaz.
Benim abimde öyle babamda öyle idi.
Dayımı bile hiç bilmem.
Hatta yanlarında korkudan dedikodu bile yapamayız kızarlar.
17 yıllık evliyim.
Kp i gördüm soklara girdim.
Adam kendisinin kusursuz olduğuna inanıyor.
Surekli ailem hakkinda sorular sorardi.
maasimi ne yaptigimi. Hatta para bile istiyordu.
ona kimse baba cebinde para var mi diye sormuyormys.
Adam 10 mahalle karısına yeter.
Kv çok üzülürdüm.ona gizli para verirdim.alis verisini yapıyordum.
Kadin şimdi 70 yaşında daha bir kere hali yıkamaya vermemiştir.
Kadin kendi yıkar.
Öyle çok üzülüyordum işte.
Sonra daha da içlerine girdiğimde.
Aslında öyle olmadığını.
Kv nin sinsi sinsi kp işlediğini.kadinin eline fırsat geçse neler yapabileceğini gördüm.
Kadının sessiz sessiz durup kp arkasına saklandığını anladım.
Bazen hersey göründüğü gibi olmuyor.

Ben de çok çektim kp den.Rahmetli oldu ,o yüzden arkasından çok detaylı konuşmak istemem.Cok dominant bir adamdı ,hep onun dediği olsun isterdi.Esimle işleri birdi.Karismadigi tek bir detay dahi yoktu.Cok acı lafları vardı...15 sene sürdü böyle...sonra biz iş değiştirdik, tasindik uzak bir yere de hayat varmış dedim..Bize kalmaya vs gelmediler, arada biz gittik ,o zaman daha iyi davrandı.Demek çok dibinde yaşamayacaksin kimsenin..Yine de Allah rahmet eylesin.

Allah kolaylık versin özellikle size.Cevremde çok gözlemledim,doğu tarafı insanı çok müdahale ediyor evli çocuğuna ve gidip aylarca sorgusuz, sualsiz kalabiliyorlar evlerinde.Musait misin,uygun musun,bizimle mutlu musun demek yok.Cok bencilce bir şey bu.Bir Marmarari,Egeli kadına çok zor gelir bu durumlar .Benim de arkadaşlarım var ordan biliyorum, Kültür çakışması gibi bir şey.Ne gerek var aylarca kalmaya ,insan rahat edemez ,ben edemem şahsen.Geline rahatsızlık veriyormuşum, sanki odalarında benim yüzümden kavga edeceklermiş gibi gelir .Ama maalesef degismiyor insanlar....

Ben ikisiyle de anlaşamıyorum ama bizde olayın başı kesinlikle kayınpeder bir adam her şeye bu kadar karışamaz ya. vır vır vır kadın çeneli derler ya tam öyle herşeyin içinde kapının şurasını niye silmedin, oğluma niye hizmet etmedin. Sürekli aşırı hizmet bekler giydiğim her şeye ama her şeye karışır. Iy kv ile birlik olup burnumdan getirirler kısacası. Lafa gelince anlaşamıyorlar ama benimle ilgili bir durum varsa ortak hareket etmek konusunda müthişler.

İkisi çete gibiler mi?

Kayınpederimi sevmem kayınvalidemi de sevmem. Küfürbaz saçma sapan bir tiptir insan yerine bile koymuyorum. Kayınvalidem de sinsirellanın tekidir. Her boku yer kocasına atar suçu. Sizde görmezden gelin kimseyi pışpışlamak zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…